Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyŁania u mnie starsza 16.02, a młodsza 27.02 😊 Niby jeden miesiąc plus obie zaradne i zdolne, ale starsza - Wodnik - bardziej spokojna, a młodsza - Ryba - istny wulkan 😅
I jak, jesteście bez pampersów już ☺?
Ja w pt pobierałam krew w przychodni. Do wczoraj były wszystkie wynikina stronie diagnostyki prócz toxo i stwierdziłam, że pójdę zapytać co i jak. Okazało się, że babki wzięły kasę, nabiły rachunek, zapisały w swoim kajeciku, ale zapomniały zaznaczyć na karcie diagnostyki, że chce toxo 😒 A w lab już nie starczy surowicy i muszę iść znowu się kłuć 👿
Tylko nie wiem kiedy, bo dziś M ma szkolenie i nie mam z kim Basi zostawić, a jutro już wizyta i napewno nie będę mieć wyników 😒 -
nick nieaktualnyMama_Zuzia wrote:Mój 6-latek tak wczoraj był zamordowany wycieczka i piknikiem rodzinnym w przedszkolu, ze spał od 17 do 5:30 rano haha
-
nick nieaktualnyA ja musze sie pozalic:(
Wczoraj pojechalam do dentystki, a ze mialam jeszcze duzo czasu przed wizyta to stwierdzilam ze polaze po sklepach, jakas sukienke na lato kupie, na te upaly, bo nie mam ubran na taka pogode. Upatrzylam sibie wczesniej kilka modeli online i juz chcialam zamowic ale stwierdzilam ze pomierze, bo to roznie moze byc. No i zaczelam mierzyc najpierw ciążowe w swoim rozmiarze sprzed ciazy...ciasne, krotkie, niewygodne, oczywiscie z 6 ktore znalazlam na necie w sklepie byly tylko 2.
No to dawaj rozmiar wiekszy...niestety we wszystkim wygladalam zle i tragicznie. Zaczelam szukac sukienek fason A, i znow zaczelam mierzyc: rozmiar s nie wchodzi, w m matwrial opiety na dupie i tu zobaczylam jaki ja mam cellulit! O zgrozo! Z tylu to koszmarnie wyglada, do samych zgiec kolan pofalowana skora. Mina mi zrzedla.
Optymizm z zakupow prysl, kupilam ostatecznie 2 takie same sukienki aleazupelnie w inne wzorki,zupelnie nie ciazowe w hm. Ale przybilo mnie to strasznie, bo ja zawsze mialam nieskazitelna budowe ciala. Zawsze nosilam obcisle krotkie spodnice, sukienki, a to poczulam sie nagle jak slonica:(
-
A mięty to nie można w ciąży? Ja ogólnie i tak nie lubię, ale mnie zdziwiło.
Kumen poćwiczysz po porodzie i dojdziesz do siebie. Też nie lubię tych zmian ciążowych. Rozstępów się boję jak ognia.
Kark a dziecka nie możesz wziąć ze sobą?
A mój synek dzisiaj jedzie do parku linowego. Od 12 do 17. Podejrzewam, że i tak nie padnie wcześniej niż zawsze. Nie wiem skąd on ma tyle siły...
Animka ja z tego samego powodu nie kompletuje wyprawki, ale mocno się rozglądam żebym wiedziała co i jak i gdzie zamawiać. Będę chciała wszystko zamówić przez internet. No i pytam się dziewczyn bo trochę czasu minęło od poprzedniej ciąży i dużo nowych rzeczy. No i sytuacja się też zmieniła, bo będę mieszkała w domku a wcześniej w bloku i zupełnie nie wiem jak to ogarnąć. -
Na bolacy zoladek ja polecam rumianek, powinno szybko pomoc. Miete mozna i lipe na przeziebienie albo wysokie cisnienie.
Kumen u mnie tez delikatny celulit, ale wiem ze jak zaczne sie ruszac pod koniec ciazy a pozniej z wozkiem to szybko go sie pozbede. Na chwile obecna to tylko picie wody moze pomoc. A ja teraz wskoczylam w obcisle sukienki, bo nie trzeba brzucha wciagac, maz za mna cala niedziele jak zep chodzil ha haSyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
nick nieaktualny
-
Długo się nie pokazywałam:D A z racji tego, że dziś kolejny tydzień to łapcie słonice hahah
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9be2c54dadc.jpg
Dziś 10.15 wizyta proszę o kciuki!Kumen, klopsik, Karmazynova, kark zakamuflowany na maksa, Ann.., Karola9316, Aster4n, Kaska, AmyLee44, pola0909, Ula_Lbn, stayaway, cytrynówka, Agucha90s, Dori777, lgia1, miczitanka, RudaAnna, monkle, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya no właśnie, ja też mam dzisiaj wizytę
dobrze, ze mi przypomniałyście:)
a ze śmiesznych rzeczy to na samym środku cip*i zrobił mi się ogromny pryszcz! no cudniewidocznie wrósł mi włosek znowu:(
Ale będę dziś świecić tym pryszczem jak diodą lekarzowi, no wstyd nad wstydy
Mańka, marchev lubią tę wiadomość
-
Kumen wrote:a no właśnie, ja też mam dzisiaj wizytę
dobrze, ze mi przypomniałyście:)
a ze śmiesznych rzeczy to na samym środku cip*i zrobił mi się ogromny pryszcz! no cudniewidocznie wrósł mi włosek znowu:(
Ale będę dziś świecić tym pryszczem jak diodą lekarzowi, no wstyd nad wstydyale spoko ja mam tak pocieta Bożene, że jak lekarz podczas badania nie walnie śmiechem to będzie super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 08:57
-
nick nieaktualnychciałam jeszcze powiedzieć, że bardzo mi się podoba atmosfera jaka panuje na naszej grupie.
Czasami podczytuję inne miesiące i to co się tam dzieje/działo to przechodzi ludzkie pojęcie.
Babki sobie skaczą do gardeł. W którymś już skończonym miesiącu dziewczyny poopuszczały forum i założyły grupę na fb, ponieważ atmosfera była nie do zniesienia.
Tak więc fajnie, że u nas jest inaczej, jakoś tak swojskoI dziękuję za to dziewczyny :*
VianEthel2, Ann.., pola0909, Ula_Lbn, stayaway, Mańka, cytrynówka, manda21, lgia1, miczitanka, RudaAnna, marchev, Mila lubią tę wiadomość
-
Kciuki za dzisiejsze wizytujace!
Ja jutro podejrze Arka 😁
Animka dużo siły i nie uciekaj od nasja też nie zawsze umiem się wbić. Nie każdy temat jest dla mnie.
Na żołądek polecam miete. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.
Kumen przy dziecku szybko wrócimy do formy sprzed ciazyważne, by później też się pilnować.. Ja po zakończeniu karmienia piersią odpuściłam i przytyłam. Zaczęłam obecną ciążę z 5 kg więcej niż w pierwszej
ale tym razem się nie dam 😁
Aannkka piękny brzusio
Kark kurcze nie fajna sytuacja w tym laboa dzieciaki miały swietne wycieczki
z okazji dnia dziecka?
-
aannkka pięknie wyglądasz, brzusio super
Idę zaraz na sklepy kupić buty, bo mogę założyć jedynie klapki a one już średniej nowości.
Na puchnące nogi polecam żel kojący Detramax, koleżanka mi poleciła i jak dla mnie jest super
Nie zawsze się udzielam, ale czytam na bierząco, ostatnio jak był temat o porodzie to jakoś w padłam w panikę i przestałam wchodzić na klika dni na forum, jakoś mnie to przeraża, studenci, czy mnie przyjmą na oddział, jak to będzie wglądać... wolę unikać jeszcze tego tematu.
Tak sobie myślałam, że może umieścimy na 1 stronie przydatne dla nas inf, np dot. torby do szpitala, planu porodu, wyprawki.
Coś tam już znalazłam, ale jak macie coś fajnego to podeślijcie:)
Oczywiście trzymam kciuki za Wszystkie wizytujące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 09:12
Karmazynova lubi tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Ja robiłam wczoraj powtórkę z badania moczu i się okazuje, że i białe i czerwone krwinki w normie a i bakteri nie za wiele. Ewidentnie dzień wcześniej była zanieczyszczona próbka.
Ja będę mieć dziś zryty dzień, bo jest pierwsza rocznica śnierci mojej babci. Pomódlcie się proszę w jej intencji.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Kumen napisała:
a no właśnie, ja też mam dzisiaj wizytędobrze, ze mi przypomniałyście:)
Ale będę dziś świecić tym pryszczem jak diodą lekarzowi, no wstyd nad wstydy
aannkka wrote:Hahahahha mi też często się robi w tych okolicach masakraale spoko ja mam tak pocieta Bożene, że jak lekarz podczas badania nie walnie śmiechem to będzie super
hehe dziewczyny uwielbiam Was
Ja znalazłam patent na golenie
mam takie spore lustro oparte o ścianę, zabieram je i wkładam do wannywszystko super widać
U mnie sprawdza się depilator z nakładką golącą, nie mam żadnych zacięć i podrażnień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 09:19
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
No dobra dziewczyny, jak się leży to brzuch trochę mniej wadzi. Tylko ja wanny nie mam
no lusterko paruje hahaha
Z pryszczem to super sprawa. Mi ostatnio na tyłku wyszedł... Fryzurę też pewnie miałam z kępkami
Anka ale jaka Ty opalona! Ja jestem jak trup. Mąż mówi że córka młynarza. Polećcie jakiś balsam brązujący plisss. Można w ciąży? -
Zadzwonilam do lekarki bo myślałam że zejdę z bólu. Kazała mi odstawić Sorbifer bo stwierdziła że pewnie na to tak źle zareagowałam. Także nie pozostaje mi nic innego jak zakisic buraki.....
Po dwóch mietach przeszło na szczęście i wróciłam do żywych....