Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Zuzia czekam na info dotyczące wybory wózka.
Mmagda- mam nadzieję że Ci to wstrętne choróbsko odpuści. Trzymaj się!
Vian, cieszę się że zabieg przebiegł pomyślnie
Pola- myślę, że to zależy od szkoły. Są zarówno poranne jak i popołudniowe.
Igia- cześć, rozgość się u nas !
Kark, gratuluję pozytywnej wizyty.
Ja również już po swojej. Muszę się dosuplementować żelazem i dostałam wreszcie skierowanie na krzywą cukrową. Z maluszkiem wszystko ok. Waży 670g. Odwrócił się nawet na chwilkę profilem ;] Kolejne badania to już to 3cie najważniejsze USG (28-32 tydzień) ale ten czas leci!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 15:51
marchev, pola0909, Mama_Zuzia, aannkka, Ann.., cytrynówka, alex0806, Arashe, kark zakamuflowany na maksa, elvira, Karmazynova, miczitanka, monkle lubią tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Mialam wizyte w zeszlym tygodniu i lekarz powiedział ze mam łożysko na przedniej ścianie i moge odczuwać delikatniej, czuje takie bulgotanie na dole brzucha ale nie jakos non stop tylko zazwyczaj rano i kilka razy wieczorem, w nocy nic mnie nie wybudza....
Maz mówi ze przesadzam, kolejna wizyta dopiero 7 czerwca, nie wiek jak ja wytrzymam. -
Karla. I nowe dziewczyny. Na 1 stronie jest rozpisla kto, gdzie, kiedy, i z kim
Wydaje mi sie, ze ruchy juz powinnas czuc. Tak jak manda pisala koniecznie powiedz o tym lekarzowi.
Dzieki jeszcze raz, tak wlasnie myslalam z tym l4 i 3 miesiacami.
Cytrynowka. U mnie w firmie zle sie patrzy jak zostawiasz wiecej niz 4 dni urlopu. Mi po wybraniu tych dwoch tygodni zostanie 10 wiec zle nie bedzie
-
marchev wrote:Karla. I nowe dziewczyny. Na 1 stronie jest rozpisla kto, gdzie, kiedy, i z kim
Wydaje mi sie, ze ruchy juz powinnas czuc. Tak jak manda pisala koniecznie powiedz o tym lekarzowi.
Dzieki jeszcze raz, tak wlasnie myslalam z tym l4 i 3 miesiacami.
Cytrynowka. U mnie w firmie zle sie patrzy jak zostawiasz wiecej niz 4 dni urlopu. Mi po wybraniu tych dwoch tygodni zostanie 10 wiec zle nie bedzie
Mi z tego roku zostanie 36 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 15:57
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Karla- witaj! Ja w pierwszej ciąży pierwsze jakiekolwiek ruchy poczułam w 21tc i były one naprawdę bardzo bardzo delikatnie, zreszta teraz jestem w 24t+3 i moja córka również jest bardzo delikatna. Czuje ja, ale tez mam łożysko na przedniej ścianie i ruchy są wytłumione. Natomiast oczywiście pytaj o to lekarza
Zwichrowana- ale cudny maluszek! Dam oczywiście znać wieczorem czy zakupiłam czy tez nie
Alex- masz talent dziewczyno, super rzeczy sama zrobiłaś! A jaka satysfakcja musi być!🥰
Arashe- super ze po wizycie jesteś uspokojona!! Tez bym się przestraszyła zapewne
Póki co pokaze Wam kosz Mojżesza mojej małej(nie moje zdjęcie ale mamy taki sam):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b6191c63a6e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 16:00
zwichrowana, Karla123, Ula_Lbn, cytrynówka, marchev, Arashe, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
VianEthel2 wrote:No więc chciałabym Wam bardzo podziekować za kciuki i ciepłe myśli kierowane w moją stronę. Okazało się, że szyjka się otworzyła i pęcherz płodowy wystawał poza nią, do pochwy...
Całość trwała ze 30 minut. Czujemy się dobrze. Ja już nawet zjadłam obiadek a malutka sobie bryka. Nie wiem kiedy pójdę do domu, mam nadzieję, że niedługo. A i nic mnie nie boli, tylko mi dali 2 butelki soli i biegam do toalety 😆 -
Dzien dobry mamusie. U nas drugi dzien slonca! Szalenstwo!
