Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pom-pon wrote:przepraszam, że się wtrącę, ale chlorek magnezu nie jest zalecany przy problemach z tarczyca, więc warto o tym pamiętać.
Wróciłam właśnie z zakupów, teraz czekam aż pies wstanie z drzemki i ruszamy na spacer. Taka ładna pogoda, że szkoda nie skorzystać.
A w temacie ciążowym to chyba poczułam ruchy w niedzielę wieczorem - takie pstrknięcia i bąbelki tuż nad wzgórkiem łonowym. Ciekawe czy to to.
U mnie tydzień do wizyty, oczywiście odliczam każdy dzień.
MIłego popołudnia dziewczyny!
Niby tak, ale mimo Hashimoto stosuje. Wolę jego niż sól epsom która zostawia proszek na ciele (w przypadku oliwki zwłaszcza) -
AmyLee pewnie, że można. Śmiało. Mi lekarz polecił buraki i kaszankę
i dostałam Sorbifer Durules, bardzo dobrze reaguję na te żelazo.
U mnie 19/20 tc, waga +2,5 kg, brzuch wielki, nawet sąsiadka ostatnio się pytała kiedy rodzę, myślałam, że jeszcze aż tak się nie rzuca w oczy
Ja ostatnio też dużo płaczę, wczoraj miałam problem z córką i po prostu popłynęłam, z 10 minut nie mogłam się uspokoić i to nie było szlochanie. Mam nadzieję, że nie wpłynie to maleństwo.
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
AmyLee- można, spokojnie jedz i na zdrowie !
Lania- nic się nie bój, maluchowi z okazji Twojego szlochu nic nie będzie :*
Animka- no proste, my tu wszystkie będziemy jak miss na porodówkach haha 🤰🏼 -
animka899 wrote:Ponad tydzień czasu zajęło żeby mi przeszło to przeziębienie.... Jeszcze trochę wieczorem kaszle ale już nie tak mocno.... Mega mnie wymeczylo. Mam nadzieję że maleństwo za bardzo tego nie odczulo....
Witaj w klubie, mi dalej gdzieś w zatokach siedzi katar i mi tak po trochę spływa..
nie pamietam kiedy byłam aż tak chora jak tym razem. Oby teraz już kochana do przodu, trzeba bardzo uważać teraz przy zmianie pogody -
wdziewczyny będę mieć córeczkę
jestem przeszczęśliwa
Waży 270 gram, wszystkie pomiary w porządku. Szyjka prawie 4 cm więc super.
Kumen, co to za sadysta. Ja będę miała wyrywanego zęba lub usuwanego chirurgicznie na początku maja, oczywiście ze znieczuleniem. W ogóle syrasznie mi się sypią zęby w ciąży, już 3 razy leczyłam, i znowu coś wyszłoAle zawsze biorę znieczulenie bo panicznie się boję dentysty. Współczuję nerwów
Zawichrowana u mnie połówkowe trwało jakieś 30-35 minut
Marchev dzięki za rady, już wybrałam i będę się kąpielować
Amy ja jajka na miękko jem na okągłoMama_Zuzia, alex0806, palma, Mańka, manda21, Jusi 28, 91, zwichrowana, pola0909, aannkka, k878, Cyntia, monkle lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia86 wrote:wdziewczyny będę mieć córeczkę
jestem przeszczęśliwa
Waży 270 gram, wszystkie pomiary w porządku. Szyjka prawie 4 cm więc super.
Kumen, co to za sadysta. Ja będę miała wyrywanego zęba lub usuwanego chirurgicznie na początku maja, oczywiście ze znieczuleniem. W ogóle syrasznie mi się sypią zęby w ciąży, już 3 razy leczyłam, i znowu coś wyszłoAle zawsze biorę znieczulenie bo panicznie się boję dentysty. Współczuję nerwów
Zawichrowana u mnie połówkowe trwało jakieś 30-35 minut
Marchev dzięki za rady, już wybrałam i będę się kąpielować
Amy ja jajka na miękko jem na okągło
Wspaniale, gratulacje kochana ❤️ To teraz już możesz rozpoczynać szaleństwo wyprawkowe!Bunia86 lubi tę wiadomość
-
Arashe hmm co do wagi, to nie pomyślałam o tym w ten sposób. Na mojej karcie ciąży pierwsza waga jest wyższa właśnie o te ok. 6kg.,potem odnotowane są spadki. Dopiero teraz przyrasta. Podejrzewam, że pod koniec ciąży będę lubić myśleć, że przytyłam np. 10kg a nie 16 😂
A dzisiaj, nasza wizyta. Maleństwo zdrowo rośnie i radośnie fika. Waży już 160g,czyli tyle co banan ❤️ I na wieść, że chcemy podglądnąć dokładniej lokatora Dzieciątko skrzyżowało nogi a następnie odwróciło się dupką. Ale... ani trochu nie jest mi żal. ☺️ Usłyszałam serduszko, wszystko w dalszym ciągu pięknie się rozwija i wszystkie parametry rosną wręcz książkowo.
