Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fakt. Słyszałam że to co jest na szkole rodzenia nijak się ma do porodu ale zawsze warto zaczerpnąć wiedzy, pogadać z kimś poznać ludzi czy spędzić czas
No i nasi M mogą się bardziej zaangażować, dowiedzieć się czegośWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 10:14
-
VianEthel2 wrote:Alex o co chodzi z tą edukacją u położnej? To jest jakoś powiązane ze szkołą rodzenia, czy kompletnie od siebie niezależne? Jak to załatwiłaś?
Poszukajcie w swoich miastach. Ja wybrałam sobie położną, do której będę chodzić na takie "lekcje" o laktacji, ciąży, porodzie itd. Indywidualnie. I po porodzie będzie do mnie i malucha przyjeżdżać przez 8 tygodni. Na dodatek super mi się trafiło, bo moja jest doradcą laktacyjnym jeszcze.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
A do szkoły rodzenia chcę chodzić, bo wprowadzają na porodówkę, pokażą wszystko. Na dodatek są zajęcia o chustowaniu. Chcę też męża wprowadzić w temat, żeby był ze mną przy porodzie chociaż na początku. Więc zamierzamy chodzić. To nasz pierwszy poród, więc sami zweryfikujemy czy było nam to potrzebne późniejLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
może zależy kto tę szkołę prowadzi. w moje szkole zajęcia prowadzi położna, która cały czas pracuje na oddziale położniczym, odbiera na co dzień porody, sama urodziła trójkę dzieci i to co opowiada w konfrontacji ze znajomymi, które już rodziły, ma sens. właśnie druga sprawa to taka, że do szkoły rodzenia często przychodzą kobiety, które są w kolejnej ciąży ( tak jest u mnie) i można również wielu ciekawych rzeczy się dowiedzieć, wymienić doświadczeniami
-
Vian kciuki za dzisiejszą wizytę !!!Czekamy na wieści
Co do szkoły rodzenia z uwagi, że to moje pierwsze dziecko ja się zapisałam zajęcia są refundowane , dwa razy w tyg po 2 godz i u mnie w mieście zaczynają się od 28tc więc czekam z niecierpliwością , tym bardziej że te zajęcia są chwalone
co do krzywej to u mnie też można wziąć cytrynę
-
magda.g85 wrote:jeszcze jedno co do krzywej cukrowej- widziałam w aptekach internetowych glukozę o smaku coli
co myślicie? może próbowałyście?
Podobno ma syfiasty skład, więc oprócz bomby glukozowej wypijesz milion dziwnych chemikaliów.
Co do szkoły rodzenia to moja zaczyna się 6 czerwca i trwa 6 tygodni, później są jakieś warsztaty. Wybrałam opcję na NFZ, co wiązało się z wyborem położnej środowiskowej z tego miejsca. Opinie mają dobre, więc mam nadzieję, że będzie ok, ale na cuda i tak nie liczę
-
Hej hej:) zgłaszam dzielnie ze przetrwałam bez rzyganka krzywa cukrowa i wypic to nie było problemu mialam cytrynowy smak lubię słodkie napoje ale potem ta rewolucja co się w środku działo gorzej ale już za mną uff!! Ręka biedna tak pokuta.. co do szkoły rodzenia to w czerwcu u mnie jest i chce iść z mężem prowadzi to od teściowej przyjaciółka wiec myśle ze będzie ciekawie i czegoś się dowiemy tym bardziej ze to pierwsze dziecko to mała wiedza jest
miłego dnia:) idę wkoncu zjesc śniadanie bo tak burczy mi ze najwyższa pora
k878 lubi tę wiadomość
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
Mi w poprzedniej ciąży lekarz nie zlecał drugi raz toxo i cmv więc teraz pewnie też tak będzie.
Test obciążenia będę robić przed następna wizytą, to będzie pewnie 26-27 tydzień. Nie wiem jeszcze czy się coś zmieniło.
Do szkoły rodzenia chodziłam, była w szpitalu i bardzo chciałam zobaczyć jak wygląda traktogólnie po czasie uważam, że niewiele się przydało. Ćwiczenia też były robione na szybko i wg mnie nie do końca prawidłowo. Teraz jest już płatna i poziom ponoć się podniósł, ale już się nie wybieram. Muszę się zapisać gdzie indziej na ćwiczenia dla ciężarnych
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Zuzia aj tam, fajnie by było wiedzieć (pełne łóżeczko ciuszków od brata czeka na rozpakowanie, w większości niebieskie i pasowałoby się z tym uporać..), ale ważniejsze, żeby wszystko było dobrze.
Zastanawiam się czy jest możliwość, i jak to zrobić, żeby pójść do szpitala i sobie pooglądać jak wygląda. Wiecie coś o tym?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Juusti69 wrote:Kaśka widać !!
Dzięki. Twój wygląda inaczej
Chyba nie ma jakiegoś standardu w takim raziebo ten mój mi się wydaje jakiś wielki na tym foto
Według mnie bardzo podobnytylko Twój przechylony na bok. Kwestia z jakiej pozycji go złapiesz na usg. Większy bo robiony pewnie od przodu. Mój od tyłka. No masz syna kochana
Juusti69 lubi tę wiadomość
-
VianEthel2 wrote:Zuzia aj tam, fajnie by było wiedzieć (pełne łóżeczko ciuszków od brata czeka na rozpakowanie, w większości niebieskie i pasowałoby się z tym uporać..), ale ważniejsze, żeby wszystko było dobrze.
Zastanawiam się czy jest możliwość, i jak to zrobić, żeby pójść do szpitala i sobie pooglądać jak wygląda. Wiecie coś o tym?
Vian u mnie jest możliwość. Zadzwoń na oddział położniczy i Ci powiedzą -
Ja dla bąbla mam już chyba wszystko... za to z rzeczami dla siebie jestem kompletnie w czarnej dupie...
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy