Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubieswieczki- ja mam jedno opakowanie „0” i więcej nie będę ich kupować, to wszystko zależy od tego jaki maluch jest duży, ale generalnie stawiam na „1”
Witaj w nowym tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 08:25
-
Moja mała po glukozie tez się rozleniwiła... w ogóle ja to już się stresuje tym liczeniem ruchów, bo to niby od 28 tc, a ja już wiem, ze będę świrować za każdym razem jak rano nie poczuje ruchów.
Ja tez słyszałam o tym, żeby dużo pampersow 1 zgromadzić, 0 to chyba bardziej dla wcześniaków?Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
nick nieaktualny
-
Witajcie. Dziś kolejny dzień upałów. ma być 30 stopni😁 Jutro z kolei ma byc już 19 także będzie troszkę lżej, chociaż nie narzekam, bo nie wiadomo jak długo jeszcze będzie taka pogoda. Mam nadzieję że weekend uda się wyskoczyć nad morze.❤️
Co do pampersów to nie mam jeszcze ani jednej paczki. Planuję kupić 3 opakowania jedynek i resztę 2.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 08:56
-
Hej ja siedze w poczekalni czekam na wizyte. Maly dzis rano mocno fikal ;)dzis stanelam na wage i od 3 tyg pokazuje tyle samo
ale fakt teraz przez upaly ani nie chce mi sie jesc a i tez z malym ciagle na dworze latam za nim bo wszedzie chce isc to i czasu nie ma zeby jesc. Mi to pasuje akurat bo waga i tak duza.
Mi stopy juz puchnal na wieczor przez te upaly. Wieczorem klade nogi na poduszki i jakos daje rade.
Ja z synem pieluchy uzywalam 1 ale bardzo krotko mozne miesiac bo urodzil sie duzy i szybko przeszlismy na 2. Tetaz kupie tez ze dwie paczki 1 a potem pewnie 2. Zobaczymy jaki gigant bedzie
Od kilku dni mi znowu nie dobrze
Prosze o kciuki. -
Cyntia, czy to Ty???? 😂 jak tak to wiesz o co chodzi hahah
Agusia- ogromne kciuki za wizytę, daj znać zaraz po co słychać u maluszka
Ja mam póki co dwie paczki „1” po 88 sztuk każda, dodatkowo jakieś 10sztuk, „0” mam 30sztuk, „2” mam jakoś 50sztukCyntia lubi tę wiadomość
-
Ja nie miałam 0, to chyba dla dzieci, które się wcześniej urodzą. Z 1 zużyliśmy chyba 4 małe paczki i przeszliśmy na 2.
Nie wiem o co chodzi z mięta, ale ja piję często, bo lubię
W przyszłym tygodniu wybieramy się nad morze i lekarz kazał zasłaniać brzuch. Oczywiście opalać się nie będę, ale siłą rzeczy jeśli będzie pogoda to trochę opalenizny złapię, a przyda się, bo w lipcu wesele
Mam też spróbować brać 2 tabletki żelaza dziennie, zobaczymy czy mi posłuży.
Wczoraj położyłam spać moją małą w drugim pokoju, po raz pierwszy. Jak mi smutno było bez niej, najchętniej sama bym się z nią przeniosła. W nocy 2 razy wstawałam, na szczęście wtulała się i spała dalej. Ciekawe czy dziś też tam będzie chciała zasnąć.
Chciałam sobie zamówić spodenki ciążowe na allegro, patrzę na wymiary xl i xxl a mi wychodzi, że chyba 5xl powinnam wziąćswoje w biodrach mam, ale bez przesady
muszę stacjonarnie poszukać czegoś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 09:06
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Hej!
Gratuluję wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. Ja też dziś podgldam synka 😁
Mama Zuzia kciuki za dzisiejsze wizyty u lekarzy.
Gratuluję nowych tygodni 😁
Co do opalania, to ja nawet nie będąc w ciąży nie lubię się specjalnie opalać. W ruchu jak najbardziej, ale leżenie plackiem to nie dla mnie. Więc teraz będąc w ciąży smaruje siebie i starszaka 50a i tak słonko coś złapie
O pampersach 0 nawet nei wiedziałam. Przy pierwszym synku mieliśmy max 2 paczki "1" i podobnie jak Kark szybko przeszliśmy na 2. A mój starszak urodził się z waga 3100.
-
Hej! A mnie z kolei gardło coś pobolewa...
Co do opalania - to generalnie opalanie jest niezdrowe i bez ciąży. Należy zawsze się smarować kremem z filtrem a w ciąży to nawet 50. Ja mam jasną karnacje i mnóstwo znamion więc ja od zawsze się smaruje najwyższym filtrem. Jedynie opalam nogi ale też smarując stopniowo coraz to niższym filtrem.
AmyLee- chyba panuje jakiś wirus z tymi spojówkami, bo już kilka osób mi mówiło że przechodziło teraz właśnie.
