Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kark jutro mam wizytę o 16.00. Dużo wycieczek, ale rzeczywiście głupio, że wszystkie tak często, zamiast rozłożone w czasie.
Te informacje o szpitalu są aktualne? Nieciekawie brzmią te opowieści. Fajne zdobycze.
Alex na urodzinki usłyszysz serduszko jak dzwon
Co do ubranek, to kapa z tym obiecywaniem. U mnie bratowa mówiła, żeby się nie przejmować małymi rozmiarami, bo każdy coś na pewno kupi. Ale ja dmuchqm. Na zimne i wyprawkę skompletujw sobie na spokojnie.
Zapianam się normalnie w pasy, ale pas daje pod brzuch. Przy poprzedniej ciazy robiłam tak samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 11:35
-
Mama_Zuzia wrote:
Kupiłam dzisiaj dwie butelki mimijumi- zobaczymy czy się u nas sprawdza jak będę musiała w weekendy być na uczelni, a tata podawać młodej moje mleko z niej
Czy one są szklane?
Witam się
mam remont na klatce schodowej i dzisiaj od 8 panowie robotnicy wydzierają się do siebie jak opętani i jarają śmierdzące fajkitak ze swietnie.
Spotkałam się wczoraj z laskami z pracy i było super, ale nie aż tak żebym zatęskniła za pracą. Jestem jednak królową życia na l4
Zbieram się właśnie na ryneczek po truskawki i do apteki. Taaaak mi się nie chce na ten skwar wyłazić.
miłego dnia! -
Karmazynova wrote:Kark jutro mam wizytę o 16.00. Dużo wycieczek, ale rzeczywiście głupio, że wszystkie tak często, zamiast rozłożone w czasie.
Te informacje o szpitalu są aktualne? Nieciekawie brzmią te opowieści. Fajne zdobycze.
Alex na urodzinki usłyszysz serduszko jak dzwon
Co do ubranek, to kapa z tym obiecywaniem. U mnie bratowa mówiła, żeby się nie przejmować małymi rozmiarami, bo każdy coś na pewno kupi. Ale ja dmuchqm. Na zimne i wyprawkę skompletujw sobie na spokojnie.
Zapianam się normalnie w pasy, ale pas daje pod brzuch. Przy poprzedniej ciazy robiłam tak samo.
niestety przy zderzeniu ten dolny pas i tak przesunie się na brzuch, więc nic to nie daje.
też mam w planach wypożyczyc adapter, mimo że jeżdzę tylko lokalnie. -
Z tym, ze każdy coś kupi to tez taka trochę kupa... bo jednak ludzie, którzy nie maja dzieci nie maja tez często pojęcia co jest ok a co nie. Sama tego kiedyś nie wiedziałam i namiętnie obdarowywałam świeżo upieczone maluchy kolderkami i poduszkami z minky, sztucznymi kocykami z głowa misia i bodziakami ze śmiesznymi napisami. Plus obowiązkowo do kompletu duża maskotka. No wiecie... nikt mi nie powiedział, ze jak kocyk to bawełniany, pościel nie przyda się przez dobre pare miesięcy, a maskotki to może za rok? Wiec ja tez niespecjalnie liczę na prezenty praktyczne.
cytrynówka lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja nie liczę na trafione prezenty, jeśli ktoś będzie do nas przyjeżdżał zobaczyć malucha czy coś. Może ktoś się spyta co chcemy, ale pewnie będą to ubranka albo za małe, albo na przyszłość.
My sami dostaliśmy zaproszenie na baby shower za 2 tygodnie i planujemy kupić bon do Smyka albo Rossmana, niech sobie rodzice wykorzystają na to, co im będzie potrzebneSama bym się mega z takiego prezentu cieszyła.
cytrynówka, AnnaB. lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Witam w tym gorącym dniu 😊
Jestem po przedstawieniu córci w przedszolu na dzień mamy i taty. Płakałam ze wzruszenia całą impreze hehe to chyba hormony 😊 wszyscy się na mnie patrzyli jak na głupia 😂
Ja dostaje ciuszki od bratowej i brata i nie mogę narzekać bo oni są naprawde kochani bo co moga to dają małemu mało tego wszystko przesyłają z UK.
Adapterów jeszcze nie mama ale planuje zakup w weekend bo codziennie jeżdżę autem.
cytrynówka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wiem, że napewno ciuszki 68-80 na "przedłóżeczko" dostanę na ze strony M, a z mojej pampersy 2-3. Już to 3 razy przerabiałam 😂
Dlatego mam wszystko czego potrzebuję z rozmiarów 56-62 plus pampersy 1. A reszta to takie pojedyńcze sztuki 68-92.
Zresztą większych rzeczy i tak nie planuje już mieć, bo każdy bobas inaczej rośnie i może się okazać, że coś kupię, a potem na lato będę miała same swetry i body z długim rękawem 😅cytrynówka lubi tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:niestety przy zderzeniu ten dolny pas i tak przesunie się na brzuch, więc nic to nie daje.
też mam w planach wypożyczyc adapter, mimo że jeżdzę tylko lokalnie.
