WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • łania Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem fanką minky. Dostaliśmy taki kocyk, z drugiej strony bawełna, ze 2 razy nakryłam małą w domu to mokra była. Być może na dworze to się sprawdzi.
    Mojej córce przygotowałam kocyk z polaru, taki zwykły, jednowarstwowy, miał być tymczasowo nim się na jakiś zdecyduję, a ona go uwielbia i do dziś pod nim śpi.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola dobrze, że juz jesteś w szpitalu pod opieką. Mam nadzieję, że jeszcze dziś pogadasz że swoim ginekologiem :)

Aster super, że posiew czysty. Trzymam kciuki za jutro :)

pola0909 lubi tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola- dobrze ze jesteś w szpitalu i mam nadzieje ze Twój lekarz udzieli Ci wszystkich informacji, na pewno będzie wszystko dobrze

Aster- super ze posiew wyszedł prawidłowo- dzidziuś Ci musi uciskać tam na dole ze szyjka mimo leżenia się skróciła, ale szybko zareagują i będzie wszystko w porządku!

Trzymajcie się dziewczyny szpitalne!

pola0909 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • k878 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś epidemia z tymi szyjkami... trzymajcie się dziewczyny.
    Ja mam jutro wizytę, dotychczas się nie stresowałam, ale jakos zaczęłam...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie jest źle, miałam wreszcie usg, mała się wierciła jak szalona :) szyjka 25mm i zamknięta na szczęście. Pani, która robiła usg, mówi że w normie bo 25mm to akurat minimum. Więc czekam dalej mam nadzieję, że nie będzie się dalej skracała. Mówią tylko, że te spiecia brzuszka nie są normalne. Póki co uspokajają mnie, że nie jest źle A i nawet co mnie mile zdziwiło dostałam dietę bezglutenową ! Szczerze nie wiedziałam, że jest dostępna w szpitalu i mam swoją wałówkę ;) ale to miłe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 14:48

Karmazynova, AnnaB. lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka co do golenia.... to ja już też nic nie widzę :D chyba trzeba będzie golić się z lusterkiem :D
    Pola trzymaj się, będzie dobrze, jeśli szyjka zamknięta i twarda i masz taką długość to i tak super. w tym tygodniu ciąży to pewnie dostaniesz zalecenie oszczędnego trybu życia :)

zem3i09k945lhtw9.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te szyjki 😔 na szczęście bliżej nam do porodu, niż dalej, więc trzymam kciuki, żeby to wszystko się udało.

A mnie od rana napierdziela gardło. U męża w pracy szaleje angina i jego coś chwytało a ja złapałam. Próbowałam tradycyjnie wodę z solą, ale to nie był dobry pomysł 😅 Czy macie coś bezpiecznego do polecenia, tak doraźnie? Mam nadzieję, że dziadostwo się nie rozwinie.

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka tantum verde albo hascosept dozwolone

Mańka lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka- tantum verde i isla do ssania plus płukanie gardła woda utleniona

Mańka lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola- to pewnie oszczędny tryb życia wystarczy przy takich parametrach!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Zuzia mam taką nadzieję, mogę leżeć , zrobie wszysyko co powiedzą zeby bylo dobrze dla dzidziusia i dla mnie ale szczerze chce do domu, właśnie obok dziewczyna straciła ciaze, byla po mnie na usg ,więc wrocily moje wczesniejsze przeżycia i atmosfera przykra ;(

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Mama-Zuzia mam taką nadzieję, mogę leżeć , zrobie wszysyko co powiedzą zeby bylo dobrze dla dzidziusia i dla mnie ale szczerze chce do domu, właśnie obok dziewczyna straciła ciaze, byla po mnie na usg ,więc wrocily moje wczesniejsze przeżycia i atmosfera przykra ;(

Myśle ze spokojnie Cię wypiszą i będziesz mogła odpoczywać w domu, wiadomo ze szpital jest gorszy niż własny dom choćby właśnie przez te różne historie:( na wczesnym etapie była jej ciąża? To jest przykre i straszne i dla Niej jako ze Wy macie dzieci w brzuszkach, jak i dla Was bo jednak takie przeżycia tez oddziaływują na ciężarne :(

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a co masz na myśli pisząc o spięciach brzucha? Bo właśnie ja nie wiem jak odróżnić te normalne, związane z rosnąca macica i ruchami dziecka od tych nienormalnych.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola.
    Dla mnie to jest nie zrozumiałe, że kobiety po stracie leżą na na sali razem z ciężarnymi.
    Zero empatii.
    Ja z pierwszym synem leżała na sali z 3 dziewczynami którym robiono łyżeczkowanie. Wiecie jak mi było głupio? Czułam się jak trochę winna, skrepowana a najbardziej mi było głupio jak 3 razy dziennie przychodziła pielęgniarka i robiła mi KTG, jak było głośno słychać bicie serca mojego syna i one płakały na ten dźwięk, dopiero co same straciły maleństwo.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ❤️

