Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pocieszam się tym, że wiem sama kiedy robię błędy i instruktor mi nie musi mówić. Ale wychodzi na to, że jestem za wolna na rondach i zanim się na nie wtoczę to już coś jedzie i mam wymuszenie pierszeństwa. Zamiast się zatrzymać przed światłami przy skręcie w prawo (swoją drogą mało kto przy zielonej strzałce całkowicie się zatrzymuje, ale my musimy), to ja dopiero przes trójkątami 😁
To chyba takie najważniejsze.
Spróbuję dobrać kilka godzin, może uda się ogarnąć 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 12:15
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Mama_Zuzia wrote:Ważne, ze wszystko dobrze! Wstydliwe to Wasze maleństwo 🤭
Oj strasznie wstydliwe ja nie wiem naprawdę po kim to ma
na poprzednim badaniu szalało jak mały wariacik, a teraz postanowiło pospać dłużej bo mama nie zjadła jeszcze przed badaniem śniadania to po co się budzićMańka lubi tę wiadomość
[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️
Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc) -
VianEthel2 wrote:Pocieszam się tym, że wiem sama kiedy robię błędy i instruktor mi nie musi mówić. Ale wychodzi na to, że jestem za wolna na rondach i zanim się na nie wtoczę to już coś jedzie i mam wymuszenie pierszeństwa. Zamiast się zatrzymać przed światłami przy skręcie w prawo (swoją drogą mało kto przy zielonej strzałce całkowicie się zatrzymuje, ale my musimy), to ja dopiero przes trójkątami 😁
To chyba takie najważniejsze.
Spróbuję dobrać kilka godzin, może uda się ogarnąć 😉
Vian będzie dobrze wszystko się udaja dzisiaj jak jeżdziłąm po mieście to szału dostawałam jak widziałam jak ludzie jeżdzą
i modliłam się żeby lekarz na wizycie nie zbadał mi ciśnienia bo by się wystraszył
VianEthel2 lubi tę wiadomość
AnnaB. wrote:Oj strasznie wstydliwe ja nie wiem naprawdę po kim to ma
na poprzednim badaniu szalało jak mały wariacik, a teraz postanowiło pospać dłużej bo mama nie zjadła jeszcze przed badaniem śniadania to po co się budzić
W pierwszej ciąży syn od najwcześniejszych wizyt pokazywał co ma. Centralnie zawsze wystawiony. Teraz od samego początku dziecię me wstydliwe i okazało się, że dziewczyna. Ale trzeba bylo zrobić podejście z głowicą dopochwową. -
Trudne początki, jal ze wszystkim.
To właśnie mówimy z mężem. Że my się uczymy zdać egzamin. A potem będziemy się uczyć jeździć 😉AnnaB. lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Mama_Staszka wrote:W pierwszej ciąży syn od najwcześniejszych wizyt pokazywał co ma. Centralnie zawsze wystawiony. Teraz od samego początku dziecię me wstydliwe i okazało się, że dziewczyna. Ale trzeba bylo zrobić podejście z głowicą dopochwową.
Hm może rzeczywiście to dziewczynki są jednak bardziej wstydliwea chłopcy od razu się afiszują
a właśnie dziewczyny podpytałam troszkę o ten konflikt serologiczny, i mi pani dr powiedziała że jak mam już wybrany szpital to normalnie trzeba iść tam do poradni przyszpitalnej powiedzieć jaka jest sytuacja i że chcemy u nich rodzić i powinni nas bez problemu umówić na wizytę bez skierowania aby podać tą szczepionkę.
