Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdybyś jednak zmieniła zdanie to polecam:) i 3 miesiące wcześniej kwas foliowy
My z synem nie planowaliśmy to był złoty strzałA teraz jak wszystko pójdzie dobrze to 22 września mam pierwszą rocznicę ślubu i w ten sam dzień urodziny męża. Będzie najlepszy prezent na świecie:D
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Dziewczyny dla wszystkich potrzebujacych kciuki, przepraszam ze nie wymieniam po kolei ale oddałam moj telefon na gwarancji i czekam teraz 2h czy mi go wymienią czy beda naprawiać.. a na tym co mam nie umiem pisać
Ann.. lubi tę wiadomość
-
_MMagda_ wrote:Dziewczyny ja od dwóch dni ledwie żyję.
We wtorek od rana byłam tak osłabiona że nie dałam rady pracować. Wróciłam do domu. Dalej było już tylko gorzej. Dostałam bólu w klatce piersiowej i duszności. Wieczorem pojechaliśmy na IP. Tam przebadano mnie ginekologicznie i internistycznie. Ogólnie stwierdzono że z CRP = 44,5 wynika stan zapalny i kazano czekać. A ból w klatce piersiowej nazwano nerwobólem. Jednym słowem odesłano do domu z niczym.
W nocy, po powrocie z IP pojawiła się gorączka dochodząca do 39 stopni, potliwość, dreszcze i straszny ból głowy.
Tym razem udałam się do przychodni. Pani doktor ponownie stwierdziła że nic nie widzi w gardle i płuca też są czyste? Pytanie skąd ta gorączka. Podejrzenia padły na zapalenie dolnych dróg moczowych. Zalecono badania. Wyniki moczu idealne.
Później konsultacja z drugim lekarzem i dalej nic. W efekcie końcowym stwierdzono że jest to infekcja przypominającą grypę (kataru, kaszlu brak) i przepisano antybiotyk.
Od dwóch dni leżę zdechła. Temperatura nadal wysoka i ból głowy nieco lżejszy ale nie chce ustąpić.
Nie wspomnę już o tym że przede mną w kolejce do lekarza były 4 osoby widziały że ledwie siedzę i lecę przez ręce ale nikomu nawet nie przyszło do głowy mnie przepuścić.
Sorry że tak się rozpisałem ale musiałam się wyżalić..
Kochana przykro mi, że Cię coś takiego dziwnego dopadło. Ode mnie rada - kiepsko brać antybiotyk w ciemno, bez posiewu. Jak po tym nie przejdzie to nie daj sobie wcisnąć kolejnego na oko.
Wracaj do zdrowiaMama_Staszka lubi tę wiadomość
-
Mama-Zuzia czekamy na info i zdjęcia wózka
Marchev z tego co mi wiadomo, to będziesz miała naliczony zasiłek z 12 m-cy wstecz, więc będzie średnia z miesięcy przed podwyżką i po, jeśli zrobisz przerwę 3 miesięcy kalendarzowych bo jak nie to możesz mieć podstawę z wcześniejszych okresów, zależy jak miałaś wcześniej zwolnienia. Ogolnie nową podst ustala sie po przerwie w zwolnieniach 3 mce kalendarzowe. Oczywiście 12 m-cy wstecz tez zależy czy przepracowałaś pełne czy będą uzupełniane czy odrzucone na to ma wpływ wiele czynników
zwichrowana lubi tę wiadomość
-
Co do wynagrodzenia na L4 z kodem ciążowym, to liczy się średnia z ostatnich 12 miesięcy. Jeśli przez ten rok z jakiś powodów wypłata była większa luz wyższa, to pod uwagę bierze się właśnie taką kwotę, jaką wypłacona była w danym miesiącu.
