X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was! Dzien dobry!

Komunikacja gratki! Trzeci synek? Ja bym chciala cos takiego na USG zobaczyc hihihi ;D

Wy musicie same glukoze kupowac?

Wasze historie o szpitalach mroza mi krew w zylach :/ To co Gomerka opisala to jest skandal. To jest to, czego mi w ogole nie brakuje i za takimi scenkami z Polski nie tesknie. Chamstwo, prostactwo i buractwo wsrod osob, ktore sa na stanowiskach lub wykonuja zawod, ktory powinien sie cechowac wrazliwoscia i empatia!
    Tu czegos takiego nie ma, a jak by sie pracownik tak zachowal, to by zaraz byla nagana. Tutaj zadowolenie klienta to jest #1 priorytet czy to w supermarkecie czy u lekarza/w szpitalu. Pracuje sie po to, zeby klienta zadowolic, bo zadowolony klient wraca i daje dobre opinie oraz poleci uslugi znajomym. Ze tez w Polsce tego nie rozmumieja w XXI wieku to jest wstyd.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w labie się samemu nie kupuje glukozy ;)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też babka mówiła że cytrynową nawet ma. Także nie muszę kupować. Ale to jakoś za 3 tygodnie będę robić pewnie bo za równe 2 idę do mojego gina to pewnie skieruje ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Gomerka, w pazdzierniku 2018. Od pewnego czasu zmienił się ordynator- wcześniej był tam taki stary pryk, który mimo kilku wylewow, zaawansowanego wieku dluuugo pełnił swoją funkcję. Może stąd ta zmiana... Nie wyobrażam sobie kobiet w takich sytuacjach będących w tak bezbadziejnych miejscach... Ale za to, Kopernik to mój drugi typ. ☺️

Podobno najgorzej na Ujastku-totalna fabryka noworodków, gdzie nie ma czasu, by poświęcić go w odpowiedniej ilości kobiecie, która rodzi lub już urodziła.

Bardzo dobra znajoma rodziła tam w lipcu i o mały włos nie doszło do tragedii. Uparli się na poród SN a w efekcie, błagając po kilkunastu godzinach męczarni koleżanka wylądowała na CC. Ostatecznie urodziła zdrową 4,6kg "kruszynkę".

Właśnie ja miałam na Kopernika terminację 2 ciąży. I mimo, że okoliczności były dramatyczne to jednak opieka wzorowa, czułam się zaopiekowana i wszyscy na maksa starali się mi to ułatwić. Zresztą siostra oddziałowa, jak mi dawała jakieś leki na uspokojenie po tej całej papierologii to mówiła, że jeszcze tam wrócę, tylko tym razem na normalny poród. I zamierzam to właśnie zrobic :) jedyny minus to to, że nie można wykupić opieki położnej :(

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Nadrobilam Was! Dzien dobry!

Komunikacja gratki! Trzeci synek? Ja bym chciala cos takiego na USG zobaczyc hihihi ;D

Wy musicie same glukoze kupowac?

Wasze historie o szpitalach mroza mi krew w zylach :/ To co Gomerka opisala to jest skandal. To jest to, czego mi w ogole nie brakuje i za takimi scenkami z Polski nie tesknie. Chamstwo, prostactwo i buractwo wsrod osob, ktore sa na stanowiskach lub wykonuja zawod, ktory powinien sie cechowac wrazliwoscia i empatia!
    Tu czegos takiego nie ma, a jak by sie pracownik tak zachowal, to by zaraz byla nagana. Tutaj zadowolenie klienta to jest #1 priorytet czy to w supermarkecie czy u lekarza/w szpitalu. Pracuje sie po to, zeby klienta zadowolic, bo zadowolony klient wraca i daje dobre opinie oraz poleci uslugi znajomym. Ze tez w Polsce tego nie rozmumieja w XXI wieku to jest wstyd.

Wiesz co, mysle, ze to tez jest kwestia tego, ze po poronieniu ludzie ogolnie nie umieja sie zachowac. Moja kolezanka uslyszala po poronieniu wczesnej ciazy od lekarza, ze lepiej tak, niz gdyby miala urodzic chore dziecko. Tylko biorac pod uwage ile ostatnimi czasy jest poronien to jakby wszyscy lekarze do tego podchodzili na zasadzie "to jest statystyka, jedna na 3 ciaze sie tak konczy" to mielibysmy bardzo nikly przysrost naturalny :)

04.2017 (') 12.2017 (')

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka- ja polecam ogromnie Kopernika do rodzenia- położne anioły przeprowadziły mnie super przez poród mimo ze nie można mieć swojej własnej.

Laurka- no niestety w Polsce mam wrazenie ze zmiany ustrojowe i głęboka komuna nie pomogły w rozwoju takich rzeczy, choć to się zmienia powoli również na dobre standardy. Zgadzam się ze w takich zawodach ludzie powinni być na maksa empatyczni i kompetentni, obyśmy do takich standardów wszędzie doszli.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na bolace pachwiny i rozciągające się więzadła polecam ćwiczenia na pilce. Ja od kilku dni wykonuje proste ćwiczenia z yt albo siedzę na nie z l3kkim okrakiem i jest o niebo lepiej... Tak zalecił mi lekarz i położna,nie wierzyłam im ale mój mąż poleciał kupić piłkę i od kilku dni codziennie dosłownie po 10-15min ćwiczę.

8599skjo9dvue7er.png
  • Ano Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b63ed6b501a.jpg

Witamy się po połówkowych :)
    Mamy niezbite dowody, że to synek pokaźne klejnoty hi hi.

Maurycy waży 381g i mierzy około 24 cm.

Piękny synek 😍 gratuluje wizyty !

Napisz proszę wymiary twojego dzieciątka :))
    Bpd , ac , hc .. ;) bo waga piękna :)

0e192c1c16.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Wiesz co, mysle, ze to tez jest kwestia tego, ze po poronieniu ludzie ogolnie nie umieja sie zachowac. Moja kolezanka uslyszala po poronieniu wczesnej ciazy od lekarza, ze lepiej tak, niz gdyby miala urodzic chore dziecko. Tylko biorac pod uwage ile ostatnimi czasy jest poronien to jakby wszyscy lekarze do tego podchodzili na zasadzie "to jest statystyka, jedna na 3 ciaze sie tak konczy" to mielibysmy bardzo nikly przysrost naturalny :)

To, ze ludzie sie nie potrafia zachowac, to jedno. Ale my tu mowimy o lekarzach i pielegniarkach i ogolnie szeroko pojetym personelu medycznym. To jest po prostu nie do pojecia.

Mnie cale szczescie na tym etapie nic nie boli, ale zobaczymy za dwa miesiace co bedzie. Pingwinem bede na pewno!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj pingwinami to my będziemy :)
    Ja die zmierzylam i mam 91 pod pepkiem, ogólnie jestem szczupła ale ile miałam na starcie to nie mam pojęcia :)
    Ale jem duzo i częściej, teraz kolacja nir obejdzie się bez kakao i bułki z dżemem ;) Także na plusie 5kg ale m ysle że będzie więcej bo jestem ciaaagle głodna.
    Jak to u mnie z glukoza jest to ja nawet nie wiem. Jutro idę na krew więc sir dopytam ;)
    Ogólnie to dzisiaj pół nocy trzymałam siku żeby pojechać do laba a jak już w końcu wstałam do łazienki to okazało się że nir mam pojemniczkow. I tyle z tego było... :D
    Dziewczyny któraś pisała ze w Tesco są już promocje na ubranka, warto się wybrać?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj w Tesco i nie było jakichś znaczących promocji, może nie w każdym są?

04.2017 (') 12.2017 (')

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możliwe :) Sama już nie wiem gdzie ja to wyczytałam ;) Fajne ubranka można tam trafić w dobrych cenach :) Ale zastanawiam się co by tu kupić dalej młodemu :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Ja byłam dzisiaj w Tesco i nie było jakichś znaczących promocji, może nie w każdym są?
    U nas w koźlu były i to takie konkretne, body po 10 zł, zestawiki po 30 zł. myślę że to kwestia czasu a znowu będą promocje w Tesco na nie :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano wrote:
    Piękny synek 😍 gratuluje wizyty !

Napisz proszę wymiary twojego dzieciątka :))
    Bpd , ac , hc .. ;) bo waga piękna :)
    Bpd 49,9mm
    Ac 160,4mm
    Hc 178,1

Ale zupełnie nie wiem co to są za wymiary :-D

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne takie USG 4 D napisał, że 8 lipca, w 30 tygodniu

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja przepiękne zdjęcia i najważniejsze, że wszystko jest dobrze :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    Bpd 49,9mm
    Ac 160,4mm
    Hc 178,1

Ale zupełnie nie wiem co to są za wymiary :-D

Hc z ang Head circumference, czyli obwod glowki
    Ac abdominal circumference
    Bpd biparietal diameter, czyli srednica czaszki mierzona od jednej kosci ciemieniowej do drugiej

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze w pracy i chce mi sie hot-doga. Walcze ze soba, zeby nie isc do sklepu po jednego (lub dwa ;) ) Oby lenistwo wygralo!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej;)) piękne te zdjęcia taki ten dzidzus wyrazisty :) Vian ja tez podziwiam Cię za spokoj ale tak jak pisałaś co pozostało,oczywiście trzymam za Was kciuki i się pomodlę :) ja musiałam kupić glukozę sama w aptece -wyniki odebrane wszystko okey uff.. jutro wizyta po miesiącu jaram się :) jedynie co to znowu rano meczy mnie rzyganko..myślałam ze mam to za sobą a jednak nie .. coś czuje ze dzikus będzie z tego mojego syna taki kręci dupa ,daje już matce popalić

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi baba w labo powiedziała że oni też mają glukoze czyli pewnie bym nie musiała kupić ale tak wzięłam jako ja przezorna zresztą to koszt 4zl więc nei majątek :)

3i49tv734kk70k5a.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