X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol k878 póki co skierowanie dostałam że względu na wysokie próby wątrobowe. Kwasy zolciowe robiłam ale nie mam jeszcze wynikow bo u mnie czeka się na nie ponoć 7 dni roboczych. Swędzenie póki co nie mam. Myślę że dostałam skierowanie aby dmuchać na zimne i ewentualnie nieprawidlowosci wykryć możliwie wcześnie.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio był wpis na stronie Pantabletka dot.filrtrow przeciwsłonecznych. Ja jeszcze ratuje się strona srokao o składzie kosmetyków.

Początkowo kupujemy zielone pampersy. Później będziemy próbować innych.

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Witam się w dzień studniówki :) jeszcze 100 dni do terminu, a dopiero testowałam :) Mała od rana wita mnie kopniakami. Mimo trudnej, nieprzespanej z gorąca nocy, jakoś dajemy radę. Piję jak słoń co chwila, siedzę w domu. Może wieczorem jakiś spacer ogarniemy.
    Ja w ogóle nie planuję kupować na razie pampersów. Z apki w Rossmanie dostanę w 34 tc jedyneczki, na męża też zarejestrowałam to 2 paczki chyba starczą :) A zawsze dokupić można. Później to już chcę kupować 2 Dady, chyba że będzie uczulać to wtedy testować inne. Nie warto tego kupować na zapas, bo nie wiadomo czy właśnie uczulać nie będzie.

Mama_Zuzia, Ann.., kark zakamuflowany na maksa, cytrynówka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Z dorych wiesci maly jest ok szyjka dluga 5 cm maly wazy 1230 gr i jest o tydz wiekszy.
    Zla informacja jest taka ze zaczyna mi sie rozchodzic blizna po cc i mam zalecenie oszczedzania sie. Za dwa tyg usg kontrolne i jak sie bedzie dalej rozchodzic to szpital sterydy na plucka i obserwacja i w najgorszym wypadku wczesniejsza cesarka. Troche jestem zalamana i boje sie o malenstwo. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 11:09

monkle, cytrynówka lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny :) Witam się w dzień studniówki :) jeszcze 100 dni do terminu, a dopiero testowałam :) Mała od rana wita mnie kopniakami. Mimo trudnej, nieprzespanej z gorąca nocy, jakoś dajemy radę. Piję jak słoń co chwila, siedzę w domu. Może wieczorem jakiś spacer ogarniemy.
    Ja w ogóle nie planuję kupować na razie pampersów. Z apki w Rossmanie dostanę w 34 tc jedyneczki, na męża też zarejestrowałam to 2 paczki chyba starczą :) A zawsze dokupić można. Później to już chcę kupować 2 Dady, chyba że będzie uczulać to wtedy testować inne. Nie warto tego kupować na zapas, bo nie wiadomo czy właśnie uczulać nie będzie.

Alex wszyscy dostają z tej apki pampersy czy jesteś wyjątkowa? :D
    Ja na razie dostałam oliwkę dla kobiet w ciąży. Mi się podoba :)

Dziewczyny czy któraś z Was miała strasznie sucho przy stosowaniu luteiny? Normalnie ciężko mi się ją wkłada i mam głupie wrażenie że głębiej się nie da. No i panikuje, że szyjki nie mam. Tylko tego chyba bym nie czuła? Wcześniej miałam mega mokro, teraz Sahara.... :/

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia skup się na dobrych informacjach <3 Na pewno wszystko będzie dobrze. Nie da się jakoś temu zapobiec? W sensie, jakieś podtrzymanie tej blizny? Synuś już duży, da sobie radę :)

Kaska jak wpiszesz w apkę termin porodu to powinnaś dostać :) Na maila przychodzi info i możesz za 1 gr odebrać paczkę Pampersów Premium Care chyba :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no wlasnie mam nie dzwigac wiecej lezec oszczedzac sie. A jak mam to zrobic jak jestem sama z synem i wszystko na mojej glowie?? Tesciowa ma w dupie :/ mama moja chce zebym do nich przyjechala. Zobaczymy.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia- jak ci mama proponuje to korzystaj! To nie ma żartów!

