X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg III trymestru mam 03.07 :D

Vian jesteś tak dzielna! :* dawaj znać co u malutkiej :*

P.S dziewczyny macie jakieś fajne koszulę do szpitala do karmienia ? :D

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie cyc nie urósł bo staniki noszę nadal te same

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K i kark podziwiam i wielbię bo naprawdę nie mam pojecia jak dałyście radę tak szybko. Mnie znow wrociła temperatura. Podobno mam jakąś infekcję ale wiecej nie wiem. Dostaję 2 antybiotyki. Przecibolowe wzięlam dzis raz, ale się przeciągnęłam bo rano chodziłam trochę a potem byliśmy z mężem u psychologa i siedziałam cały czas a potem laktator jeszcze i zebrało się za dużo czasu. Także ja zdycham, jeżeli kiedykolwiek będę jeszcze musiała zdecydować o rodzaju porodu to naturalnie, chyba że będzie zagrozenie życia. Póki co nie piszę sie drugi raz. Aha i dalej mam cewnik. Śmiać mi się chce jak mi każą pić 3 litry wody dziennie.
    Ale mleczka po południu było juz, uwaga uwaga... 15ml 😙

kark zakamuflowany na maksa, monkle, elvira lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi urosły z 70A do 70C i jestem zachwycona bo wcześniej to.. rozmiar mówi sam za siebie :P ale pewnie p9 zejdą więc nie ma się co cieszyć.
    Natomiast przerażają mnie moje brodawki, wcześniej nie miałam też praktycznie w ogóle, a teraz zrobiły się ogromne ☹

3jgx3e3koyqms61s.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja usg III trymestru mam 03.07 :D

Vian jesteś tak dzielna! :* dawaj znać co u malutkiej :*

P.S dziewczyny macie jakieś fajne koszulę do szpitala do karmienia ? :D

Ja sobie już zakupiłam trzy. Dwie do karmienia i trzecią taką do porodu ( z założeniem że "po" idzie do kosza)

pierwszą kupiłam taką: https://szykownamama.pl/product-pol-27554-9202-Koszula-nocna-Dobranocka-grey-melange-5.html?gclid=CjwKEAjw__fnBRCNpvH8iqy4xl4SJAC4XERPgIh9qdU3a86xJBHdP6pWH-NeDRATFSOmLz_G2LWwAhoCcknw_wcB . (rozm. L a nie jestem jakaś super wielka)

jest spoko, ale tego zapięcia chyba nie polecam dziewczynom z dużym biustem, bo się mocno rozchodzi. Zostawiłam ,ale w związku z tym zamówiłam inną i innym zapięciem i czekam na taką: http://granatovo.com/produkt/sukienka-do-porodu-granatova-wazki/

Jest droga, ale mam nadzieję, że będzie dobra i będę się w niej dobrze komfortowo (np. podczas karmienia).

Trzecia koszula jest z rynku za groszę :D Ma duuuże rozpięcia na bokach do karmienia (bo prawie do pasa) więc idealna na pierwsze kangurowania a potem papa. To, na co nie zwróciłam na początku uwagi, to sposób zapinania.
    Ta z rynku ma guziki- o matko, ale się namęczyłam, żeby je porozpinać. Także polecam brać to pod uwagę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 16:43

aannkka lubi tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:28

• Karola9316 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wrote:
    No wlasnie tez tak myślałam i dlatego pytam tutaj :)

Normy się zgadzają, a szczerze to nie słyszałam o tym że musi być niższy. Jak teraz pomyślę to jest to logiczne hmnmm

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • AnnaB. Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Mi piersi urosły z 70A do 70C i jestem zachwycona bo wcześniej to.. rozmiar mówi sam za siebie :P ale pewnie p9 zejdą więc nie ma się co cieszyć.
    Natomiast przerażają mnie moje brodawki, wcześniej nie miałam też praktycznie w ogóle, a teraz zrobiły się ogromne ☹

Moim kilku znajomym coś tam z większych piersi zostało jeszcze jak skończyły karmić nawet także jest nadzieja że coś się uchowa ;)

qq87hdgef1lxvnz0.png

[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️

Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc)
  • k878 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, przy takim niskim wyniki po godzinie to ja bym się nie przejmowała.

