Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mama_zuzia współczuję przygody z palcem 😐 co do euthyroksu to ja nie biorę, ale słyszałam jak położne mówiły na obchodzie do lekarza, że mają braki i w aptekach też ciężko i żeby pacjentki chwilowo brały swoje prywatne tabletki..
nie rozumiem tych kontroli, sprawdzają czy faktycznie się jest w ciazy?😜 przecież nawet jak Cię nie zastana to można się wytłumaczyć.
-
Gomerko, potwierdzam z tym zusem. Moja lekarka przyjmuje na Krowodrzy i przy okazji opowieści o mojej kontroli wspomniała, że kilka jej pacjentek z osiedla w zaawansowanej ciąży też miało wizyty... Laseczka w 38tyg. otworzyła drzwi Panu, najpierw pojawił się brzuch, potem długo, długo nic i dopiero ona. Facet podobno coś wybełkotał i tyle. Aczkolwiek ja od pół roku mieszkam po drugiej stronie miasta i też do mnie przywędrowali. W Krakowie ewidentnie coś jest na rzeczy.
Poza tym, dzisiaj zamówiliśmy wózek. Powinien być za dwa dni i już nie mogę się doczekać 😍 Jak go zobaczę, to czuję, że się poplacze... Wzięliśmy się za porządne zakupy i zaczynam odczuwać powagę sytuacji 🙊 Póki co rozmawialiśmy bardzo teoretycznie, co, gdzie i jak. A tu nagle się okazało, że tam gdzie chciałam łóżeczko, to się ono nie zmieści i czekają nas grubsze przemeblowania.
To wszystko staje się coraz bardziej realne.
-
Właśnie ja się teraz stresuje, bo w przyszłym tyg mam mieć remont kuchni. 2 tyg z życia. Chce przeczekać u rodziców, w innym mieście. Ale jak przyjdzie kontrola to co? Będą cały czas moi teściowie i będzie tez widać cały ten bałagan, wiec mam nadzieje, ze w razie czego to im wystarczy...
RudaAnna lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa.. muszę dociągnąć ten rok do końca możliwie teraz jak najszybciej bo chce odpocząć, a poza tym poprawki ewentualne we wrześniu musiałyby być z mała na rękach
Przepraszam ze się nie odniosę do wszystkich do których bym chciała ale jestem wykończona i pewnie musi minąć pare dni zanim wrócę do siebie, ale czytam Was na bieżąco jak mogę. Czekają mnie jeszcze egzaminy i pare projektów wiec tempo tylko odrobine zwolnione no i palec . Byłam na sorze z nim ale nie zrobili rtg bo ciąża, mam maść zewnętrzna i w zasadzie niewiele innego można zrobić
gomerka- z tego co kojarze Pani Agnieszka dojeżdża na terenie całego Krakowa bo nie ma jako takiej rejonizacji, natomiast ja byłam u niej w gabinecie na Prądniku czerwonym na strzelców dokładnie. Tylko ze ode mnie tam jest blisko bo jakoś 5minut autem bez korków. Gratuluje dużej córeczki, całe szczęście ze wszystko dobrze!
Co do kontroli jak się ma chodzone L4 mogą nas w tyłek pocałować bo wystarczy napisać ze było się w sklepie lub aptece lub na spacerze ale zawsze go stresuje, wiadomoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 18:35
-
Wiecie ja sugerowalam mojej kuzyce zeby mala przebadac, ale ona sobie z tego nic nie robi. Tam jest troche dziwna sytuacja, ale tak jak myslalam, ze to nie jest normalne, tak mi to tylko potwierdzilyscie. Moze to tez wynik tego,ze nikt z nia nie pracuje.tak czy siak dzieki
W zusie mozna legalnie zmienic miejsce pobytu.
A nie wiecie jak to jest jak mam inne miejsce zameldowania niz zamieszkania. Ktore sprawdza ? To ktore wypisze mi lekarz ? -
marchev wrote:Wiecie ja sugerowalam mojej kuzyce zeby mala przebadac, ale ona sobie z tego nic nie robi. Tam jest troche dziwna sytuacja, ale tak jak myslalam, ze to nie jest normalne, tak mi to tylko potwierdzilyscie. Moze to tez wynik tego,ze nikt z nia nie pracuje.tak czy siak dzieki
W zusie mozna legalnie zmienic miejsce pobytu.