Połówkowe mamy na... 20 maja, więc ćwiczymy cierpliwość. Tymczasem za Was trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystkie nasze Maleństwa rosną zdrowo a przyszłe mamy czują się równie zdrowo, co i pięknie.
Boże, tak dobrze mi dzisiaj na serduszku. I jeszcze ta wiosna za oknem ❤️Mama_Zuzia, Mila, Pom-pon, Bunia86, pola0909, k878, Agucha90s, monkle lubią tę wiadomość
-
Mańka wrote:Arashe hmm co do wagi, to nie pomyślałam o tym w ten sposób. Na mojej karcie ciąży pierwsza waga jest wyższa właśnie o te ok. 6kg.,potem odnotowane są spadki. Dopiero teraz przyrasta. Podejrzewam, że pod koniec ciąży będę lubić myśleć, że przytyłam np. 10kg a nie 16 😂
A dzisiaj, nasza wizyta. Maleństwo zdrowo rośnie i radośnie fika. Waży już 160g,czyli tyle co banan ❤️ I na wieść, że chcemy podglądnąć dokładniej lokatora Dzieciątko skrzyżowało nogi a następnie odwróciło się dupką. Ale... ani trochu nie jest mi żal. ☺️ Usłyszałam serduszko, wszystko w dalszym ciągu pięknie się rozwija i wszystkie parametry rosną wręcz książkowo.
Połówkowe mamy na... 20 maja, więc ćwiczymy cierpliwość. Tymczasem za Was trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystkie nasze Maleństwa rosną zdrowo a przyszłe mamy czują się równie zdrowo, co i pięknie.
Boże, tak dobrze mi dzisiaj na serduszku. I jeszcze ta wiosna za oknem ❤️
Kolejne wspaniale wiadomości, gratulacje ❤️ Cudnie ze u nas już tylko takie wieści 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 21:47
Mańka lubi tę wiadomość
-
My już po polowkowym! Będziemy mieć córeczkę ❤ Rośnie zdrowo, ma już 300g. Wszystko jest w najlepszym porządku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca2e6b8ab783.jpgmanda21, Pom-pon, Mama_Zuzia, Mańka, Jusi 28, Bunia86, 91, Mamadwojki, zwichrowana, pola0909, alex0806, Dori777, aannkka, k878, Agucha90s, Cyntia, palma, monkle lubią tę wiadomość
-
axie92 wrote:My już po polowkowym! Będziemy mieć córeczkę ❤ Rośnie zdrowo, ma już 300g. Wszystko jest w najlepszym porządku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca2e6b8ab783.jpg
Takie wieści to ja lubię ❤️ Gratuluje zdrowej królewny!
Ale nam się dzisiaj dziewczynki posypały!axie92 lubi tę wiadomość
-
Hej. Dawno tutaj nie pisałam.... U nas wszystko ok, potwierdzony chłopiec
☺️ Niestety brzuch mi się od tygodnia mocno napina i mam dużo odpoczywać i zażywać magnez i spasmoline doraźnie. Moja lekarka nie zaleca brać nospy, podobno właśnie zalecenia się zmienily i teraz przepisuja spasmolinemonkle lubi tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i pięknych brzuszków. Mój jeszcze mało widoczny a tak czekam aż będzie mocniej widać. W poprzedniej ciąży troszkę urósł w 7 miesiącu ale też był malutki. I od ostatniej wizyty waga mi spadła 1 kg. Nie wiem jak to się stało bo jem chociaż apetyt mam słaby
-
Millkka wrote:Hej. Dawno tutaj nie pisałam.... U nas wszystko ok, potwierdzony chłopiec
☺️ Niestety brzuch mi się od tygodnia mocno napina i mam dużo odpoczywać i zażywać magnez i spasmoline doraźnie. Moja lekarka nie zaleca brać nospy, podobno właśnie zalecenia się zmienily i teraz przepisuja spasmoline
Gratulacje chłopca! Lez i wypoczywaj, oby twardnienia się uspokoiły, pisz u nas czesciej!