201512131765.png

201909081765.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia za 2 tygodnie kontrola to już bedzie 29 tydzien. A cesarke zrobia tylko w ostatecznosci, ale nie nastawiaj sie ze bedzie źle. Oszczedzaj sie, nie szalej z zakupami. 😀
    Pogadaj z teściową ale tak prosto z mostu. Że jest sytuacja zagrożenia dla maluszka i potrzebna jest jej pomoc. Jak oleje to zmylaj do mamy a teściowej się potem odwdzieczysz w odpowiedni sposób.

Kaska u mnie na początku stosowania luteiny było całkiem sucho, aż nieprzyjemnie, a aplikacja tabletek dramat. Teraz dla odmiany jest dużo śluzu. Będę rozmawiać z lekarzem, bo wygląda że są jakieś bakterie chociaż to pewnie ten gbs. Ale mówili mi że przy luteinie może być dużo śluzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 11:33

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia super ze z maluchem wszystko w porządku, a na Twoim miejscu zabrałabym się i jechała do rodziców- skoro tam będziesz mieć pomoc, a mały opiekę i towarzystwo to bym się nie zastanawiała ani sekundy!

Alex- teraz to już. Górki, ja niedawno miałam 100dniowke, a teraz jak patrzę to już tylko 89 😱🙈

alex0806 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już chyba poleci, co? :) Od 100 to już lecimy w dół :)

Agusia nawet się nie zastanawiaj i jedź do mamy jak masz możliwość. Odpoczywaj, nie forsuj się i daj sobie pomóc ;* I nie miej skrupułów przed proszeniem o tę pomoc! Najważniejsza jesteś ty i maluszek.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to korzystaj z pomocy mamy. Przy takim rocznym maluchu to można się nabiegac i nie przetlumaczysz, że mama musi leżeć... 3mam kciuki!
    Ewentualnie może opiekunka do czasu powrotu męża? Chyba, że nie ma go na miejscu.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chce spytać bo cześć z Was ma chłopców w brzuszkach- mam taki zestaw rzeczy w bdb/idealnym stanie w rozmiarze 3-6msc. Wszystko z firmy mothercare, mój tata nakupował wnukowi a on nawet później nie zdążył wszystkiego Ponosić. Syn z końca wakacji wiec idealnie będą pasować na te okresy kiedy nasze maluchy będą mieć 3-6msc. 100% bawełna, kupowane w sklepie stacjonarnym w Uk. Sprzedam całość za 60zl z wysyłka kurierem już ;) można dowolnie większość ze sobą zestawiać bo to była jedna kolekcja

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c01fd81e67f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 11:42

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Widzę, że większość z Was jest już mocno przygotowana jeśli chodzi o wyprawkę.
    Podczytuję Was i notuję co powinnam kupić. Chyba też zacznę pampersami z pampersa, a potem na spokojnie w domu będziemy się przestawiać na coś tańszego.
    Jeśli chodzi o ubranka, to mam plan kupić niezbędnik do szpitala, a jak dzidziuś się urodzi i będę znała jego wymiary to dokupimy resztę.

Zapisałam się dziś do innego lekarza niż chodzę (również prywatnie), ale takiego który pracuje w szpitalu gdzie chce rodzić. Cały czas zastanawiam się, czy to ma sens. Czy warto i czy taki lekarz rzeczywiście ma jakąkolwiek "moc" w szpitalu. Wiem, że może być na zwolnieniu/urlopie, nie mieć dyżuru i milion innych spraw, które sprawią, że nie będzie go w momencie porodu. Ale może będzie odgrywał rolę wewnętrznego wsparcia psychicznego (taka potęga podświadomości)?
    Strasznie się tego wszystkiego boję i obawiam.

Co do liczenia ruchów płodu- serio? Serio to się robi? ja do męża się śmieje, że mamy leniwe dziecko. Jedną dobę harcuje - drugą grzeczny jak anioł. Chyba liczenie średnio by tutaj wyszło.

