X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol wrote:
    Dziewczęta, puchnięcie? Ja dziś stopy bardzo. Obrączki z dłoni tez nie mogę zsunąć tak łatwo. To pewnie przez pogodę? Prawda?😉🙄

Ja od upałów mam to samo. Dodatkowo martwię się bardzo bo wyszły mi źle próby wątrobowe. Muszę zrobić dodatkowe badania. Oby to nie była cholestaza ciążowa albo inne cholerstwo.

Dargol lubi tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEstem poz wizycie.
    Dzidzia potwierdziła na ekranie , ze jest w 100 % dziewczynką świecąc cipuchą do monitora :) waży 530 g i ma baaardzo długie nogi, aż lekarz zapytał czy tatuś wysoki, no ale tatuś to ma może z 6 cm więcej niż ja, czyli jakieś 177 cm.
    Wstępnie wychodzi, że niunia będzie wysoka i ubranka na 56 mogą się nie przydać.
    Skierowanie na krzywą dostanę dopiero na następnej wizycie 1 lipca.
    Dziś pierwszy raz zostałam zapytana przez mojego gina jak będę rodzić,i aż zdębiałam, ale pozytywnie, bo mój szpital jest anty cc, cięcia wykonują tylko w razie konieczności a tu pytanie jak chcę rodzić. a to ze względu na to że leczę się kardiologicznie, oj tam leczę :) miałam ablację i mam zaburzenia rytmu serca, ale nie jakieś tam straszne, no i teraz 27 czerwca jadę do Anina na kontrolę do profesora to mam polecenie od mojego gina aby wziąć zaświadczenie o rodzaju porodu preferowanego w moim przypadku.
    Ja chcę sn, ale ciekawe co kardiolog wymyśli. W sumie nigdy nie pytałam.
    No i może się skończyć, że będę miała cc, co jest na chwilę obecną dużym szokiem dla mnie bo od początku nastawiałam się na sn, przynajmniej chciałam spróbować...

k878, cytrynówka, Mama_Zuzia, kark zakamuflowany na maksa, Karmazynova, monkle, aannkka, Mańka, marchev lubią tę wiadomość

• Dargol Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka82 wrote:
    Ja od upałów mam to samo. Dodatkowo martwię się bardzo bo wyszły mi źle próby wątrobowe. Muszę zrobić dodatkowe badania. Oby to nie była cholestaza ciążowa albo inne cholerstwo.

A czemu robiłaś to badanie? Michałaś jakieś objawy? Bo to chyba nie jest standardowe badanie w ciąży? Swędzi Ciebie skóra?

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, to słabo, kwasy żółciowe tez zrobiłaś? Swędzenie podobno nie zawsze wystepuje

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen wrote:
    JEstem poz wizycie.
    Dzidzia potwierdziła na ekranie , ze jest w 100 % dziewczynką świecąc cipuchą do monitora :) waży 530 g i ma baaardzo długie nogi, aż lekarz zapytał czy tatuś wysoki, no ale tatuś to ma może z 6 cm więcej niż ja, czyli jakieś 177 cm.
    Wstępnie wychodzi, że niunia będzie wysoka i ubranka na 56 mogą się nie przydać.

Rośnie nam jakaś siatkarka w takim razie :D Imię macie wybrane :) ?
    a w ubrankach obetniesz stópki i trochę może pośmiga :D

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen zobaczysz co Ci powie kardiolog ☺ Mi w 2giej ciąży wykryto wadę serca, kardiolog pozolwił rodzić sn, ale 3 ginów powiedziało, że absolutnie tylko cc. Przed samą operacją anestezjolog pytał o powód cc to jak usłyszał to też był w szoku, że mam cc, bo wg niego mogę spokojnie rodzić sn. Także w kolejnej ciąży już się słuchałam kardiologa i udało się sn bez problemów 😊 A każdy gin słyszy, że coś, gdzieś, serce i od razu klapki na oczy i cesarka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Rośnie nam jakaś siatkarka w takim razie :D Imię macie wybrane :) ?
    a w ubrankach obetniesz stópki i trochę może pośmiga :D

