X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzięki za odp.dobrze wiedzieć że nie jestem z tym sama...
    Dominika ja też mam codziennie bóle A jestem na październikowych jak coś:)
    Już ponad tydz się utrzymują. Koleżanka wyżej może mieć rację. Ja też mam mega tylozgieta macice. Może po prostu zaczyna to wszystko się prostować, rozciągać...

oar843r8hxms7jm7.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, tak w ogóle to kanałowe wszystkich zębów w ciąży jest refundowane, ale to byś musiała iść na nfz, albo do kogoś kto ma choć umowę a prywatnie też robi, bo sama na nfz do dentysty, który robi tylko na nfz, to bym się nie zdecydowała

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    My po polowkowym. Wszystko Ok, potwierdzona dziewczynka :)
    Kamień z serca.
    walnęłam se pasek wege czekolady...
    Super, że wszysyko jest dobrze! My jutro mamy polowkowe, trochę się boję czy nie za wcześnie... I mam nadzieję na poznanie płci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:43

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axie92 wrote:
    Super, że wszysyko jest dobrze! My jutro mamy polowkowe, trochę się boję czy nie za wcześnie... I mam nadzieję na poznanie płci :)

To połówkujemy jutro razem :D

axie92 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja ostatnio jestem jakąś nieogarnieta i ciężko forum nadrobić :) Ja dziś też po wizycie :) Młody ma już 320g i narazie nadal jest chłopcem ;) w czwartek połowkowe więc będzie już potwierdzone :)

Dominika, ja jeszcze do niedawna też miałam bóle minęły jakoś tydzień czy dwa temu. Ale nie tak całkowicie, czasem jeszcze poboli ale coraz mniej :) Ja nie brałam tabletek. Ciepły prysznic pomagał ale starałam się dużo leżeć.
    Ogólnie wyszły mi bakterie w moczu i w posiewie ale tak bezobjawowo, biegalam do łazienki siku i bolał brzuch, ale nie czułam stanu zapalnego a poza ciąża miewalam często więc znam to uczucie. Raczej wiązała lm to z ciąża. Dostałam jakiś lek do wypicia l( nie pamiętam nazwy)i powiem szczerze że po tym przeszło mi tak częste sikaie i nawet ten ból brzucha. Posiew wyszedł czysty więc może to zbieg okoliczności a może to właśnie było przyczyną :)

Mama_Zuzia, pola0909, Mamadwojki, Dominika32, zwichrowana, monkle lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Alex, tak w ogóle to kanałowe wszystkich zębów w ciąży jest refundowane, ale to byś musiała iść na nfz, albo do kogoś kto ma choć umowę a prywatnie też robi, bo sama na nfz do dentysty, który robi tylko na nfz, to bym się nie zdecydowała
    Ja chodzę tylko prywatnie, innym dentystom nie ufam bo ja strasznie się dentystów boję. Zrobił mi na razie bez kanałówki i po porodzie będziemy działać dalej.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878, Lubieswieczki- gratulacje udanych wizyt :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki wrote:
    Jestem załamana na 75% dziewczyna trzecia córa ale nie jest pewien bo pępowina zasłaniała nam widok :( mała ma 262 gramy i jest o tydzień do przodu z USG 18+5
    Kochana znam to uczucie bo u mnie najprawdopodobniej trzeci chłopiec a liczyłam tak bardzo na dziewczynkę. Na początku to nawet płakałam z tego powodu, teraz w sumie to aby zdrowe było.

Witam się kochane, podczytuje Was dość regularnie ale nie piszę bo nie mam tak o czym.
    W środę wizyta a 8 maja połówkowe badania.

Nie wiem ile przytyłam bo nawet nie chcę wiedzieć. Ale brzuch mam już na prawdę duży skoro mnie kasjerki proszą do kasy poza kolejnością.

Ja nie wiem jak Wy umiecie się odnieść do innych komentarzy, ja tego nie potrafię, jak dojdę do końca to już nie pamiętam nickow ani co chciałam im napisać.

Trzymam kciuki za wizyty i za maluszki Wasze

Mamadwojki lubi tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro mam polowkowe :)

Komunikacja mam tak samo, zapominam co chciałam napisać ;) dużo osób i wątków więc ciężko zapamiętać. Ale podczytuje ;)

Ja w niedzielę byłam na wizycie, niestety dostałam dodatkowe leki bo mam bardzo twarda macice. Dodatkowo zwiększam proga zamiast odstawić I ogólnie mam się oszczędzać.
    Dziś byłam też pobrać wymaz na tą ureoplazme, mam nadzieję że udało mi się wyleczyć to cholerstwo.

