Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie. Wszystko w porządku najlepszym, mała w ułożeniu miednicowym, dodatkowo przed buźka miała i ręce i nóżki wiec ćwiczy jogę 😍
Wszystkie wymiary idealnie do wieku ciążowego, różnica dwóch dni do tylu wiec żadna- jedynie długość kości udowej pare dni do tylu, tak samo było na poprzednich usg wiec po prostu będzie pewnie trochę mniejsza niż był syn bo on miał zawsze wszystko do przodu.
Ważymy 582g ❤️❤️❤️ Podczas badania łykała sobie wody i ruszała buźka 🥰
Szyjka długa, zamknięta, wyniki krwi idealne
Wymiary:
BPD 5.78cm co odpowiada 23+2
FL 4.00 cm co odpowiada 22+3
AC 18.84 cm co odpowiada 23+1
HC 21.14 cm co odpowiada 23+1
Były cztery podejścia z Pania Doktor do zdjęć bo co przelaczala to mała się odwracała 😂😂
I obiecane zdjęcia 🤰🏼
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1436d639c1c8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a6173ad6f86.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 20:42
Gomerka, alex0806, VianEthel2, RudaAnna, Arashe, Agusia_pia, 91, Ann.., magda.g85, monkle, Mańka, pola0909, Kaska, axie92, marchev, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
Mama Zuzia wymiary idealne
nie ma się do czego przyczepić
u mnie główka i brzuszek mniejsze o tydzień, ale lekarz nic na to nie mówił bo wszystko inne idealne. Może po prostu będzie to mniejsza dziewczynka? Sama nie wiem. Te wymiary mogą być rozjechane i do 2 tygodni to norma nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 20:32
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Mama Zuzia wymiary idealne
nie ma się do czego przyczepić
u mnie główka i brzuszek mniejsze o tydzień, ale lekarz nic na to nie mówił bo wszystko inne idealne. Może po prostu będzie to mniejsza dziewczynka? Sama nie wiem. Te wymiary mogą być rozjechane i do 2 tygodni to norma nie?
Tak alex to jest całkowicie normalne i się niczym nie przejmuj. Syn miał wszystko starsze o tydzień z wymiarów, każde dziecko rośnie indywidualnie i do tych dwóch tygodni w przód i w tył lekarze nawet nie zwracają na to uwagi :* -
Mama Zuzia co za ślicznotka 😀 mojq buźki nie pokazała..
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Moja przez to o tydzien miala tez nizsza wagę. Ale tak naprawde najwazniejsze ze wszystkie organy są w normie i bez żadnych odchyleń
jedne z nas urodze dzieci po 4 kg a inne po 3200 na pewno
albo mniejsze. Ja zdążyłam 3050 a mąż 2850 więc nie wierzę że moja kluska miałaby ważyć 4 kg
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Moja przez to o tydzien miala tez nizsza wagę. Ale tak naprawde najwazniejsze ze wszystkie organy są w normie i bez żadnych odchyleń
jedne z nas urodze dzieci po 4 kg a inne po 3200 na pewno
albo mniejsze. Ja zdążyłam 3050 a mąż 2850 więc nie wierzę że moja kluska miałaby ważyć 4 kg
Ja syna urodziłam 3470g, sprawdzałam teraz to na tym etapie mniej więcej tyle samo ważył wiec spodziewam się znowu podobnej wagi jak nie zacznie nagle mocno przybierać. Ja znowu urodziłam się równy miesiąc przed tp i ważyłam 2200g i świetnie sobie radziłam dostałam 10pkt. Na sali dziewczyna urodziła 4,5kg chłopca także to wszystko kwestia indywidualna. Geny robią swoje, każdy z nas ma inny wzrost, wagę, budowę ciała. Poza tym nasze dzieci to nie tylko zlepek naszych genów ale i naszych rodziców itptakże naprawdę się nic nie przejmuj bo to jest norma! Łatwiej Ci będzie urodzić jak tendencja się utrzyma
VianEthel- a myslisz ze moja tak łatwo sie nam pokazała? Ta co Ty tez pare razy lekarka próbowała bo ona zawsze się rusza jakby miała robaki w tyłku haha 😂 ale moi lekarze prowadzący są bardzo cierpliwi haha -
A ja pojechałam do tego Tesco. Jakieś tam promocje są ale mega szału nie ma. Fakt kupiłam zimowe czapeczki słodkie za 7zł i paczkę bodziakow 5 par za 25zł i 3 pary na 20zł. Więc coś tam się znalazło
na większe dzieci zdecydowanie było więcej promocji
Ale tak jak mówię, bez szału większego
Tesco miewa dużo korzystniejsze promki niż teraz
-
nick nieaktualny
-
Mama_Zuzia wrote:Jestem po wizycie. Wszystko w porządku najlepszym, mała w ułożeniu miednicowym, dodatkowo przed buźka miała i ręce i nóżki wiec ćwiczy jogę 😍
Wszystkie wymiary idealnie do wieku ciążowego, różnica dwóch dni do tylu wiec żadna- jedynie długość kości udowej pare dni do tylu, tak samo było na poprzednich usg wiec po prostu będzie pewnie trochę mniejsza niż był syn bo on miał zawsze wszystko do przodu.