Mi właśnie dzwonili z przychodni, że lekarz musi za tydzień wyjść szybciej i czy mogą mi przełożyć wizytę na 8 maja dopiero! Ja się od razu oburzyłam, że mam l4 do 24.04 i w ciąży jestem, to połówkowe mają być. No i nic mi nie przełożyli. Kurde, jeden dzień w tygodniu na Medicover mój gin przyjmuje i już nie raz coś przekładali. Ja rozumiem, że on w szpitalu pracuje itd jeszcze. Ale nie będę się wiecznie na przekładanie zgadzać. Idę normalnie za tydzień., niech przekładają pacjentki z późniejszych godzin.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Siedzę w branży logistycznej, więc praca taka typowo biurowa. Niby stabilnie, ale zaczyna się dla nas sezon i zaczęło być już nerwowo. Nie byłam też już w stanie wysiedzieć 8h w jednej pozycji no i w jedną stronę dojezdzalam 1,5h. To odpowiedni czas, by sobie odpuścić. ☺️
Mama_Zuzia, na tym etapie chyba każdy rodzic pragnie, by jego dzieciątko było jak najbardziej bezwstydne- jeszcze przyjdzie czas na naukę dobrych manier 😂
Szczerze mówiąc zainteresowałyście mnie tymi pasami. Teraz też głównie będę poruszać się samochodem a wiadomo, jak wygląda jazda po większym mieście. Gdzie najlepiej rozejrzeć się za takim cudem?
VianEthel2- podziwiam i trzymam kciuki! Kiedyś robiłam kurs i wszystko szło dobrze do momentu egzaminu. Zdawałam 3 razy i za każdym razem nerwy brały górę. Odpusciłam, ale obiecałam sobie wrócić do tematu "gdy już dorosnę". Wiem ile to wszystko kosztuje nerwów, więc tym bardziej jesteś moją bohaterką ❤️
Z resztą przeczytałam kiedyś bardzo mądra rzecz, że dzieci są szansą, by stać się lepszym człowiekiem. Dla nich jesteśmy w stanie przekroczyć wszelkie swoje granice. No i stanowimy tą instytucję, która pozwala dzieciom zostawić ziemniaczki. Jest w tym ogrom odpowiedzialności. To ostatnie wyczytałam kiedyś na insta Krystynoniedenerwujmatki(przy okazji bardzo ją polecam) 😍VianEthel2 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam pas "be safe" używany w idealnym stanie. Nowy kosztuje ok 200 zł, a mi się udało za 70. Na OLX ale babka z mojego miasta więc odebrałam osobiście
Ja też pracę miałam biurową w fundacji i już na początku ciężko mi było wysiedzieć przez ból brzucha, pleców i plamienia. Później do tego doszły mdłości. I miałam możliwość pracy zdalnej z domu, za co jestem bardzo wdzięczna szefowej.Mańka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Są wyniki moczu- moja metoda działa w 100% i znowu wyniki idealne 🤭☺️☺️☺️ Juhu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 13:06
alex0806, Mańka, Agucha90s lubią tę wiadomość
-
Haha kiedyś już pisałam tutaj nic dziwnego ze w natłoku wiadomości Wam umknęło.
Trochę ceregieli jest, ale mi zawsze wychodziły bakterie i inne gowna w tym moczu.
A wiec rano po wstaniu idę się podmyć, wycieram tylko uda delikatnie tam na dole nie, bi wtedy bakterie lubią z ręcznika zostawać. Następnie delikatnie przysłaniam ujście pochwy tamponem i pobieram do pojemnika mocz ze środkowego strumieniai voila
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 13:16
AnnaB., Cyntia, Mańka lubią tę wiadomość
-
Aaa to słyszałam o tej metodzie
Ja po prostu się zwyczajnie podmywam. Dzisiaj siusiałam przed 4, a na badanie pobierałam po 6, no ale w nocy tyle nie wytrzymam. Ostatnio nawet posiew miałam idealny więc w sumie chyba wszystko ok
Jedynie obawiam się, że mogę mieć znowu infekcję. Bo znowu mam bardzo dużo śluzu i czasem jest przezroczysty, a czasem żółtawy. Poproszę gina, żeby mi wymaz zrobił.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Witajcie dziewczyny😘
Też znam tę metodę i stosuję. W pierwszej ciąży położna podczas każdej wizyty mi o niej mówiła. Również robiłam wyniki krwi i moczu i wszystko jest super oprócz jednego.
W moczu stwierdzono, że e mam bardzo liczne szczawiany wapnia. Co to może oznaczać? Wizyta dopiero za dwa tygodnie. -
Dziewczyny, czy wy też macie takie wewnętrzne hmm "lęki"? Nie wiem jakoś ostatnio jestem przerażona...życiem. Może to dziwne ale jakos tak się boję, im brzuch większy tym ja bardziej czuję raz szczęście a raz takie dziwne uczucie "strachu"? Sama nie wiem jak to nazwać..