Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie jestem fanką minky. Dostaliśmy taki kocyk, z drugiej strony bawełna, ze 2 razy nakryłam małą w domu to mokra była. Być może na dworze to się sprawdzi.
Mojej córce przygotowałam kocyk z polaru, taki zwykły, jednowarstwowy, miał być tymczasowo nim się na jakiś zdecyduję, a ona go uwielbia i do dziś pod nim śpi.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Pola- dobrze ze jesteś w szpitalu i mam nadzieje ze Twój lekarz udzieli Ci wszystkich informacji, na pewno będzie wszystko dobrze
Aster- super ze posiew wyszedł prawidłowo- dzidziuś Ci musi uciskać tam na dole ze szyjka mimo leżenia się skróciła, ale szybko zareagują i będzie wszystko w porządku!
Trzymajcie się dziewczyny szpitalne!pola0909 lubi tę wiadomość
-
Chyba nie jest źle, miałam wreszcie usg, mała się wierciła jak szalona
szyjka 25mm i zamknięta na szczęście. Pani, która robiła usg, mówi że w normie bo 25mm to akurat minimum. Więc czekam dalej mam nadzieję, że nie będzie się dalej skracała. Mówią tylko, że te spiecia brzuszka nie są normalne. Póki co uspokajają mnie, że nie jest źle A i nawet co mnie mile zdziwiło dostałam dietę bezglutenową ! Szczerze nie wiedziałam, że jest dostępna w szpitalu i mam swoją wałówkę
ale to miłe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 14:48
Karmazynova, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Laurka co do golenia.... to ja już też nic nie widzę
chyba trzeba będzie golić się z lusterkiem
Pola trzymaj się, będzie dobrze, jeśli szyjka zamknięta i twarda i masz taką długość to i tak super. w tym tygodniu ciąży to pewnie dostaniesz zalecenie oszczędnego trybu życia
-
Ah te szyjki 😔 na szczęście bliżej nam do porodu, niż dalej, więc trzymam kciuki, żeby to wszystko się udało.
A mnie od rana napierdziela gardło. U męża w pracy szaleje angina i jego coś chwytało a ja złapałam. Próbowałam tradycyjnie wodę z solą, ale to nie był dobry pomysł 😅 Czy macie coś bezpiecznego do polecenia, tak doraźnie? Mam nadzieję, że dziadostwo się nie rozwinie. -
Mama-Zuzia mam taką nadzieję, mogę leżeć , zrobie wszysyko co powiedzą zeby bylo dobrze dla dzidziusia i dla mnie ale szczerze chce do domu, właśnie obok dziewczyna straciła ciaze, byla po mnie na usg ,więc wrocily moje wczesniejsze przeżycia i atmosfera przykra ;(
-
pola0909 wrote:Mama-Zuzia mam taką nadzieję, mogę leżeć , zrobie wszysyko co powiedzą zeby bylo dobrze dla dzidziusia i dla mnie ale szczerze chce do domu, właśnie obok dziewczyna straciła ciaze, byla po mnie na usg ,więc wrocily moje wczesniejsze przeżycia i atmosfera przykra ;(
Myśle ze spokojnie Cię wypiszą i będziesz mogła odpoczywać w domu, wiadomo ze szpital jest gorszy niż własny dom choćby właśnie przez te różne historie:( na wczesnym etapie była jej ciąża? To jest przykre i straszne i dla Niej jako ze Wy macie dzieci w brzuszkach, jak i dla Was bo jednak takie przeżycia tez oddziaływują na ciężarne -
Pola.
Dla mnie to jest nie zrozumiałe, że kobiety po stracie leżą na na sali razem z ciężarnymi.
Zero empatii.
Ja z pierwszym synem leżała na sali z 3 dziewczynami którym robiono łyżeczkowanie. Wiecie jak mi było głupio? Czułam się jak trochę winna, skrepowana a najbardziej mi było głupio jak 3 razy dziennie przychodziła pielęgniarka i robiła mi KTG, jak było głośno słychać bicie serca mojego syna i one płakały na ten dźwięk, dopiero co same straciły maleństwo.