Jakbym miała gdzieś daleko jechać to jest opcja wypożyczenia adaptera besafe. Na krótkie odcinki nie planuje. -
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj po ćwiczeniach, bałam się, że będzie w sali zaduch i może być ciężko, ale dałyśmy wszystkie radę. Przy okazji mam pytanko, czy ćwiczycie mięśnie dnia miednicy? Mi kuzynka poleciła bardzo fajne ćwiczenia na yt, z babeczką, która specjalizuje się w jodze i tak staram się robić jak mi się przypomni, ale z regularnością ciężko
Co do wyprawki, to ja już kompletuje odkąd dowiedziałam się płci i minął pierwszy trymestr (bo te były dla mnie traumatyczne). Powolutku powolutku, żeby sukcesywnie było. Mi to sprawia bardzo dużą przyjemność stąd pewnie ta decyzjaJak najbardziej rozumiem, że każdy może mieć inne zdanie, potrzeby i lęki.
Powodzenia na wszystkich wizytach!Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
Hej dziewczyny;) Muszę Was nadrobić... Alr u mnie albo ciągle coś do zrobienia albo od razu idę w drzemke wiec ciężko udzielać się na bieżąco
Dziś byłam na krzywej i nir było tak źle, wypilam bez problemu i czas szybko minął. Tylko wyglądam jak cpunka od tego klucia po żyłach
Ja też kompletnie nir mam w czym chodzić w te upały ale nie mam też czasu wybrać się na zakupy..
Dziś idziemy na drugie zajęcia do szkoły rodzenia. Bardzo fajnie tam jest. A wczoraj byłam pierwszy raz na gimnastyce i jakoś mam do tego mieszane uczucia więc zobaczymyW poniedziałek już wizyta i będziemy podglądać malca
Jeśli chodzi o golenie to ja szczerze, dawno tego nie robiłamAle depilator z nakładka golaca myślę że dobrze się sprawi:) No i lusterko w rękę
Miłego dnia! -
Ja zapinam normalnie pasy i są tego skutki, wczoraj o mało zawału nie dostałam. Wracaliśmy od rodziców (ja jako pasazer) i wyleciała nam sarna. Uderzenie nie było mocne, ale mimo wszystko dolny pas poczułam na brzuchu, a również zawsze się staram go dawać jak najniżej, ale dokładnie- to nic nie daje. Dopóki Mała nie zaczęła się ruszać byłam przerażona. Najwyższy czas zainwestować w adapter. No i jakby wydatków teraz było mało (Nie chodzi mi tylko o wyprawkę, w sierpniu rozpoczynamy budowę domu) to jeszcze doszło nam teraz potrzaskane auto.
-
Lubięswieczki te zwolnienia można zobaczyć w profilu zaufanym ZUS jeśli to masz. Ewentualnie można zalogować się przez bank ale też nie wszystkie banki to mają. Ja z Santander nie mogę się zalogować na przykład;/
Stayaway masakra, to się pewnie nadenerwowałas. Dlatego ten adapter jest tak ważny. Przy mocniejszym uderzeniu mocno mógłby się wcisnąć w brzuch, uszkodzić łożysko. Poszukajcie używanych nawet, później sprzedacie. Dla mnie to bardzo przydatny gadżet chociaż jeżdżę mąż 70 km do rodziców. Wy możecie uważać ale ktoś może w was wjechać albo właśnie jakaś sarna czy dzik wybiegnie. Nawet jak się uważa to nieszczęście gotoweLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dzien dobry mamusie!
U mnie 22 stopnie o 9:00 rano, wiec w koncu jakas poprawa. Zobaczymy czy beda dzisiaj zapowiadane burze, bo wczesniej w tygodniu nas ominely.
Noc mialam okropna. Jestem zupelnie niewyspana. Raz, ze ciezko mi sie w nocy oddycha (moja typowa doleglisoc ciazowa z opuchnietymi sluzowkami i zapchanym nosem), dwa ze od ilus dni znowu mam strasznie intensywne sny i to takie, ktore wypoczac nie daja. Budzilam sie po kilka razy a jak tylko oko zmruzylam to od nowa jakies zwariowane sceny. Pamietam tyle, ze mialam tlum ludzi w domu i nowa kuchenke (fajnie by bylo!) i ciagle mi ktos cos psul w domu i sie wkurzalam. A potem mi sie snilo, ze bylam na poczcie z moimi dziecmi i one mi uciekaly i biegaly i nie moglam ich zlapac, bo rece tylko dwie. Chyba moj mozg sie stresuje czy poradze sobie z 3
Widze, ze dzisiaj poruszylyscie temat adapterow pasow bezpieczenstwa. Ja kurcze od tylu lat jezdze tu jako kierowca, trzecia ciaza a nigdy mi to nawet przez mysl nie przeszlo. Czy to zle? Nie wiem, chyba nie czulam, zeby mi bylo potrzebne? Pasy mnie nigdy ani nie uwieraly ani nie uciskaly.
Lenka wspolczuje alergii, ale nie pomoge, bo dzieki Bogu uchowalam sie bez zadnych alergii.
Kark gratuluje udanych lowow! Mam niecny plan zostawic dziewczynki na pol dnia w ten weekend i pojechac do centrum handlowego (godzinna wycieczka) poszperac w H&M i nie wiem czym tam jeszcze. Zobaczymy czy moj plan wypali.
Aannkka bardzo ladnie wygladasz w tej sukience!
Ann nie panikuj. Ja pamietam jak slyszalam i czytalam mrozace krew w zylach historie przed pierwszym porodem. Straszne rzeczy sobie wyobrazalam. Nic strasznego jednak nie mialo miejsca.
VianEthel ja sie pomodle. Trzymaj sie.
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya