Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
marchev wrote:Dziewczyny odebralam wyniki krwi i moja hemoglobina to 10. Jakies rady czym podbic ?
marchev na poprawę hemoglobiny potrzebne jest żelazo HEMOWE, a to jest zawarte w mięsie- głównie wołowina, cielęcina, indyk.
żelazo z roślin jest niehemowe i bardzo trudno przyswajalne zaledwie do 8% przy założeniu, że dodasz to tego witaminę C, która trochę pomoże. musiałabyś jeść tony warzyw dziennie niestety, aby jakikolwiek efekt byłmarchev lubi tę wiadomość
-
Co do dentystów to też nigdy nie miałam szczęścia do tych na NFZ dlatego również chodzę prywatnie (kobieta anioł normalnie
) jak się bałam zawsze dentysty, zrażona właśnie przez takich typów z NFZ to teraz chodzę bardzo chętnie
Palma gratulacje udanej wizyty
Ja wizytuję jutropalma lubi tę wiadomość
[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️
Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc) -
Hej
trochę milczałam, ale czytam was na bieżąco. Gratulacje udanych wizyt!
U nas ostatnio dużo się dzieje. W sobotę odeszła moja prababcia, jutro pogrzeb. Już się boję tych emocji i tego wszystkiego ehh
Zaraz po świętach zakładam holter, bo ginekolog chce zobaczyć czy wszystko ok że względu na to,że już 3 razy zasłabłam i czuje kołatania serca
Odliczam już do 8 maja wtedy mam połówkowe. Chce nagrać płytkę tak jak z pierwszym synkiem żeby mąż mógł zobaczyć
Miłego dnia dziewczyny i trzymam kciuki za pozostałe wizyty :* -
marchev wrote:Bunia ja z twarda macica zmagam sie od poczatku. Bralam 9lutein, ale jak dla mnie slabo pomagaja. Jednak polecam Ci magnez i od czasu do czasu nospe. Magnez biore 3x dziennie. Plus raz na tydzien kapiel w soli magnesowej i zrobilam sobie oliwke. Czuje, ze jest duzo lepiej i wczoraj lekarz tez mowi, ze jest lepeij nawet kazal zmniejszyc luteine.
a jakiej soli używasz? właśnie wczoraj coś tam wybierałam, ale chętnie się dowiem co polecaszMagnez łykam, nospe mój lekarz odradza (chyba jako jedyny) aczkolwiek wzięłam 2 razy ale nie widziałam różnicy, więc odpuściłam. Ja nie biorę luteiny, tylko cyclogest 2 x dziennie, łącznie 800 mg proga, mam nadzieje, że kiedyś z tego zdjdę
Ja się zbieram do lekarza, wizuta o 15:30 ale jade jeszcze męża odebrać z pracy
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Aannkka- współczuje śmierci prababci
to musi być ciężki czas..trzymam kciuki za holtera, daj znać co się okaże no i oczywiście za badanie połówkowe, choć mam nadzieje ze wcześniej tutaj z nami będziesz pisac :*
bunia- kciuki za wizytę, daj koniecznie znać później! -
nick nieaktualny
-
Mama_Staszka wrote:Bunia, ja polecam chlorek magnezu. I też do kąpieli i jako psikadlo w postaci tsw oliwki magnezowej
przepraszam, że się wtrącę, ale chlorek magnezu nie jest zalecany przy problemach z tarczyca, więc warto o tym pamiętać.
Wróciłam właśnie z zakupów, teraz czekam aż pies wstanie z drzemki i ruszamy na spacer. Taka ładna pogoda, że szkoda nie skorzystać.
A w temacie ciążowym to chyba poczułam ruchy w niedzielę wieczorem - takie pstrknięcia i bąbelki tuż nad wzgórkiem łonowym. Ciekawe czy to to.
U mnie tydzień do wizyty, oczywiście odliczam każdy dzień.
MIłego popołudnia dziewczyny!
-
nick nieaktualny
-
Mila najlepsze jest to, że ta ciotka to generalnie osoba, którą lubię bardziej niż teściową... nie wiem, może chciała zażartować ale nie wyszło?
Aannkka współczuję z powodu prababci. Wiem, że to bliska osoba, ale przemyśl zostanie w domu. To jednak duży stres a nie potrzeba, żeby coś się Tobie stało. Dodatkowo maluszek będzie odczuwał Twoje emocje.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Aannkka- zgadzam się z Vian. Przemysl czy nie lepiej jednak zostać w domu. To jest bardzo duży stres i emocje których raczej nie potrzeba maleństwu. Rodzina na pewno zrozumie.
Ja mam wrażenie że że ciotkom/babciom to się wydaje że kobiecie w ciąży/mlodej matce to można gadać co się pomyśli bo przecież niedoświadczona i młoda... -
Dokladnie tak jak pompon napisala. Dlatego jezeli boisz sie o tarczyce to wybierz farmakologiczny siarczan magnezu. Drozszy ale czystsza forma. To jest tzn sol Epsom. Ja wlasnie z tego rodzaju zrobilam oliwe.
Manda dzieki za rade z jajcami
Juz zamowilam odpowiednie tabletki z buraka i krople.Bunia86 lubi tę wiadomość
-
A to zdjęcie mojego brzuszka:)😍
Usg połówkowe już w ten piątek:)
Ciekawe jakie będę miała wyniki po odstawieniu witamin ciążowych??🤔
Aha! No i czuje już ruchy mojej Nelki😊💪
Mama_Zuzia, zwichrowana, VianEthel2, marchev, alex0806, palma, pola0909, Bunia86, Mamadwojki, Dori777, cytrynówka, monkle lubią tę wiadomość
-
Dargol wrote:A to zdjęcie mojego brzuszka:)😍
Usg połówkowe już w ten piątek:)
Ciekawe jakie będę miała wyniki po odstawieniu witamin ciążowych??🤔
Aha! No i czuje już ruchy mojej Nelki😊💪
Piękna zgrabna mamusia i śliczny brzuszek z mała królewna w srodku 😍Mańka lubi tę wiadomość