Vian, ale Twoje cięcie było specyficzne, z uwagi na wiek ciazy pewnie je robili w innym miejscu, poza tym może naruszyli tkanki których normalnie nie trzeba dotykać. Nie mówiąc o tym ze może inaczej się wyciąga takie malutkie dzieci.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem która z Was pisała o większych brodawkami ale tak jest, do tego później robią się takie mega mega ciemne :p nawet mój facet to pamięta z pierwszej ciąży hahah :)
    Gdzie są wieści z wizyt?

Vian- brawo za mleczko! Rozmowa z psychologiem udana? Będziecie chodzić z mężem? Uważam ze to super pomysł !

Dziewczyny brzuszki ciążowe są najsłodsze na świecie, czy mniejsze czy większe to nie ma znaczenie, rosną w nas małe cudy !:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 17:31

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Millkka Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian serdeczne gratulacje i dużo dużo zdrówka dla Ciebie i małej. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Dziewczyny czy któraś miała taką sytuację, dzisiaj miałam badanie krzywej i niestety ale zwymiotowałam wszystko. Nie dam rady tego powtórzyć. Robiło mi się słabo i ciągle mdliło aż nie wytrzymałam. A wynik mną czczo miałam 67 gdzie normą jest od 70. Myślicie że jest jakaś alternatywa dla tego badania ?

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millkka wrote:
    Vian serdeczne gratulacje i dużo dużo zdrówka dla Ciebie i małej. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Dziewczyny czy któraś miała taką sytuację, dzisiaj miałam badanie krzywej i niestety ale zwymiotowałam wszystko. Nie dam rady tego powtórzyć. Robiło mi się słabo i ciągle mdliło aż nie wytrzymałam. A wynik mną czczo miałam 67 gdzie normą jest od 70. Myślicie że jest jakaś alternatywa dla tego badania ?

Niestety nie ma alternatywy innej- wtedy wskazane jest powtórzenie badania, próbowałaś ze zwykła glukoza? Bo są tez dostępne w aptekach takie napoje glucotest się nazywaja

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:

Zazdroszcze. Mi wlasnie taki poczatkowy rozmiar zostal. Piersi mi sie tylko robia pelniejsze w trakcie laktacji, a potem znowu tyle co nic na klacie ;) A brodawki wroca do dawnego rozmiaru jak przestaniesz karmic. Moje tez z malych robia sie ogromne w trakcie ciazy i karmienia.
    Ja mysle o plastyce tak na 40. urodziny moze ;)

Nie nadrobie Was dzisiaj - w poniedzialki zawsze najtrudniej, bo w pracy zarobiona po pachy :/

Vian jestes bardzo dzielna. Tylko patrzec jak rozkrecisz laktacje na dobre, a Twoje mleko naprawde na wage zlota dla malutkiej! <3

Czy ktoras z doswiadczonych mam tutaj wyjasni mi o co chodzi z paznokciami w polskich szpitalach? Bo juz wiele lat temu przyjaciolka, ktora pierwsza wsrod moich znajomych rodzila powiedziala mi, ze kaza zmywac lakier z paznokci itp. ale albo mi nie powiedziala dlaczego i po co, albo za Chiny ludowe nie pamietam o.O

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ginekolog pisała o lakierach:
    https://mamaginekolog.pl/paznokcie-do-porodu/

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Zazdroszcze. Mi wlasnie taki poczatkowy rozmiar zostal. Piersi mi sie tylko robia pelniejsze w trakcie laktacji, a potem znowu tyle co nic na klacie ;) A brodawki wroca do dawnego rozmiaru jak przestaniesz karmic. Moje tez z malych robia sie ogromne w trakcie ciazy i karmienia.
    Ja mysle o plastyce tak na 40. urodziny moze ;)

Nie nadrobie Was dzisiaj - w poniedzialki zawsze najtrudniej, bo w pracy zarobiona po pachy :/

