X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • marchev Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Bo dluzej jak do konca czerwca nie dam rady. W sumie do polowy bo ostatnie dwa tyg urlop :)

Vian super, ze sie udalo. Czekamy na relacje

Kark duzy maly czlowiek :)

Co do wyprawki ja jeszcze standardowo mam cale wielkie nic :)

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które chodzą do szkoły rodzenia proszę napiszcie w jakich godzinach odbywają się u was zajęcia ? U mnie szkoła ma się rozpocząć ok 28tc a ja dalej pracuje i chyba czerwiec jak lekarz nie będzie widział przeciwwskazań też będę pracowała dlatego potrzebuje wiedzieć czy zajęcia sa w godzinach porannych czy popołudniowych ?:) z góry dzięki :)

solniczka lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Dziewczyny, które chodzą do szkoły rodzenia proszę napiszcie w jakich godzinach odbywają się u was zajęcia ? U mnie szkoła ma się rozpocząć ok 28tc a ja dalej pracuje i chyba czerwiec jak lekarz nie będzie widział przeciwwskazań też będę pracowała dlatego potrzebuje wiedzieć czy zajęcia sa w godzinach porannych czy popołudniowych ?:) z góry dzięki :)

u nas byly dwie tury, 16-18 i 18-20

pola0909 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Bo dluzej jak do konca czerwca nie dam rady. W sumie do polowy bo ostatnie dwa tyg urlop :)

nie szkoda ci dni urlopu? niewykorzystany przejdzie potem na kolejny rok i jak skońćzysz urlop macierzyński to będziesz mogła od razu płynnie wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy- będziesz miała wtedy 2 tygodnie więcej z dzieckiem w domu :)

pola0909, Mańka, Mama_Staszka, monkle lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:

Tam gdzie ja się zapisałam są kursy i popołudniowe i przedpołudniowe.
    Oczywście popołudniowe bardziej oblegane i już się nie dostałam ;)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzyskałam telefon :) wymienili mi cały przedni panel na gwarancji w dwie godziny także super :)

Kark- cudny maluch! Ekstra ze wszystko ok i teraz możesz wpaść w wir zakupowy haha :) moja młoda ostatnio tez łykała wody jak ostatnio byłam na usg :)

Vian- cieszę się ze wszystko się udało!!

Pola- jadę dopiero wieczorem go oglądać ale myśle ze się zdecyduje jak będzie wszystko ok!

Lenka- u mnie tez ważnym aspektem jest waga wózka i możliwość łatwego złożenia i zajmowania miejsca, wiec całkowicie Cię rozumiem.

Ja tak naprawdę teraz wózek, Na początku czerwca ma mi przyjść zamówiony kosz Mojżesza z kołyska, ubranka mam praktycznie ogarnięte wiec zostaną rzeczy typu kocyki, laktator itp.

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:

Ja tak naprawdę teraz wózek, Na początku czerwca ma mi przyjść zamówiony kosz Mojżesza z kołyska, ubranka mam praktycznie ogarnięte wiec zostaną rzeczy typu kocyki, laktator itp.

o właśnie, laktator, jestem w stanie kupić tańszy wózek, ale zainwestować w porządny laktator tym razem :) masz już coś wybrane?

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo laktatorów, pytanko głownie do dziewczyn które już mają maluchy lub większe rozeznanie w tym temacie ode mnie. Czy kupować przed i czy ręczny czy elektryczny?

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tym razem tylko elektryczny i to na obie piersi jednocześnie chyba wezmę :D ale np. moja przyjaciółka karmi tylko mlekiem odciągniętym już 8 miesiąc i jej wystarcza ręczny :)

Lenka82 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowka/ chciałabym elektryczna medele ale skurczybyki drogie są :p
    Mi nie będzie się chciało na ręcznym jechać zwłaszcza ze od października będę tak samo w weekendy na uczelnie chodzić wiec szkoda mi czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 13:39

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Kilka dni temu szukając jakiegoś tematu trafiłam na Wasze forum i choć nigdy nie udzielałam się w takim miejscach odważyłam się napisać, bo warto wymieniać się spostrzeżeniami i doświadczeniami.

Krótko o mnie - o dzidzie staraliśmy się już w sumie bardzo długo, bo od połowy 2016 r., pierwsza nieudana próba w styczniu 2017 r. (obumarła ciąża w 10tyg), później dłuugo długo nic mimo prawidłowych wyników, druga próba bardzo szybko zakończona we wrześniu 18 r. i w końcu wymarzone i wytęsknione dzieciątko bryka w moim brzuszku :)

W międzyczasie stwierdzono u mnie trombofilię - mutacja protombiny i już od okresu starań brałam acard, po stwierdzeniu prawidłowej ciąży włączona dodatkowo heparyna.