-
Dziękuję ❤️
Pola, tak mi przykro. Rzeczywiście atmosfera nie sprzyja pozytywnemu nastawieniu, ale to tylko etap. To minie. Myślami bądź z nami, tu, gdzie mówimy o porodzie i wyborze kocyków. Pomyśl, że za 4mc o tej porze będziesz tulic swoje Maleństwo a te strachy z dzisiaj staną się takie nierealne. Osobiście wciaz staram się odgonić swoje demony, czasami potrzebuje się wypłakać i być smutna. Gadanie, że musimy być silne dla swojego dziecka wcale nie ułatwia sprawy, wywiera presję. Strach, to nic złego. Najważniejsza jest świadomość, że nie jesteśmy, Ty nie jesteś sama. ☺️
Ta dziewczyna jeszcze o tym nie wie, minie sporo czasu, nim sobie to wszystko poukłada. Może nigdy się nie pogodzi że stratą, ale Ty masz to za sobą. Dałaś radę! Dasz i tym razem. 😊
-
Kobiety potrzebuje kiecki na wesele 6 lipca. Sieciówki typu h&m C&a przejrzane, happy mum tez i na razie nic mnie nie powaliło. Na happy mum znalazłam jedna fajna to rozmiaru nie ma 😞 może któraś z was może polecić jakiś sklep z fajnymi sukienkami ciazowymi, please 🙏 dodam tylko ze mój brzuch jest już ogromny i aż się boje co będzie za miesiąc wiec chyba niestety tylko ciążowe wchodzą w grę.
Mati 16.07.2009
-
Dzien dobry mamusie. U nas kolejny pochmurny dzien, a ja jestem chora na polska meteopatie (ktora to przypadlosc w USA jest kompletnie nieznana ;-P) Powieki mi opadaja i glowa ciazy. No ale dosyc tego narzekania.
Ja mam multum kocykow. Tutaj jest najwyrazniej jakis zwyczaj, zeby przy narodzinach dawac w prezencie kocyk recznie robiony na szydelku. Mam ich kilka plus rozne inne, z minky tez i nigdy nie zauwazylam, zeby sie dziewczynki od nich pocily. Starsza corka jest zimnolubna, a kocha swoj gruby zimowy koc z minky tak bardzo, ze nie chce go nawet teraz zamienic na lzejszy (ale do lipca mysle zamieni)
Ja nie mam bladego pojecia jak moje dziecko jest ulozone. Nie kumam jak Wy to wiecie gdzie co jest i jaka czesc ciala dziecko akurat wypychaJa tego nigdy nie wiedzialam i dalej nie wiem.
Pola, Aster trzymajcie sie dzielnie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Komunikacja24 wrote:Pola.
Dla mnie to jest nie zrozumiałe, że kobiety po stracie leżą na na sali razem z ciężarnymi.
Zero empatii.
Ja z pierwszym synem leżała na sali z 3 dziewczynami którym robiono łyżeczkowanie. Wiecie jak mi było głupio? Czułam się jak trochę winna, skrepowana a najbardziej mi było głupio jak 3 razy dziennie przychodziła pielęgniarka i robiła mi KTG, jak było głośno słychać bicie serca mojego syna i one płakały na ten dźwięk, dopiero co same straciły maleństwo.
Jak czytam takie rzeczy, to jestem mega wdzieczna za to jak tutaj jest inaczej. Tu wszystko jest prywatnie i nie ma takiej opcji jak powyzej. Wiaze sie to rowniez z tym, ze w USA jest takie prawo odnosnie praktyki prywatnosci i ochrony danych osobowych w srodowisku medycznym. Gdyby bylo po kilku pacjentow w jednej sali to by mogli uslyszec dane odnosnie stanu zdrowia i wynikow badan osoby lezacej obok, a tutaj to jest zabronione pod grozba gigantycznej grzywny a nawet gorzej.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
agjot1979 wrote:Kobiety potrzebuje kiecki na wesele 6 lipca. Sieciówki typu h&m C&a przejrzane, happy mum tez i na razie nic mnie nie powaliło. Na happy mum znalazłam jedna fajna to rozmiaru nie ma 😞 może któraś z was może polecić jakiś sklep z fajnymi sukienkami ciazowymi, please 🙏 dodam tylko ze mój brzuch jest już ogromny i aż się boje co będzie za miesiąc wiec chyba niestety tylko ciążowe wchodzą w grę.
No ja niestety nie pomoge. Sama ostatnio rozwazalam zakup ciazowego kostiumu kapielowego, ale potem mi sie przypomnialo, ze rok temu nabylam taki w stylu retro z gaciami z bardzo wysokim stanem i tak sobie mysle, ze powinien sie nadac08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya