Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, my też po wizycie. Marianka ma już 0,5kg! To niesamowite, że nasze maluchy już tak rosną. To było badanie prenatalne. Serduszko ok, tylko przepływy trochę zbyt wysokie. Mam brać acard na noc i codziennie mierzyć ciśnienie. Na tym etapie to czysto profilaktycznie, ale lepiej mieć to pod kontrolą. No i od jutra L4
Mama_Zuzia, pola0909, elvira, marchev lubią tę wiadomość
-
Marchev- miałam bodajże w 12tyg robiona krzywa o ile dobrze pamietam, tylko ze mi krzywa wychodzi w normie bo ja jestem na metforminie. Tylko ze tez to tycie mnie niepokoi ale ostatnio podjadałam dużo nie ma co ukrywać. Ja mam niestety dodatkowo hipoglikemie reaktywna wiec mój cukier leci na łeb na szyje po zjedzeniu i to w dodatku z insulina daje mi popalić
tez po zjedzeniu większym zapadam w śpiączkę
pierwsza krzywa wyszła w normie tylko właśnie bardzo wolno spadał ten cukier po 2h względem wyniku po 1h, no ale diabetolog powiedział ze bez mety byłoby i mnie znaaacznie gorzej.
Pierwiastka- ale super, pół kilograma to już dumnie brzmi! Kawał dziewczyny 😍 gratulacje. No i odpoczywaj na L4!!! -
Dziewczyny gratuluję wizyt i zdrowych maluszków !
bardzo sie ciesze razem z wami
A trochę wizyt dzisiaj było
jesli chodzi o siusiu to dołączam do grona 20-sto minutówek
I lepiej nie trzymać tych trzech kropelek, ponieważ potem boli podbrzusze, więc nie warto
ja mialam dzisiaj dziwny przypadek tzn często ostatnio twardnieje mi brzusio na chwilke ale dzisiaj tak dość mocno i cały od popoludnia do teraz aż tak boleśnie
skóra bardzo napięta i zastanawiam się czy tak może bywać ?
-
marchev wrote:Hmm czyli te moje wyniki tez nie sa za dobre. Zapytam sie lekarza czy powinnam zrobic znowu, ale chyba powinnam isc do dietetyka, a moze lepiej diabetologa ? Czy myslisz, ze przesadzam ?
Najlepszy jest diabetolog, ale generalnie na hipoglikemie nie ma rozwiązania oprócz wydłużenia przerw między posiłkami plus unikanie węglowodanów prostych a zastąpienie ich złożonymi..marchev lubi tę wiadomość
-
Kaska wrote:Ja też po wizycie. Szyjka jaka była taka jest. Na szczęście się nie pogorszyła. Synek zwinięty w kłębek, nie chciał pokazać buzi. Zarzucił nogi na głowę i do tego zasłonił twarz rączkami. Dostałam za to zdjęcie siusiaka, bo to prezentował wzorowo
Następna wizyta 22 i muszę do tego czasu zrobić krzywą. Mmmm pyszności
Cieszę się, że i u Was wszystko dobrze
U mnie samopoczucie jeżeli chodzi o kilogramy ok. Mogę przytyć nawet 20 obym nie miała rozstępów. W pierwszej ciąży niestety pojawiły się na pośladkach j piersiach mimo tego, że przytyłam 9 kg. Teraz pewnie będzie więcej na plusie bo i człowiek starszy i startowałam z większą waga wyjściową.
Kochana wrzucisz proszę zdjęcie siusiaka? Bo chciałam że "swoim" porównać hehe bo mam wątpliwości -
marchev wrote:Laura czy Ty masz jakies wyksztalcenie medyczne ?
Nie, ale 5 lat pracowalam w szpitalu i zawsze lubilam biologie 😉
Dargol ja ciagle sikam od samego poczatku! W nocy po kilka razy na siusiu wstaje. A w poprzednich ciazach to dopiero pod koniec tak mialam jak juz brzuch byl naprawde wielki i uciskal na pecherz.