A ja zupełnie nie pamiętam ile jakich pieluch zużyłam. Kupie z dwie paczki 1 a potem na bieżaco będziemy dokupywać. -
nick nieaktualnyCyntia, ja przy najmłodszej zauważyłam różnicę - Dada, Rossmanowe, Happy, Bambusowe z Rossmana, część Pampers powodowała odparzenia, włącznie z takimi, że kilka razy jej skóra zeszła 😒 Tylko jedne konretne z Pampersa są ok - droga w utrzymaniu kobieta 😅
Teraz niby zakładamy tylko na drzemkę i noc, więc kupiłam Dady, ale minął tydzień, a sikula się powoli robi czerwona mimo kremów 😔 -
animka899 wrote:Hej! A mnie z kolei gardło coś pobolewa...
Co do opalania - to generalnie opalanie jest niezdrowe i bez ciąży. Należy zawsze się smarować kremem z filtrem a w ciąży to nawet 50. Ja mam jasną karnacje i mnóstwo znamion więc ja od zawsze się smaruje najwyższym filtrem. Jedynie opalam nogi ale też smarując stopniowo coraz to niższym filtrem.
AmyLee- chyba panuje jakiś wirus z tymi spojówkami, bo już kilka osób mi mówiło że przechodziło teraz właśnie.
A ja zupełnie nie pamiętam ile jakich pieluch zużyłam. Kupie z dwie paczki 1 a potem na bieżaco będziemy dokupywać.
nie do końca. Nie leżenie plackiem, ale normalne poruszanie po dworze bez filtra pozwala na syntezę witaminy d3, której nam notorycznie brakuje.
Druga sprawa to jakich filtrów się używa. Jeśli gównianych chemicznych, czyli tych najpopularniejszych, to w ogóle ich wpływ na skorę może byc gorszy niż słońca.
Można znaleźć o tym sporo informacji.
Inna sprawa, że w ciąży jest się bardziej narażonym na przebarwienia hormonalne, zresztą tak jak przy antykoncepcji.
Ja drugie lato z rzędu nie będę się opalać (bo rok temu tez w ciąży) i słabo wg mnie takie blade nogi i dekolt wyglądają
a w ogóle to dzień dobry. Gdzieś mi mignęło, że jutro 19 stopni? Oby!
Moi panowie remontowi dzisiaj zaczeli pracę już o 7, takie pracusie mi się trafiły..dobrze, że w przyszłym tygodniu wyjeżdzam na wakacje do rodzicow.
Miłego dnia!kark zakamuflowany na maksa, Mama_Staszka lubią tę wiadomość
-
Oj to ja w tyle jestem bo pampersów mam tyle, co do szpitala
Zapasów nie robię, raczej będziemy kupować na bieżąco, bo nie wiadomo co podpasuje. Ogólnie to widzę, że sporo mi jeszcze brakuje.
Jutro wpycham się do lekarza, żeby spojrzał na mój szew i recepty dał, bo euthyrox się kończy powoli i luteina by się przydała.
We wtorek idę prywatnie, mam nadzieję, że ktoś mi powie konkretnie co znaczy "oszczędzać się" i na ile mogę sobie pozwolić.
Upały dają w kość, praktycznie nie wychodzę z domu, jedynie wcześnie rano lub wieczorem, jak już się ochłodzi. No i wieczorne/nocne otwieranie okna zaowocowało katarem i bólem gardła.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
dzień dobry babeczki
animka- dwa dni w klimatyzacji i już mam katar i gardło bolące
Mój 4kg noworodek nie zmieścił się w pampery 0w 1 trzymałam go jakos 2 tygodnie, krótkie były więc o pępek nie zahaczały. Potem od razu w rozm.2 wskoczył.
Używaliśmy oryginalnych pampersów, bo od Dady i innych dupka była czerwonateraz spróbujemy z tymi lidlowymi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 10:16
-
Vian- oczywiście że krem musi być bardzo dobrej jakości. A co do wit d3 to wystarczy ekspozycja dłoni i przedramion. Ja akurat na temat wiem bardzo bardzo dużo bo w bliskim mi otoczeniu zmarła osoba na czerniaka a że jestem z rodziny gdzie są sami lekarze to dużo o tym czytali, rozmawiali z dermatologami. Na szczęście w społeczeńśtwie świadomość jest coraz większa choć i tak do ideału bardzo bardzo daleko i do takiej kultury opalania jak na zachodzie.
-
Cythia aj tak robiłam najpierw pampersy a potem przeszłam stopniowo na Dada innych nie używałam jedynie jak była mocno odparzona to te bambusowe z Rossmann dawałam do zagojenia, mam wrażenie że mam cegłę na płucach tak ciężko mi się oddycha a wcale mi nie jest gorąco
ja kupiłam bioderme mineralna dla siebie i młodej na te upały bo chcąc nie chcąc się człowiek opala ale chyba bym była samobójcza jakbym leżała dla przyjemności na leżaku