WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był przy mnie przy porodzie w 18tc, do końca i wytrzymał, wiec teraz tez da radę. Jedyne co go przeraziło i czego się boi to to, ze mnie tak bolało i nic nie mógł zrobić. Ale u mnie Polozna od razu mu kazała stać za moja głowa i przysłoniła mnie podkładem.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• marchev Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka kochana Wy to oboje jestescie super dzielni ! :* ♥️

• Laurka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiu! Szybko mi ten dzien leci! Fajnie bylo byc w domu 3 dni. I pogoda byla piekna caly nasz dlugi weekend and dzisiaj do razu temp 10 stopni w dol, chlupa i szarowka az mnie glowa cmi.

Aannka bardzo ladna bryka. Ale nie boisz sie, ze ta biel sie zaraz ubrudzi?

Pom-pon pierwszy raz ktos mowi, ze czytal Lise Gardner. Ja czytalam z zapalem kilka late temu po przeprowadzce tutaj, ale nikt nigdy z kim rozmawialam to jej nie czytal. Ja odeszlam od kryminalow, wiec nie moge nic polecic, mimo ze czytam rozne rzeczy z zapalem. Chociaz moze... Mary Higgins Clark? Jej historie nie sa mroczne i latwo sie je czyta. Taka bardziej nowoczesna Agatha Christie.

Na Netflixie polskim nie wiem czy sa takie same tytuly co na amerykanskim, ale jesli co to polecam bardzo mocno Imposters. Tylko dwa sezony, a oderwac sie nie mozna. O lasce, ktora pracuje z organizacja oszustow, biora na cel jakiegos bogacza, ona ich w sobie rozkochuje, sprawia ze jej sie oswiadczaja, a 2 miesiace po slubie ona im czysci wszystkie konta bankowe $$$$ xD Wiecej nie powiem poza tym, ze tak genialnej fabuly jaka zostala zbudowana w tym serialu to dawno nie widzialam.
    Jeszcze Umbrella Academy bylo bardzo dobre, a z lzszejszych 20-minutowych sitcomow to osadzony w Toronto "Kim's Convenience" o koreansko-kanadyjskiej rodzinie prowadzacej maly sklepik. To tyle z moich polecanek.

Vian naprawde udane zdjecie! Gratki.

Pozno macie te wizyty ogolnie jak czytam. U mnie nie ma po 15:30 (moze 16:00).

A co do tatusia przy porodzie. Moj maz na delikatnego nie wyglada, a jednak nie lubi takich roznych krwawych spraw. Przy porodach byl obu i siedzial/stal przy mojej glowie. Trzymal za reke albo gladzil po glowie i mowil do mnie. Jedna rzecz z ktora nie chcial od poczatku miec nic wspolnego to pepowina. Honor przecinania jej zostawia zawodowcom.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkle, King 😍
    Jestem jego fanką 15 lat i wstyd się przyznać, że dopiero jak miałam krwiaka w lutym to kupiłam i przeczytałam sagę o Rewolwerowcu 😌
    Ale Koontza nigdy w życiu nie tknę! Dla mnie to największy rywal dla Kinga, a jestem cholernie wierną osobą 😅

A poza tym uwielbiam Pratchetta - jak ktoś lubi fantastykę z niesamowitym humorem to szczerze polecam 😊

Monkle, że stoi i patrzy koło położnej to nic. Jak podczas ostatniego porodu miałam przerwę w parciu i zobaczyłam, że ma lustrzankę na szyji i już się przymierza to mu powiedziałam "Nawet się kur.. nie waż!". Potem się tłumaczył, że przecież on nie chciał zdjęć robić tylko przygotować ostrość jak już się córka urodzi do zdjęć 😌

Także wy się przejmujecie intymnością, bo studenci będą chodzić, a dla mnie ci studenci to pikuś w porównaniu do mojego męża i jego pomysłów 😔

Ja w sumie przy każdym porodzie miałam lewatywę i nigdy nic nie poszło ani przodem ani tyłem 😅

• animka899 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż bardzo się o mnie bał w czasie porodu i porem tej nagłej cesarki i był na korytarzu a ze mną była moja siostra. Ale ona jest lekarzem więc jej nic nie straszne:p a lekarka nasza powiedziała że jakby jeszcze ratować tatę to bez sensu lepiej żeby był w formie w razie potrzeby opieki nad dzieckiem jak ja bym nie potrafiła na początku;)

201512131765.png

201909081765.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A magiczne w porodzie to jest jak kładą dziecko na piersi. Wcześniej to żadnej magii nie ma. I mimo lekkich porodow to z kim nie rozmawiam to mówi że było mu absolutnie wszystko jedno czy zrobił kupę, kto na to patrzy itd. Bo najważniejsze było zdrowie i życie dziecka. I tak trzeba o tym myśleć. Ze poród się zapomina a ten malutki cud zostaje z nami całe życie:)

stayaway lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie, ze zadam pytanie z gatunku intymnych (ale nie porodowych):
    Czy Wy jak patrzycie w dol to jeszcze widzicie swoja V? :> Bo ja nie i musze sie bardzo schylic, zeby sie ogolic pod prysznicem. Niedlugo juz chyba bede musiala z lusterkiem LOL

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka juz dawno nie. Az strach tak maszynka manipulowac na slepo 😉

Jedna z dziewczyn z ktorą byłam w szpitalu wraca na oddzial...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola9316 wrote:
    Któraś z dziewczyn ostatnio była na urlopie. Mam pytanko, czy jednocześnie byłaś na l4?

Nie, byłam tylko na UW w pracy, przed urlopem normalnie pracowałam do 20tc, po urlopie dopiero zaczęłam L4.

Karola9316 lubi tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark mąż niesamowity!

