X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian-masz bardzo dobre nastawienie! Trzymaj tak dalej. Ja miałam przez lekarza wyznaczone małe cele i do nich odliczalam i minęło bardzo szybko:)

201512131765.png

201909081765.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano, no worries, ja poszalałam w Lidlu i H&M, co jest kompletnie bez sensu, bo moja Mama też gromadzi ciuchy :P

Vian, trzymam kciuki dalej!

Ano lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Arashe Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia, samych obwódow nie ma co porównywać, bo ja np startuje z 84, i byłam szczupła :) ale mam 175 cm i szerokie biodra :)
    Za to ile przybylo? Teraz mam 91 :)
    przed samym porodem w 1 ciąży miałam 100 równe.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Mama Zuzia, samych obwódow nie ma co porównywać, bo ja np startuje z 84, i byłam szczupła :) ale mam 175 cm i szerokie biodra :)
    Za to ile przybylo? Teraz mam 91 :)
    przed samym porodem w 1 ciąży miałam 100 równe.

Mi nie chodzi o licytacje bo ja odliczam po prostu właśnie do tych równych 100cm w obwodzie :D
    Nie wiem ile miałam przed w pępku, wiem ile miałam w talii i tam mi przybyło 9cm 😀

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Ile macie dziewczyny swoją droga pod pępkiem cm? Dzisiaj pierwszy raz się zmierzyłam i mam 83cm z moim balonikiem 🎈
    o matko ja mam 89 :D a na wadze obecnie +4kg oO jakieś cuda na kiju :D ale to pewnie nie idzie w parze albo już nie wiem o co chodzi :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie mierzyłam wcześniej, a teraz 88 cm :) sporo! Przed ciążą byłam szczupła, więc brzuchol rośnie. Waga też, ale jakoś się tym nie przejmuję. Jem tyle ile jadłam, więc widocznie tak musi być :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia , wiem że nie o licytacje chodziło tylko napisałam sprostowanie, bo sama widzisz jak się ma Twoje w ponad połowie ciąży 83 cm do mojego 91. :D U Ciebie to byłby wieeelki brzuch już, a u mnie taki sobie zarysowany ^^ Za to ja teraz jak bym miała 83 to byłabym jak decha :D
    Za to na wadze mam plus 3.7 kg. W tali tez przybyło i to 6 cm na ten czas.
    Ja mierze się co 2 do 4 tyg, bo lubie wiedziec ile i gdzie, i ciesze sie ze na udach mi nie przybylo nic :P

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VainEthel, moja mama zawsze powtarza, że spokój nas uratuje. ☺️ Tymczasem nadal trzymam za Was kciuki!

Gomerka, ja zastanawiam się nad szpitalem im. Narutowicza. Kurs u nich kosztuje 200zł a jeden z wykładów prowadzi sam ordynator oddziału położniczego, którego powiedzmy znam z widzenia i chociaż nigdy nie byłam jego pacjentką, to jako o lekarzu słyszałam o nim same dobre rzeczy ☺️ Poza tym chyba chciałabym rodzic właśnie w tym szpitalu. To tam poroniłam i mimo przykrych wspomnień opiekę miałam wspaniałą. Kiedyś przez chwilę mieszkałam na pobliskim osiedlu i pamiętam tydzień w tydzień tabun ciężarnych pędzących na kurs aczkolwiek jakiś żetelnych opinii o tym nie mam i coś doszukać się nie mogę...

A tymczasem mój Maluszek ewidentnie zmienił położenie i nie szturcha mnie już z boku brzucha a w sam dół... Dwa razy byłam przekonana, że po tych kopniakach, gdybym spojrzała między swoje nogi, to zobaczyłabym giry Dzieciątka 😂 Trochę mnie to przestraszyło, bo pomyślałam o szyjce, ale doczytalam w internetach, że jest to podobno bardzo częste uczucie 😁

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    VainEthel, moja mama zawsze powtarza, że spokój nas uratuje. ☺️ Tymczasem nadal trzymam za Was kciuki!

Gomerka, ja zastanawiam się nad szpitalem im. Narutowicza. Kurs u nich kosztuje 200zł a jeden z wykładów prowadzi sam ordynator oddziału położniczego, którego powiedzmy znam z widzenia i chociaż nigdy nie byłam jego pacjentką, to jako o lekarzu słyszałam o nim same dobre rzeczy ☺️ Poza tym chyba chciałabym rodzic właśnie w tym szpitalu. To tam poroniłam i mimo przykrych wspomnień opiekę miałam wspaniałą. Kiedyś przez chwilę mieszkałam na pobliskim osiedlu i pamiętam tydzień w tydzień tabun ciężarnych pędzących na kurs aczkolwiek jakiś żetelnych opinii o tym nie mam i coś doszukać się nie mogę...

A tymczasem mój Maluszek ewidentnie zmienił położenie i nie szturcha mnie już z boku brzucha a w sam dół... Dwa razy byłam przekonana, że po tych kopniakach, gdybym spojrzała między swoje nogi, to zobaczyłabym giry Dzieciątka 😂 Trochę mnie to przestraszyło, bo pomyślałam o szyjce, ale doczytalam w internetach, że jest to podobno bardzo częste uczucie 😁

Wiesz co, ja z pierwszym poronieniem właśnie tam wylądowałam i wspominam to jako koszmar, nikt mnie o niczym nie powiadamiał, o jakieś info od lekarza musiałam się prosić. Jak w końcu zadecydowali, że mam dostać tabletki to musiałam sama po nie chodzić i się dopominać, na moją prośbę, żeby ktoś mi je założył, bo się boję, że zrobię to źle lekarka jeszcze mnie ochrzaniła. No i w ogóle, podejście lekarzy to był dla mnie koszmar - same teksty w stylu "no tu już nic z tej ciązy nie będzie", "czemu? no bo to się zdarza, dlatego". Moja noga tam nigdy więcej nie postanie.

04.2017 (') 12.2017 (')

• Mańka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa nie wierzę, że są jeszcze takie miejsca, gdzie w ten sposób traktuje się ludzi 🙊 Tym bardziej jestem rozczarowana i przykro mi, że Cię to spotkało, bo ja na prawdę miałam tam wspaniałą opiekę. Owszem, była jedna flądra pod postacią pielęgniarki, ale jej zmiana na szczęście szybko się skończyła.

Na sali że mną były jeszcze dwie roniące dziewczyny. Cały czas ktoś do nas zaglądał i próbował pocieszać, że jeszcze tylko chwila, jeszcze moment. Ze to wszystko musi tak wyglądać, żebyśmy miały możliwość zajść w kolejną ciążę i ją donosić. Pozwolono naszym mężom, partnerom być z nami niemal do północy. Tuż przed zabiegiem Pani anestezjolog trzymała mnie za rękę i wycierała łzy. Następnego dnia proponowano nam psychologów a lekarz na obchodzie, chociaż wydawał się oschły, na koniec wizyty powiedział, że to nigdy nie jest łatwe, teraz też nie będzie, ale jesteśmy kobietami a kobiety z natury są silne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 13:04

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka, a kiedy to było? Bo u mnie w kwietniu 2017. Może się im coś poprawiło. Ale dla mnie i tak trauma została.

04.2017 (') 12.2017 (')

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw Dziewczyny, czy macie może więcej wydzieliny ostatnio?

04.2017 (') 12.2017 (')

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Btw Dziewczyny, czy macie może więcej wydzieliny ostatnio?

U mnie cały czas tak samo dużo

Arashe lubi tę wiadomość

• aannkka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82a10c00b930.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a59f063555b8.jpg
    Ja już po wizycie <3 Leoś waży 377g i jest zdrowym chlopczykiem :D wszystko jest dobrze prócz miesniakow :/ największy miesniak ma już 11cm a ten obok dziecka ma 5cm. Szyjka 3.6cm więc super :)
    Kolejna wizyta 5 czerwca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 13:46

alex0806, Lubieswieczki, Mańka, VianEthel2, Ann.., Arashe, Mama_Zuzia, Aster4n, pola0909, Komunikacja24, Ano, klopsik, monkle, cytrynówka lubią tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam cały czas, ale jest albo bezbarwna, albo biała lub lekko żółta. Na wizycie poproszę gina o wymaz, ale to pewnie normalne.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam, zawsze dużo, czekam na wyniki posiewu :) Zobaczymy czy ta zmieniająca się barwa cos oznacza :) Tak patrzę na te wasze szyjki i u mnie na połowkowych wyszła 5.1 to chyba jakas długa co?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jakieś 5-6 tygodni temu 5,2 :) A teraz na połówkowych też lekarz mówił że ładna, długa i zamknięta, ale nie podał ile mm.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka, w pazdzierniku 2018. Od pewnego czasu zmienił się ordynator- wcześniej był tam taki stary pryk, który mimo kilku wylewow, zaawansowanego wieku dluuugo pełnił swoją funkcję. Może stąd ta zmiana... Nie wyobrażam sobie kobiet w takich sytuacjach będących w tak bezbadziejnych miejscach... Ale za to, Kopernik to mój drugi typ. ☺️

Podobno najgorzej na Ujastku-totalna fabryka noworodków, gdzie nie ma czasu, by poświęcić go w odpowiedniej ilości kobiecie, która rodzi lub już urodziła.

Bardzo dobra znajoma rodziła tam w lipcu i o mały włos nie doszło do tragedii. Uparli się na poród SN a w efekcie, błagając po kilkunastu godzinach męczarni koleżanka wylądowała na CC. Ostatecznie urodziła zdrową 4,6kg "kruszynkę".

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Arashe Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie świeczki, piękna po prostu szyjka :)

Co do wydzieliny, to u mnie wkładki to konieczność od samego początku ciązy... białomleczny bez przerwy.

Oczywiście zaczęłam schizować troche przez te szyjkę Vian, zwłaszcza, że niby jestem w grupie ryzyka przez łyżeczkowanie. A jak np aplikuje lactovaginal, to czuje, że jest prawie na równi ze scianami pochwy, a nie odstaje jak zwykle...

Dobrze, że wizyta już za tydzień i jeden dzień.

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkka- ale śliczny Leoś 🥰❤️ Piękności malutkie! Cudnie ze wszystko dobrze mam nadzieje ze moja tez dzisiaj będzie tak ładnie pozować mamusi 😍

Ja tez mam sporo wydzieliny ostatnio ale to już ponad dwa miesiące. Lekarz nic złego w tym nie widział na wizycie dopóki nie ma zmienionego koloru, zapachu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:10

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