Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś już za późno na cokolwiek, pewnie od rana się ruszy. Kazali sikać w 2 pojemniczki optymiści 😁 a i z lekow już ogarnęłam. Dostalłam nospe, magnez i luteine dopochwowo na noc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 21:25
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Vian trzymaj się, będzie dobrze
z tymi szyjkami to tak jest, że może nic nie dolegać, idziesz na wizytę i okazuje się, że skrócona.
ja sama się o to martwię, bo mi brzuch twardnieje od 12tc i na każdej wizycie mam sprawdzaną szyjkę przezpochwowo-jest ok ale reguł nie ma
Vian na szczęście rokowania są dobre w takich przypadkach- będziesz leżeć, odpoczywać i będzie ok
-
Mama_Zuzia wrote:Laurka- a nie masz badań palpacyjnych na fotelu? Lekarz może ocenić szyjkę również w ten sposób.
Podejrzewam ze u Vian najpierw musza przyjść wyniki badań i dopiero rano będą decydować jaki plan działania obierają
Mama_Zuzia nie mam. Co miesieczne wizyty z lekarzem to mierzenie mojego cisnienia i same pogaduchy + sikanie do kubeczka lub pobieranie krwi, jesli sa jakies takie badania wykonywane oraz sluchanie serduszka maluszka na koniec wizyty. Szyjki nikt nie bada.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Vian kochana czekałam z niecierpliwością na twoje info z połówkowego s tu takie wiadomości stresujące ! Mam nadzieje ze się dzielnie trzymacie !
Ja mam te twardnienia o których pisałam i skurcze ale na razie szyjka ok ale trochę z nią panikuje żeby sprawdzać !
Ja już po połówkowych dzidzia 20w4d
Dziewczynka potwierdzana już na bankbędzie Nina:)
Nie udało nam się zrobić normalnego zdj 3D bo była złe ustawiona i do tego cały czas pępowina latała i takie nijakie jakościowo to zdj z 13 tygodnia lepiej przypozowala:d
Oczywiście najważniejsze ze nic podejrzanego lekarz nie zobaczył liczyliśmy paluszki mierzyliśmy wszytko wydaje się dobrze
Wstawiam wymiary
Bpd-rozmiar dwuciemieniowy główki 47,3
Hc- obw główki 184,6
Ac- obw brzuszka 145,3
Fl- dl kości udowej 34,1
Kość ramienna 33,6
Hc/ac - 1,27
Bpd/fl- 1,39
Waga dzieciaczka 345g
Percentyl -30,7
Kość nosowa 6,3
Grubość przednosowa 3,2
myślałam ze porównam sobie z vian ale w tej sytuacji myśle ze masz kochana co innego na głowie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/095333403b21.jpg
https://naform.zapodaj.net/thumbs/f79eb2b4f607.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12d19b354149.jpg
Dzis e porywach radości ruszyłam na pierwsze zakupy 😜😜😜 nie ukrywam ze troszkę mnie poniosło 😜😜
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af1e038c10ea.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 22:20
klopsik, pola0909, Mama_Zuzia, RudaAnna, Komunikacja24, Agusia_pia, Dori777, Lubieswieczki, Arashe, monkle lubią tę wiadomość
-
Ano moja buzki nie chciala pokazać i mam przyjść dorobić. No i na 3d nic widać nie było. Z resztą ja już wtedy o szyjce myslalam. Nawet lekarka się zestresowała.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
Ano widzę po zdjęciach ze byłaś u mojego lekarza, jak wrażenia? ❤️ Cudne ciuszki, cudna malutka, wspaniale wieści i oby takich więcej!