Laurka ja widzę tylko trochę. Już więcej nie niż tak ... Gole się na oko. Trudno, jak wyjdzie tak wyjdzie :D

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Dziewczyny wybaczcie, ze zadam pytanie z gatunku intymnych (ale nie porodowych):
    Czy Wy jak patrzycie w dol to jeszcze widzicie swoja V? :> Bo ja nie i musze sie bardzo schylic, zeby sie ogolic pod prysznicem. Niedlugo juz chyba bede musiala z lusterkiem LOL
    Jak ostatkiem sil jeszcze wciagne brzuch to cos tam widze:) ale dlugo na wdechu byc juz nie moge. Juz od jakis 2-3 tyg obrabiam sie na dole po omacku i na czuja. Poki co sie jeszcze nie obrzezalam wiec jest git. :) ale brzuch zaczyna juz przeszkadzac w manewrowaniu i juz oznajmilam mezowi ze nie dlugo przejmie ta funkcje ode mnie. Zrobil sie blady, pozniej zielony ze strachu, bo on na twarzy sie nie goli bo zawsze sie zatnie i goo mordka boli:)
    a polecam maszynke gilette meska fusion. Mam od kilku lat, wymieniam tylko ostrza i nigdy jeszcze sie nie zacielam, nawet lekko. Nie to co przy damskich maszynkach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się golę na półleżąco w wannie z wciagnietym brzuchem, tylko wtedy widzę jakieś zarysy, kontury i wiem gdzie trafić 😅

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to będzie za 2 miesiace? 😂

kark zakamuflowany na maksa, AnnaB. lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • monkle Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już depiluję na czuja :D i też na półleżąco w wannie, jak wychodzi tak wychodzi, jestem blondynką, więc nie mam nigdzie jakiegoś bujnego zarostu, więc nawet jak trochę nie dogolę to mało co widać :D
    Ale faktycznie nie wiem jak to będzie za te 3 miesiące, w tamtej ciąży nie miałam dużego brzucha do końca to jakoś szło, a teraz to mi ręki do porodu nie starczy :D

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już po wizycie, moja dziewczynka waży równe 1000g czyli pierwsze 1kg nam poszło ;) Niestety przy badaniu gin stwierdził, że szyjka za krótka, nie mówił ile, ale mówi że woli działać profilaktycznie. Jutro rano mam się zgłosić do szpitala, mówił że da zastrzyki i luteine i jak będzie dobrze to w pt do domu A jak nie to zobaczymy. Także dobre myśli nam się przydadzą. Będę dawała znać, co o jak.

Jusi 28, aannkka, cytrynówka, Karmazynova, monkle, Mama_Zuzia, manda21, kark zakamuflowany na maksa, marchev, k878, Agusia_pia, lgia1, RudaAnna, AnnaB. lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Hej dziewczyny ja już po wizycie, moja dziewczynka waży równe 1000g czyli pierwsze 1kg nam poszło ;) Niestety przy badaniu gin stwierdził, że szyjka za krótka, nie mówił ile, ale mówi że woli działać profilaktycznie. Jutro rano mam się zgłosić do szpitala, mówił że da zastrzyki i luteine i jak będzie dobrze to w pt do domu A jak nie to zobaczymy. Także dobre myśli nam się przydadzą. Będę dawała znać, co o jak.
    Lubię za kilogram szczęścia! Wszystko będzie dobrze, dużo odpoczywaj :*

pola0909 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do depilacji to ja kompletnie nie widzę swojej Bożenki haha :D jadę na czuja a później sprawdzam lusterkiem czy wstydu nie będzie na wizycie haha :D

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Co do depilacji to ja kompletnie nie widzę swojej Bożenki haha :D jadę na czuja a później sprawdzam lusterkiem czy wstydu nie będzie na wizycie haha :D

Bożenki ahahhaah płaczę :D :D :D :D
    Stosuję taką technikę jak Monkle i Kark, wygodne podparcie w wannie i rano, brzucho wtedy dużo mniejszy i jakoś idzie :D

Pola trzymamy kciuki i wysyłamy pozytywne myśli!!! lekarz powiedział ile mm ma szyjka?

pola0909, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    King, Koontz i Masterton to moja święta trojca w liceum. Polykalam ich książki😁

Bozenki to już dawno nie widzę. Jakoś się gimnastykuje, część na czuja :) może i męża zaciagne do pomocy 😁

pola0909 wrote:

Brawa za kg! Co do szyjki to mam nadzieję, że w piątek do domu i szyjka się już będzie słuchać :)

My jesteśmy po echokardiografii płodu, wszystko ok. Arek ma serce jak dzwon :) ma już około 612 gram :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 20:26

Pom-pon, cytrynówka, monkle, Mama_Zuzia, pola0909, kark zakamuflowany na maksa, k878 lubią tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:

O mamo, znow ktoś z tym problemem :( mam nadzieję, że bedzie wszystko ok. Trzymam kciuki.
    Umrę do swojej wizyty.

Laurka, Lisę Gardner odkryłam przez przypadek w biliotece, w Polsce jest mało popularna.

Ja Kinga lubiłam do pewnego momentu, później jakoś ten element magiczny w jego książkach zaczął dominować i nie mogę zdzierżyć. Ostatnia jaka cztałam to "Pod kopułą" i ledwo skończyłam. To samo z Prachettem, nie moje klimaty.
    No i przepraszam fanów Mroza, ale dla mnie grafomania nie do zniesienia :P

CO do depilacji - "naciągam" sobie trochę brzuch do góry i coś tam jestem w stanie dopatrzeć.
    Zeżarłam kolejny kilogram truskawek. Popieram, że dzięki nim ochota na słodycze zaspokojona w 100% więc duży plus :) Dzisiaj u mnie za 6,90 te mniejsze.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