Co do wagi to u mnie dalej mniej niż na początku ciąży Ale już powoli dobijam do tej granicy. Ale brzuszek jest :)

zwichrowana, axie92 lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marchev,to ja mam taką wesołą rodzinkę. ❤️ Nie rozmawiałam z mamą, ale zrobił to mój Mąż... Ogólnie było dużo przeprosin i łez. Mam mieszane uczucia na jak długo sytuacja się poprawiła.

Dzisiaj wizyta u lekarza, więc ja tradycyjna godzina 3 w nocy już na warcie. U nas aktualnie 16+4 więc, tak mi się marzy, żeby moze właśnie dziś dowiedzieć się czy to chłopiec, czy dziewczynka.

Jeśli chodzi o wagę, to ja w porównaniu od wagi wyjściowej jestem już na -5kg (a było -6Kg), więc zaczynamy rosnąć. Przy mojej nadwadze, to akurat wszystko jak trzeba.

Natomiast moje samopoczucie jest tylko odrobinę lepsze i widząc to wszystko Mąż zabiera mnie nad morze przed weekendem majowym. Mam nadzieję, że jakoś dojedziemy, ale bardzo bardzo cieszę się, że tam będziemy. To takie nasze miejsce. 😍

I kończąc, ostatnio strasza Ciocia, którą szczerze uwielbiam dowiadując się o ciąży zadała nam pytanie "ale to planowane, czy wpadka?". Byłam tak zaskoczona, że się roześmiałam. Wiem, że nie miała złych intencji, ale potem rozmawiając z Mężem, stwierdziliśmy, że co to w ogóle za pytanie... Po co komu taka wiedza? Jakiej odpowiedzi oczekiwała? "Tak, planowana. Od kilku miesięcy szaleliśmy w łóżku, jak pijany zając w kapuscie", czy może "Nie to wpadka, ale kochać będziemy, jak swoje"? 😂

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• marchev Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia ja z twarda macica zmagam sie od poczatku. Bralam 9lutein, ale jak dla mnie slabo pomagaja. Jednak polecam Ci magnez i od czasu do czasu nospe. Magnez biore 3x dziennie. Plus raz na tydzien kapiel w soli magnesowej i zrobilam sobie oliwke. Czuje, ze jest duzo lepiej i wczoraj lekarz tez mowi, ze jest lepeij nawet kazal zmniejszyc luteine.

Manka no to brawo dla meza :) niech Was broni!
    "Wpadka, ale bedziemy kochac jak swoje" no po prostu sprawilas, ze moj dzien bedzie udany hahah haslo dnia :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

• Agucha90s Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się że w te święta usłyszymy podobne teksty od rodziny mojego męża...

8599skjo9dvue7er.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio mi kolezanki z pracy mówiły że jedna miała teraz wrócić po macierzyńskim i przyszła powiedzieć że jest w trzeciej ciąży i płakała bo w cale nie chciała i wpadka.... kurcze jak mnie wkurza takie durne gadanie.... dorosła kobieta, matka dwójki dzieci i nie wie skąd się biora?!

Ja nie rozumiem czegoś takiego jak wpadka... a;e też w życiu bym kogoś nie zapytała o coś takiego no chyba że to jakaś mega mi bliska osoba i widziałabym że chce o czymś takim pogadać.

201512131765.png

201909081765.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Mama dwójki ja Cię rozumiem, ja chyba bym się też załamała jakby mi się nagle płeć zmieniła, jeszcze mnie wkurza podejście rodziny bo na ostatniej wizycie gin mówił, że na 80% dziewczynka to już oczywiście teksty , że jest 20% szans jeszcze, a że ciotki córka do 8 miesiąca miała mieć dziewczynke a potem chłopak itp itd, co oni mi tego chłopaka na siłę w brzuch wciskają!!!! Wiem, że mój mąż bardzo chciał ale no jest jak jest ja się mega cieszę no i przede wszystkim liczy się zdrowie.

Dziewczyny czy jest jakiś preparat bezpieczny w ciąży na bolący mięsień? Wczoraj sobie nadwyrężyłam ten od szyi do łopatki, myślałam, że się rozejdzie ale pod wieczór jak pracowałam było tylko gorzej, że aż płakałam z bólu , myślałam, że przez noc mi minie ale niestety nie.... Zrobię sobie gorący prysznic ale czy jakaś maść albo nie wiem co mam zadziałać, chodzę jak sztywniara.