W moim brzuszku mieszka synek, termin porodu mam na 6.09

Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)

cytrynówka, Ula_Lbn, Mańka, Karmazynova, pola0909, elvira, Lenka82, marchev, monkle, miczitanka lubią tę wiadomość

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 16:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia nie tylko łykał, le też się zsikał 😅 Na początku badania ginka pokazała pełny pęcherz, potem jadł wody, a po chwili jak sprawdzała na długości kręgosłup to się śmiała, że już mi się dziecko zsikało, bo pęcherz pusty 😜

Ja chyba kupię laktator jak się maluch urodzi. Jakby miał problemy z cycem (chociaż optymistycznie zakładam brak, jedynie pewnie moje brodawki znowu będą krwawić 😒) to kupię, a jak nie to podczas np nawału mam zawsze takie grudy, że laktator nie jest w stanie pomóc, tylko ręcznie mąż, bo ja nie mam siły tak sciskać 😢
    Ale jak będzie potrzebny to też mogę dać nawet więcej niż na wózek (mamy załatwiony za 300zl), bo do tej pory miałam 2 badziewne i więcej z tym meczęnia niż ulgi 😒

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się dogadacie i zmienią wam wymiar etatu to nic nie trzeba, od 1 dnia się liczy podwyżka. Ja tak miałam w ciąży z Basią - po zmianie z 8/8 na 7/8 przepracowałam 1.5msca i przez szyjkę szłam na l4, normlanie miałam liczone od nowej pensji po podwyżce ☺

• Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola9316 wrote:
    Ja dziś lecę na wizytę sprawdzić u małej lewa nerke, której lekarz nie widział na prenatalnych. Mam nadzieję że serio tylko przez jej ułożenie byla utrudniona widoczność. Trzymajcie kciuki :*

Mam nadzieję, że to tylko przez ułożenie nie została nerka uwidoczniona. Ale na pocieszenie mogę Ci napisać, że sama urodziłam się 36 lat temu tylko z jedną nerką i jednym jajnikiem i dopiero na studiach się o tym dowiedziałam 😁
    Daj znać jak po wizycie 😉

Ja dzisiaj kupiłam łóżeczko dla małej. Wózek kupiłam też jakiś czas temu, ale ponieważ w planie mam kupno spacerówki po zimie kupiłam niedrogo na Olx wózek Chicco Urban, w którym gondola przekształca się w spacerówkę. Nie mam dużo miejsca ani w mieszkaniu ani w piwnicy i nie wiem czy gondolę bym później gdzieś upchnęła 😁 Wazy ok. 10 kg i spacerówke można zamontować w dwóch kierunkach. Zobaczymy ile nam będzie służył.

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 16:53

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igia zapraszamy :) na kiedy masz termin? wiesz już czy synek czy córcia :) ?

Mama_Zuzia wrote:
    Cytrynowka/ chciałabym elektryczna medele ale skurczybyki drogie są :p
    Mi nie będzie się chciało na ręcznym jechać zwłaszcza ze od października będę tak samo w weekendy na uczelnie chodzić wiec szkoda mi czasu

ja chcę Lansinoh na dwie piersi, mamy KPI bardzo go chwalą, a kosztuje ok400zł więc mniej niż Medela :)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:

Vian super, ze sie udalo. Czekamy na relacje

Kark duzy maly czlowiek :)

Co do wyprawki ja jeszcze standardowo mam cale wielkie nic :)
    Jak byłaś w marcu na l4 to żeby podstawa była wyższa musisz pracować do 1 lipca, pełne 3 miesiące kalendarzowe, czyli kwiecień, maj u czerwiec. Możesz wotum czasie iść na urlop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 14:00

marchev lubi tę wiadomość

uann3e3kzktf09v2.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igia zapraszamy- wiele przykrego za Tobą ale teraz już będzie tylko dobrze!

Cytrynowka- o o nim tez słyszałam dużo dobrego, ale nie pamiętałam nazwy.

Kark- ja w pierwszej ciąży nie karmiłam ani razu wiec dla mnie to niestety nie będzie takie proste to karmienie :( a tak czy tak właśnie będę potrzebować jak będę wracać na studia żeby narzeczonemu zostawiać moje mleko i żeby mógł ja nakarmić butelka. Zazdroszczę ze masz to wszystko ogarnięte przy swoich dzieciach, doświadczenie robi swoje :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wrote:
    Nawet jeśli L4 trwało tylko tydzień? Wtedy też trzeba pracować kolejne 3 pełne miesiące, żeby naliczyli nową podstawę?
    Dokładnie tak, sama się tak wkopalam i poszłam w marcu na 4 dni l4 i teraz muszę ciągnąć do początku lipca, potwierdzone u 2 kadrowych.

uann3e3kzktf09v2.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