X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • marchev Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Bo dluzej jak do konca czerwca nie dam rady. W sumie do polowy bo ostatnie dwa tyg urlop :)

Vian super, ze sie udalo. Czekamy na relacje

Kark duzy maly czlowiek :)

Co do wyprawki ja jeszcze standardowo mam cale wielkie nic :)

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które chodzą do szkoły rodzenia proszę napiszcie w jakich godzinach odbywają się u was zajęcia ? U mnie szkoła ma się rozpocząć ok 28tc a ja dalej pracuje i chyba czerwiec jak lekarz nie będzie widział przeciwwskazań też będę pracowała dlatego potrzebuje wiedzieć czy zajęcia sa w godzinach porannych czy popołudniowych ?:) z góry dzięki :)

solniczka lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Dziewczyny, które chodzą do szkoły rodzenia proszę napiszcie w jakich godzinach odbywają się u was zajęcia ? U mnie szkoła ma się rozpocząć ok 28tc a ja dalej pracuje i chyba czerwiec jak lekarz nie będzie widział przeciwwskazań też będę pracowała dlatego potrzebuje wiedzieć czy zajęcia sa w godzinach porannych czy popołudniowych ?:) z góry dzięki :)

u nas byly dwie tury, 16-18 i 18-20

pola0909 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Bo dluzej jak do konca czerwca nie dam rady. W sumie do polowy bo ostatnie dwa tyg urlop :)

nie szkoda ci dni urlopu? niewykorzystany przejdzie potem na kolejny rok i jak skońćzysz urlop macierzyński to będziesz mogła od razu płynnie wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy- będziesz miała wtedy 2 tygodnie więcej z dzieckiem w domu :)

pola0909, Mańka, Mama_Staszka, monkle lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:

Tam gdzie ja się zapisałam są kursy i popołudniowe i przedpołudniowe.
    Oczywście popołudniowe bardziej oblegane i już się nie dostałam ;)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzyskałam telefon :) wymienili mi cały przedni panel na gwarancji w dwie godziny także super :)

Kark- cudny maluch! Ekstra ze wszystko ok i teraz możesz wpaść w wir zakupowy haha :) moja młoda ostatnio tez łykała wody jak ostatnio byłam na usg :)

Vian- cieszę się ze wszystko się udało!!

Pola- jadę dopiero wieczorem go oglądać ale myśle ze się zdecyduje jak będzie wszystko ok!

Lenka- u mnie tez ważnym aspektem jest waga wózka i możliwość łatwego złożenia i zajmowania miejsca, wiec całkowicie Cię rozumiem.

Ja tak naprawdę teraz wózek, Na początku czerwca ma mi przyjść zamówiony kosz Mojżesza z kołyska, ubranka mam praktycznie ogarnięte wiec zostaną rzeczy typu kocyki, laktator itp.

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:

Ja tak naprawdę teraz wózek, Na początku czerwca ma mi przyjść zamówiony kosz Mojżesza z kołyska, ubranka mam praktycznie ogarnięte wiec zostaną rzeczy typu kocyki, laktator itp.

o właśnie, laktator, jestem w stanie kupić tańszy wózek, ale zainwestować w porządny laktator tym razem :) masz już coś wybrane?

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo laktatorów, pytanko głownie do dziewczyn które już mają maluchy lub większe rozeznanie w tym temacie ode mnie. Czy kupować przed i czy ręczny czy elektryczny?

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tym razem tylko elektryczny i to na obie piersi jednocześnie chyba wezmę :D ale np. moja przyjaciółka karmi tylko mlekiem odciągniętym już 8 miesiąc i jej wystarcza ręczny :)

Lenka82 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowka/ chciałabym elektryczna medele ale skurczybyki drogie są :p
    Mi nie będzie się chciało na ręcznym jechać zwłaszcza ze od października będę tak samo w weekendy na uczelnie chodzić wiec szkoda mi czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 13:39

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Kilka dni temu szukając jakiegoś tematu trafiłam na Wasze forum i choć nigdy nie udzielałam się w takim miejscach odważyłam się napisać, bo warto wymieniać się spostrzeżeniami i doświadczeniami.

Krótko o mnie - o dzidzie staraliśmy się już w sumie bardzo długo, bo od połowy 2016 r., pierwsza nieudana próba w styczniu 2017 r. (obumarła ciąża w 10tyg), później dłuugo długo nic mimo prawidłowych wyników, druga próba bardzo szybko zakończona we wrześniu 18 r. i w końcu wymarzone i wytęsknione dzieciątko bryka w moim brzuszku :)

W międzyczasie stwierdzono u mnie trombofilię - mutacja protombiny i już od okresu starań brałam acard, po stwierdzeniu prawidłowej ciąży włączona dodatkowo heparyna.

