X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstępnie jest Mikołaj, ale nie jesteśmy jeszcze do końca pewni, jak nie znajdziemy nic lepszego zostanie Mikuś:)

Mama_Zuzia, Laurka, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 16:54

• miczitanka Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojej liście, którą niekoniecznie akceptuje mój narzeczony sa jeszcze takie imiona:
    Oliwier, Miłosz, Błażej, Bartosz, ale Mikołaj kojarzy mi się z takim chłopcem-aniołkiem, którego znałam kupę lat temu i byłam nim zauroczona (blondynek, bardzo grzeczny i ogólnie taki słodki) a po drugie nie mam żadnego znajomego o tym imieniu, więc imię nie jest oklepane, dlatego od początku byłam za Mikim:)

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez się bardzo podoba imię Mikołaj, ale mój najbliższy kuzyn ma tak na imię wiec nie braliśmy go pod uwagę przy pierwszej ciąży

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • łania Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian super, że już po zabiegu, teraz możesz być już trochę spokojniejsza.

Lenka jeśli masz zamiar wnosić wózek na 4 piętro to rzeczywiście nie idź w wózki 2w1. One są bardzo wygodne, ale niestety ciężkie. Kup jakąś gondolę, aby była lekka, a na wiosnę fajną spacerówkę.

Co do laktatora to ja zwlekałam z zakupem i trochę żałuję. Dobrze, że miałam upatrzony w aptece model ręcznego. Mała nie umiała zassać jednej brodawki, bo była trochę płaska, szybko zrobił tam się zastój, pierś wielka i twarda jak kamień, a ja dostałam gorączki. Niestety była noc i musieliśmy czekać do rana, mąż pojechał i kupił. Na początku używałam, żeby zmniejszyć ciśnienie w tej piersi i wyciągnąć brodawkę, dosłownie kilka pociągnięć wystarczyło. Czasem ściągałam do uczucia ulgi, bo miałam naprawdę rzekę mleka, a potem jak chciałam podać małej odciągnięte to za nic nie chciała pić z butelki :)

Lenka82 lubi tę wiadomość

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, poszłam spac o 2 i wstałam o 7, jestem nie do zyci. Uczyłam się na kolokwium które mam wieczorem, a teraz jedziemy ze starszakiem do lekarza do Katowic.. wieczorem studia + cały weekend 😭😭😭

Mała nie spała jeszcze o 2, a teraz już nie śpi 😂🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 07:30

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian super ze juz wszystko dobrze. Wgpkczywajcie :)

Alex, piękny rożek :)

Jeśli chodzi o laktator to doświadczenia nie mam więc kupię ręczny żeby mieć w razie W. Zastanawiałam się czy kupić wcześniej czy dopiero jak będzie potrzebny ale jak Was czytam to raczej kupię wcześniej :)

Miczitanka ja będę kupowała też ten fotelik z bazą. Ma dobre opinie. Pan w sklepie ładnie nam go zaprezentował i doradzil. I myślę że to będzie bardzo dobry wybór.

Dziś jest tak fatalna ppgoda u mnie na Pomorzu że nosa nie wystawie za drzwi :) Masakra...

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też spać nie dali, o 5:30 przyszli z zasyrzykiem 😆
    Ciekawe czy mnie puszczą do domu.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh no i zapomniałam! Gratulacje udanych wizyt! Dzieciaczki pięknie nam rosną :) i witam nowe koleżanki :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to ja przed ślubem jeszcze miałam wybrane: Gabriela, Nikodem i Michał.
    I tak się złożyło, że żadnego użyć nie mogę, bo Gabriela to teściowa, Michał to mąż, a Nikodem to mój chrześniak 😅

A Mikołaj to najlepszy przyjaciel mojego synka z przedszkola - cichutki i grzeczny, ale jak już się gdzieś "zadomowi" to strach do pokoju wchodzić 😆

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, ja mieszkam na drugim piętrze i radziłam sobie z wózkiem tak, że stelaż zostawiałam na parkingu w samochodzie, a dziecko zabierałam wraz z gondola.
    Mamy adamex 2w1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 07:58

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się i ja właśnie wypiłam glukoze i robię krzywą więc trochę siedzenia w przychodni mnie czeka. Nie dość, że na czczo to jeszcze ta glukoza "okropienstwo" ledwo siedzę , w głowie zawroty i marzę o kanapce :/ Ale mam nadzieję, że szybko minie a jutro może podskocze do galerii po drobiazgi dla dzidzi -butelki, smoczek, reczniki itp to sobie zrekompensuje ;) Mama-zuzia piekny wózek !!! Milego dnia dla was :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola- no to oby wytrwać te 2h, mnie niestety zaraz czeka już druga krzywa w ciągu ciąży a przed ciąża tez pare razy musiałam robić. Nie lubię tego strasznie 🙈

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Pola- no to oby wytrwać te 2h, mnie niestety zaraz czeka już druga krzywa w ciągu ciąży a przed ciąża tez pare razy musiałam robić. Nie lubię tego strasznie 🙈
    Nie zazdroszczę, to nic przyjemnego :/ A powiedz mi czy tak można, czy to jakieś wskazania medyczne, ponieważ słyszałam że to duże obciążenie dla organizmu i nie wolno robić krzywej częściej niż chyba co pół roku ? Ja dlatego robię za jednym zamachem też insulinową chociaż nie miałam skierowania, ale wcześniej miałam kłopoty właśnie z insuliną.