Ale od razu lepiej sie czuje psychicznie.
Vian czy Ty juz po? Przez te moja roznice czasowa nie nadazam za istotnymi wydarzeniami tutaj.
Karla123 a moze nie wiesz, ze czujesz ruchy? Czasem to czuc tak jakby sie cos tam przelewalo w jelitach. Wszystko tez zalezy od indywidualnych uwarunkowan np. naszej budowy, polozenia lozyska, wielkosci dzidzi. Ja jestem w trzeciej ciazy i pierwszy raz poczulam ruchu w 16. tygodniu juz. Ale delikatne. Teraz leci 21. tydzien a one dalej sa bardzo delikatne i glownie czuje wieczorami jak sie poloze. Ale moja mala ma 340 g, wiec nie jest wielkoludem. Druga corke do samego konca czulam raczej delikatnie. Zdecydowanie nie uprawiala w brzuchu karate. Jesli na USG dziecko sie rusza a Ty nie czujesz to moze pozniej poczujesz.
Kosz piekny i pewnie drogi. Ze stojakiem. Ja uzywalam moze tydzien i przenioslam corke do lozeczka.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
VianEthel2 wrote:No więc chciałabym Wam bardzo podziekować za kciuki i ciepłe myśli kierowane w moją stronę. Okazało się, że szyjka się otworzyła i pęcherz płodowy wystawał poza nią, do pochwy...
Całość trwała ze 30 minut. Czujemy się dobrze. Ja już nawet zjadłam obiadek a malutka sobie bryka. Nie wiem kiedy pójdę do domu, mam nadzieję, że niedługo. A i nic mnie nie boli, tylko mi dali 2 butelki soli i biegam do toalety 😆
Lajk za to jak dzielna jestes, bo reszte czyta sie z ciarkami na kregoslupie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Jestem po wizycie, dziś zaczął się 23 tc. Dziecko ma 490 g, 3 tyg temu miało tylko 300
mimo baaardzo kiepskiego usg u nas w ośrodku, lekarz stwierdził, że według niego to dziewczynka, siusiaka nie widzi
więc będzie druga córka, chłop oszaleje z samymi babami
Co do ruchów, to ja czuję mega wyraźne kopanie, szczupła nie jestem ale nawet zauważam jak brzuch się rusza przy kopaniu.marchev, Ula_Lbn, Arashe, kark zakamuflowany na maksa, Karmazynova, monkle, Mańka lubią tę wiadomość
-
My już po wizycie :)młody waży 600 gram https://naforum.zapodaj.net/thumbs/397f7b3f3201.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 19:02
Pom-pon, cytrynówka, marchev, alex0806, Ula_Lbn, magda.g85, Arashe, kark zakamuflowany na maksa, aannkka, Karmazynova, pola0909, miczitanka, monkle, Dori777, zwichrowana lubią tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Lenka82 wrote:A propo laktatorów, pytanko głownie do dziewczyn które już mają maluchy lub większe rozeznanie w tym temacie ode mnie. Czy kupować przed i czy ręczny czy elektryczny?
To jest kwestia indywidualna. 99% powie Ci, ze elektryczny. Ja przy pierwszym dziecku calkiem zielona taki nabylam, a potem cierpialam. To byl dla mnie jakis koszmar. Najpierw podlaczanie tego, montowanie na cyckach, potem rozlaczanie, odczepianie rurek, mycie tego wszystkiego. Jezu, szkoda, ze nie wiecej zachodu i niepotrzebnej roboty. Los sie nade mna zlitowal i raz jak odciagalam w pracy to jakies spiecie sie zrobilo w kontakcie i spalilo motorek w moim laktatorze. Cale szczescie od praca byla drogeria i wiedzialam, ze tam byl jakis tani reczny laktator. Polecialam w te pedy, wydalam raptem 30 dol i... chwalilam Boga za ten wypadek losu. Bo ten reczny zasysal mi mleko o wiele lepiej i caly proces trwal o polowe krocej. Bo wszystko co musialam zrobic to usiasc wygodnie i podciagnac bluzke. Zandego rozplatywania kabelkow, rurek, podlaczania niczego, zadnego odlaczania na koniec. Po prostu siadasz, pompujesz, zakrecasz butelke, myjesz laktator i koniec! Dla mnie tylko reczny!