W moim brzuszku mieszka synek, termin porodu mam na 6.09

Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)

cytrynówka, Ula_Lbn, Mańka, Karmazynova, pola0909, elvira, Lenka82, marchev, monkle, miczitanka lubią tę wiadomość

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 16:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia nie tylko łykał, le też się zsikał 😅 Na początku badania ginka pokazała pełny pęcherz, potem jadł wody, a po chwili jak sprawdzała na długości kręgosłup to się śmiała, że już mi się dziecko zsikało, bo pęcherz pusty 😜

Ja chyba kupię laktator jak się maluch urodzi. Jakby miał problemy z cycem (chociaż optymistycznie zakładam brak, jedynie pewnie moje brodawki znowu będą krwawić 😒) to kupię, a jak nie to podczas np nawału mam zawsze takie grudy, że laktator nie jest w stanie pomóc, tylko ręcznie mąż, bo ja nie mam siły tak sciskać 😢
    Ale jak będzie potrzebny to też mogę dać nawet więcej niż na wózek (mamy załatwiony za 300zl), bo do tej pory miałam 2 badziewne i więcej z tym meczęnia niż ulgi 😒

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się dogadacie i zmienią wam wymiar etatu to nic nie trzeba, od 1 dnia się liczy podwyżka. Ja tak miałam w ciąży z Basią - po zmianie z 8/8 na 7/8 przepracowałam 1.5msca i przez szyjkę szłam na l4, normlanie miałam liczone od nowej pensji po podwyżce ☺

• Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola9316 wrote:
    Ja dziś lecę na wizytę sprawdzić u małej lewa nerke, której lekarz nie widział na prenatalnych. Mam nadzieję że serio tylko przez jej ułożenie byla utrudniona widoczność. Trzymajcie kciuki :*

Mam nadzieję, że to tylko przez ułożenie nie została nerka uwidoczniona. Ale na pocieszenie mogę Ci napisać, że sama urodziłam się 36 lat temu tylko z jedną nerką i jednym jajnikiem i dopiero na studiach się o tym dowiedziałam 😁
    Daj znać jak po wizycie 😉

Ja dzisiaj kupiłam łóżeczko dla małej. Wózek kupiłam też jakiś czas temu, ale ponieważ w planie mam kupno spacerówki po zimie kupiłam niedrogo na Olx wózek Chicco Urban, w którym gondola przekształca się w spacerówkę. Nie mam dużo miejsca ani w mieszkaniu ani w piwnicy i nie wiem czy gondolę bym później gdzieś upchnęła 😁 Wazy ok. 10 kg i spacerówke można zamontować w dwóch kierunkach. Zobaczymy ile nam będzie służył.

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 16:53

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igia zapraszamy :) na kiedy masz termin? wiesz już czy synek czy córcia :) ?

Mama_Zuzia wrote:
    Cytrynowka/ chciałabym elektryczna medele ale skurczybyki drogie są :p
    Mi nie będzie się chciało na ręcznym jechać zwłaszcza ze od października będę tak samo w weekendy na uczelnie chodzić wiec szkoda mi czasu

ja chcę Lansinoh na dwie piersi, mamy KPI bardzo go chwalą, a kosztuje ok400zł więc mniej niż Medela :)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:

Vian super, ze sie udalo. Czekamy na relacje

Kark duzy maly czlowiek :)

Co do wyprawki ja jeszcze standardowo mam cale wielkie nic :)
    Jak byłaś w marcu na l4 to żeby podstawa była wyższa musisz pracować do 1 lipca, pełne 3 miesiące kalendarzowe, czyli kwiecień, maj u czerwiec. Możesz wotum czasie iść na urlop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 14:00

marchev lubi tę wiadomość

uann3e3kzktf09v2.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igia zapraszamy- wiele przykrego za Tobą ale teraz już będzie tylko dobrze!

Cytrynowka- o o nim tez słyszałam dużo dobrego, ale nie pamiętałam nazwy.

Kark- ja w pierwszej ciąży nie karmiłam ani razu wiec dla mnie to niestety nie będzie takie proste to karmienie :( a tak czy tak właśnie będę potrzebować jak będę wracać na studia żeby narzeczonemu zostawiać moje mleko i żeby mógł ja nakarmić butelka. Zazdroszczę ze masz to wszystko ogarnięte przy swoich dzieciach, doświadczenie robi swoje :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wrote:
    Nawet jeśli L4 trwało tylko tydzień? Wtedy też trzeba pracować kolejne 3 pełne miesiące, żeby naliczyli nową podstawę?
    Dokładnie tak, sama się tak wkopalam i poszłam w marcu na 4 dni l4 i teraz muszę ciągnąć do początku lipca, potwierdzone u 2 kadrowych.

uann3e3kzktf09v2.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