Laurka- słabo z tym niebadanego szyjki szczerze powiedziawszyehh
-
nick nieaktualny
-
VianEthel2, jestem dobrej mysli i mam dobre przeczucia, co do Was ❤️ Jeśli coś takiego miało się zdarzyć, to wyszło to w najodpowiedniejszym momencie. To znak, że ktoś tam nad Wami czuwa. Trzymajcie się 😘
A u nas Maluszek z dnia na dzień daje mocniej o sobie znać. 13.05. czeka nas nadprogramowa wizyta, coby zgarnąć zwolnienie i skierowanie na badania, 20.05. połówkowe a 21.05. z tym wszystkim ponownie wizyta u lekarza prowadzącego. Mam nadzieję, że wszystko bedzie ok.
Co do szkół rodzenia- Dziewczyny z Krakowa, macie coś, co polecacie? -
VianEthel trzymajcie sie. Dziwne, ze nie mialas skurczy. Teraz nic tylko lezec. Przybywa nam dziewczynek. U mnie tez miala byc Oliwka, ale maz wybral inne imie.
Ja tez nie mam badanej przezpowchowo szyjki, ale dobry lekarz na usg wylapie.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Mama_Zuzia wrote:Ano widzę po zdjęciach ze byłaś u mojego lekarza, jak wrażenia? ❤️ Cudne ciuszki, cudna malutka, wspaniale wieści i oby takich więcej!
Laurka- słabo z tym niebadanego szyjki szczerze powiedziawszyehh
tak byłam na połówkowych bo nie bardzo chciało mi się jechać tam gdzie robiłam pierwsze w 12tygodniu , było ok .
Ale szczerze mówiąc trochę żałuje ze nie zrobiłam w krk jakoś bardziej wszytko mi tam przypadło do gustu ... zdecydowanie bardziej ... w cliniccare doktor kaszowicz . I na ostatnie usg to na samym końcu na pewno tam się udam -
Ano wrote:
tak byłam na połówkowych bo nie bardzo chciało mi się jechać tam gdzie robiłam pierwsze w 12tygodniu , było ok .
Ale szczerze mówiąc trochę żałuje ze nie zrobiłam w krk jakoś bardziej wszytko mi tam przypadło do gustu ... zdecydowanie bardziej ... w cliniccare doktor kaszowicz . I na ostatnie usg to na samym końcu na pewno tam się udam
No wiadomo każdy ma swoje upodobania jak można tak powiedzieć, ja byłam w pierwszej ciąży u bardzo polecanego lekarza a nie złapałam z nim dobrego kontaktu i tez myślałam później ze mogłam pójść gdzie indziej:) najważniejsze ze wszystko ok -
Dzień dobry kochane!
VianEthel- jak po nocy się czujecie? Było spokojnie?
Ja się witam i w zasadzie od samego rana muszę pozałatwiać różne rzeczy, włącznie z badaniami krwi. Na 19:40 mam wizytę. Dzisiaj pamietam ze sporo ich mamy, kto razem ze mną podgląda malucha? Ja dopiero o 19:40 -
Ano wrote:Vian kochana czekałam z niecierpliwością na twoje info z połówkowego s tu takie wiadomości stresujące ! Mam nadzieje ze się dzielnie trzymacie !
Ja mam te twardnienia o których pisałam i skurcze ale na razie szyjka ok ale trochę z nią panikuje żeby sprawdzać !
