X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Cytrynowka- straszne to co napisalas! Dobrze że dziadkowie stanęli na wysokości zadania.

Ja z rozrzewnieniem wspominam jak w pierwszej ciąży jak jeszcze byłam na chodzie mogłam siaac ile chciałam, leżeć kiedy chciałam. Jak coś się działo to się myślało o sobie i tyle. A teraz jest dziecko starsze i cokolwiek się dzieje to w pierwszej kolejności myśli się o nim. Także korzystajcie z czasu beztroski!!!
    Oj święta prawda

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola- ważne ze Kinga zdrowa, następnym razem może nie będzie się mamy wstydzić haha i pokaze buźkę 😍

ZielonaWyspa- cudnie ze u Was tez ok, niestety zdjęcie mi się nie pokazuje :(

pola0909 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w grudniowkach ale 2016 :) dziś zaczęliśmy z młodą majtki jestem przerażona trzymajcie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 09:41

pola0909, cytrynówka, Ann.., agjot1979 lubią tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję reszty udanych wczorajszych wizyt :)
    Jakie plany na majówkę?
    Ja jutro ostatni dzień w pracy, cieszę się i boję jednocześnie tego 1,5 roku w domu 😜

3jgx3e3koyqms61s.png
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Gratuluję reszty udanych wczorajszych wizyt :)
    Jakie plany na majówkę?
    Ja jutro ostatni dzień w pracy, cieszę się i boję jednocześnie tego 1,5 roku w domu 😜

Ja w poniedziałek ostatni dzień. Już się nie mogę doczekać bo jestem taka przemęczona. Dziś od rana nie wyszłam jeszcze z łóżka i odsypiam. Mam tyle planów na ten czas do porodu... Chcę przygotować siebie i nasze mieszkanie na przyjście Marianki :-)

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam też czasami robi się słabo? Jeżeli tak to jak często? Znowu coś zaczynam się martwić:(

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja się czym innym pochwalę.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c212280c205.jpg

RudaAnna, Mama_Zuzia, stayaway, pola0909, marchev, Laurka, aannkka lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane widze ze nie tylko ja wskakuje na l4 w tym tygodniu. Wiedziałam ze ten czas nadejdzie ale jestem przerazona bo od 6lat pracy odchodzę na tak długo :( klienci mnie tak miło pożegnali ze aż łezki miałam jak wychodziłam z pracy no ale maluszek najważniejszy a kręgosłup odmawiał posłuszeństwa wiec zostaje mi przyzwyczaić się do nowej sytuacji ;) na pewno będę teraz więcej się odzywać bo czasu będzie jak marasu ;)

PierwiastkaZuza lubi tę wiadomość

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    162ux3.jpg

Pozdrawiamy z Wojtusiem :)

elvira, VianEthel2, stayaway, pola0909, Cyntia, Kaska, PierwiastkaZuza, marchev, Arashe, Mama_Zuzia, aannkka, alex0806, Mańka lubią tę wiadomość

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian super bryka, szerokiej drogi Ci życzymy :)
    Elvira mi się słabo nie robi, za to hormony tak buzują, że mam ochotę wytłuc wszystkich w kolo. Kiedy masz wizyte ? Lepiej powiedz o tym lekarzowi prowadzącemu, a tymczasem wypoczywaj i dbaj o siebie.
    To faktycznie, połowa ciąży za nami i wysyp l4 :) Ale trzeba zadbać o siebie i o Maluszka, wystarczy tego zdecydowanie :)

VianEthel2, elvira lubią tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway połówke mam 14 maja a u swojej dr dopiero 23 maja. A hormony to swoją drogą, najbardziej na nerwy działa mi mąż a On się tak stara :(

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to zawsze tyle naskrobiecie.

Gratuluje urodzin, ja ma jutro urodziny tj. 2 maja, kończę 37lat.Serio?ja wyglądam na max 30 :-D

Wczoraj posprzatalam całuski mieszkanie bo a nóż mnie ktoś odwiedzi. Poza stały już tylko podłogi do umycia ale to na wieczór jak chłopcy się nie będą kręcić.
    No i steeeerta ubrań do poskladania czego nienawidzę robić.
    W piatek przyjeżdża moja mama do mnie na 3 dni i przywiezie mi mój wózek retro i inne rzeczy dla maluszka. Tak się cieszę.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. Chyba tylko ja nie mam zdjęcia dzieciątka z badań połówkowych 😪 co wizytę dostawałam a teraz nic... Byłam taka przejęta, że dopiero w domu się zorientowałam. I teraz się zastanawiam... Może za 3d miałam płacić oddzielnie, dlatego ginekolog mi go nie zrobił? Hmmm place 200zl za wizytę więc byłam przekonana, że bez dodatkowych opłat. Podpytam następnym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 15:38

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy na połówkowe chodzicie do innych lekarzy? Możecie mi wytłumaczyć dlaczego? Ja chodzę ciągle do jednego. Przełącza mi na chwilę zawsze na 3d żebym mogła sobie pooglądać. W poprzedniej ciąży jak jeszcze nie miał takiego sprzętu to wziął mnie do szpitala i tam zrobił :)

Vian gratki :)
    A nam się auto rozwaliło a w poniedziałek wizyta :/ taxi mi zostaje...

Mi się czasami słabo zrobi jak za szybko wstanę. Może masz niskie ciśnienie?

Amy powodzenia. Jak Wam idzie? Pamiętaj nie odpuszczaj choćbyś miała zmieniać ubranie co godzinę :)

Komunikacja, a co teraz będzie? Chłopiec czy dziewczynka?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira - mi również robi się słabo ale niby w 20 tyg to normalne, mam parę koleżanek również w tym samym tyg i już późniejszym i im też robi się często słabo, stanie w kolejkach to katorga ostatnio w kościele musiałam siedzieć cały czas bo już czułam że robi mi się gorąco i słabne...

Ja mam jakąś manie na punkcie lodów i koktajli ❤️ codziennie!

• marchev Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda piekne zdjecie ;) bardzo Ci ciaza sluzy :*

Vian super fura, szerokosci ;)

Dziewczynki, a macie juz listy wyprawkowe, nie tylko do szpitala, ale i do domu ? Z checia bym takie zobaczyla bo nawet nie wiem od czego zaczac :)

RudaAnna lubi tę wiadomość

• elvira Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka ja się umówiłam do innego dr bo moja gin niema uprawnień. Ostatnio pytałam czy serduszko nie ma wady to powiedziała że ona tego nie ocenia. I czekam do polowkowych.
    A co do ciśnienia to właśnie biorę leki bo mam wysokie, więc to raczej odpada .

Dori zachcianki mamy te same :) j mnie też codziennie obowiązkowo koktajl truskawkowy:)

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia, to może po prostu zapomniałaś ich wziąć lub lekarz zapomniał dac? Spytaj następnym razem, może je zachował gdzieś. Mój gin prowadzacy też nie ma uprawnień, nie każdy ginekolog je ma, więc właśnie wręcz powinien odesłać nas do specjalisty :)
    Elvira, Dori- dołączam do Waszej grupy :D u mnie na zmianę koktajl truskawkowy/ świeżo wyciskany sok z marchewki i jabłka, mniam

3jgx3e3koyqms61s.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev jeśli chodzi o listę do szpitala, to poniżej wklejam taka co mam w segregatorze jestemwciazy od mamyginekolog:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f98d0f8e98c.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8344f5103b03.jpg

marchev lubi tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway bardzo fajna lista . Ja ma 100% wezmę laktator i herbatki na pokarm . Niestety po CC tak szybko bo nie ma A synowi jak podali butelkę to przy piersi się zapominal bo nie chciał:/ teraz zrobię wszystko żeby karmić dłużej

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