Ja sie spodziewam, ze zaczne szybko teraz tyc. Przez miesiac tylko jogurt mialam ochote jesc. Potem jajka ciagle. A dzisiaj w pracy w przerwie na lunch wciagnelam hot doga i pol torebki czipsow Ruffles! Na kolacje chyba tylko woda z cytryna LOL
A Wy macie jakies szczegolne zachcianki kulinarne?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
url=https://naforum.zapodaj.net/fe990b3215aa.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe990b3215aa.jpg[/url
To moje. 20+2. Najpierw gin mówił że dzidziuś trudny do współpracy ogólnie do pomiarów bo to były połówkowe w za chwilę że chłopiec. Dlatego to dla mnie dziwne tym bardziej że czułam panienkę -
Elvira szukałam ale na każdych jakoś ciągle inaczej wygląda. Miała bym parkę
ale mam w bliskim otoczeniu osobę która miała cała ciążę mówione że będzie chłopiec i pokazywany siusiak na usg a urodziła się dziewczynka i jestem w szoku że przy dzisiejszej technologi takie pomyłki. Chce się upewnić bo przeczuwałam druga dziewczynkę miałam wybrane imię wszyscy byli pewni że córeczka bo u mnie w rodzinie same kobietki haha. Mężowi też siencorka śniła więc nikt na razie nie dowierzam haha
-
Hej
chciałabym dołączyć do was jeśli mogę drogie panie:) otóż aktualnie jestem w 18 tygodniu i termin cesarskiego cięcia mam na 30 września, dlatego zapisuje się tutaj. jak widać z opisu miałam córkę Jagodke, niestety córka zmarła po porodzie dosyć skomplikowanym, bo rodzilam 29 h, po czym zauważyli że mam za wąska miednice więc cc było wykonane w trybie nagłym, po 3 miesiącach ( wiem nieodpowiedzialne) zaszłam w ciążę i była to ciąża pozamaciczna, no i w styczniu stał się cud
w Cyklu bezowulacyjnym ( potwierdzonym przez lekarza) zaszłam w ciążę i oczekuję dziewczynki Oliwki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 22:30
marchev lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Dobry wieczor kobitki wczoraj strzelił mi 6 mieisiac wiec leci ten czas! Mały to taki rozrabiaka w ciągu dnia ciagle czuje jak się wierci i kopie;) nie umiem spać z nerwow bo jutro czeka mnie ta krzywa cukrowa.. chciałabym już mieć to za sobą
nie jestem mięczak ale obawiam się ze jutro będzie rzyganko blee!! No i czwartek kolejna wizyta znowu zobacze małego na usg mam nadzieje ze pół kilo będzie miał maluszek
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
Atyde zapraszamy. Wspolczuje Ci bardzo.. Brak slow jak niektorzy lekarze sa nieodpowiedzialni. Teraz na pewno wszystko bedzie dobrze.
Juusti69 sny tlumaczy sie na odwrot czasemmi sie chlopiec snil, a ma byc dziewczynka. A przeczucie na dziewczynke od poczatku. Mam nadzieje ze sie to nie zmieni.
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Hej ja na krzywa cukrowa dostane skierowanie teraz na wizycie bo to juz 23 tc.
Odebralam wczorajsze wyniki. Mocz ok nke ma bakterii uff ale wyszly mi ketony... Raz 20 a teraz 40! Norma w ciazy do 15. Czytalam ze to moze byc objaw np cukrzycy ciazowej albo ze organizm gloduje no ale ja cukier mam w normie a i jem w miare bo na wadze plus 6 kg a i do chudych Nie naleze. Patrzylam na wyniki z poprzedniej ciazy i nie bylo tych ketonow obecnych. Ktoras ma jakies doswiadczenie z tym??
Hemoglobina mi spadla z 15 na 14,3. No i znowu mi kazala zrobic toxsoplazmoze a robilam w lutym i byla ujemna. Robi sie dwa razy??