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mi też lekarz polecił te napoje do glukozy ale jak mi baba w aptece przeczytała co zawierają to podziękowałam i kupiłam zwykła glukoze w proszku. Ja jutro jadę do Warszawy do brata mam nadzieję że się nie przemecze :) z laktatorem się zastanawiam bo w sumie nie był mi potrzebny mimo nawalu po prostu młoda spijala ale w tym czasie dostałam do testowania przez tydzień laktator nie pamiętam firmy ogólnie nie przydał się ale fajnie że mogłam przetestować, a w szpitalu medele mieli na dwa cycki i niby można wypożyczyć laktator chociaż nie wiem jaka będzie szansa, chyba po prostu jak będzie trzeba to pojedzie mąż i kupi mamy apteki 24h to tam nawet się dostanie jakby była potrzeba. U nas mąż się uparl na imię Nadia. Średnio mi się podoba ale co zrobić

3i49tv734kk70k5a.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopieor po następnej wizycie będę robić krzywą cukrową, bo lekarka mówiła że się robi między 24 a 28 tyg więc akurat będę pośrodku tego czasu.

U nas na razie odpuściliśmy temat imienia, mąż powiedział że jak się namyśli to mi powie;)

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Nie zazdroszczę, to nic przyjemnego :/ A powiedz mi czy tak można, czy to jakieś wskazania medyczne, ponieważ słyszałam że to duże obciążenie dla organizmu i nie wolno robić krzywej częściej niż chyba co pół roku ? Ja dlatego robię za jednym zamachem też insulinową chociaż nie miałam skierowania, ale wcześniej miałam kłopoty właśnie z insuliną.

Pola jeśli ktoś ma problemy z cukrem lub insulina tak jak ja miałam stwierdzone już przed ciąża to wtedy konieczne wręcz jest zrobienie krzywej już na początku ciąży żeby w razie czego moc zacząć działać dieta lub insulina np. Tak samo jak wyjdzie niepokojąco wysoki cukier na czczo u osoby która nie miała do momentu ciąży żadnych problemów z tym. Robi się to dlatego, ze większym zagrożeniem i obciążeniem niż to badanie jest cukrzyca zarówno dla matki jak i dla płodu :*

Ja idę na krzywa w przyszłym tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 09:05

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian jakie zastrzyki dostajesz?

Laurka ja do tej pory się zastanawiam czy początkowo były bliźniaki czy po prostu lekarka u której byłam była tak słaba. Ja też coś widziałam. Mój obecny lekarz powiedział, że mogło być różnie... On już nic nie zobaczył, ja zresztą też. Brałam tabletki a po nich podobno łatwiej zajść w ciążę bliźniaczą.

Ja się zastanawiam nad kupnem laktatora. W poprzedniej ciąży był potrzebny bo studiowałam zaocznie więc musiałam odciągać. Miałam ręczny i świetnie sobie radził. Z nawałem na początku młody dał sobie radę. Nie potrzebowałam do tego laktatora.

Butelek nie kupuję bo mój syn był bezsmoczkowy i bezbutelkowy. Nawet jak byłam na uczelni to karmili go łyżeczką. Zresztą był zawsze obrażony i prawie nie jadł jak mnie nie było... Piersią karmiłam go do 9 miesiąca a później niekapek i łyżka

Co do smoczka to chyba dają w szpitalu w tym niebieskim pudełku?? Kiedyś tak było. I pełno jakiś próbek maści, kremów. Tam też chyba był mały sudocrem. Dziewczyny, które nie tak dawno rodziły pewnie podpowiedzą.

Ktoś ma dzisiaj wizytę?

Jakie te Wasze dzieci już duże. Ciekawe jak tam mój synek. Oby do środy :)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja też siedzę w lab i robię krzywą. O dziwo wypicie poszło szybko ale potem przyszło otępienie

zem3i09k945lhtw9.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Pola jeśli ktoś ma problemy z cukrem lub insulina tak jak ja miałam stwierdzone już przed ciąża to wtedy konieczne wręcz jest zrobienie krzywej już na początku ciąży żeby w razie czego moc zacząć działać dieta lub insulina np. Tak samo jak wyjdzie niepokojąco wysoki cukier na czczo u osoby która nie miała do momentu ciąży żadnych problemów z tym. Robi się to dlatego, ze większym zagrożeniem i obciążeniem niż to badanie jest cukrzyca zarówno dla matki jak i dla płodu :*

Ja idę na krzywa w przyszłym tygodniu
    Mama-Zuzia rozumiem i trzymam mocno kciuki za dobre wyniki !!! :) mi już mija druga godzina :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