A dziś się dowiedziałam, że połowa dzieci z grupy mojej zostaje na 2 rok w żłobku jeszcze, ja tam swoją daję do przedszkola bo uważam, że się będzie przez to rozwijac,ale zdziwiłam się, że aż tyle jednak rodziców zostawia dzieci jeszcze w żłobku.

3i49tv734kk70k5a.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio ciotka Męża widząc mój brzuch zapytała czy to dziecko czy dobrobyt... nie powiem zrobiło mi się przykro. Do szczupłych nie należe, parę kilo przydałoby się stracić, ale taki tekst... jeszcze stwierdziła, że 3 kg w 4 miesiące to dużo i przecież dziecko tyle nie waży..

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w małżeństwie, to faktycznie wpadka blahahaha przecież małżeństwo bierze się m.in. aby "po Bożemu" starać się o dzieci (specjalistka nie jestem, ale chyba brak pożycia jest przyczyna ubiegania się o unieważnienie małżeństwa koscielnego).
    Ciekawe czy się zorientowała, że gafę zaliczyła tym pytaniem :)

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po badaniach jeszcze jutro muszę tylko podjechac na mocz. Wczoraj spałam od 19 do samego rana praktycznie.

Przykre to co piszecie- musicie się nauczyć żeby nie milczeć w sytuacjach w których ktoś Was urazi, nie możecie na to pozwalać. Ja się nauczyłam być bardzo niemiła w momencie jak ktos mi sprawi przykrośc i na szczęście nikt nie próbuje. A na pytania typu czy wpadka czy planowane to już by się w ogole nóż w kieszeni otwarł albo równie chamska ironia w druga stronę :)

Jeszcze dwa dni do wizyty, teraz tak mi czas zapierdziela ze masakra

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki, ja w pierwszej ciazy słyszałam, że niby chłopiec, po czym urodziłam dziewczynkę ;) tyle, że ja mam jedną.
    Teraz płci wciąż nie znam, choć bardzo bym chciała znowu córkę. Mam dylemat czy pytać o płeć czy nie, ale to i tak dopiero w 3 trymestrze :P

Co do wagi, to moim zdaniem jak się schudlo to od tego powinno się liczyć, bo przecież to stało się wtedy jakby wyjściowa waga. Zwłaszcza, że zwykle to wody, macica, płyny ustrojowe i dziecko ważą, a nie nasza tkanka, czyli te dodatkowe kilogramy właściwie to nie nasza waga :D oczywiście warto mieć na uwadze to ile się wazylo przed ciąża. W pierwszej też schudłam, a jak samo dziecko miało kilogram to ja miałam na plusie dopiero pół kilo, więc nie mogę powiedzieć, że moja ciąża waży pół kilo skoro samo dziecko waży więcej ,a co z macica itd? :)

Alex doskonale Cię rozumiem, bo też bym na nfz się nie przekonała, z resztą mam powody.

Co do przykrych uwag, to ja w tej ciąży reaguje bardzo wybuchowo. Jak to mówi mi brat "od razu z mordą" a potem płacze xD

Mamadwojki lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebralam wyniki krwi i moja hemoglobina to 10. Jakies rady czym podbic ?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja jutro na badania się wybieram, takie podstawy ciążowe i toxo znowu bo miałam ujemne w pierwszym trymestrze i trzeba powtórzyć.
    Co do takich tekstów rodziny to ja już się nauczyłam z tym żyć. Ludzie czasem nie myślą, szczególnie tacy prości. Najpierw pytali kiedy dziecko, na co czekamy. Po poronieniu, niektórzy wiedzieli o ciąży i o tym co się stało. I wujek męża jakoś 2 tygodnie po stracie się mnie zapytał co to będzie, chłopczyk czy dziewczynka. Na rodzinnej imprezie, pijany był, no ale bolało. Teraz nawet nie wie o ciąży. Takie ciotki i wujki są najgorsze.
    Ja wizytę mam w środę po świętach, także jeszcze chwilę. Ale tak spokojnie do tego podchodzę jak ona się rusza że to będzie tylko przyjemność:) wczoraj u dentysty obie się stresowałyśmy bo ona tak się rzucała że na pewno czuła mój stres. Ale później mąż stwierdził że trzeba teraz ją rozweselic i poszliśmy na lody ;) I kupić dla małej komodę, udało się w sklepie stacjonarnym ;) zwykłą prostą białą, 2 szafki z półkami i 4 szuflady;)

zwichrowana, pola0909 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