Ja już po połówkowych dzidzia 20w4d
Dziewczynka potwierdzana już na bankbędzie Nina:)
Nie udało nam się zrobić normalnego zdj 3D bo była złe ustawiona i do tego cały czas pępowina latała i takie nijakie jakościowo to zdj z 13 tygodnia lepiej przypozowala:d
Oczywiście najważniejsze ze nic podejrzanego lekarz nie zobaczył liczyliśmy paluszki mierzyliśmy wszytko wydaje się dobrze
Wstawiam wymiary
Bpd-rozmiar dwuciemieniowy główki 47,3
Hc- obw główki 184,6
Ac- obw brzuszka 145,3
Fl- dl kości udowej 34,1
Kość ramienna 33,6
Hc/ac - 1,27
Bpd/fl- 1,39
Waga dzieciaczka 345g
Percentyl -30,7
Kość nosowa 6,3
Grubość przednosowa 3,2
myślałam ze porównam sobie z vian ale w tej sytuacji myśle ze masz kochana co innego na głowie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/095333403b21.jpg
https://naform.zapodaj.net/thumbs/f79eb2b4f607.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12d19b354149.jpg
Dzis e porywach radości ruszyłam na pierwsze zakupy 😜😜😜 nie ukrywam ze troszkę mnie poniosło 😜😜
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af1e038c10ea.jpgZ 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Mańka wrote:VianEthel2, jestem dobrej mysli i mam dobre przeczucia, co do Was ❤️ Jeśli coś takiego miało się zdarzyć, to wyszło to w najodpowiedniejszym momencie. To znak, że ktoś tam nad Wami czuwa. Trzymajcie się 😘
A u nas Maluszek z dnia na dzień daje mocniej o sobie znać. 13.05. czeka nas nadprogramowa wizyta, coby zgarnąć zwolnienie i skierowanie na badania, 20.05. połówkowe a 21.05. z tym wszystkim ponownie wizyta u lekarza prowadzącego. Mam nadzieję, że wszystko bedzie ok.
Co do szkół rodzenia- Dziewczyny z Krakowa, macie coś, co polecacie?Mańka lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Dzień dobry dziewczyny. Koniec spania.
Mama Zuzia po nocy nawet nieźle ale nie dają spać. O 23:15 robili mi usg bo pielegniarka tym urzadzeniem do ktg nie mogła tętna dzidzi znaleźć. Na usg oczywiście od razu się pokazało i malutka ładnie brykała. Niestety nie pocieszyli mnie co do szyjki, bo usłyszałam, że przy takiej krótkiej może być problem z szwem i że mogę długo poleżeć. No zobaczymy co powiedzą na obchodzie. Tyle dobrego, że nie jest bardzo miękka, więc nadzieja jakaś jest. To co się dowiedzialam to tak na szybko od lekarki co mi usg robiła. Zaliczyłam je wczoraj w sumie 3 😁
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Dzień dobry dziewczyny. Koniec spania.
Mama Zuzia po nocy nawet nieźle ale nie dają spać. O 23:15 robili mi usg bo pielegniarka tym urzadzeniem do ktg nie mogła tętna dzidzi znaleźć. Na usg oczywiście od razu się pokazało i malutka ładnie brykała. Niestety nie pocieszyli mnie co do szyjki, bo usłyszałam, że przy takiej krótkiej może być problem z szwem i że mogę długo poleżeć. No zobaczymy co powiedzą na obchodzie. Tyle dobrego, że nie jest bardzo miękka, więc nadzieja jakaś jest. To co się dowiedzialam to tak na szybko od lekarki co mi usg robiła. Zaliczyłam je wczoraj w sumie 3 😁
No z taka szyjka to raczej nastawialabym się na dłuższy pobyt ale czego nie robi się dla malucha najważniejsze żeby Było dobrze. Dobrze, ze nie jest miękka. Daj znać po obchodzie! -
nick nieaktualny
-
Hej. Kciuki za wizyty
Ja dzis stanelam na wage no i stalo sie plus 7 kg od poczatku ciazy... Ehh trzeba troche wystopowac bo dobije do niechcianych 20 kgdobrze ze jeszcze 15 tygodni i rodzimy
U mnie maluszek daje ladnie polalic. Wczoraj byl mocno aktywny -
Vian również trzymam kciuki!
Mi się ostatnio załączył taki ssak na słodycze, że jem i mam wyrzuty, ze jem... najgorzej. Poza tym hemoglobina dobiła do 9, więc mam nakaz ładowania mięsem, ostatnie dwa lata praktycznie nie jadłam.
Mój kot dzisiaj tak mi ma brzuch wskoczył, mam nadzieję, że nic się nie stało, ale miałam wrażenie, że mała odpłynęła od razu na drugą stronę brzucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 08:27