Odkąd wiemy, ze to dziewczynka to mamy dla niej imię.
    Jednomyślnie uznaliśmy, że będzie to Nina :)
    W sumie rodzina męża to rodzina awf-owców :) więc może być coś na rzeczy , że będzie siatkarką :)

cytrynówka, marchev lubią tę wiadomość

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny w takim razie sprawdzę jak to u mnie wygląda :)

Mam już wyniki glukozy. 80/114/98 więc chyba dobry wynik prawda? ;)

Młody mnie dzisiaj tak nisko kopie... Aż dziwnie, czuje się jakby miał mi wypaść...

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Kumen zobaczysz co Ci powie kardiolog ☺ Mi w 2giej ciąży wykryto wadę serca, kardiolog pozolwił rodzić sn, ale 3 ginów powiedziało, że absolutnie tylko cc. Przed samą operacją anestezjolog pytał o powód cc to jak usłyszał to też był w szoku, że mam cc, bo wg niego mogę spokojnie rodzić sn. Także w kolejnej ciąży już się słuchałam kardiologa i udało się sn bez problemów 😊 A każdy gin słyszy, że coś, gdzieś, serce i od razu klapki na oczy i cesarka.

Mam nadzieję, ze nie będzie przeciwwskazań do sn.

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, jestem w szoku jak słaba zrobiłam się w ciągu ostatniego miesiąca. Wyszłam z mężem na mały spacer, bo nareszcie temperatura spadła do znośnej i poszliśmy dookoła kwadracika ulic gdzie mieszkamy, może 400m. Efekt: Boli kręgosłup, kolana i stopy. A tempo było naprawdę ślimacze. Teraz leżę, bo zawsze po chodzeniu tak robię, nawet j3śli chodzę tylko po domu. Za to małej się podobało. Teraz dokazuje. A ja jak tak dalej pójdzie to fizycznie nie wyrobie z porodem SN...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje dobry h wieści z wizyt, ale te nasze dzieciaczki już są duże ❤️

VianEthel- to pewnie efekt tego, ze przez długi czas jednak nie byłaś aktywna, spokojnie nie słyszałam jeszcze żeby z takich względów kobiety miały nie dać rady urodzić SN, wtedy wstępują w nie wyjątkowe siły ;)

Ja mam za to energię za dwóch, czuje się super w taka pogodę póki co i oby tak dalej 🙈
    Dzisiaj natomiast jadłabym wszystko co mi się tylko nawinie pod rękę ;) jutro mam wizytę u diabetologa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 21:41

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • monkle Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam siły za dwóch wczoraj i dziś, jutro będę zdychać. Od wczoraj przygotowywałam jedzonko dla swoich koleżanek i ich dzieci (łącznie 3 kobity w ciąży i 4 dzieci 1,5-4 lat), dziś od ogarniania całej gromady, nie mam sił. Tej kawę, tej zupy, dziecku frytki, zabawki sprzątnąć na tyle by się o nie nie zabić, potem posprzątaj po całej schadzce, o ludeńku! Ale super było :)
    A w ogóle jak to jest z opalaniem w ciąży? To jest szkodliwe czy tylko ze względu na możliwe plamy powinno się unikać? Nie to że ja leżę na leżaku i się opalam, ale trochę od spacerów z synem już jestem zjarana..

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie świeczki, wczoraj też tak miałam. Wydawało mi się, że gdybym zajrzała tam na dół, to ujrzałabym nóżki 🙈 Już kiedyś rozmawiałam na ten temat z lekarką i powiedziała mi, że to całkiem normalne.

