Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaska wrote:Kark a leżałaś tak non stop czy spacerowałaś także? Też mam luteinę, magnez i leżenia.
Ann o której jadłaś ostatni posiłek? W sensie ile przed badaniem
Ostatni posiłek jadam 10 godzin przed badaniem. U mnie wyszły takie wyniki:
Glukoza na czczo 84mg/dl
Glukoza po 1 godz.118mg/dl
Glukoza po 2 godz.75mg/dl
Kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej :
na czczo >= 92 mg/dl
po 1 h >= 180 mg/dl
po 2 h >= 153 mg/dlMiłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Ann.. wrote:Kaska wrote:Kark a leżałaś tak non stop czy spacerowałaś także? Też mam luteinę, magnez i leżenia.
Ann o której jadłaś ostatni posiłek? W sensie ile przed badaniem
Ostatni posiłek jadam 10 godzin przed badaniem. U mnie wyszły takie wyniki:
Glukoza na czczo 84mg/dl
Glukoza po 1 godz.118mg/dl
Glukoza po 2 godz.75mg/dl
Kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej :
na czczo >= 92 mg/dl
po 1 h >= 180 mg/dl
po 2 h >= 153 mg/dl -
U mnie więcej plamienia nie było ale boli mnie trochę brzuch w dole i mi twardnieje. Ale zazwyczaj młody się wtedy rusza... Ja sama nie wirm jak rozpoznać te złe twardnienie. Albo młody tak mocno się kręci, albo to te przrpowiadajace albo sama nie wiem. Czuję takie dziwne uczucie podczas tego. Lekki ból w podbrzuszu... Hmmm lecę teraz do wanny zobaczę czy pomoże... W pon na szczęście mam wizytę.
Jak troszkę mi przejdzie to nadrobię co tam u Was dziś -
Kaska wrote:Anna przepraszam, chodziło mi o Dragol bo może jadła za późno i stąd podwyższony nieznacznie cukier
Nie ma sprawya co do Dragol, to wydaje mi się, że mogło mieć wpływ ale na cukier na czczo bo po godzinie to już raczej nie. Mi też ostatnio dwa ray wychodził cukier na czczo 91 i moja dr mówiła, że to górna granica.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 18:19
Miłosz 30.07.2019 cc
-
Kaska wrote:Dziewczyny a można napić się wody przed lub w czasie tej krzywej. No nie pamiętam jak to było, a lekarza nie zapytałam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 18:23
Miłosz 30.07.2019 cc
-
nick nieaktualnyKaska leżałam jak mogłam, bo wtedy synka 2 letniego miałam w domu. Więc z nim na leżąco zabawy i takie bardziej polegiwanie, a jak mąż wracał to leżałam. Ogólnie szyjka się domknęła i stwardniała koło chyba 32tc, ale i tak lutke miałam zalecenie brać do 36tc, żeby odnosić do tej minimalnej bezpiecznej granicy.
Sterydów na płuca nie miałam, z synkiem miałam.
Podczas krzywej ani pić ani ruszać. Ostatnio gdzieś czytałam, że nawet podejście do wc może zakłócić wynik, ale to już chyba lekka przesada. Tak jak w niektórych labach mowią, że cytryna też zakłóca. -
Mi zakazali czegokolwiek pic w labo nawet wody i chodzić, chyba ze do wc, tak samo diabetolog - co labo to pewnie inne zwyczaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 18:42
-
Mama_Staszka wrote:Kurcze, ja w pierwszej ciąży chyba popijalam (legalnie) wodę w trakcie badania. Pamiętam, że przez pierwszą godzinę siedziałam w laboratorium, a drugiej pozwoliła mi jechać do domu i tam przeleżałam drugą 😉
W laboratorium przy ktorym ja pracowalam nie wolno bylo ani wstawac ani niczego pic. A jak sie jakies babeczki nie sluchaly i lazily (do krzesla nikt przeciez nie przywiaze), to tylko flebotomistki wzruszaly ramionami, ze ich sprawa, ze wyniki beda mialy niedokladne i niemiarodajne.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
zwichrowana
Zanim miałam krwiaka to jeździłam na rowerku stacjonarnym, teraz jak już mogę chodzić to staram się przejść min. 3-4km dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 18:57
zwichrowana lubi tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
-
Właśnie Laurka, mówiłaś, że wrócisz późno a i tak nic nie napisałaś.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Właśnie Laurka, Ann i AdasiowaMama jak tam po wizytach?
Axie jak sytuacja? Wszystko dobrze? 3mam kciuki.
Co do krzywej to teraz przede mną. Trochę się obawiam bo u mnie z cukrem tak sobie i teraz spora szansa że będzie podwyższony wynik, ale trzeba zrobić. Tylko ta glukoza bleeee.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
A bo potrzebowalam czasu, zeby ochlonac i dojsc do siebie. Z dzidzia wszystko dobrze, wazy 12 uncji, czyli okolo 340 g. Powiedzieli, ze wszystko idealnie. Wszystko bylo na swoim miejscu: raczki, nozki, glowka, serduszko, nerki, pipka........ Trzecia dziewucha. Moj maz najwyrazniej nie ma meskich plemnikow
Mnie z kolei chca skierowac do neurologa przez ciagle bole glowy.Karmazynova, kark zakamuflowany na maksa, Mańka, VianEthel2, cytrynówka, elvira, monkle, Agusia_pia lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Co do mojej krzywej to ostatni posiłek zjadłam o 19 poprzedniego dnia, ale nie ukrywam ze ostatnio jem dużo słodyczy i wczoraj tez sobie nie żałowałam.... i tak siebie myśle, czy jutro nie jeść żadnych słodyczy i nie powtórzyć badania w piątek. Wizytę mam na 16:40 w piątek wiec miałabym porównanie. Już sama nie wiem.....
wyniki mam na pograniczu dlatego chciałabym to zweryfikować. Myślicie ze ma to sens??