Pola, tak mi przykro. Rzeczywiście atmosfera nie sprzyja pozytywnemu nastawieniu, ale to tylko etap. To minie. Myślami bądź z nami, tu, gdzie mówimy o porodzie i wyborze kocyków. Pomyśl, że za 4mc o tej porze będziesz tulic swoje Maleństwo a te strachy z dzisiaj staną się takie nierealne. Osobiście wciaz staram się odgonić swoje demony, czasami potrzebuje się wypłakać i być smutna. Gadanie, że musimy być silne dla swojego dziecka wcale nie ułatwia sprawy, wywiera presję. Strach, to nic złego. Najważniejsza jest świadomość, że nie jesteśmy, Ty nie jesteś sama. ☺️

Ta dziewczyna jeszcze o tym nie wie, minie sporo czasu, nim sobie to wszystko poukłada. Może nigdy się nie pogodzi że stratą, ale Ty masz to za sobą. Dałaś radę! Dasz i tym razem. 😊

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, leżę i umieram, cora mnie zaraziła i ja też przeziębiona :( masakra prenalen pije, ale nic nei daje nienawidzę być chora oby szybko przeszło, buziaki dla Was a ja idę umierać dalej

3i49tv734kk70k5a.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety potrzebuje kiecki na wesele 6 lipca. Sieciówki typu h&m C&a przejrzane, happy mum tez i na razie nic mnie nie powaliło. Na happy mum znalazłam jedna fajna to rozmiaru nie ma 😞 może któraś z was może polecić jakiś sklep z fajnymi sukienkami ciazowymi, please 🙏 dodam tylko ze mój brzuch jest już ogromny i aż się boje co będzie za miesiąc wiec chyba niestety tylko ciążowe wchodzą w grę.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie. U nas kolejny pochmurny dzien, a ja jestem chora na polska meteopatie (ktora to przypadlosc w USA jest kompletnie nieznana ;-P) Powieki mi opadaja i glowa ciazy. No ale dosyc tego narzekania.

Ja mam multum kocykow. Tutaj jest najwyrazniej jakis zwyczaj, zeby przy narodzinach dawac w prezencie kocyk recznie robiony na szydelku. Mam ich kilka plus rozne inne, z minky tez i nigdy nie zauwazylam, zeby sie dziewczynki od nich pocily. Starsza corka jest zimnolubna, a kocha swoj gruby zimowy koc z minky tak bardzo, ze nie chce go nawet teraz zamienic na lzejszy (ale do lipca mysle zamieni ;) )

Ja nie mam bladego pojecia jak moje dziecko jest ulozone. Nie kumam jak Wy to wiecie gdzie co jest i jaka czesc ciala dziecko akurat wypycha o.O Ja tego nigdy nie wiedzialam i dalej nie wiem.

Pola, Aster trzymajcie sie dzielnie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    Pola.
    Dla mnie to jest nie zrozumiałe, że kobiety po stracie leżą na na sali razem z ciężarnymi.
    Zero empatii.
    Ja z pierwszym synem leżała na sali z 3 dziewczynami którym robiono łyżeczkowanie. Wiecie jak mi było głupio? Czułam się jak trochę winna, skrepowana a najbardziej mi było głupio jak 3 razy dziennie przychodziła pielęgniarka i robiła mi KTG, jak było głośno słychać bicie serca mojego syna i one płakały na ten dźwięk, dopiero co same straciły maleństwo.

Jak czytam takie rzeczy, to jestem mega wdzieczna za to jak tutaj jest inaczej. Tu wszystko jest prywatnie i nie ma takiej opcji jak powyzej. Wiaze sie to rowniez z tym, ze w USA jest takie prawo odnosnie praktyki prywatnosci i ochrony danych osobowych w srodowisku medycznym. Gdyby bylo po kilku pacjentow w jednej sali to by mogli uslyszec dane odnosnie stanu zdrowia i wynikow badan osoby lezacej obok, a tutaj to jest zabronione pod grozba gigantycznej grzywny a nawet gorzej.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    Kobiety potrzebuje kiecki na wesele 6 lipca. Sieciówki typu h&m C&a przejrzane, happy mum tez i na razie nic mnie nie powaliło. Na happy mum znalazłam jedna fajna to rozmiaru nie ma 😞 może któraś z was może polecić jakiś sklep z fajnymi sukienkami ciazowymi, please 🙏 dodam tylko ze mój brzuch jest już ogromny i aż się boje co będzie za miesiąc wiec chyba niestety tylko ciążowe wchodzą w grę.

No ja niestety nie pomoge. Sama ostatnio rozwazalam zakup ciazowego kostiumu kapielowego, ale potem mi sie przypomnialo, ze rok temu nabylam taki w stylu retro z gaciami z bardzo wysokim stanem i tak sobie mysle, ze powinien sie nadac ;)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