Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Btw Mama Zuzia poprosiłam lekarza o polecenie położnej z mojej części miasta i tez mnie skierował do p. Agnieszki. Zdziwiłam się, bo ja mieszkam w zupełnie innej części miasta niż Ty. Gdzie się z nią spotkałaś?Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Hmmm, tesciowa mi wyniki podrzucila. Mam biale krwinki w moczu 16-20 przy normie 0-5. To raczej będzie jakieś zapalenie, co? Czym się to leczy?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
witajcie
Vian białe krwinki to może jakaś infekcja Ci się zaczyna. pewnie dostaniesz badanie na posiew i ewentualnie jakiś antybiotyk. póki co dużo pij i żurawinka może?
cytrynówka jest problem z euthyroxem. coś się dzieje, słyszałam różne rzeczy, że zmieniają opakowania, że kod QR na opakowania nanoszą, że się firmy jakieś wykupiły nawzajem i stąd ten cyrk. ja znalazłam na stronie www.gdziepolek.pl apteki w okolicy, w których można zarezerwować.
sama traumę przeżyłam, bo mam hashimoto i ja na tych lekach jadę jakieś 6 lat a tu nagle brak
co do tsh w ciąży to tak max 2,5. Vian u Ciebie może po prostu maluszek potrzebuje nagle więcej. po zwiększeniu dawki powinno być ok.
u mnie też ok. 30 stopni i jestem już nie do życia. ledwo przyniosłam pól kg truskawek, siódme poty i zawroty głowy. ja zawsze źle znosiłam temperatury powyżej 25st. jak tak dalej będzie to dla mnie wiąże się to z siedzeniem w domu
-
VianEthel2 wrote:Hmmm, tesciowa mi wyniki podrzucila. Mam biale krwinki w moczu 16-20 przy normie 0-5. To raczej będzie jakieś zapalenie, co? Czym się to leczy?
Ja na Twoim miejscu jutro bym zrobiła od nowa mocz, ostatnio wysikałam się na siłę i miałam leukocyty gęsto usiane na drugi dzień 1-2. Zawsze sprawdzam mocz jak mi źle wyjdzie. U mnie to przez luteinę, z rana zawsze mam większe upławy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 18:27
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Vian, ja też bym powtorzyła badanie. Kiedys wyszly mi leukocyty 11-20, za dwa dni powtorzylam i juz byly ok. Może to być zanieczyszczenie przy pobieraniu. Teraz w piatek wyszło mi to samo leukocyty 11-20. Dzis powtorzylam, ale nie mam jeszcze wyniku.
-
Dzien dobry poniedzialkowo! Gratuluje rozpoczetych tygodni.
Zazdroszcze ciepelka. Ja odnosze wrazenie, ze tutaj lata nie bedzie. Po naprawde przyzwoitym weekendzie dzisiaj 12 stopni i zimny wiatr.
To jade po kolei:
Cytrynowka rozmumiem, rozumiem. Sama duzo rzeczy sprzedalam, bo "nie planowalam wiecej" LOL Dobrze, ze te wieksze rzeczy jak wozek, bujaczek, wanienki itp. zachowalam
RudaAnna pieknie sie prezentujesz. Ledwo widac jakis brzuszek na tym zdjeciu.
AmyLee noz sie w kieszeni otwiera! Ja tylko raz czegos takiego bylam swiadkiem i gdyby nie fakt, ze kobieta szla bardzo szybkim krokiem po parkingu przed supermarketem, to bym rzucila w jej strone pytanie czy sie stara o uposledzone dziecko
Lania ciekawy patent z tym koszem na balkonie, tylko co w zime?
Animka powodzenia na dzisiejszej wizycie. Jak to sie tutaj mowi: Enjoy!
Gomerka gratki udanej wizyty.
Mama_Zuzia Ty to jestes urobiona po pachy! Kiedy zwolnisz tempo? (Pyta ta , ktora nie zwalnia nigdy).
Marchev z tego co Ty opisalas, zwlaszcza to o tym zawieszaniu sie. Moja skromna opinia chrzesnica nadaje sie do ewaluacji. A im szybciej, tym lepiej.
Vian 16 pigul?! To sie faktycznie tym mozna najesc! xD Zdrowka kobieto!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 16:30
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Moj maz praktycznie caly weekend skladal plac zabaw dla dziewczynek (LUTOWY prezent urodzinowy od ciotki dla mojej najstarszej, wiec troche trzeba bylo poczekac...). Luna nie mogla wytrzymac oczekiwania i wczoraj co 2 minuty pytala czy juz sie moze isc bawic. Jak na ironie, w tej samej minucie, kiedy tata skonczyl wczoraj wieczorem, lunal deszcz tak ulewny, ze nic nie bylo widac za oknem hahaha.