Kumen, z nogami do nieba, może będzie może modeleczką ❤️

Monkle, myślę, że opalenizna wynikająca po prostu z ruchu na świeżym powietrzu sama w sobie nie jest niczym szkodliwym. Aczkolwiek kiedyś czytałam, że podobno wpływa to na obniżenie kwasu foliowego. Bardziej skupilabym się na tym, żeby uniknąć przegrzania, odwodnienia. Czyli standardowa profilaktyka przeciw udarowa, razy dwa 😉

Powiem wam, że póki co, upały to nic. Komary. Jestem cała pogryziona przez komary i chyba oszaleję. Co za dziady.

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży słyszałam, że opalanie jest szkodliwe ze względu na możliwość odwodnienia, omdlenia i przebarwień. Ale to było 11 lat temu, teraz "standardy" mogły się zmienić 😂

Dzisiaj wizyta 😀😍!

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opalanie nie jest szkodliwe, mogą natomiast wyjść plamy na ciele w związku z burza hormonalna jaka jest teraz w naszym organizmie. Dodatkowo trzeba standardowe środki ostrożności podjąć żeby się po prostu nie przegrzać.

Dzień dobry!:)
    Kto dzisiaj wizytuje? Ja dzisiaj słabo spałam. Niestety czeka mnie wizyta u alergologa po leki, bo jest córa gorzej, a zaczyna mi to wszystko schodzić i ciężko mi się oddycha- ponieważ mam astmę i w pierwszej ciąży miałam w tym okresie bardzo duży rzut jej to teraz chce szybciej zadziałać, tylko ze w enel medzie nie ma zadnej wolnej wizyty do alergologa.. w ciąży z synem musiałam dostać sterydy których się zwykle nie dostaje bo istniało duże zagrożenie dla mnie ze po prostu się uduszę :/ mam tez dzisiaj wizytę u diabetologa, zobaczymy co mi powie

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:27

• Borówka86 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram unikać słońca jak mogę bo w pierwszej ciąży na twrzy wyszły mi przebarwiebia okropne na szczęście pare miesięcy po zeszły ale nie było to zbyt estetyczne. Filtr 50 w ciągłym użyciu 😉
    Poza tym takie upały to dla mnie masakra leżę prawie cały czas przy wiatraku 😊
    Miłego dnia dziewczyny :)

3jgx3e3k1cxa9mtv.png
    3i49roeqd2kczm3w.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila- kilogramami zajmiemy się później kochana, kciuki za badania i gratulacje nowego tygodnia!

Borówka- to lez kochana pod wiatrakiem i się nawet nie ruszaj! :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści. :) Lubię was czytać, gdy się tym wszystkim dzielicie. Zawsze wtedy łezka w oku mi się kręci ❤️

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka dzięki czyli nie jestem sama :)

Mój mlody wczoraj jakoś mniej ruchliwy, może to po tej glukoze też na niego miała taki wpływ :)

My wczoraj mieliśmy na szkole rodzenia opowiadanke o porodzie i jego etapach. Mój M powiedział że zadowolony jest ze tam chodzi, że sporo się dowie i nie musi grzebać w internecie i czytać "czasem" bzdur. A godzinka szybko leci ;)
    Ale dwa tygodnie temu położna powiedziała podczas omawiania wyprawki żeby nie kupować pamoersow 0 że są one małe i się nie sprawdzają jak dziecko narobi i najlepiej od razu kupować 1 :) Ale oczywiście to do przetestowania przez nas :) Jakie wy macie doświadczenie? Czytałam że niektóre z Was robią już zapasy :)

Jeśli chodzi o opalanie to ja szczerze nie wirm, ale wydaje mi się że skoro nie można brać gorących kąpieli to chyba to opalanie też tak z umiarem :) Mojej koleżance zostały okropne plamy po opalaniu na twarzy więc ja mam zamiar w tym roku chodzić blada jak ściana i z filtrem :)

Oczywiście gratuluję udanych wizyt :) Nasze dzieciaczki już duże :) Teraz będziemy już rzucać wagę w kilogramach :)
    Ja mam wizytę w poniedziałek i doczekać się już nie mogę :)

Ja dziś rozpoczynam 28 tydzień! :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