Vian jestes bardzo dzielna. Tylko patrzec jak rozkrecisz laktacje na dobre, a Twoje mleko naprawde na wage zlota dla malutkiej! <3

Czy ktoras z doswiadczonych mam tutaj wyjasni mi o co chodzi z paznokciami w polskich szpitalach? Bo juz wiele lat temu przyjaciolka, ktora pierwsza wsrod moich znajomych rodzila powiedziala mi, ze kaza zmywac lakier z paznokci itp. ale albo mi nie powiedziala dlaczego i po co, albo za Chiny ludowe nie pamietam o.O

Laurka skopiuje Ci od mamyginekolog, bo sama bym tego lepiej nie ujęła:
    Jeżeli chodzi o paznokcie u rąk to jest jeden mały problem – tym problemem jest urządzenie o nazwie pulsoksymetr – jest to taka jakby nakładka na palec, która informuje lekarzy o Waszym pulsie oraz o utlenowaniu krwi tętniczej. Pulsoksymetr działa poprzez ocenę „koloru” krwi przez płytkę paznokcia. Jeżeli macie pomalowane paznokcie – czy to zwykłym lakierem czy hybrydą – to pulsoksymetr może albo w ogóle nie działać albo może dawać zafałszowane wyniki. (Sprawdzałam ostatnio przez lakier hybrydowy – w ogóle nie było odczytu)

Nie przy każdym porodzie pulsoksymetr jest konieczny – jednak zawsze przy cięciu cesarskim oraz zawsze kiedy kobieta decyduje się na znieczulenie porodu, pulsoksymetr będzie wykorzystany żeby monitorować jej stan.

Ja przy pierwszym porodzie nie miałam nic na paznokciach, teraz zapewne skorzystam z bezbarwnego topu do hybrydy (tez pisała mamaginekolog ze wtedy działa w razie czego ten pulsoksymetr)

Edit: Ula mnie wyprzedziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 17:59

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Borówka86 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark jeszcze nie jest pewne cc ale jestem po elektrokonizacji szyjki macicy wiec nie wiadomo jak sie ona zachowa, mam guza 5,5 cm na tarczycy , na to wszystko jeszcze waga małego 1300 g w 27tc . Lekarz powiedział zebraczej bedzie ważył okolo 4 kg albo wiecej a to jest wskazanie do cc tym bardziej ze pierwsze miałam cc.
    Moj biust w ciazy i w trakcie karmienia robi się ogromy z 70B robi sie z 3 razy wiekszy. Po zakończonym karmieniu wróciły do normy tylko w obwisłej wersji 😉
    Dziewczyny macie śliczne brzuszki te wieksze i te mniejsze 😊

3jgx3e3k1cxa9mtv.png
    3i49roeqd2kczm3w.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam. To bardzo ciekawe zatem, ze w USA nikt absolutnie o tym nie wie.
    Mam tak badany puls na kazdej wizycie no i wiadomo zakladaja to ustrojstwo na palec w szpitalu. Zeby nikt z wyszkolonego personelu medycznego o tym nie wiedzial i slowa nie powiedzial, to dla mnie jest jakas wielka zagadka.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • k878 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi nie wróciły do siebie po ciazy i karmieniu. Rozmiar tak, kształt nie. Brodawki mam większe i ciemniejsze.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Mi piersi nie wróciły do siebie po ciazy i karmieniu. Rozmiar tak, kształt nie. Brodawki mam większe i ciemniejsze.

Swoja droga jestem ciekawa czy dlugosc karmienia ma z tym jakikolwiek zwiazek czy to wszystko zalezy od indywidualnych uwarunkowan i predyspozycji

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobie Was później. Szybkie info :) Już po wizycie :) Maluch 1100g, rośnie zdrowo chlopczyk:) Ułożony jest już główka w dół :) Coś czuję że zrobi niespodziankę pod koniec sierpnia :D

Ula_Lbn, Pom-pon, Arashe, AnnaB., stayaway, Karmazynova, alex0806, Kaska, Mańka, pola0909, kark zakamuflowany na maksa, k878, monkle, elvira, Gosa, Agusia_pia, aannkka lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