X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni moja macica coraz częściej "trenuje",skurcze nie są ani bolesne ani długie ale wydaje mi się że to przez to że lekarz zmniejszył mi dawkę luteiny dopochwowej. Wizyta dopiero 4 czerwca ale jak tak dalej będzie to chyba pójdę do niego wcześniej albo zadzwonię do niego porozmawiać o tym. Biorę magnez codziennie 6 tabletek magneb6 ale może czas kupić coś o większej dawce... ni sama nie wiem...

8599skjo9dvue7er.png
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Troszkę mnie tu nie było, ale ostatnio miałam zabiegane dni. Dziś byłam na wizycie u ginekologa, dostałam skierowanie do szpitala - szyjka bardzo miękka (nie wiem, czy się skraca, bo nie miałam usg). Do tego mam bóle brzucha i krzyża, częste twardnienia. A biorę od dawna 3x dziennie lutein, biorę magnez... Więc trochę się obawiam. Może macie jakieś doświadczenia w takich kwestiach? Dopiero wieczorem tam pojadę (czekam na męża), ale stresuję się troszkę.

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dzisiaj już jest lepiej. Lekarka nic dodatkowo nie sprawdzała, bo to była taka "wizyta w kanciapie i ona tylko rzuciła hasło, żeby na teraz się oszczędzać, pić wodę itp. a za te kilka dni dokładnie wszystko sprawdzić, bo na połówkowe idę do gościa, który ma ekstra sprzęt... Jak kolwiek to nie brzmi, że gość ma ekstra sprzęt 😂

Za mojego ojca chrzestnego wskoczyłabym w ogień, zawsze przy mnie był i to jest głównie moje wspomnienie z dzieciństwa- on po prostu był. To nie te czasy, gdzie dzieciakom dawalo się wyszukane prezenty, ale najważniejsze dla nas było, że zawsze mogliśmy z rodzeństwem na niego liczyć. Przyjeżdżał na każde urodziny, dzień dziecka, Mikołaja, ale bywał też na przedstawieniach szkolnych, na meczach mojego brata. Gdy któreś z nas wylądowało w szpitalu on był. Nie pamiętam jego prezentów, ale pamiętam, jak z bratem nie mogliśmy się doczekać, że wujek z ciocią do nas przyjadą i klocilismy się, które z nas pierwsze się będzie z nimi witać. Gdy byłam nastolatką nieraz rezygnowałam z spotkań z koleżankami, bo wolałam pobyć z chrzestnym. On zawsze mnie rozumiał, nawet gdy z rodzicami nie mogłam dojść do ładu. A dodam, że wujek miał nie tyle swoje dzieci, co już wnuki i potrafił, to wszystko pogodzić. 🙂

Dlatego, gdy sama zostałam chrzestną obiecałam sobie, że mój "syn" dostanie po prostu mnie, tak jak ja dostałam obecność wujka i cioci. Staram się przyjeżdżać jak najczęściej, wiem o wszystkich przedstawieniach i chociaż nie zawsze dam radę być, to mam całą masę zdjęć i jestem mega dumna. Jestem też na każde urodziny, dni dziecka, czasami idziemy na zwykły spacer, do kina, ale nigdy nie kupuje wyszukanych prezentów- bo mnie po prostu nie stać 😁 Na szczęście dziadek ma fioła na tym punkcie i te prezenty za miliony kupuje on sam. Poza tym rodzice "moich" dzieciaków są na prawdę super i ich podejście w temacie jest bardzo zdrowe.

Aster4n, Pom-pon, cytrynówka, klopsik, marchev lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axie a nie masz możliwości pojechać samej i żeby mąż dojechał? Na izbie pewnie będziesz czekać ze 3 godziny...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten obleśny dzień.
    Ciągle siedzę w piżamie i szlafroku. Brak mocy totalny.
    MIałam po połowkowym ruszyć z jakimiś zakupami, ale... nie chce mi się, serio.
    Za tydzień z moją mama jadę na jakieś szybkie zakupy stacjonarnie to może coś złowię.
    Za to z ciążowych rzeczy zakupiłam w Lidlu on line koszulkę dla siebie za szalone 19,90. Nie wiem kiedy ją założę, bo jest na ramiączkach ;)

Muszę obudzić psa to chociaż na spacer wyjdę.

