X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Któraś pisala że nie umie się wbić,ja też... Bo wy już ciągle o wyprawce a ja jeszcze o tym nie myślę. Dla mnie to za wcześnie. Chyba na razie dam sobie spokój z forum wogole.

Animka no co Ty? Daj spokoj. Przeciez tematy sa poruszane od Sasa do lasa: o kleszczach, o pogodzie, o samopoczuciu i opuchnietych konczynach, itd. itp. A wyprawke to wiadomo kazdy sobie kompletuje we wlasnym tempie.
    Tu jest wiele tematow, w ktorych ja sila rzeczy nie bede uczestniczyc, bo ani L4 mnie nie dotyczy (bede pracowac az urodze), ani ZUS, ani nawet wizyty i badania nie ida tym samym torem (USG jedno na trymestr). I mam 6 godzin roznicy strefy czasowej, ale jestem i kibicuje wszystkim i kazdej z osobna, bo wszystkie mamy ten sam cel (wrzesien) 😊

Ula_Lbn, VianEthel2, Karmazynova, Agucha90s, Aster4n, AnnaB. lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda- pewnie masz rację. Ja po prostu za dużo przeszłam w poprzedniej ciąży i mam schiz straszny ciągle i uważam że wszystko jest w sklepach dostępne i da się kupić w razie potrzeby. Zdaje sobie sprawę że to jest moje dla wielu dziwne podejście.

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka- ale przecież ani Nikt nie krytykuje Twojego podejścia ani nic, ja Cię rozumiem i każdy robi zakupy we własnym „terminie”. Ja np po prostu wole wszystko wcześniej mieć gotowe bo nie mam takich doświadczeń, poza tym jakby nie było ja jestem koniec sierpnia/ początek września z porodem wiec tez szybciej muszę o tym myśleć niż np osoby z końca września. Przecież tematów tu od groma, myśle ze każdy znajdzie coś dla siebie :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola- ale fajnie z tym dentysta! Nic tylko się cieszyć :)

Annkkaa- kciuki za wizytę, o której masz?

pola0909 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda a Ty sie coreczki teraz spodziewasz? Bo ja trzy ciaze, trzy dziewczyny i glownie tylko slodkie smaki za kazdym razem

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    cześć dziewczyny jak samopoczucie ?? kto wizytuje w piatek?

Ja! Ja! :D !!

Animka nie uciekaj :) ja miesiąc temu też jeszcze nic nie miałam poza kilkoma gadżetami, więc rozumiem, że na razie jeszcze temat Ciebie nie dotyczy. Między nami właśnie taka różnica TP, ja podobnie jak Mama_Zuzia liczę się, że mogę jednak przesunąć się na sierpień. Wakacje mi zlecą nie wiadomo kiedy, do tego caaaały sierpień jest zamknięty żłobek syna, więc temat wyprawki wolę mieć zamknięty do tego czasu, żeby z nim po sklepach nie ganiać ani w domu nie siedzieć i na kurierów nie czekać :D

k878- też już poszalałam z klimą w domu i w samochodzie i od razu kichanie i poranny ból gardła :/

manda- gdzie mieszkasz :)? może i do Wrocławia dojdzie jakieś orzeźwienie :)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 3,5latek wczoraj i przedwczoraj miał kleszcza wyciąganego. Jego pierwsze dwa w życiu. Ja nie lubię, ale nie panikuję. Raczej nie skupiam się na tym, że ojej, co to może być. Środków chemicznych na kleszcze mu nie dam. Dramat jezeli chodzi o ich skład. Gdzieś czytałam o naturalnych odstraszaczach /olejkach eterycznych/, muszę jeszcze raz poszperać. Chyba chodziło głównie o geraniowy???

Jutro po 4 miesiącach zwolnienia wracam do pracy. Będzie ciekawie. Choć nie da się ukryć, że od ok 2tyg jestem w dobrej formie, najlepszej jak do tej pory. Przez 5,5 miesiąca męczyły mnie nudności. Katastrofa.

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Staszka wrote:
    Jutro po 4 miesiącach zwolnienia wracam do pracy. Będzie ciekawie. Choć nie da się ukryć, że od ok 2tyg jestem w dobrej formie, najlepszej jak do tej pory. Przez 5,5 miesiąca męczyły mnie nudności. Katastrofa.

Wow! na długo planujesz powrót do pracy?