Dzisiaj ledwo wchlonely sniadanie juz byly na dworze! Co za radosc!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ba8ac54398c.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 16:40
AnnaB., cytrynówka, miczitanka, Ula_Lbn, pola0909, RudaAnna, monkle lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Gomerka gdzie chodzisz do lekarza w Krakowie że tak straszą ZUSem?
Vian to prawda że im bliżej będzie rozwiązania tym tsh może być większe. Mój endokrynolog też od razu mi mówił żebym sprawdzała sobie tak co miesiąc i jak przekroczy 2.5 to mamy zwiększyć dawkę bo dzidzia zaczyna produkować własne hormony tarczycy i dlatego tak się dziejeja zażywam teraz połowę z 75g. Jakby ktoś potrzebował to mam chyba jeszcze opakowania eutyrox 25g
[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️
Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc) -
Laurka wrote:Moj maz praktycznie caly weekend skladal plac zabaw dla dziewczynek (LUTOWY prezent urodzinowy od ciotki dla mojej najstarszej, wiec troche trzeba bylo poczekac...).
Ale czaaaaadsuper, że macie tyle miejsca na takie atrakcje dla dzieci
a mąż klasycznie, jak obiecał że zrobi, to zrobi- i nie trzeba mu o tym przypominać co pół roku!
-
Marchev z tego co piszesz wnioskuje, podobnie jak Laurka, że małą trzeba koniecznie przebadać. Po to nawet, aby nigdy sobie nie pluć w brodę, że nie zrobiło się tego, co można było zrobić i włączyć ewentualne leczenie/terapię na czas.
Nie chce krakać, ale może to być zaburzenie ze spektrum autyzmu (mała trzepocze rączkami przy uszach czy je zatyka?) Oczywiście od razu napisałam o tym zaburzeniu z racji zawodu, ale życzę małej, aby to było przejsciowe i nic nie znaczące dla jej przyszłego rozwoju;)
Mama_Zuzia podziwiam Cię kobieto! Jak Ty to wszystko ogarniasz?
Sesja, dziecko w domu, dziecko w brzuchu, teraz te upały i na dokładkę ten nieszczęsny palec i jeszcze na forum znajdujesz czas!
Daj znać co dalej, mam nadzieję, ze lekarz obejrzy tego paluszka i jednak nie bedzie on złamany.
Vian TSH nie jest w Twoim przypadku takie wysokie, norma w 2 trymestrze jest bodajże do 2,5, a zreszta TSH lubi skakać. Gdybyś jutro, pojutrze i za tydzień zrobiła wyniki to przy tej samej dawce leku mogłabym mieć 3 (nie zbliżone nawet!) do siebie wyniki. Tak to juz jest z tym TSH, więc tym się nie martw, natomiast na moczu się nie znam, ale wydaje mi się, ze to faktycznie może być błędnie oszacowane, warto zawsze powtórzyć. Zresztą sama wiem, ze z tymi laboratoriami róznie bywa i czasem trzeba robić badanie kilkakrotnie...
Daj znać koniecznie co Ci wyjdzie w posiewach.
Laurka zazdroszczę tych 12 stopni... ja nie lubię upałów, dzisiaj na spacerze o 9 (myślałam, ze godzina 8-9 to pora w sam raz na spacer) mało nie zemdlałam, gdy weszłam po schodach, dobrze, ze byłam z mamą i miałam gdzie usiąść, inaczej bym padła... a moje cisnienie jak zawsze niskie, co pewnie tez utrudnia sprawę (90/60)
Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
Dziś poszedł mocz na posiew, ciekawe czy na piątek będą wyniki
Też pomyślałam, że to może przez luteinę ale z drugiej strony w szpitalu też ja brałam a mocz elegancki. No zobaczymy, w końcu zapalenie pęcherza to jeszcze nie tragedia, nie?
No piguł jest 16
3x1 nospa (3)
3x2 magnez (6)
1x3 prenatal duo (3)
1x2 euthyrox (2)
1x2 luteina (2)
Razem 16
AnnaB. A to jak dzidzia produkuje już swoje hormony tarczycy to TSH nie powinno spaść? W końcu nie korzysta wtedy z naszych zapasów..hmm..
Miczitanka będę informować na bieżąco. Chociaż tyle że morfologia w miaręWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 17:01
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
Sylwus idę do lekarza w piątek. W szpitalu nic nie mówili na temat kolejnych posiewów. Ma się tym zająć lekarz prowadzący.
Okolice Warszawy