Miłego!

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • AdasiowaMama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda.g85 wrote:
    witajcie. nie było mnie kilka dni.
    niezbyt dobrze się czuję ostatnio. nie dość, że ta pogoda dobija to jeszcze tak mnie ostatnio kłuje w dole brzucha przy zmianie pozycji, pachwiny bolą, nie mogę się wyprostować. chyba to przez te więzadła. dziś na szczęście lepiej. może macie takie objawy? mam nadzieję, że to nic poważnego-wizyta we wtorek, chyba jakoś wytrzymam.

czekam na wynik glukozy na czczo-jeśli będzie ok to w piątek idę na glukozę z obciążeniem. nie wiem jak ja to wypiję :D
    moje dziecię także się rozpycha. dziwne pozycje przyjmuje-ostatnio się chyba poziomo ułożył, bo czułam kopniaki jednocześnie z lewej i prawej strony brzucha :D a dziś pierwszy z raz poczułam boksowanie nad pępkiem :D
    Vian trzymam kciuki-rzeczywiście już bliżej, założą szef i będzie wszystko dobrze :)
    wszystkim wizytującym życzę powodzenia :)

Ja wlasnie tak mam . A dzis to wogole apogeum caly dzien leżę . Do tego.krzyże jak axie 92 . Mala baraszkuje ale mam obawy nie wiem czy noe wybrac sie na izbę . Moja gin ma da konca tug urlop ... Wiec nawet sie z nia nie skontaktuje . Czekam na męża o 14 bedzie i zobaczymy.

14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
    1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem :)
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axie92 wrote:
    Cześć :) Troszkę mnie tu nie było, ale ostatnio miałam zabiegane dni. Dziś byłam na wizycie u ginekologa, dostałam skierowanie do szpitala - szyjka bardzo miękka (nie wiem, czy się skraca, bo nie miałam usg). Do tego mam bóle brzucha i krzyża, częste twardnienia. A biorę od dawna 3x dziennie lutein, biorę magnez... Więc trochę się obawiam. Może macie jakieś doświadczenia w takich kwestiach? Dopiero wieczorem tam pojadę (czekam na męża), ale stresuję się troszkę.
    Ja mam miękką i skróconą i nakaz leżenia. Czemu lekarz nie zrobił USG??? Czemu nie zmierzył szyjki? Szyjka może być miękka od 3 trymestru ale nie pamiętam od którego tyg. Dostaniesz leki rozkurczowe skoro masz skurcze i luteina i magnez nie działa. Do tego nakaz leżenia i może szew lub pessar jeżeli jest krótka. A mówił coś o rozwarciu??

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon ciążową koszulkę? Czy zwykłą?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • AnnaB. Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, normalnie prawie miesiąc mnie tutaj nie było :( tak mnie pochłoną remont, że szok :D wczoraj byłam na wizycie niestety na zwykłym usg zamiast połówkowego ponieważ lekarz coś pomylił w skierowaniu i wyszlo jak wyszło także mam nadzieje że jeszcze w tym lub w przyszlym tygodniu uda się zrobić połówkowe, czekam na ustalenie wizyty :)
    Pobieżnie przeczytałam posty za co przepraszam.
    Vian współczuje przez co musiałaś przejść, oby było już stabilnie :)

Co do wizyty wkońcu dzidzia pokazała się nam w pełnej okazałości, na pierwszym genetycznym dr obstawiał tylko 60% na chłopca tym razem okazało się że będzie dziewuszka <3 :) co prawda sterczała jakaś mała antenka ale lekarz mówi że to być może powiększona łechtaczka no bo w tym tygodniu to siusiak powinien być już o wiele bardziej widoczny :) także córcia waży 360g już :)

AdasiowaMama, axie92, kark zakamuflowany na maksa, cytrynówka, Karmazynova lubią tę wiadomość

qq87hdgef1lxvnz0.png

[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️

Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc)
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Axie a nie masz możliwości pojechać samej i żeby mąż dojechał? Na izbie pewnie będziesz czekać ze 3 godziny...

Niestety ten szpital do którego mam jechać jest tak daleko, że wolę poczekać na męża, żeby samochodem tam pojechać. Do tej pory czekałam maksymalnie 30 minut, ale to w innym, znacznie mniejszym szpitalu...

