Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
VianEthel2 wrote:Kaska to ile ma Twoja szyjka, ze pozwolili Ci w domu leżeć? Jak często kontolujesz?
-
Kaska wrote:Ooo pon POM wystawili wcześniej te bluzki do sklepu internetowego niż normalnego
szkoda, że nie są od razu do karmienia
tak, są też tez spodenki jeansowe, ale tylko jeden kolor został niestety. -
A ja po zajęciach mięśni dna miednicy w szkole rodzenia i jestem bardzo zadowolona. Sama chyba bym nie ogarnęła tej korelacji oddechu z napinaniem. Polecam!
O 18 mam połówkowe, od rana chodzę jak nakręconaPom-pon, kark zakamuflowany na maksa, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
Kaska ja to bym chciała tyle mieć! Moje żałosne 0.8 czy tam 0.9też twarde nie jest, ale jak to lekarze mowią, źle nie jest.
Podpisałam dziś zgodę na zabieg, pobrali mi krew do badania i dostałam śliczne niebieskie wdzianko na jutro na blok.kark zakamuflowany na maksa, Karmazynova, cytrynówka lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dziewuszki, znów potrzebuje Waszej rady....
Wizyta w piątek a dziś byłam na teście glukozy 75 g i nie wyszedł dobrze....
Glukoza a czczo 91 mg/dl
Glukoza po 1 h - 185 mg/dl
Glukoza po 2 h - 130 mg/dl
Mam cukrzyce prawda??
Pierwszy i trzeci wynik w normie czyli ostatecznie organizm poradził sobie z glukozą, ale ten wynik po 1 h mnie martwi.....
Macie z tym doświadczenie?? Co dalej??
Z góry dziękuję! -
Powodzenia na wizytach .
Ja na test ide w piatek troche sie boje... Dargol niestety nie.mogę sie wypowiedziec. Spokojnie poczekaj to piatku wiem.ze to nie łatwe ale lekarz najlepiej odpowie ci na twoje pytanie i rozwieje wszytskie watpliwosci.
A co do rzeczy ciazowych w biedronce sa leginsy koszulki sukienki chyba po 30 zljakby ktoras chciala kupic tanio
14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem -
Kciuki dziewczyny za wszystkie wizyty! Czy miczitanka już pisała jak po wizycie?
Axie- trzymam mocno kciuki za Was i za szybkie przyjęcie!
Vian- teraz to pójdzie już raz dwa! Wiesz o której masz założenie szwu?
Dargol- pewnie będziesz miała glukometr i dietę, powinno się tym ustabilizować te cukry po pierwszej godzinie -
Wiem tylko, że planują do poludnia ale, że to blok porodowy to wszystko będzie zależeć od tego, jakie przypadki będą.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyDargol spokojnie, potwierdzam słowa mamy_Zuzi - glukometr, dieta i będzie ok ☺ Ja na diecie jestem od pozytywnej bety, czyli 4+1 i nie jest źle. Nawet dobrze, skoro mam +0kg na koncie 😅
W poprzedniej ciąży miałam cukier tylko na czczo przekroczony 93! Miałam nadzieję, że nic mi nie karzą, ale niestety. I powiem Ci, że dobrze się stało, bo po "zakazanych" posiłkach godzinę po posiłku miałam ponad 200 kilka razy 😵 Dla bobasów wytrzymamy 😊
Normy 92-180-140.
Kaska, ja w poprzedniej ciąży też od chyba 22tc szyjka miękka i lekko rozwarta, ale niby miała coś między 30-35mm i miałam tylko lutkę, magnez i zalecane leżenie. Też mi się udało do terminu dotrzymać 😊
Teraz na ostatniej wizycie mimo, że szyjka długa 40mm to dostałam lutkę na wszelki wypadek, bo miałam skurcze.Aster4n lubi tę wiadomość
-
Axie po południu powinni Cię przyjąć szybką w czmp. Najgorzej jest od rana. Jedyne co jeśli jest dużo pacjentek na patologii to możesz długo czekać na łóżko. Ale 3mam kciuki aby coś było wolne. I nie dawaj się. Relacjonuj co tam u Ciebie.
axie92 lubi tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Dargol wrote:Dziewuszki, znów potrzebuje Waszej rady....
Wizyta w piątek a dziś byłam na teście glukozy 75 g i nie wyszedł dobrze....
Glukoza a czczo 91 mg/dl
Glukoza po 1 h - 185 mg/dl
Glukoza po 2 h - 130 mg/dl
Mam cukrzyce prawda??
Pierwszy i trzeci wynik w normie czyli ostatecznie organizm poradził sobie z glukozą, ale ten wynik po 1 h mnie martwi.....
Macie z tym doświadczenie?? Co dalej??
Z góry dziękuję!
Taką inf znalazłam u mamy ginekolog:
"Obecnie obowiązują normy ustalone w 2014 roku i są one następujące:
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl.
Jeżeli choć jedna z tych wartości jest powyżej normy rozpoznajemy cukrzyce ciążową."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 17:08
Aster4n lubi tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Podobnie jak ostatnio czyli majtki siateczkowe, opakowanie podkładów poporodowych, lanolina do skutków, osłonki na sutki żeby mleko nie cieklo, nożyczki do paznokci, małe op pampersow, kompresy jałowe, kosmetyków nie biorę bo mam już jakieś
ale np te kompresy jałowe kosztowały 37 gr teraz 90 gr ech
-
AmyLee44 sprawdz sobie jeszcze aptekę melissa. Ja do tej pory zawsze robiłam zamówienia na gemini A teraz zamiennie bo na melissie niektóre rzeczy wychodzą taniej.
AmyLee44 lubi tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)