A nie wiecie jak to jest jak mam inne miejsce zameldowania niz zamieszkania. Ktore sprawdza ? To ktore wypisze mi lekarz ?
Zawsze to które jest na zwolnieniu. I w kadrach w pracy tez takie miejsce powinno być zgłoszone jako zamieszkania/adres korespondencyjnyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 19:03
-
Hej kobitki gratuluję kolejnych rozpoczętych tc !
Mama-zuzia współczuję palca, mam nadzieję że szybko się wygoi i kochana zwolnij tempo, żeby nie okazało się odpukać, że będziesz zmuszona jak ja
chociaż .... I tak rozpoczęte sprawy w pracy muszę po cichu podokańczać
A dziewczyny byłam dzisiaj w Lidl i upolowałam dwa biustonosze do karmienia po 19,90 ale bardzo dobre jakościowo, reczniczek kąpielowy z kapturkiem 19.90 i pościel 34
było też sporo bodziaków jeśli ktoś szuka
ja staram się uporządkować i podokańczać sprawy zawodowe i zwalniamy tempo bo po szpitalu i weekendowym odpoczynku zauważyłam , że brzusio mniej i rzadziej się spina, więc coś jest na rzeczy ! Teraz najważniejsza jest dzidzia więc i z musu odpoczynek a z drugiej strony kocham pracę i nie wiem jak wytrzymam
-
Ja po wizycie. Wszystko jest super. Szyjka długa twarda i zamknięta: D dzidzia waży 600g:D także szczęśliwa jestem bardzo!
Co do adresu na l4 tu ja zmieniłam u pracodawcy i on zgłosił do ZUS że adres korespondencyjny i przebywania inny od zameldowania.
Dostałam skierowanie na krzywa także muszę się wybrać może w przyszłym tygodniu.pola0909, kark zakamuflowany na maksa, Karmazynova, stayaway, monkle, k878 lubią tę wiadomość
-
Moja malutka dziś była bardzo spokojna, dopiero wieczorem się uaktywniła. Sprzedała mi już mocnego kopniaka w brzuchu, a przed chwilą trafiła w żołądek. Ciekawe odczucie 😊
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Animka, Gomerka- gratuluję wizyt i zdrowych dzidziusiow! Rosną te nasze Maleństwa jak na drożdżach
Mama Zuzia- wracaj szybko do zdrowia, dbaj o siebie. Siedź w notatkach i ucz się, sesja się skończy raz, dwa:) ja już rok bez szkoły, magisterke bronilam w zeszły lipiec i aż mi się zatesknilo teraz jak Cię czytam
Marchev- podzielam zdanie dziewczyn. Aczkolwiek prawda jest taka że nikt takiemu dziecku nie wystawi teraz oświadczenia o spektrum, nawet jeśli takowe w przyszłości wyjdzie (odpukać!). Ja bym poleciła na początek dobrego logopede przede wszystkim, później można pomyśleć o psychologu. Trzeba małą podciągnąć, oby rodzice jej w tym pomogli -
Nie straszcie już tak tym autyzmem! To ze dziecko lubi być noszone albo karmione raczej wynika z faktu ze zawsze tak było. A ze się zawiesza... może maja ciekawy deseń na zasłonach.
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Gomerka, od zawsze chodziłam z usztywnianymi a po porodzie weszłam w zwykle bawełniane bez niczego, nawet bez druta, było mi w nich bardzo dobrze. Kupiłam takie bo usztywniane były niebawelniane a bałam się infekcji o które podobno nietrudno, bawełna to bawełna.
Aha, No i nie ma co kupować teraz dużo tych staników bo po porodzie i po nawale cycki moga sporo urosnąć. U mnie tak nie było, ale różnie może być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 06:47
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Dzień dobry:) ja już na nogach bo wizytuje o 8.40
już się nie mogę doczekać spotkania z synkiem po miesiącu czasu...
jadę później dokupić farbę bo mąż zabral sie za królestwo dla młodego:) zobaczymy jak nam to wyjdzie:)
Miłego dnia i trzymam kciuki za resztę wizytujacych:)cytrynówka lubi tę wiadomość
-
Hej. Kciuki za wizyty
u nas od rana mega goraco. Wykoncza mnie te upaly. A bieganie caly dzien za malym powoduje ze na wieczor nogi mam jak balony
Ahh jeszcze 11 tyg!
Milego dnia :*