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Ja mam miękką i skróconą i nakaz leżenia. Czemu lekarz nie zrobił USG??? Czemu nie zmierzył szyjki? Szyjka może być miękka od 3 trymestru ale nie pamiętam od którego tyg. Dostaniesz leki rozkurczowe skoro masz skurcze i luteina i magnez nie działa. Do tego nakaz leżenia i może szew lub pessar jeżeli jest krótka. A mówił coś o rozwarciu??

Niestety moja lekarka nie ma w gabinecie sprzętu do usg. Szyjka jest zamknięta, całe szczęście. Ale brzuch strasznie twardy i bolesny.

A leżysz w domu, tak? Nie musisz w szpitalu?

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, trzymaj się w tym szpitalu, Axie, nie wymiękaj!!!

Co do prezentów na chrzest to chrzestny naszej córki kupił... pudło klocków, którego jeszcze nie itworzylismy bo są dla starszego dziecka. Chrzestna dała złoty łańcuszek i jakieś ciuszki, dziadkowie poszaleli z kasą, która zamierzamy jej jakos odkładać.

generalnie jestem za tym zeby takie imprezy odbywały się bez prezentów. Drobiazg wystarczy.

I bardzo polecam bazę do fotelika, ja bym się bała ze pasem tego dobrze nie przypnę. Wystarczy trochę krzywo fotelik postawić i przy kraksie wylatuje w kosmos. Teraz na bazie mamy drugi fotelik tyłem i tak zamierzamy wozić mała ile się da bo tyłem jest bezpieczniej.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 byś przyjechała 😉

Axie ja czekałam z 20 minut i tylko dlatego, że z karetki. Normalnie babeczki siedzą po 3 godziny.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Okolice Warszawy
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    K878 byś przyjechała 😉

Axie ja czekałam z 20 minut i tylko dlatego, że z karetki. Normalnie babeczki siedzą po 3 godziny.

ojej, a to jakiś duży szpital? Ja się wybieram do Matki Polski w Łodzi, podejrzewam ze będę sporo czasu czekała...

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axie szczerze to nie wiem, bo nie znam Warszawskich szpitali. To jest szpital im. Orłowskiego na ul.Czerniakowskiej. Myślę, że dość spory.

Okolice Warszawy
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axie92 wrote:
    Niestety moja lekarka nie ma w gabinecie sprzętu do usg. Szyjka jest zamknięta, całe szczęście. Ale brzuch strasznie twardy i bolesny.

A leżysz w domu, tak? Nie musisz w szpitalu?
    Moja szyjka skróciła się od niewydolności. U Ciebie jest inny przypadek-skurcze, których ja nie mam. Jestem pod obserwacją lekarza i jeżeli będzie się skracać wtedy ląduje w szpitalu i zakładają mi szew. Dobrze, że nie masz rozwarcia. Zobaczysz co Ci powiedzą w szpitalu. Nie zawsze czeka się 3h. Zależy jak trafisz, czy będzie dużo pacjentów. 3maj się i napisz jaką podjęli decyzję

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Pom pon ciążową koszulkę? Czy zwykłą?

Ciążową. Zwykłą granatową na grubszych ramiączkach.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska to ile ma Twoja szyjka, ze pozwolili Ci w domu leżeć? Jak często kontolujesz?

Okolice Warszawy
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axie92 wrote:
    ojej, a to jakiś duży szpital? Ja się wybieram do Matki Polski w Łodzi, podejrzewam ze będę sporo czasu czekała...

Axie, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Daj znać jakie masz odczucia co do Matki Polki. Rozważam ją jako szpital na poród.
    Jeszcze raz trzymam kciuki!

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano wrote:
    :) cześć dziewczyny kto dziś wizytuje :) ja mam o 15 :d !!! :) ciekawe ile ta dzidzia urosła :)

Vian trzymaj się ! Wylezysz się za wszytkie czasy 😜

Ano ja też na 15tą :) :)
    Odwiozłam synka do żłobka, wróciłam do domu zjeść śniadanie, zjadłam...i poszłam spać na 3 godziny :O
    Dzisiaj tzw.Zimna Zośka, liczę że zgodnie z tymi wszystkimi powiedzonkami od jutra będzie już piękna wiosna do cholery! No ilez można w kurtce i kaloszach chodzić :/

Mila lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