A no i ma taka zalete nad elektrycznym, ze jest bezglosny. Elektryczne szumia, bucza, maja rozne ustawienia i przy kazdym sa inne okropne dzwieki, ktore mi na nerwy osobiscie dzialaly.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
MMagda wspolczuje goraczki i choroby. Cos jest na rzeczy, jakas infekcja tylko jaka?
Alex jak pieknie te rozki uszylas. Podziwiam zdolnych ludzi. Ja mam dwie lewe rece
Arashe, XYZ, Ann gratulacje udanych wizyt i rosnacych bobasow.
Karola to co teraz skoro nie do konca dalo sie te nerke dojrzec?
Mama Staszka moja w trakcie badania polowkowego w 20+2 340 g, wiec tez nie wielkolud, ale sie nie spodziewam duzego bobo. Moje corki obie byly drobne przy urodzeniu, zadna nie miala 50 cm.
Kaska jak nam przy drugim okazala sie taka sama plec, to tez nie narzekalam i cieszylam. No ale 3?
Lenka dziekuje, tak sliczna i zdrowa i to jest najwazniejsze, ale do 4 albo tym bardziej 8 nie bede probowac! Ja juz po drugiej gotwa bylam na podwiazanie jajnikow i nie pamietam czemu w koncu nie poszlam na zabieg. Co do przeglosowania, to sie dopiero okaze w przyszlosci jak to bedzie wygladac.
Ja niewiele wiem o moich owulacjach. Cykle mam krotkie i nieregularne. Ale tym razem szybko wiedzialam, ze bede w ciazy, bo jak zerknelam na kalendarz i zaczelam liczyc na palcach, to wiedzialam, ze to zdecydowanie zbyt blisko poczatku dni plodnych i o! My sie nigdy nie staralismy. Mamy za to owoce dobrej zabawy LOL
Mama_Zuzia zapytalas o pomysl na imie, a to jest wlasnie ten problem. Z pierwsza i druga corka wybralismy zgodnie blyskawicznie szybko (imiona mam na suwaczkach). Teraz juz sie na zadno zenskie imie nie potrafimy zgodzic, a mi malo co sie w ogole podoba. Dla chlopca to przynajmniej od samego poczatku mielismy ustalone, a teraz dupa blad za przeproszeniem. Nie chce wolac na dziecko do konca zycia w sposob, ktory mi nie lezy. I nie chce nie miec imienia dla niej jeszcze na porodowce. To jest dla mnie katorga, ze nie wiem co z tym fantem zrobic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 17:01
Arashe, Lenka82 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Karła, pattal- firma to like moses.
Kosze nie sa tanie ale świetnie wykonane plus ja kupuje od koleżanki, wiec mam trzy stówki taniej.
My również byśmy trzymali malucha Laurka w łóżeczku, ale u nas na początku nie będzie to dobry pomysł. Mamy dwa pokoje- syna oraz dzienny w którym śpimy i jest telewizor głośno itp. Łóżeczko od początku mogłoby być postawione tylko u syna w pokoju co by oznaczało ze musiałabym biegać non stop do jego pokoju w nocy. W pokoju dziennym łóżeczka nie damy, ząb to taki kosz może być u nas w nocy a do syna mogę go dawać w dzień bez żadnego problemu, przenoszenia itp. Jakbym miała większe możliwości mieszkaniowe nie jawiłaby się w taka logistykę
Xyz- dwie dziewczynki w domu, cudownie!! Gratulujedzieci teraz rosną jak na drożdżach!
Ann- ale cudowny chłopiec! Wspaniały!! Piękne zdjecieAnn.. lubi tę wiadomość
-
Laurka- jestem pewna ze im bliżej porodu tym znajdziecie imię dla trzeciej Waszej królewny 😘 my nie mieliśmy imienia dla syna do 35tc bo nie mogliśmy się zgodzić i w końcu jakoś samo przyszło. Co najlepsze teraz tez nie mamy haha 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 17:22
-
Dziewczyny, gratulacje udanych wizyt! Cudowne macie te zdjęcia! Mam nadzieję, że też uda mi się takie śliczne zrobić tego 8 czerwca na echo serca
Bo mój gin chyba takiego sprzętu nie ma. Przepraszam, że nie odniosę się do każdej z osobna, ale po dzisiejszym szyciu i sprzątaniu mieszkania padam na twarz
Ann.. lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