Magda, mam nadzieję, że to co się do Ciebie przyplątało, szybko się odpląta. ☺️
Vian, od rana o Tobie myślę i mocno trzymam kciuki ❤️
A ja chcąc poczuć się lepiej byłam u fryzjera. Włosy do pasa postawiłam radykalnie ściąć do ramion. Niestety moja fryzjerka jest poza zasięgiem, więc stwierdziłam, że nie mam nic przeciwko, żeby obsłużyła mnie jej koleżanka. W życiu nie byłam tak fatalnie obcięta.Teraz wyglądam jak Marek z M jak Miłość. 😂 Dobrze, że włosy nie noga i odrosną 😂 -
_MMagda_ trzymaj się kochana, oby gorączka szybko spadła, a jak nie koniecznie ponownie do lekarza i nie odpuszczaj póki cię dobrze nie zdiagnozują.
marchev postawę liczy się z ostatnich 12 miesięcy więc to że pracowałaś powinno wpłynąć na zwiększenie świadczeń tak mi się wydaje.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Jak ktoś jeszcze nie widział to informuję, że od kolejnego czwartku dużo ciuszków w lidlu ciążowych i dla niemowlaków.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8b32f3d88e5.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cf3708d5f0c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/938af940bb57.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c965b5072be.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 12:34
Karola9316, pola0909, Mańka lubią tę wiadomość
-
marchev wrote:Czyli mowicie ze niepotrzebnie tyram teraz te 3 miesiace ???
pola0909 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Hejka ciotki, pozdrawiamy w trakcie śniadanka (akurat młody łykał wody) 😉
Wg godzinnego usg wszystko w porządku, sprawdzone paluszki, śledziona, nerki, żołądek, pęcherz, móżdżek i wszystko co się tylko dało.
Maluch ma już 520g, leży poprzecznie i ni gdzyba nie dało się szybciej usg, bo kombinowania ze sprawdzeniem wszystkiego przez jego ułożenie było co nie miara...
Pyrtuś i jajeczka zostały na miejscu, wręcz patrząc na rozmiar to urosły w kosmos! Także można kupować niebieską wyprawkę 😊
Szyjka zamknięta, długa, ale miękka, więc lutkę zmieniamy z podjezykowej na dowcipną. Na wyniki morfologii dostałam żelazo. Krwiaka praktycznie nie ma, lekkie strzępy i blizna 😊pola0909, Lenka82, Pom-pon, Mańka, Lubieswieczki, cytrynówka, aannkka, klopsik, zwichrowana, monkle, 91, Laurka, miczitanka lubią tę wiadomość
-
kark super gratulacje, śliczny synek. No to już pewnie że w domu będziesz miała parytet.
Mama_Zuzia daj znać jak tam sprawa wózka i jak kupisz koniecznie fotkę poprosimy.
Ja nadal nie wiem na co mam się zdecydować. Dla mnie główny aspekt to przede wszystkim waga i możliwość złożenia do relatywnie małych rozmiarów (ostatnie piętro bez windy plus małe auto). Dlaczego cały czas się zastanawiam czy kupować kombo 2 lub 3 w 1 czy jakiś głęboki teraz na przetrwanie, a potem zainwestować w porządną i lekką spacerówkę, bo podejrzewam, że jednak ona będzie dużo bardziej eksploatowana. Może któraś z was dziewczynki mi coś doradzi.kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
Mama_Staszka wrote:Lenka, są one (przynajmniej były) w sklepie online Lidla. Pisze tu o ciążowych
Chcę iść i zobaczyć aby mniej więcej zorientować się w rozmiarówce. Ale wielkie dzięki, bo jak coś zamówię sobie online, tym bardziej że może uda mi się jeszcze wyhaczyć koszule bawełniane dla męża. Dziś byłam kupiłam, ale są na tyle fajne, że chciałabym mu dokupić więcej a było tylko kilka sztuk (nie z konkretnego rozmiaru, ale w ogóle) chociaż od dziś w gazetce. Za to koszulek polówek i szortów było zatrzęsienie.
-
Wyskrobalam dluga wiadomosc i mi sie skasowala. Napisze po obiedzie ale wszystko jest dobrze.
pola0909, Pom-pon, manda21, Ann.., kark zakamuflowany na maksa, Mila, Karmazynova, Mańka, Laurka, k878 lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy