Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w maju komunia, w czerwcu dwa wesela. Kupilam taka z mozliwoscia karmienia z happymum, bo w przyszlym roku tez dwa wesela. Tylko, ze ja uwielbiam sukienki i wiem, ze pozniej bede w nich chodzic.
pola0909, Agusia_pia, k878, marchev, Mama_Zuzia, Jusi 28, cytrynówka, monkle lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Axie- pięknie wyglądasz!
Manda- masz świetna figurę i naprawdę kupiłaś super sukienkę
Dzieeeeń dobry w poniedziałek!dokładnie połowa za mną
kończę dziś 20tydzien i zaczynam 21.
W czwartek wizyta 🥰Ann.., Mila, magda.g85, Cyntia, Dori777, pola0909 lubią tę wiadomość
-
manda-piękna sukienka:)
ja wczoraj przymierzałam to co mam i fajnie mi jedna się układa więc mam co włożyć na tą komunie.
ja do ubrań ciążówych mam nastawienie że jak najmniej kupuję. Mam dwie pary legginsów- czarne i beżowe i dżinsy z pasem. A tak to mam sukienki letnie takie luźniejsze że spokojnie w nich obchodzę lato. Szkoda mi kasy na kilka miesięcy zwłaszcza że te ubrania dla ciężarnych są kosmicznie drogie nie wiem z jakiej okazji.... Zresztą ja już więcej dzieci nie planuje więc tym bardziej bez sensu potem to trzymać. -
Ja chodzę we wszystkich swoich normalnych ciuchach póki co bo mam mały brzuch, ale tez planuje po prostu albo kupować większe rozmiary albo oversize albo luźne sukienki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 07:23
-
Manda śliczna sukienka i figurka. I jaki mały brzuszek.
Co do ubrań ja póki co jakiś imprez dużych nie mam. Typowo kupiłam legginsy jeansy i 2 koszulki z h&m. Dodatkowo planuje jeszcze jakieś krótkie na lato i sukienkę ale to już po prostu taka uniwersalna oversize.
Ja od 3 dni w gorszej formie. Cały czas się czymś denerwuje i stresuje ciągle płacze biedne to mogę dziecko. Nie poznaje sama siebie.
Na dodatek dziś źle spałam wszystko mnie boli ale to wszystko najbardziej plecy i cały kręgosłup.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Ja w nocy miałam atak paniki, bo coś mi wpadło do gardła i tak kaszlałam strasznie chyba z 10 min że aż mój mąż się wystraszył i bałam się że zaszkodziłam dzidziusiowi:(
Teraz jakoś się uspokoiłam,zjadłam śniadanie i zajmę się ogarnięciem domu trochę. -
Dziekuje dziewczyny, ale pasuje z 5kg zeby mi zostalo po ciazy.
Co do plakania.. Staralam sie wykorzystac wiecej czasu w ciazy na edukacje w zakresie wychowywania i przy dziecku przestalam plakac, nawet jak mnie uderzy to nie udaje. Dzieci musza czuc, ze rodzice sa silni i miec poczucie bezpieczentwa.Syn 10.2016
-
no ja właśnie troche inaczej o tym myślę, uważam że dziecko powinno wiedzieć że dorośli też mają czasem chwile słabości i mają prawo płakać i uzewnętrzniać emocje. Ja większość życia byłam sama z mamą. Nigdy przy mnie nie płakała, właśnie udawała silną. Ja myślałam że ja też tak muszę,że nie wolno płakać, trzeba być silnym i walczyć. Niedawno moja mama powiedziała że zbyt późno zrozumiała że tak na prawdę robi mi krzywdę, że emocje należy pokazywać, że nie miała prawa mnie uczyć tylko bycia silnym ale powinna mnie uczyć bycia prawdziwą. I Ja tak to widzę, i chcę żeby moje dziecko wiedziało że my też czasem jesteśmy słabi.
klopsik, Agusia_pia, Mama_Staszka lubią tę wiadomość
-
Ja też uważam że należy dzieciom pokazywać uczucia jakie towarzysza dorosłym.. Moi rodzice byli bardzo silni, nigdy przy nas nie okazywałi słabości a na pewno takie mieli bo jest na 4 mega różnych dzieci i tym samym my tacy jesteśmy. Problem pojawił się wtedy gdy zmarł mój Tato i pierwszy raz zobaczyłam jak mama płaczę, pękło mi wtedy dwa razy serce raz ze umarł mój najukochanszy Tatuś a dwa że zobaczyłam jak mama płacze. Przez pierwszy okres nie wiedziałam co mam robić i sama przyznała już po czasie że starali się nas wychować na ludzi silnych żebyśmy nie pokazywali naszych słabości ale to jest bardzo zle dla nas już jako dorosłych ludzi bo dużo trzymamy w sobie a tak być nie powinno... Wszytsko z umiarem wiadomo że nie można płakać codziennie przy dziecku ale jeśli się zdarzy to moim zdaniem nic takiego, będzie to jedna z lekcji dla naszego Dziecka z życia doroslych
klopsik lubi tę wiadomość
-
Ja wstawiam zgodnie z tradycja każdego nowego tygodnia u mnie dzisiejszy połówkowy brzuszek 🥰❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/178d68c0dffe.jpgklopsik, Agucha90s, Agusia_pia, Dori777, Ann.., RudaAnna, magda.g85, pola0909, monkle lubią tę wiadomość
-
wow dziewczyny jakie wy szczuplutkie i malutkie brzuszki, pępki wklęsłe... normalnie ja wyglądam w takim razie jak foka
Jutro mam usg połówkowe, ciekawe co tam u mojej bombelini słychać
zachowam jakieś resztki anonimowości i wkleję zdjęcie wieczornego brzucha z lekką cenzurą twarzy
[/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 13:42
k878, klopsik, Mama_Zuzia, marchev, Bunia86, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
Za calkowitym chowaniem emocji nie jestem, wrecz przeciwnie, bardziej chodzilo mi o sytuacje w ktorych da sie zachowac inaczej.
W ogole jak ma sie swoje dzieci to innaczej sie patrzy na swoich rodzicow. U mnie w domu wszystkie emocje wylewalo sie za zewnatrz, czulam u mamy czasem bezsilnosc mimo, ze nie plakala.
U mnie sie maluszek inaczej ulozyl, bo ruchy czuje w innym miejscu i brzuch sie mniejszy zrobil.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 11:05
Syn 10.2016
-
Mama_Zuzia wrote:Palma- kciuki za wizyt! Daj znać koniecznie później
co przeczuwasz? Chłopca czy dziewczynkę?
Pewnie dam znać 🤩❤️ Szczerze to nic nie przeczuwam tak samo jak w ciazy z córka 🤭 liczę ze to będzie chłopczyk tak jak sugerował lekarz 😊aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)