X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel, powodzenia, pamiętaj po co to robią. Będzie dobrze!

• Ann.. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian powodzenia! Oby nie kazali Ci długo czekać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 07:13

Miłosz 30.07.2019 cc
    48cm 2700 gram szczęścia 💙
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian mocne kciuki! Najważniejsze, że to już dzisiaj i nie musisz dalej czekać.

Axie trzymaj się w szpitalu. Lez i odpoczywaj. Mam nadzieję, że masz fajne dziewczyny na sali.

Gratulacje wczorajszych wizyt :)

Kciuki za dzisiejsze wizyty

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axie daj znać jaki mają pomysł na Ciebie? 3 maj się!

Vian 3mam kciuki. Pewnie na obchodzie Ci powiedzą jak i o której hmm?

Laurka będziesz miała babiniec :) Ja trochę zazdroszczę, bo zawsze marzyła mi się córka a tu 2 chłopców. Chociaż najważniejsze oby zdrowi. Mam wrażenie, że mój mąż ma znowu same męskie plemniki. I zawsze zachodziłam w ciążę w dniu owulacji, a to chyba też ma wpływ. Inaczej nie wychodziło.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, gratuluję ślicznej zdrowej córeczki. Wiem kolejna kobitka w domu, ale chociaż będziecie nie do przegłosowania :-) poza tym Mama_Zuzia ma rację, dobry pretekst na 4. Do 4 razy sztuka :-)

cytrynówka ale fajna bluza. Gratulacje, córcia śliczna i już taka duża. Ehhh faktycznie na tym etapie to już nasze maluszki szybciutko rosną. Aż strach pomyśleć ile moja waży bo póki co ciągle górna granica normy. A ty kochana wyglądasz jakbyś w ogóle brzuszka nie miała. Gdzie Ci się to dziecko mieści ;-)

Vian 3maj się kochana wszystko będzie dobrze, zobaczysz zaraz będzie po i potem już do domku leżeć i odpoczywać.

Axie jak tam w szpitalu? Jak tam sala i współtowarzyszki niedoli? Gołębie nadal przechadzają się po parapetach? Mam nadzieję, ze dobrze trafiłaś. I że nie padniesz z głodu bo z tego co pamiętam jak ja byłam to jedzenie kiepskie zwłaszcza śniadania i kolacje, dużo dużo chleba...

Ja od rana mobilizacja. Ogólnie po ostatnim dołowaniu u marudzeniu staram się w końcu trochę wziąć w garść no bo ile można.

Buziaczki dla Was, 3 mam kciuki za wizyty i przesyłam dużo pozytywnej energii.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kciuki za wizyty, czy są dzisiaj jakieś??

Ale przede wszystkim:

Vian- staraj się nie martwić. Po coś to robią, dla Twojego i malucha bezpieczeństwa :) oby wzięli Cię jak najszybciej!

Axie- jak po nocy?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • AdasiowaMama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka82 wrote:
    Właśnie Laurka, Ann i AdasiowaMama jak tam po wizytach?

Axie jak sytuacja? Wszystko dobrze? 3mam kciuki.

Co do krzywej to teraz przede mną. Trochę się obawiam bo u mnie z cukrem tak sobie i teraz spora szansa że będzie podwyższony wynik, ale trzeba zrobić. Tylko ta glukoza bleeee.

Ja wizyte mam we wtorek a badania e piatek :) ach ta ochydna glukoza mnie wogole teraz w ciazy odrzuca od slodyczy wiec az sie boje .

14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
    1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem :)
  • AdasiowaMama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj lazalam ja dzis lezy mlody goraczka i musialam go zostawic w domu ech czy to sie nigdy nie skonczy ? Do tego straszniee mocno pada ... ach ta piekna polska :/

Powodzenia dziewczyny vian i axie dajcie znac jak tam :*

Lenka82 lubi tę wiadomość

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdasiowaMama ja na samą myśl o tej okropnej glukozie mam odruch wymiotny a w przyszłym tyg niestety czeka mnie to nieuchronnie.

Co do pogody to aż szkoda słów. Miała się poprawiać prawda? i co? niby cieplej ale cały czas ciemno i pochmurno. Ciekawe czy będzie padać. Tak właśnie obserwuję, bo chciałam iść do Lidla a mokra wrócić nie chcę. Buuu...

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • _MMagda_ Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od dwóch dni ledwie żyję.
    We wtorek od rana byłam tak osłabiona że nie dałam rady pracować. Wróciłam do domu. Dalej było już tylko gorzej. Dostałam bólu w klatce piersiowej i duszności. Wieczorem pojechaliśmy na IP. Tam przebadano mnie ginekologicznie i internistycznie. Ogólnie stwierdzono że z CRP = 44,5 wynika stan zapalny i kazano czekać. A ból w klatce piersiowej nazwano nerwobólem. Jednym słowem odesłano do domu z niczym.
    W nocy, po powrocie z IP pojawiła się gorączka dochodząca do 39 stopni, potliwość, dreszcze i straszny ból głowy.
    Tym razem udałam się do przychodni. Pani doktor ponownie stwierdziła że nic nie widzi w gardle i płuca też są czyste? Pytanie skąd ta gorączka. Podejrzenia padły na zapalenie dolnych dróg moczowych. Zalecono badania. Wyniki moczu idealne.
    Później konsultacja z drugim lekarzem i dalej nic. W efekcie końcowym stwierdzono że jest to infekcja przypominającą grypę (kataru, kaszlu brak) i przepisano antybiotyk.
    Od dwóch dni leżę zdechła. Temperatura nadal wysoka i ból głowy nieco lżejszy ale nie chce ustąpić.
    Nie wspomnę już o tym że przede mną w kolejce do lekarza były 4 osoby widziały że ledwie siedzę i lecę przez ręce ale nikomu nawet nie przyszło do głowy mnie przepuścić.
    Sorry że tak się rozpisałem ale musiałam się wyżalić..

792592c9cf.png

Aniołki: 02.2017 (*) , 05.2018 (*)

MTHFR - heterozygota
  • marchev Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian bedzie dobrze !

Axie czyli dobrze ze pojechalas do szpitala. Teraz tylko niech ustala plan dzialania :)

Jakie wasze dzieci juz sa duze 700-800g juz niedlugo bedziemy o kilogramach pisaly :)

• Ann.. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja dziś mam wizytę i aż się boję :)od kiedy wiem, że mąż ważył 4kg to jakoś czuję, że młody będzie duży po tatusiu..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 09:00

Miłosz 30.07.2019 cc
    48cm 2700 gram szczęścia 💙
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Mam pytanie bo wy sie znacie na wszystkim ;)

We wrzesniu ub roku dostalam podwyzke. W Marcu bylam na l4 przez 3tyg. Teraz mam plan pracowac pelne 3 miesiace czyli do konca czerwca, ale ostatnie dwa tyg wziac urlop. Jak oni mi nalicza podstawe ?

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się cieszę z deszczu jak dziecko. Ostatnio u nas padało prawie 3miesiace temu. Dramat, jest przeraźliwie sucho. No i obiecałam już synowi, że od razu po przedszkolu wskakuje w kombinezon, kalosze k heja do wody.

MMagda, dużo zdrówka!

Wasze dzieci jakieś wielkie 😉 moja na początku 22tc w badaniu połówkowym miała 380. Ale za to czuję ja prawie non stop, dzień czy w nocy. Mimo łożyska na przedniej ścianie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 16:53

• AdasiowaMama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _MMagda_ wrote:
    Dziewczyny ja od dwóch dni ledwie żyję.
    We wtorek od rana byłam tak osłabiona że nie dałam rady pracować. Wróciłam do domu. Dalej było już tylko gorzej. Dostałam bólu w klatce piersiowej i duszności. Wieczorem pojechaliśmy na IP. Tam przebadano mnie ginekologicznie i internistycznie. Ogólnie stwierdzono że z CRP = 44,5 wynika stan zapalny i kazano czekać. A ból w klatce piersiowej nazwano nerwobólem. Jednym słowem odesłano do domu z niczym.
    W nocy, po powrocie z IP pojawiła się gorączka dochodząca do 39 stopni, potliwość, dreszcze i straszny ból głowy.
    Tym razem udałam się do przychodni. Pani doktor ponownie stwierdziła że nic nie widzi w gardle i płuca też są czyste? Pytanie skąd ta gorączka. Podejrzenia padły na zapalenie dolnych dróg moczowych. Zalecono badania. Wyniki moczu idealne.
    Później konsultacja z drugim lekarzem i dalej nic. W efekcie końcowym stwierdzono że jest to infekcja przypominającą grypę (kataru, kaszlu brak) i przepisano antybiotyk.
    Od dwóch dni leżę zdechła. Temperatura nadal wysoka i ból głowy nieco lżejszy ale nie chce ustąpić.
    Nie wspomnę już o tym że przede mną w kolejce do lekarza były 4 osoby widziały że ledwie siedzę i lecę przez ręce ale nikomu nawet nie przyszło do głowy mnie przepuścić.
    Sorry że tak się rozpisałem ale musiałam się wyżalić..

Biedna odpoczywaj i trzymaj sie . A co to.lekarzy to zero pomocy ech .

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Dziewczyny. Mam pytanie bo wy sie znacie na wszystkim ;)

We wrzesniu ub roku dostalam podwyzke. W Marcu bylam na l4 przez 3tyg. Teraz mam plan pracowac pelne 3 miesiace czyli do konca czerwca, ale ostatnie dwa tyg wziac urlop. Jak oni mi nalicza podstawe ?

jeżeli dostałaś podwyżkę we wrześniu 2018 i potem pazdziernik, listopad, grudzien 2018 pracowałaś bez L4, to już policzyli Ci nowy wymiar podstawy, to L4 z marca już też powinnaś mieć wyliczone na nowej podstawie :)

MMagda ale czujesz się, jakbyś była przeziębiona :/ ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 10:01

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ten antybiotyk choć trochę pomaga? Wysoką masz tą temperaturę? Pij dużo bo w ciąży łatwiej się odwodnić. Może okłady na głowę??

Z tą wypłatą też się chętnie dowiem. Jestem w podobnej sytuacji. Pierwszą wypłatę na L4 płaconą przez pracodawcę dostałam nawet większą niż normalnie bo wlicza się także premia. Teraz przejmuje mnie zus i zobaczymy jak on to wyliczy, bo swojej księgowej nie ufam :p Ale widzę na epuap że za 10 dni wypłacą mi 1/3 wypłaty to w sumie wychodzi na to, że płacą już według nowej stawki - po podwyżce

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Axie daj znać jaki mają pomysł na Ciebie? 3 maj się!

Vian 3mam kciuki. Pewnie na obchodzie Ci powiedzą jak i o której hmm?

Laurka będziesz miała babiniec :) Ja trochę zazdroszczę, bo zawsze marzyła mi się córka a tu 2 chłopców. Chociaż najważniejsze oby zdrowi. Mam wrażenie, że mój mąż ma znowu same męskie plemniki. I zawsze zachodziłam w ciążę w dniu owulacji, a to chyba też ma wpływ. Inaczej nie wychodziło.

U mnie też kilka miesięcy się nie udawalo jak zbliżenie było 2,3 dni przed . Pomógł olej z wiesiolka polecam.

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira już kolejnego dziecka nie planuje :D a teraz udało nam się szybko bo w drugim cyklu. Odstawiłam antykoncepcję, a podobno wtedy też się szybciej zachodzi. Z pierwszym dzieckiem nie zabezpieczaliśmy się półtora roku, ale to nie były takie typowe starania. Na zasadzie jak będzie to fajnie. I też zaszłam równo w dniu owulacji.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