Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Bo dluzej jak do konca czerwca nie dam rady. W sumie do polowy bo ostatnie dwa tyg urlop
Vian super, ze sie udalo. Czekamy na relacje
Kark duzy maly czlowiek
Co do wyprawki ja jeszcze standardowo mam cale wielkie nickark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które chodzą do szkoły rodzenia proszę napiszcie w jakich godzinach odbywają się u was zajęcia ? U mnie szkoła ma się rozpocząć ok 28tc a ja dalej pracuje i chyba czerwiec jak lekarz nie będzie widział przeciwwskazań też będę pracowała dlatego potrzebuje wiedzieć czy zajęcia sa w godzinach porannych czy popołudniowych ?
z góry dzięki
solniczka lubi tę wiadomość
-
pola0909 wrote:Dziewczyny, które chodzą do szkoły rodzenia proszę napiszcie w jakich godzinach odbywają się u was zajęcia ? U mnie szkoła ma się rozpocząć ok 28tc a ja dalej pracuje i chyba czerwiec jak lekarz nie będzie widział przeciwwskazań też będę pracowała dlatego potrzebuje wiedzieć czy zajęcia sa w godzinach porannych czy popołudniowych ?
z góry dzięki
u nas byly dwie tury, 16-18 i 18-20pola0909 lubi tę wiadomość
-
marchev wrote:Dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Bo dluzej jak do konca czerwca nie dam rady. W sumie do polowy bo ostatnie dwa tyg urlop
nie szkoda ci dni urlopu? niewykorzystany przejdzie potem na kolejny rok i jak skońćzysz urlop macierzyński to będziesz mogła od razu płynnie wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy- będziesz miała wtedy 2 tygodnie więcej z dzieckiem w domupola0909, Mańka, Mama_Staszka, monkle lubią tę wiadomość
-
pola0909 wrote:Dziewczyny, które chodzą do szkoły rodzenia proszę napiszcie w jakich godzinach odbywają się u was zajęcia ? U mnie szkoła ma się rozpocząć ok 28tc a ja dalej pracuje i chyba czerwiec jak lekarz nie będzie widział przeciwwskazań też będę pracowała dlatego potrzebuje wiedzieć czy zajęcia sa w godzinach porannych czy popołudniowych ?
z góry dzięki
Tam gdzie ja się zapisałam są kursy i popołudniowe i przedpołudniowe.
Oczywście popołudniowe bardziej oblegane i już się nie dostałampola0909 lubi tę wiadomość
-
Odzyskałam telefon
wymienili mi cały przedni panel na gwarancji w dwie godziny także super
Kark- cudny maluch! Ekstra ze wszystko ok i teraz możesz wpaść w wir zakupowy hahamoja młoda ostatnio tez łykała wody jak ostatnio byłam na usg
Vian- cieszę się ze wszystko się udało!!
Pola- jadę dopiero wieczorem go oglądać ale myśle ze się zdecyduje jak będzie wszystko ok!
Lenka- u mnie tez ważnym aspektem jest waga wózka i możliwość łatwego złożenia i zajmowania miejsca, wiec całkowicie Cię rozumiem.
Ja tak naprawdę teraz wózek, Na początku czerwca ma mi przyjść zamówiony kosz Mojżesza z kołyska, ubranka mam praktycznie ogarnięte wiec zostaną rzeczy typu kocyki, laktator itp.kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
Mama_Zuzia wrote:
Ja tak naprawdę teraz wózek, Na początku czerwca ma mi przyjść zamówiony kosz Mojżesza z kołyska, ubranka mam praktycznie ogarnięte wiec zostaną rzeczy typu kocyki, laktator itp.
o właśnie, laktator, jestem w stanie kupić tańszy wózek, ale zainwestować w porządny laktator tym razemmasz już coś wybrane?
-
Cytrynowka/ chciałabym elektryczna medele ale skurczybyki drogie są :p
Mi nie będzie się chciało na ręcznym jechać zwłaszcza ze od października będę tak samo w weekendy na uczelnie chodzić wiec szkoda mi czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 13:39
-
Cześć dziewczyny
Kilka dni temu szukając jakiegoś tematu trafiłam na Wasze forum i choć nigdy nie udzielałam się w takim miejscach odważyłam się napisać, bo warto wymieniać się spostrzeżeniami i doświadczeniami.
Krótko o mnie - o dzidzie staraliśmy się już w sumie bardzo długo, bo od połowy 2016 r., pierwsza nieudana próba w styczniu 2017 r. (obumarła ciąża w 10tyg), później dłuugo długo nic mimo prawidłowych wyników, druga próba bardzo szybko zakończona we wrześniu 18 r. i w końcu wymarzone i wytęsknione dzieciątko bryka w moim brzuszku
W międzyczasie stwierdzono u mnie trombofilię - mutacja protombiny i już od okresu starań brałam acard, po stwierdzeniu prawidłowej ciąży włączona dodatkowo heparyna.
W moim brzuszku mieszka synek, termin porodu mam na 6.09
Mam nadzieję, że mnie przyjmieciecytrynówka, Ula_Lbn, Mańka, Karmazynova, pola0909, elvira, Lenka82, marchev, monkle, miczitanka lubią tę wiadomość
Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama_Zuzia nie tylko łykał, le też się zsikał 😅 Na początku badania ginka pokazała pełny pęcherz, potem jadł wody, a po chwili jak sprawdzała na długości kręgosłup to się śmiała, że już mi się dziecko zsikało, bo pęcherz pusty 😜
Ja chyba kupię laktator jak się maluch urodzi. Jakby miał problemy z cycem (chociaż optymistycznie zakładam brak, jedynie pewnie moje brodawki znowu będą krwawić 😒) to kupię, a jak nie to podczas np nawału mam zawsze takie grudy, że laktator nie jest w stanie pomóc, tylko ręcznie mąż, bo ja nie mam siły tak sciskać 😢
Ale jak będzie potrzebny to też mogę dać nawet więcej niż na wózek (mamy załatwiony za 300zl), bo do tej pory miałam 2 badziewne i więcej z tym meczęnia niż ulgi 😒 -
nick nieaktualnyDziewczyny, jak się dogadacie i zmienią wam wymiar etatu to nic nie trzeba, od 1 dnia się liczy podwyżka. Ja tak miałam w ciąży z Basią - po zmianie z 8/8 na 7/8 przepracowałam 1.5msca i przez szyjkę szłam na l4, normlanie miałam liczone od nowej pensji po podwyżce ☺
-
Karola9316 wrote:Ja dziś lecę na wizytę sprawdzić u małej lewa nerke, której lekarz nie widział na prenatalnych. Mam nadzieję że serio tylko przez jej ułożenie byla utrudniona widoczność. Trzymajcie kciuki :*
Mam nadzieję, że to tylko przez ułożenie nie została nerka uwidoczniona. Ale na pocieszenie mogę Ci napisać, że sama urodziłam się 36 lat temu tylko z jedną nerką i jednym jajnikiem i dopiero na studiach się o tym dowiedziałam 😁
Daj znać jak po wizycie 😉
Ja dzisiaj kupiłam łóżeczko dla małej. Wózek kupiłam też jakiś czas temu, ale ponieważ w planie mam kupno spacerówki po zimie kupiłam niedrogo na Olx wózek Chicco Urban, w którym gondola przekształca się w spacerówkę. Nie mam dużo miejsca ani w mieszkaniu ani w piwnicy i nie wiem czy gondolę bym później gdzieś upchnęła 😁 Wazy ok. 10 kg i spacerówke można zamontować w dwóch kierunkach. Zobaczymy ile nam będzie służył.
-
nick nieaktualny
-
Igia zapraszamy
na kiedy masz termin? wiesz już czy synek czy córcia
?
Mama_Zuzia wrote:Cytrynowka/ chciałabym elektryczna medele ale skurczybyki drogie są :p
Mi nie będzie się chciało na ręcznym jechać zwłaszcza ze od października będę tak samo w weekendy na uczelnie chodzić wiec szkoda mi czasu
ja chcę Lansinoh na dwie piersi, mamy KPI bardzo go chwalą, a kosztuje ok400zł więc mniej niż Medela
-
marchev wrote:Dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Bo dluzej jak do konca czerwca nie dam rady. W sumie do polowy bo ostatnie dwa tyg urlop
Vian super, ze sie udalo. Czekamy na relacje
Kark duzy maly czlowiek
Co do wyprawki ja jeszcze standardowo mam cale wielkie nicWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 14:00
marchev lubi tę wiadomość
-
Igia zapraszamy- wiele przykrego za Tobą ale teraz już będzie tylko dobrze!
Cytrynowka- o o nim tez słyszałam dużo dobrego, ale nie pamiętałam nazwy.
Kark- ja w pierwszej ciąży nie karmiłam ani razu wiec dla mnie to niestety nie będzie takie proste to karmieniea tak czy tak właśnie będę potrzebować jak będę wracać na studia żeby narzeczonemu zostawiać moje mleko i żeby mógł ja nakarmić butelka. Zazdroszczę ze masz to wszystko ogarnięte przy swoich dzieciach, doświadczenie robi swoje
-
Mila wrote:Nawet jeśli L4 trwało tylko tydzień? Wtedy też trzeba pracować kolejne 3 pełne miesiące, żeby naliczyli nową podstawę?
pola0909 lubi tę wiadomość