Kalendarz pokazuje 3 trymestr- ale to leci WOW! a na wadze już 8 kg na plusie -.-'

A tymczasem czekam do 13 czerwca i idę wreszcie na L4 :D

Pozdrawiam Was chłodno(wyjątkowo dziś) i życzę żebyśmy nie puchły ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 11:45

cytrynówka, pola0909 lubią tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, trzymam kciuki żeby się obeszło bez holestazy. Ale skad wogole u lekarza pomysł żeby zrobić próby? Tego się standardowo nie robi. Ja raz zrobiłam bo przy clexane podobno trzeba sprawdzić (a musiałam nakłamać położnej ze mnie swędzi bo moja gin nie chciała mi dać skierowania, wkurza mnie baba, gdyby nie to ze mi się nie chce szukać innej to już dawno bym zmieniła). W ogóle mój mąż ma jakieś dziwne schorzenie ze ma bilirubine ktorastam frakcje podwyższona i próby mu mogą czasami tez wychodzić wyższe ale oprocz operacji to nie ma podobno znaczenia.

A pieluchy u nas wszystkie odparzały, najlepiej było na lidlowych toujours - już ich nie produkują. Aż w końcu odkryliśmy bambusy z rossmanna, które są super ale kosztują majątek. Kupiłam po 1 paczce 1 i 2. Córka do teraz spi w bambusach, od niedawna zaczęli robić majtki, tylko są trochę za duże (moja córeczka jest mega szczupła) i łatwo się przesuwają i mamy potop. W takie upały jak teraz na pampersach jest gorsza skóra. Miałam nadzieje ze ja odpieluchije do lata a tu D blada. Teudno, musi się gotować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 11:58

kark zakamuflowany na maksa, kark zakamuflowany na maksa, Lenka82 lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dbaj o siebie! Ps. teściowa masz .... niemiła! Żeby w takiej sytuacji nie pomóc... Jedz do mamy i tyle:)

Dziewczyny, czy macie niskie ciśnienie? I czy to jest groźne dla maluszka? Bo czytałam że niby nie, bo gorsze jest wysokie lub skoki ciśnienia, ale spotkałam się też z opinią że jest niebezbieczne. Jestem senna, głowa mnie boli, nogi i ręce wiotkie, jakby z waty były... Zmierzyłam ciśnienie i mam 92/47.

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, a jak daleko mieszka Twoja mama? Najważniejsze że Synuś rośnie jak na drożdżach:) ciekawe ile moja już waży:)

Hmm, chyba sama w takim razie zacznę inwestować już w pampersy. Ale myślę, że w przeciwieństwie do Was od razu postawię na Dadę, bo boję się, że pupa Malutkiej polubi się np z pampersem i ciężko później będzie przejść na coś "gorszego", tanszego.

A poniżej my- obie zaczelysmy rosnąć ostatnio w tempie światła :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e215555831a1.jpg

miczitanka, Mama_Zuzia, cytrynówka, pola0909, Karmazynova, RudaAnna, AnnaB. lubią tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczitanka- takie ciśnienie jakie masz to ja mam jedno z wyższych, standardowo mam 80/50, 85/55 itp ;) nie jest to groźne, pijesz kawę żeby sobie je delikatnie podnieść?;)

Stayaway- ślicznie wyglądasz, ale ja tu nie widze jakiegoś potężnego przyrostu haha

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od niedawna pije jedna mała dziennie i za chwilę sobie chyba zrobię, bo jestem bez mocy a obiad się sam nie zrobi. Może też spadło ciśnienie bo burzę idą i to potężne...

Stayaway piękny brzusio, bardzo zgrabny, w sumie ja przed ciążą chyba miałam większy!:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 12:08

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, teraz doczytałam. Kurczę, słaba sprawa. Teściowa olej ciepłym moczem i jedz do mamy, co masz się stresować a ryzykować nie można, przecież chodzi o dziecko.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