Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla mnie do poki syn nie zaczal chodzic to niewypalem byly bluzy z kapyturem. Gdy dziecko lezy czy raczkuje ten kaptur mocno przeszkadza.
Ja dzis mam wizyte na 10. Ale synek dzis mocno kopie wiec jestem spokojna ze wszystko ok. Nie wiem czy zrobi usg bo mialam 2 tyg temu polowkowe ale moze sprawdzi jak rosnieLaurka, pola0909 lubią tę wiadomość
-
Hmmm dziewczyny,ale są bluzy rozpinane bez kaptura? Bo ja czytałam,ze warto ze 2 mieć,ale wszystkie które widzę są z kapturem, jeśli są rozpinane. A te nierozpoznane to maja strasznie mały otwór na głowę...
Agusia_pia lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja z kolei nienawidzę kaftaników.
Podwija się to dziadostwo.
Ja używałam tylko body i półśpiochy, po co więcej? Po co jeszcze kaftanik, nie przegrzewac dziecka bo to też dość niebezpieczne. Mamaginekolog ostatnio napisała o tym obszerny artykuł. No, chyba, że ktoś na chłodno w domu to wtedy ten kaftanik się przyda jako jeszcze jedna warstwa.
Ogólnie od 3 mca ubierałam już tak:(zwłaszcza do lekarza )
Body, na to bluzeczka, spodnie i skarpetki. Wyglądał uroczo, jak maleńki chłopczyk. A jak było zimno to pod spodnie rajstopki.
Ja ostatnio ostrzegam męża, a właściwie to go baaaardzo uświadomiłam, że już z majowe wypłaty zaczną się porządne zakupy dla malucha. Nie tak jak teraz, po kilka rzeczy zaledwie.
Trzeba łóżeczko i komode jakąś na ubranka, trzeba fotelik a ten wybrany przeze mnie kosztuje ponad 1000 zł, trzeba jeszcze, pieluchy, wystrój do wózka bo jest goły, całą chemię i do prania i do pielęgnacji, dużo tego. To stwierdził, że chyba będzie robić 3 weekendy w ciężarówce aby jeszcze dorobić.Mama_Staszka, pola0909 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😀 dochodze do wniosku, że kolacja o 16:30 to grubo za wcześnie. Jestem już strasznie głodna! Dziś zapewne kolejny nudny dzień, bo na wyniki posiewu za wcześnie a to od nich wszystko zależy.
Doczytałam się, że szew zakładają pod narkozą. Miała któraś?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Gomerka wrote:Hmmm dziewczyny,ale są bluzy rozpinane bez kaptura? Bo ja czytałam,ze warto ze 2 mieć,ale wszystkie które widzę są z kapturem, jeśli są rozpinane. A te nierozpoznane to maja strasznie mały otwór na głowę...
Vian nie miałam szwu ale sporo czytałam bo też mi grozi. Pod narkozą, z małą dawką i krótki zabieg.
No trochę tych wydatków jest... Ale ja to z tych strachliwych i kurczę się boję kupować wcześniej. Już w sumie kupiłam body i spodenki poszłam na USG i pojawił się problem z szyjką i mi się odechciało zakupów.
A w wakacje to przypadkiem nie ma zawsze jakiś przecen? -
nick nieaktualnyPotwierdzam słowa dziewczyn - kaftaniki przegrywają w porównaniu do bodów, ale dla mnie bodów z zapięciem górnym, a nie tych tanich rozciąganych na górze. Rozciągane po kilku praniach są naciągnięte, pod ubraniem się podwijają i szyja na wierzchu. A zapinane na napy są pod szyjką idealnie dopasowane i jest jedno zmartwienie z głowy mamy 😊
Wszystko wg mnie zależy od pory roku urodzenia dziecka.
Z dziewczynami z lutego było chłodno, więc były body i do tego pajacyk.
Z synem z początku września byłoby mu za ciepło, temp były jeszcze 20-25 stopni, więc były body i połśpiochy/śpiochy/rajtuzki.
Połśpiochy ważne, by miały dobrą gumkę, inaczej dwa prania i lecą z pupy.
Jakość/cena wg mnie najlepiej wychodzi tesco na promocjach. Lidl ciuchy też spoko, u mnie zazwyczaj 2ka dzieci przechodzi nadal w ładnym kolorze i w nierozciągniętym. Tylko, że ceny już nie są tak fajne jak w tesco na promocji 😉 -
VianEthel2
taaa standard, śniadanie o 10 a kolacja o 16. Super jak jeszcze rano masz brać leki i wieczorem tylko z czym chyba na pusty żołądek. A jak jedzenie? bo ja jak leżałam to najwięcej dawali chleba a samo jedzenie porażka. Poza chlebem którego było dużo dodatków mało, zero wartości odżywczych.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
O kark to Ty? Witaj znów, dla mnie najwygodniej było body i polspiochy, na początku body te rozpinane po całości bo balam się głowę przez tą dziurę przeciskac weic wolałam kopertowe ale potem już luz, pajaca miała jednego do spania i tyle
lecę do pepco bo dziś fajne rzeczy są
-
U nas kaftaniki masakra
najlepsze były body, spodenki, pajace
Idę dziś zakładać holter... miałam wczoraj ,ale nie mieli baterii na stanie wrr..
Zaraz potem mam pierwsze spotkanie z położna, która będzie przychodziła do porodu parę razy i po urodzeniu równieżmega się cieszę bo to certyfikowany doradca laktacyjny i kobiet w anioł
Miłego dnia :* -
Na kupuje te malutkie ubranka 56 rozpinane pajace, bodziaki rozpinane, te większe już różnie raczej przez głowę, myślę że po jakimś czasie łatwiej będzie nam ubierać maluszka. Spodenek faktycznie mam sporo, ale kaftanikow mam tylko dwa bo nie wiem czy będą mi aż tak przydatne...
Dziewczyny normalnie szału zaraz dzisiaj dostanę.... Od 3 tygodni próbuje się umówić na wizytę w poniedziałek. Ogólnie ubezpieczenie mam w enel medzie ale chodzę do placówki partnerskiej. Jak konsultant próbował mnie umówić ponad 3tyg temu to nie było już terminów na 13tego i umówili mnie na 20 tego. Alr ja mam l4 do poniedziałku i muszę iść na wizytę. Więc zapisała mnie moja lekarka , wcisnela przed pacjentki... A ja miałam potwierdzić w ubezpieczalni.... Słuchajcie bujam się z tym już 3 tydzień... Te wredne baby w placówce partnerskiej albo odrzucają moje zgłoszenie jako brak wolnych terminów albo wczoraj napisały do mojej ubezpieczalni że wizyty UMOWIONEJ nie potwierdza bo... Nie bylam umówiona przez konsultanta tylko sama... A klocilam się kilka razy z tymi babkami i mowilam że jestem w ciąży i to pilny przypadek dlatego lekarka mnie dopisała bo konsultant nie mógł... I powiedziały że jak zgłoszę to przyjmą i co i Chu**j odrzucily po raz 7. No szlag mnie trafi... A nie am zamiaru płacić 300zł za wizytę tylko przez złośliwość recepcjonistek...
Jestem taka wściekła... Jak dzwonie na recepcję i słyszą moje nazwisko to od razu na mnie krzyczą.... Tak się z nimi ostatnio poklocilam że masakra...
Jestem mega wściekła...
Umówiłam się na rano w pon do innego lekarza(mojego starego) i poproszę go o zwolnienie i pójdę do mojej lekarki tydzień później. A jak mi nie wystawi to będę musiała iść i zapłacić....
Wiecie.. Nie chodzi tu o kasę, ale o zasady. Po to płacę za pakiet w pracy żeby mieć te wizyty bezpłatne...
Ahhh wyzalilam się ale normalnie cała latam taka zła jestem. -
Aha miałam pytac, jak będę miała tak w środku zwolnień, nagle l4 od innego lekarza to chhba nie będzie problemu prawda?
A jeśli chodzi o body z Tesco. Kupiłam wczoraj te w paczkach na 3-6 miesięcy. I wydają mi się one krótkie a szerokie ale w sumie sama nie wiem. Ma któraś z Was doświadczenie? -
Mama_Zuzia wrote:Jestem po wizycie. Wszystko w porządku najlepszym, mała w ułożeniu miednicowym, dodatkowo przed buźka miała i ręce i nóżki wiec ćwiczy jogę 😍
Wszystkie wymiary idealnie do wieku ciążowego, różnica dwóch dni do tylu wiec żadna- jedynie długość kości udowej pare dni do tylu, tak samo było na poprzednich usg wiec po prostu będzie pewnie trochę mniejsza niż był syn bo on miał zawsze wszystko do przodu.
Ważymy 582g ❤️❤️❤️ Podczas badania łykała sobie wody i ruszała buźka 🥰
Szyjka długa, zamknięta, wyniki krwi idealne
Wymiary:
BPD 5.78cm co odpowiada 23+2
FL 4.00 cm co odpowiada 22+3
AC 18.84 cm co odpowiada 23+1
HC 21.14 cm co odpowiada 23+1
Były cztery podejścia z Pania Doktor do zdjęć bo co przelaczala to mała się odwracała 😂😂
I obiecane zdjęcia 🤰🏼
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1436d639c1c8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a6173ad6f86.jpg
Cieszę się ze u Ciebie wszystko w porządku:) Coś mi się wydaje ale nasz chyba najbardziej wyraźne zdjęcia 3D😉 cudowna pamiątka. Napisałaś ze masz idealne wyniki krwi. Mogę zapytać czym się suplementujesz i czy masz dietę bogata w żelazo? Bo ja odstawiałam witaminy ciążowe ze względu na bol żołądka i boje się ze mam początki anemii. Wizytę mam 17.05. Może podpowiesz jak jej zapobiec?🤔 dziękuje!
-
Mi wystawia od wizyty do wizyty właśnie i od razu się w ten dzień zapisuję. A też chodzę na pakiet i nigdy problemu z wizytami nie miałam. Jak musiałam dostać się pilnie do gina to pisałam mu maila a o mi kazał przyjść i się dopisać w rejestracji. Bez jakiegoś dzwonienia po konsultantachLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