Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na polowkowym miałam pusty.
I jeszcze nie wspominałam, ale po tych badaniach dziewczynka się potwierdziłalekarz nas tylko trochę nastraszyl, ale mam nadzieję że wszystko się wyjaśni i będzie ok. Mianowicie malutka leżała w takiej pozycji , że lakarz nie mógł wypatrzec lewej nerki
jeżeli lekarz prowadzący nie będzie w stanie tego sprawdzić muszę wykonać 3 badanie prenatalne. Pęcherz i prawa narka wyglądały prawidłowo
-
Ufff... różne są informacje w necie dlatego wolę zapytać Was.
Cyntia Dawno temu miałam usg ginekologiczne przez powłoki brzuszne i tam było wskazanie, że pęcherz ma być wypełniony. I to chyba jedyny przypadek.
Ps. W necie piszą, że wypelniony pęcherz sprawia, że macica jest troszkę wyzej i łatwiej wszystko wypatrzyć. Nie oceniam, to tylko informacyjnie.😁Laurka lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja w tym miesiącu z wagą jestem 2kg. Mało jak na mnie, hehe. W pierwszej ciąży średnio 3,5kg w 4tygodnie. Lekarz nigdy złego słowa na ten temat nie powiedział, tyle że ja startuje z niedowaga.
Co do wyprawki... Kurcze, jak ja wam zazdroszczę tego entuzjazmu. U mnie totalny brak chęci na kupno czegokolwiek. Cały czas mam nadzieję na chłopaka mimo iż ostatnie USG raczej nie dawali już złudzeń. Z tymże wszystko mam po synu, a ja raczej z tych co bez potrzeby nie kupują, także nie wiem czy zdążę się przełamać przed wrześniem.
Czy tylko ja nie mogę się doczekać porodu? Marzę już o tym by dziecko już było i skończył się ten ciążowy dramat. Stan błogosławiony nie dla mnie. -
Ja ciaze dobrze znosze jak sie oszczedzam, ale boje sie porodu bardzo i tez bym chciala miec to juz za soba. Jakos tak z pierwszym dzieckiem czlowiek szedl rodzic nieswiadomy niczego. Z tym, ze ja mowie, ze jakby to trwalo z 3h to byloby bardzo sympatycznie i do przezycia.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Dziewczyny, ostatnio mało zaglądam na forum, przez co nie jestem na bieżąco z informacjami.
Gdyby któraś chciała, żebym dopisała jakąś inf. na 1 stronie to proszę o wiadomość na priv
Od kiedy nie mam krwiaka cały czas latam i mało siedzę przed komputerem. Wreszcie mam możliwość chodzić na długie spacery i odwiedzać koleżanki:)nadrabiam okres kiedy musiałam leżeć.
Jak już się wyszumięto będę częściej zaglądać
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
manda21 wrote:Ja ciaze dobrze znosze jak sie oszczedzam, ale boje sie porodu bardzo i tez bym chciala miec to juz za soba. Jakos tak z pierwszym dzieckiem czlowiek szedl rodzic nieswiadomy niczego. Z tym, ze ja mowie, ze jakby to trwalo z 3h to byloby bardzo sympatycznie i do przezycia.
-
VianEthel2 wrote:Dziewczyny a ja z takim nietypowym pytaniem. Na połowkowe to pęcherz ma być pusty czy pełny?
Moja Pani dr przd badaniem zawsze pyta, czy jestem wysiusiana
Jeśli nie to powró do łazienki, bo usg trochę trwa i sama mówi, że nie chce mnie męczyć.
A my byliśmy wczoraj obejrzeć wózki. Dramat. Jak coś mi się podba to kosztuje 8 tysięcy, a reszta jakaś taka plastikowa jak zabawka dla dziewczynki.
No i oczywiście w każdym z trzech sklepów aż 2 sztuki do obejrzenia -
Ja chyba wolę rodzić niż być w ciąży
pierwszy wspominam ok, choć wiem, że bolrkalo jak cholera przez dokładnie 12h. Ale rodziłam bez niczego (znieczulenia, gazu, prądów itp), jedynie przy ostatnich partych zostałam nacieta. Teraz żyje nadzieją, że jeżeli będzie sn (oby!!) to teoretycznie powinien pójść lżej.
Pompon wózki podwójne mają kosmiczne cenyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 14:23
-
nick nieaktualny
-
Kaska wrote:To ile czasu rodziłaś? U mnie poszło szybko, nic nie czułam bo mialam znieczulenie a i tak jakoś nie mam ochoty na powtórkęSyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Ja mogłabym drugi raz rodzic tak jak syna- od momentu jak pojawiłam się na IP minęły niecałe dwie godziny i młody był na świecie. Na dobra sprawę nie zdążyli mi nawet podac Zzo bo akcja żal szybko postępowała. Ja muszę się zapisać na usg piersi w następnych dniach
-
Cyntia wrote:A jest jakieś badanie, które wymaga pełnego pęcherza? Jeżeli tak to ja o takim nie słyszałam. Zawsze, na każde badanie idę z pustym pecherzem 😁
Owszem jest znaczenie, a zalezy od typu wykonywanego badania. Do USG wykonywanego transwaginalnie pusty pecherz. DO USG wykonywanego przez brzuch, pelny pecherz jest wskazany przy badaniach wykonywanych przed 24. tygodniem, bo pozwala na lepszy obraz organow. Na pozniejszym etapie ciazy nie jest to juz konieczne, bo dziecko jest wieksze i inaczej ulozone (nie tak nisko).08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Uff! Chyba Was nadrobilam a i tak juz zapomnialam co milam odpisac
Vian Ty juz jestes na polowkowym. Daj znac pozniej jak poszlo i czy Szymus zostal Szymusiem!
Ja odliczam od dzisiaj do przyszlego wtorku! Juz mnie skreca, zeby sie dowiedziec czy wszystko OK i kogo tam nosze pod sercem. Ja juz bym naprawde chciala zaczac kupowac ubranka dla malenstwa, bo nie mam tych poczatkowych, najmniejszych rozmiarow, gdyz po kazdej ciazy je wyrzucalam mowiac, ze juz wiecej nie chce! xD
Cala reszte mam. Jedyne potrzebne rzeczy to materac, pokrowiec na materac i przescieradla, a te wlasnie zamowilam :]
Wozek rozmontowany na czesci jest w garazu, bo moje dzieci niewozkowe. Zobaczymy czy go wyciagne na jesieni w ogole zanim nas snieg od nowa zacznie zasypywac
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Atyde witaj i zostan z nami! Bardzo bardzo wspolczuje tego, co przeszlas. Badz dzielna.
A mialam jeszcze napisac, ze moja waga lazienkowa chyba sie nadaje na smietnik, bo mi dzisiaj pokazala 1,5 funta mniej niz przez iles ostatnich dni. Nie ufam jej. Za tydzien zobacze co w gabinecie pokaze. Mam lekarza i USG polowkowe jedno po drugim.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
VianEthel2 wrote:Jade do szpitala. Szyjka 0.8cm
O kurczę VianEthel to mnie zmartwilas i to bardzo, nakaz leżenia i to pilny. Są w stanie przy takiej długości szyjki założyć pessara?? Kciuki dla Was!! Z maluchem wszystko ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 17:30