X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tym papierkiem to trzeba tak dość głęboko wejść i dobrze tam „pomieszać”. Wbrew pozorom to nie takie proste.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• animka899 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny to że te dzieci są takie zepsute to jest niestety wina rodziców. Bo jeden przed drugim chcą się pokazać co to ich dziecko nie ma. Moja siostra ma 3 dzieci. Dwoje z nich jest już po komunii. Zawsze tłumaczyli że to nie prezenty są ważne, że to sakrament jest najważniejszy i największym prezentem jaki goście im dadzą na tą okazje to ejst to że przyjmą komunie w ich intencji. I wiecie jakie było zaskoczenie dzieciaków jak zobaczyły jednak rowery i kartki? Aż się wzruszyłam. Ale to jest rola rodziców i ich ogromna praca. Ja aktywnie biore udział w życiu moich chrześniaków, często do nich jeżdżę, na święta oczywiście prezenty kupuje ale bez szaleństwa. Takie jest moje zdanie. Wszystkim dziecko nasiąka w domu.

cytrynówka, Karmazynova lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z M mamy 3 chrzesniaków, w tym najnowsza z marca. Zawsze pytamy rodziców co kupić, zazwyczaj prezent wybrany jest w geanicach 100-150zł. Do tego dajemy 200zł i kupujemy prezent taki dedykowany - coś z grawerem lub książkę dla kiedyś z dedykacją.

Co do komunii mieliśmy rok temu i powiem tak - wciskanie dziecku i rodzicom na siłę prezentu jest chamskie.
    Np mój młodszy brat się uparł na prezent. Powiedziałam mu, że lista prezentów już wyczerpana (wspólnie z córka wybraliśmy co chce i jak ktoś pytał to mówiłam, że chciałaby to, to lub to i jakby się zdecydowali to dali znać czy coś kupują). Więc brat zaczął wymyślać. Rolki (już ma), smartwatch (po co, skoro ma tablet i dostała wtedy komórkę), basen (mamy), hulajnogę (nie korzysta, bo dostała rower), trampolinę. Przez kilka dni dzwonił i męczył czemu nie chcemy dla dzieci trampoliny i to, że ortopeda powiedział nam, że są niezdrowe i żeby na codzień nie kupować i nie używać to nic nie znaczy, on kupi trampolinę.

Przy pierwszy dziecku na chrzest cieszyłam się z prezentów. Przy drugim połowę prezentów sprzedałam na allegro i olx, bo miałam po starszej. Przy trzecim na szczęście ludzie już pytali czy coś kupić, ale i tak została masa pierdół, która poszła na olx.

Kasa dla dziecka nie jest zła. U nas córka z komunii jest odłożona, jak będzie pisać maturę to dostanie i zdecyduje czy chce zostawić czy coś kupić itd. A niechciany prezent to większy kłopot. Wiem co mówię, mam 3 dzieci 😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, u mnie córka na urodziny wymyśliła sobie Lego Harry Potter za 450zl. Powiedziałam jej ok, ale ma 2msce przed urodzinami podejść do osób, które będą na urodzinach (dziadkowie i chrzestni) i powiedzieć, że bardzo chciałaby zamiast prezentu w tym roku dostać pieniądze, bo zbiera na to Lego. Tak zrobiła, wszyscy się wręcz ucieszyli, wcześniej mi kasę dali i jak przyjechali na imprezę to młoda dostała jeden wspólny prezent od wszystkich. Był zachwyt, a nie przesyt i zawód jak to jest często, bo niestety nie każdy jest aktywnym dziadkiem czy chrzestnym.

Często moje dzieci dostaja coś, bo jest teraz modne czy oni takie coś chcieli dostać jak byli mali. Dzieci otwierają, przytulają, dziękują, a potem jak np kuzynki czy kuzynki przyjeżdżają i mowią, że coś takiego im się marzy to moje dzieciaki im to dają. Bo im taka zabawka leży w szafie i zabiera miejsce.
    A wystarczyłoby zadzwonić do mnie, poświęcić te 2 minuty i zapytać - co teraz młoda lubi.

A czy przez to, że coś się dziecku podoba i czy z czegoś jest zadowolone to kwestia rozpuszczenia? Wg mnie nie!
    Bo tak samo my - niektóre z nas jak dostaną szydełkowany obrus to się popłaczą ze szczęścia, a inne grzecznie podziękują i albo schowają w najgłębszy kąt szafy albo sprzedadzą. Czy to znaczy, że jesteśmy rozpuszczone 😉?
    Natomiast trzeba dziecka nauczyć, że liczy się, że ktoś przyjechał albo zadzwonił i o nas pamiętał. Wtedy nawet w razie nietrafionego prezentu jak u nas są podziękowania i nikt z obdarowujących nie czuje się dziwnie jak czasem my, gdy słyszymy od chrześniaka M "Ale badziew, chciałem coś innego!".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 08:44

Karmazynova lubi tę wiadomość

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety żyjemy w takich czasach, że wszyscy wszystko mają i ciężko wbić się z prezentem w racjonalnej kwocie (nie chodzi tu tylko o większe okazję typu komunia chrzest, ale też zwykle urodziny czy święta). Dlatego jestem zdania, że na te większe okazję (chrzest, komunia) najlepiej zainwestować w złoto. To jak lokata na przyszłość 😉 i albo ktoś dorośnie i będzie chodził, ale w swoim czasie spienięży, przetopi na obraczki czy cokolwiek innego.

Lenka82 lubi tę wiadomość

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczitanka kciuki za wizyty 😘

Mańka racja dużo wody i na wizycie domagaj się konkretów co to znaczy ile jest tych wód konkretnie.

Mama_Staszka to co napisałaś odnośnie komunii nic dodać nic ująć 100 racji.

Trzymam kciuki też za pozostałe wizyty. Oglądajcie maluszki i cieszcie się ile wlezie 😊 ja mam jeszcze ponad 2 tyg oczekiwania i też już się nie mogę doczekać.

U mnie dziś leniwy dzień. Strasznie śpiąca jestem przez tą pogodę. Szaro buro i ponuro. Dasz pada. Buuu.. nie chce upałów ale choć troszkę mogła by się poprawić. Chociaż trochę słonka i że 20 stopni. Czy wymagam od tego mają aż tak dużo się pytam 😭🌧☁️🌫☔

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki zapał dzisiaj miałam z rana że posprzątam i wogóle, usiadłam do śniadania i siedzę tak już drugą godzinę:p

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczitanka/ pewnie już jesteś po podglądaniu synusia 😍 daj znać jak wizyta!

Cytrynowka- duże kciuki dla Was kochana :* czekamy na dobre wieści i ładne zdjęcia!

Mańka- pij dużo wody i staraj się leżeć, dopytaj koniecznie na następnej wizycie o to wszystko

Lenka- tez mnie dobija ta pogoda, czuje się jakby była sroga jesień 😭

Dzień dobry! Ja niedawno standardowo zjadłam śniadanie, teraz siedzę z kawka :) miłego dnia mimo paskudnej pogody!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny miałam rano brązowe plamienie... A raczej śluz zabarwienie brazem.. Zobaczymg co będzie dalej.
    Myślę że to może być po poniedziałkowej wizycie ;/

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki kochana odpoczywaj i obserwuj aczkolwiek myślę że jeśli ślady są brązowe to nie jest świeża krew i jeśli miałaś badanie ginekologiczne na fotelu to jak najbardziej to może być po.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam po tygodniu pobytu w szpitalu. Kręgosłup wrósł mi już w materac, ale są i pozytywy. Mają mi jeszcze jakieś badania robić, słysze o jakiś zgodach no i czwartek na szew zostaje. To juz jutro 😁 wizja domku się przybliża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:15

Ano, Mama_Zuzia, zwichrowana, manda21, k878, Ula_Lbn, pola0909, Lubieswieczki, elvira lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Ano Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) cześć dziewczyny kto dziś wizytuje :) ja mam o 15 :d !!! :) ciekawe ile ta dzidzia urosła :)

Vian trzymaj się ! Wylezysz się za wszytkie czasy 😜

Mama_Zuzia, VianEthel2, cytrynówka lubią tę wiadomość

0e192c1c16.png
  • AdasiowaMama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny chcialabym dołączyć :) co.prawda pozno no ale zawsze . Mam juz jednego synka Adasia teraz czekamy na córeczkę <3 Termin to 1 wrzesien 2019 ;)

Karmazynova, Mama_Zuzia, Mila, Lenka82, cytrynówka, monkle, Ula_Lbn, pola0909, Lubieswieczki, elvira, Ann.. lubią tę wiadomość

14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
    1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem :)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel- to jutro tez pewnie będziesz miała dokładne usg i Ci sprawdza długość tej szyjki, co nie?

Ano- kciuki ogromne za wizytę, zazdroszczę ze to już dzisiaj!

AdasiowaMama- zapraszamy! U nas taka sama konfiguracja tylko syn starszy o rok od Twojego Adasia :) gratulacje! Skąd jesteś?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • AdasiowaMama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

AdasiowaMama- zapraszamy! U nas taka sama konfiguracja tylko syn starszy o rok od Twojego Adasia :) gratulacje! Skąd jesteś?[/QUOTE]

O jak fajnie :) ja jestem z wielkopolski okolice Poznania :) ide w piatek na badania krwi itp najbardziej odrzuca mnie od tego ze bede musiala ta glukoze wypic bleeee . :/

14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
    1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem :)
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja po glukozie, nie pozwolili mi soku z cytryny dodać ale dałam radę, odbijalo mi się tylko cukrem pudrem, potem szybką szama w maku i zakupy spożywcze cukier mi chyba spadł bo miałam chwilowa fazę hehe, pogoda dobija serio, kciuki za wizyty ja teraz leżę i jem jem jem hihi

zwichrowana, cytrynówka lubią tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia no ja myślę, że jeszcze sprawdzą. Ale kij ich tam wie.

A i zapomniałam się pochwalić, że już dość mocno czuję moją księżniczkę. Tylko chyba muszę ją wziąć na poważną rozmowe odnośnie znecania się nad pęcherzem mamy.

Karmazynova, Mama_Zuzia, monkle, Ann.. lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim ;)

Z śmiesznych sytuacji dot. wymagań prezentowych od chrzestnych- w marcu tego roku żona mojego brata ciotecznego urodziła córeczkę. Rozmawiali ze mną i powiedzieli, że wzięliby mnie na matkę chrzestną, ale podobno kobiet w ciąży się nie bierze, bo to może przynieść jej nienarodzonemu dziecku nieszczęście. Po czym zapytali mnie, czy ja będę brała moją siostrę na chrzestną dla swojego dziecka- powiedziałam, że tak. Odpowiedzieli, że o niej też myśleli, ale nie chcą jej tak obciążać, bo jak będzie miała chrzciny/roczki/komunie/osiemnastki w jednym roku to nie wyrobi finansowo bo przecież będąc w tej roli to dużą gotówką trzeba się rzucić. Zatkało mnie i.. bardzo się cieszę, że jednak mnie nie proszą na tą chrzestną znając ich "oczekiwania" co to prezentów.

A teraz inne pytanie- ćwiczycie w domu? Macie jakieś ulubione filmiki z YT?

Powodzenia na wizytach ! ;)

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizytujace. :)

Witaj AdasiowaMama :) mój pierwszy synek tak ma na imię, ale jest z rocznika 2015 :)

Lubieswieczki odpoczywaj, najważniejsze że to nie świeża krew.

Ja jeszcze zalegam w łóżku, bo mąż zaprowadził synka do przedszkola. Pierworodny spał dziś z nami i jestem cała polamana.

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. nie było mnie kilka dni.
    niezbyt dobrze się czuję ostatnio. nie dość, że ta pogoda dobija to jeszcze tak mnie ostatnio kłuje w dole brzucha przy zmianie pozycji, pachwiny bolą, nie mogę się wyprostować. chyba to przez te więzadła. dziś na szczęście lepiej. może macie takie objawy? mam nadzieję, że to nic poważnego-wizyta we wtorek, chyba jakoś wytrzymam.

czekam na wynik glukozy na czczo-jeśli będzie ok to w piątek idę na glukozę z obciążeniem. nie wiem jak ja to wypiję :D
    moje dziecię także się rozpycha. dziwne pozycje przyjmuje-ostatnio się chyba poziomo ułożył, bo czułam kopniaki jednocześnie z lewej i prawej strony brzucha :D a dziś pierwszy z raz poczułam boksowanie nad pępkiem :D
    Vian trzymam kciuki-rzeczywiście już bliżej, założą szef i będzie wszystko dobrze :)
    wszystkim wizytującym życzę powodzenia :)

zem3i09k945lhtw9.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