WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, mojego męża na pierwszej fazie porodu to chciałam zabić. Tak mi działał na nerwy, że kazałam my siedzieć i nic nie robić i mówić, bo tylko przeszkadzał (większość czasu bujalam się na piłce, a przy skurczu wisiałam na drabince). Ale przy partych pomoc była nieoceniona. Wszystko widział 😉 ale pomagał przyjąć właściwą pozycję podczas skurczu. Sama z położna nie dałabym rady, a i tak parlam prawie 1,5h.
    A o kupę się nie martw! A przynajmniej zmień do niej nastawienie 😉 być może się oczyścisz sama w pierwszej fazie i nic się nie wydarzy. A swoją drogą, z biologicznego punktu widzenia nie na darmo dziecko rodzi się odwrócone buzia do krocza!!

U mnie rzeźni nie było. Była krew, był ból, ale bardzo mocno nastawiłam się na poród naturalny i prawie się udało, jedynie zostałam nacieta przy ostatnich partych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 20:47

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się posikałam mężowi prosto w klapki hahahahh xD akurat stał za mną, masował mi plecy jak przyszedł taki skurcz, że nie ogarnęłam xD na szczęście śmiejemy sięz tego, nie chowa do mnie urazy :D

kark zakamuflowany na maksa, monkle, k878, Jusi 28 lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki i wsparcie, jutro będę dawała znać co i jak ale póki co trzymam się dobrych myśli. Najwazniejsze, ze z mala ok. Będę u swojego gin na oddziale bo jest ordynatorem, więc chociaż tyle, że nie u obcego. Mówił żeby nie panikować, więc staram się myśleć , że jak sugerował będzie dobrze i w pt do domu.

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola- brawo za kilogram Kingi, już jest taka „ciężka” jak paczka maki albo cukru hehe :)
    Na pewno szyjkę uda się ogarnąć, dobre myśli kieruje w Wasza stronę!

Karmazynova- super ze badanie wyszło ok i ze serduszko bije jak dzwon, bardzo się cieszę!

Laurka- ja jeszcze wszystko widzę dokładnie wiec normalnie się gole :)

Karmazynova, pola0909 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a z polskich bardzo lubię Pilipiuka 😊

Pola będzie dobrze! Skoro tylko z długością jest nie tak, to znaczy, że przynajmniej zamknięta i twarda, bo inaczej napewno gin by wspomniał 😊
    Dobrze, że chce dmuchać na zimne, przynajmniej nie będziesz miała przykrej niespodzianki.

pola0909 lubi tę wiadomość

• stayaway Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola mocne kciukasy za Was, czekam jutro na wieści. A przy okazji gratuluję dużej cudownej córeczki ❤
    Vian- Twoje zdjęcie genialne, śliczna Malutka ❤
    Mi jest ciężej z goleniem niż przed ciąża, wiadomo, ale jeszcze widzę co trzeba na całe szczęście więc dajemy radę. Chociaż brzuszek większy co dzień 😄
    Znalazłam fantastyczny filmik na FB "jak wygląda poród" na przykładzie balona i piłeczki do ping ponga. Wklejam, bo przekaz na prawdę super, prosty i smieszny- A więc najlepszy 😊
    https://www.facebook.com/255548735082726/posts/331578327479766/

cytrynówka, pola0909 lubią tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, z tego co czytałam to od 27 tc zmiany w szyjce są całkowicie normalne a Ty już prawie masz ten tydzień. Wiec będzie dobrze!

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:26

• łania Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż chciał być przy porodzie i ja też chciałam, żeby był i jego pomoc była nieoceniona. Bo to jest tak, że żeby wszystko sprawniej postępowało to trzeba się ruszać i w momencie gdy jest skurcz i masz ochotę się skulić i przeczekać to wtedy działasz, ja głównie kucałam (mąż mnie podnosił) albo w klęku podpartym kręciłam biodrami (w zasadzie on klęczał za mną i kręcił nimi, bo ja na skurczu nie miałam sił). Bez tego pewnie wszystko trwałoby dużo dłużej. A pod koniec, gdy dziecko było już w kanale położna zawołała go i mówi zobaczy pan, już widać włoski i główkę i ten się patrzył... ale mi już wtedy było wszystko jedno. Na ostatnie parcia wygonili go koło głowy, bo tak samo jak u was nie wiadomo skąd się nagle tyle osób wokół wzięło. Miałam plan porodu i pilnowali go, np. nie chciałam oxy i dopiero, żebym urodziła łożysko mi ją podali, ale poinformowali, że muszą.

Laurka ja też już nie widzę, muszę brzuch odciągać na boki :D

pola0909, cytrynówka lubią tę wiadomość

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szczęśliwie słuchawka od prysznica jest lustrzana, polecam 😂

Laurka, pola0909, cytrynówka, AnnaB. lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj na własnej skórze przekonałam się, ze żadnego minky, pluszu itp. Mąż mi kupił poduszkę ciążowa, porządnej firmy, ale pokrytą minky właśnie. Druga noc z rzędu nieprzespana, jestem cała mokra. To w ogóle nie oddycha...

I teraz pytanie do doświadczonych mam - czym w takim razie przykryć dziecko w wózku, żeby mu było ciepło, ale żeby się nie pocili w sztucznych materiałach? Kocyki bawełniane to chyba nie są wystarczające na jesień/zimę? A wełnianych nie ma... a jakby chcieć zrobić samemu to czysta wełna jest kosmicznie droga.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka- 100% bawełna absolutnie wystarczy nawet w zimie. Dziecko przecież jest w ubraniu i do tego kombinezonie, osłonięte budką. Nawet gdyby były tragiczne mrozy to po prostu możesz dać dwa kocyki, ale gwarantuje Ci, ze taki maluch który niewiele się rusza i nie dociera do niego taki wiatr dzięki ochronie budki nie potrzebuje wełny w naszych warunkach pogodowych. :)
    Mój do tego był np zimnolubny i ryczał jakby go se skory obdzierali jak dawałam mu za dużo warstw ;)

Dzień dobry! Wstałam o 6:20 obudzona budzikiem, jestem nieprzytomna 🙈🤪 ktoś dzisiaj wizytuje?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) i my od 6 na nogach. A eszam pranie zaraz i biore synka i do biedronki :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka, ja na zimę akurat miałam śpiworek z la millou. Ciepły i z minky, wkładałam ubranego jak w domu i było ok. Nie pocił się, ale to zimą. Tak to polecam bawełnę albo jeszcze lepiej wiskozę bambusowa.

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecię moje się chyba obróciło głową w dół, bo czuję je jak syna w pierwszej ciąży (ten to wiecznie miał głowę na dole, nogi u góry, a na USG świecił siusiakiem). Kopniaki mam na samej górze, sporo nad pępkiem.

Mój brzuch dość szybko wyskoczył, ale w ostatnich tygodniach przystopował mocno i stwierdzam, że jest mały. Golenie to jeszcze spokojnie ogarniam. Wszystko widać 😉

• Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry . Pamięta ktoś mnie jeszcze ? Można wrócić? :)

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ane_ta wrote:
    Dzień dobry . Pamięta ktoś mnie jeszcze ? Można wrócić? :)

No pewnie, co u Ciebie i malucha słychać?:)

Mama Staszka- mo tak syn wsadzał non stop stopy w zebra i tak mnie bolalo ze matko! Teraz ona jest ułożona konsekwentnie nogami w dół, a główkę mi wypycha na prawym boku :) ale później niech sie obraca panna

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Staszka ale jak to w body go wkładałaś czy jak?

Mój tej główką w dół. I na USG najlepiej co widać to siusiaka. A przez USG dopochwowe głowę. Chociaż lekarz mógł zmierzyć porządnie. Wolałabym żeby leżał jeszcze poprzecznie, bo jakoś mam wrażenie, że ucisk na tą moją beznadziejną szyjkę jest jeszcze niepotrzebny.

Karmazynowa cieszę się, że wszystko ok z serduszkiem.

Pola dawaj znać. Pewnie chce poobserwować, czy skurczy nie masz i jak nie będzie to Cię wypisze. Ale fajnie, że działa.

A do szpitala i do domu jaki kocyk kupujecie? Bawełniany? Bo 6 lat temu nie było takiego wyboru, zresztą mąż wszystko kupował, bo ciąża zagrożona, a teraz chcę zamówić przez internet i zupełnie zgłupiałam :O

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wsadziła głowę gdzieś w okolice mojwgo prawego żebra i nóżkami ładuje w szyjkę. Mam nadzieję, że szew wytrzymuje takie akcje.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Staszka, różnie to właśnie z facetami jest. Także przekonam się na własnej skórze już niedługo :) Najwyżej go wykopie z sali :D

Dziewczyny, jeśli chodzi o golenie to ja już od jakiegoś czasu lecę z lusterkiem :D Ale i tak pozacinam się trochę bo ślepa jeatem :D

U mnie też ostatnio brzuch trochę zwolnił. Raz jest duży raz mniejszy, zależy jak leży młody :) Następna wizyta 10tego :) Już się doczekać nie mogę :) A dziś idziemy pierwszy raz na szkole rodzenia :) Zobaczymg jak będzie :)

Ane_ta gdzieś Ty się podziewala?:) Jak tam u Ciebie? :)

Pola, gratuluję wizyty:) Duża już dziewczynka u Ciebie :) A z tymi szyjkami to jakaś masakra jest... Na pewno wszystko dobrze się skończy :) Dawaj znać jak u Ciebie :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