Wymiary:
Były cztery podejścia z Pania Doktor do zdjęć bo co przelaczala to mała się odwracała 😂😂
I obiecane zdjęcia 🤰🏼
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a6173ad6f86.jpg -
Mila- gratulacje, macie już imię dla malutkiej?
Komunikacja- dziękuje, moja nawet nie wiem czy stroiła bo to były sekundy ze ja się udało chwycić, a tak to nogami przed buzia sobie wymachiwała a potem ruszała pyszczkiem 😂🙈 -
alex0806 wrote:Vian, jak leżałam w szpitalu kilka razy to netflix i słuchawki były moim przyjacielem
Bo zdarzały się dziwne sąsiadki obok. "Najlepsze" jest to, że ja leżałam na sali roniąc, a obok w salach były ciężarne. Miałam ochotę jedną zabić jak widziałam, że wychodzi z fajami przed szpital.
Dziewczyny was też tak biodra i pachwiny bolą? Ja już drugi dzień, jakbym miała zakwasy. A wcale dużo nie chodziłam, w poniedziałek trochę, a zaczęło boleć wczoraj po południu.
Alex od tygodnia tak mam, ledwo żyje czasami z boluI niezbyt dużo chodzić przez to mogę
-
Mama_Zuzia wrote:Jestem po wizycie. Wszystko w porządku najlepszym, mała w ułożeniu miednicowym, dodatkowo przed buźka miała i ręce i nóżki wiec ćwiczy jogę 😍
Wymiary:
I obiecane zdjęcia 🤰🏼
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a6173ad6f86.jpg
Ale piękna modeleczka 😘 super ze wszytko dobrze i wymiary faktycznie idealne
U mnie te wymiary bardzo rozjechane
Głowa -20 tyg 6 dni
Brzuszek 19 tyg 6 dni
Rączka 21 tyg 3 dni
Noga 20 tyg 5 dni
Lekarz nic nie mówił wiec mam nadzieje ze wszytko dobrze
A dziewczyny miałam zapytaćtych które są już mamusiami
na te pierwsze 3 miesiące bardziej takie
Pajacyki dla dzidzi czy bardziej góra i spodenki osobno ? W sensie co wg was wygodniejsze i co bardziej używaliście dla maluchów??
-
Ano wrote:Ale piękna modeleczka 😘 super ze wszytko dobrze i wymiary faktycznie idealne
U mnie te wymiary bardzo rozjechane
Głowa -20 tyg 6 dni
Brzuszek 19 tyg 6 dni
Rączka 21 tyg 3 dni
Noga 20 tyg 5 dni
Lekarz nic nie mówił wiec mam nadzieje ze wszytko dobrze
A dziewczyny miałam zapytaćtych które są już mamusiami
na te pierwsze 3 miesiące bardziej takie
Pajacyki dla dzidzi czy bardziej góra i spodenki osobno ? W sensie co wg was wygodniejsze i co bardziej używaliście dla maluchów??
Na początek lepiej kaftanik+body+półśpiochy - według mnie. Często w nocy zmienia się pieluchę (karmienie=kupa) i niewprawionym łatwiej ściągnąć dół niż odpinać i odsuwać pajacyk żeby nie ubrudzić. A takie dzieciątko się nie kręci w nocy i pleców sobie nie przewieje w przeciwieństwie do starszych maluchów.Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Uff! Wy na pewno juz spicie. Ja wlasnie wrocilam z zebrania informacyjnego dla rodzicow w przedszkolu przy szkole podstawowej, gdzie bedzie chodzila moja corka. Glupi jest ten amerykanski system, ale sama nic z tym nie zrobie 😜
Slodkich snow mamusie!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Na poczatek dla mnie najwygodniejsze byly body i pajacyk albo spiochy i kaftanik lub pol spiochy i body. Dopoki nie odpadnie kikut lepsze sa kaftaniki bo nie uciskaja i nie urazaja dzidzie. Spodenki zaczelam zakladac jak mial ok 2 mc.
-
Ano teraz to Ci każdy co innego napisze :p dla mnie bezkonkurencyjne były pajace rozpinane po całości. I w razie zmiany ubrania tylko jedna rzecz do ściągnięcia
Ewentualnie body też rozpinane po całości i coś na dół - tu mi było bez różnicy. Nie lubiłam kaftanikow, bo się podwijaly. I uwaga niektóre dzieci jednak się kręcą. Mój jak zasypiał na górze łóżka to jak do niego wstawałam to był w innym miejscu. Tak taki mały 2tygodniowy. Wydaje mi się, że takiemu dziecku najciężej założyć coś przez głowę, bo jest wiotkie, ale szybko ogarniesz, zobaczysz
-
Każdej odpowiada co innego do ubrania. Ja np. Znienawidzilam.polspiochow. dla mnie to było beznadziejne do ubrania. Wolalam pajac lub spioszki rozpinane na dole że do przewijania tylko dół odpinalam.
Warto kupić po kilka wszystkiego i zorientować sie co podpasuje.