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Staszka życzę powodzenia w powrocie do pracy, spora przerwa ale czeka nas dłuższa porodzie ;) ja jakoś nie umiem się rozstać z pracą mimo zwolnienia dzwonię i już byłam dwa razy na kawie ;) Dziewczyny chyba hormony już nam szaleją nie ma co rezygnować z forum tematów jest mnóstwo, a jeśli chodzi o wyprawkę to ja np też byłam zdania, że zawsze za szybko po poprzednich przejściach tylko mama naciskała żeby coś kupować i jak ostatnio wylądowałam niespodziewanie w szpitalu i lekarz zasugerował, że z rozwiązaniem może być różnie to hymn....stwierdziłam, że mama ma rację więc sytuację są różne A nie przewidzimy co może się wydarzyć ;)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka- tak, dziewczynki. U mnie tak typowo, bo w ciazy z synem w ciagu wiosny zjadlam wszystkie kiszone ogorki jakie tylko byly w domu ;-) a teraz slodkie, sledzie, pomidory
    Cytrynowka- bieszczady. Zobaczymy jaka bedzie jutro temperatura. Po deszczu cieplo, ale cudne powietrze.

Animka899 kazdy ma inne podejscie, troche wiecej optymizmu. Bedzie dobrze. Kazda z nas ma jakies schizy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 21:05

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Staszka wrote:
    Mój 3,5latek wczoraj i przedwczoraj miał kleszcza wyciąganego. Jego pierwsze dwa w życiu. Ja nie lubię, ale nie panikuję. Raczej nie skupiam się na tym, że ojej, co to może być. Środków chemicznych na kleszcze mu nie dam. Dramat jezeli chodzi o ich skład. Gdzieś czytałam o naturalnych odstraszaczach /olejkach eterycznych/, muszę jeszcze raz poszperać. Chyba chodziło głównie o geraniowy???

Wow! Dość nietypowo muszę przyznać!

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u nas dziś 29 na plusie, ale kapalam się z młodą w basenie ale było fajnie :) co do preparatów na kleszcze i komary to polecane jest i ja też mam z firmy hit, naturalny dla dzieci, jutro wchodzę w 3trymestr nieprawdopodobne hihi, ja dziś widziałam styczeń 2020 i byłam w szoku a tu już luty?? Masakra hihi

3i49tv734kk70k5a.png
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane już dość sporo było mówione o Zusie /l4 dlatego mam pytanie: styczniu byłam na l4miesiecznym przez krwiaka i po miesiącu wróciłam do pracy a od 1maja poszłam już na l4 na stałe i moje pytanie kto za maj powinnien wypłacić mi wypłatę szefowa czy ZUS ??mam nadzieje ze to mniej więcej logicznie napisałam bo ja już zgłupiałam,zadzwoniłam do szefowej co z moja wypłata a ona ze w styczniu mi płaciła ze teraz ZUS za maj powinnien to prawda ?

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Kochane już dość sporo było mówione o Zusie /l4 dlatego mam pytanie: styczniu byłam na l4miesiecznym przez krwiaka i po miesiącu wróciłam do pracy a od 1maja poszłam już na l4 na stałe i moje pytanie kto za maj powinnien wypłacić mi wypłatę szefowa czy ZUS ??mam nadzieje ze to mniej więcej logicznie napisałam bo ja już zgłupiałam,zadzwoniłam do szefowej co z moja wypłata a ona ze w styczniu mi płaciła ze teraz ZUS za maj powinnien to prawda ?
    jesli zatrudnia mniej niz 20 pracownikow to 33 pierwsze dni placi pracodawca, dalsze zwolnienie placi zus. Zus ma 30 dni na wyplate swiadczenia po zakonczeniu danego zwolnienia lekarskiego.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile się nie mylę pierwsze 33 dni zwolnienia w roku kalendarzowym wypłaca pracodawca, potem ZUS

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczęłam segregację ubranek po powrocie ze szpitala, chociaż wcześniej o tym nie myslalam, a raczej myslalam, że mam na to czas.
    Na kleszcze słyszałam o olejku lawendowym.

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kleszczofobię. W niedzielę wyciągałam jednego z mojej małej. To jej pierwszy... Był tam krótko, nic nie wypił, więc mam nadzieję, że nie zdążył nic wstrzyknąć.

Kark - moja jest z 15.02. :)

Laurka z tym koszem zimą to jeszcze łatwiej ;) a Ty zmieniasz ostatnio zdjęcia i ciężko się przyzwyczaić ;)

Jutro wizyta :D

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • monkle Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłyście, że można ściągnąć aplikację ovufriend i stamtąd przejść na to forum? Ciekawie, bardzo jestem do tyłu z tym newsem? 😂

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkle/ ja nie wiedziałam haha :)

Dzień dobry, wstałam godzinę temu 😬

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Opiekunce coś wypadło i zostałam z młodą w domu. A cos mnie żołądek boli:/ już czuję że będzie ciężki dzień...

Macie rację że chyba wczoraj jakiś zły dzień miałam i wszystko mnie drażniło. Fajna tu jest atmosfera i bardzo sie już przyzwyczaiłam.

Ja kleszcza miałam raz w życiu bardzo dawno temu jak jeszcze nie było tyle o tym wiadomo ale nic mi sie nie działo. Na szczęście odpukac u mnie w rodzinie jakoś nikt nie miał. Ja kupiłam ostatnio z ziajki na komary kleszcze i meszki i jak byliśmy w górach to sie psikalismy.

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