Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stayaway wrote:Ja mam 3 lipca usg 3 trymestru:)
Zwichrowana interes życia, super! Ja też kupowałam 2 paczki takich ubranek i później jeszcze trochę dokupilam w rozm. 68 od koleżanki, ogólnie mam tego tyle że nie sądzę żebym zdążyła w każdą rzecz mała ubrać choć raz 😂 w jakim rozmiarze masz te ciuszki?
56, 62 i 68. Mniej więcej wszystkich po równo.
Zastanawiam się, czy nie za wcześnie to USG 3 trymestru mam wyznaczone, ale lekarz pewnie wie co robi ;]
Powiem Wam w czwartek jak było.
Mila- ja wchodzę przez stronę.
My już po ćwiczeniach
Pom-pon, monkle, Agucha90s, Kaska, Karmazynova, lgia1, kark zakamuflowany na maksa, pola0909, Ula_Lbn, stayaway, marchev, Mańka lubią tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Dargol wrote:Ja na paznokcie idę jutro:) I tak się zastanawiam czy do porodu hybrydy trzeba będzie zdjąć? Ktoś mi to mówił, ale nie wiem czy jest to wymóg we wszystkich szpitalach? Chyba zapytam na szkole rodzenia:) Chodzimy dwa razy w tych po 2h😅 ale chyba warto:) Ja wizytuje w piątek i tez najdłuższa moja przerwa:) wcześniej wytrzymywałem 2 tyg😂
Mi ostatnio Panie w szkole rodzenia powiedziały właśnie, że nie ma konieczności ściągania hybrydy. Sama bylam przekonana, że to konieczne. Mówiły, że jak coś się dzieje, to szpitale i tak mają profesjonalną aparaturę i podłączają pacjentkę.
Ja 3 trymestru też mam 27.06Generalnie jeśli nasz lekarz ma dobry sprzęt i doświadczenie to nie ma konieczności wykonywania go gdzieś indziej. W tym usg nie ma jakiś dodatkowych certyfikatów czy wymagań jak np. w prenatalnych
Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
Igia- no oczywiście że jak muszą to sobie poradzą i z hybryda na paznokciach ale ja uważam że po co? Nigdy nie wiadomo co się wydarzy w trakcie porodu więc lepiej być przygotowanym i żeby nie musieli kombinować. Uważam że można wytrzymać bez hybryd na czas porodu. Jak już bardzo chcemy to zwykłym lakierem bezbarwnym pomalować.
-
nick nieaktualnyAnimka ja mam to samo - normlana wizyta 06.07, jak przy okazji zrobi dokładniejsze usg jako III trymestru to fajnie. Ale prawda jest taka, że i prenatalne i połówkowe miałam tak super dokładne, że jestem spokojna i nawet nie czuję potrzeby iść do kogoś jeszcze 😊
Borówka jakie masz wskazania?
Ja ból po cc miałam okropny, ale do przeżycia, bo mam wysoki próg bólu 😉
Ale na mnie nie działało nic 😒 Nawet ta morfina czy ketonal w kroplówce, zagłaszałam to pielęgniarkom, ale mówiły, że nic mocniejszego i tak dostać nie mogę. Także po odpięciu od kroplówki nawet nie brałam tabletek, bo i tak nie działały.
Ale pionizację, wyjęcie cewnika, pierwszy samodzielny prysznic miałam po 16h (cc prawie 13, postawienie na nogi o 5 rano).
Od razu chodziłam, przebierałam, nosiłam, spacerowałam po korytarzu, wszystko wyprostowana, a nie przygarbiona, bo wzięłam sobie radę położnych do serca, że im szybciej będziemy na nogach tym szybciej dojdziemy di siebie też w domu.
Na kolejną noc syn był ze mną cały czas, mimo, że pielęgniarki kilka razy przychodziły i mówiły, że po cc mogę oddać dziecko.
Ale mimo to, że wszystko ograniałam lepiej niż babka z sali po sn to bolało jak cholera, cały czas, non stop 😔 -
Karola9316 wrote:Hahahha ja swojego zdjęcia nie dodaje, start z waga 90 na plusie już 6 kg. Więc to ja jestem największym słoniem na forum hahaha
Karola ja podobnie :p nie jesteś samaKarola9316 lubi tę wiadomość
[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️
Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc) -
Animka ja jestem podobnego zdania. Też w tym miesiącu je już ściągam. Po porodzie tez nie wiadomo, kiedy znajdziemy czas na wizytę
Natomiast, szkołę tą prowadzą położne, które na co dzień pracują też w szpitalu i mówiły, że to jest mit. Więc jeśli ktoś nie ma potrzeby ściągania bądź nie zdąży tego zrobić to nic się nie stanieWyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
My z mężem zastanawiamy się właśnie nad USG 3 trymestru.. Miałam amniopunkcje, echo serduszka i wszystko ok. Teraz będzie również cc, a badający mnie co wizytę lekarz bada mnie na tym samym sprzęcie co robi się prenatalne. On zaleca ich zrobienie, ale mam wrażenie, że dla kasy... Mąż nie widzi potrzeby robienia szczegółowo tych 3 badań, a ja się zastanawiam...
Co do hybryd, to będę ściągać je w sierpniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 15:06
-
lgia1 wrote:Animka ja jestem podobnego zdania. Też w tym miesiącu je już ściągam. Po porodzie tez nie wiadomo, kiedy znajdziemy czas na wizytę
Natomiast, szkołę tą prowadzą położne, które na co dzień pracują też w szpitalu i mówiły, że to jest mit. Więc jeśli ktoś nie ma potrzeby ściągania bądź nie zdąży tego zrobić to nic się nie stanieSyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Hej czytam Was ciagle ale napisac nie ma.czasu.
Vian podziw za sile. :*
U nas upaly. Siedze z malym w domu. Mąż ciagle w domu wiec wcale Malego nie nosze ani nic bardzo nie robie zeby ta blizna sie nie rozchodzila. Za 11 dni wizyta. Oby nie bylo szpitala po niej...
Ktoras podawala wyniki glukozy. Po 2 godz nie powinien byc wynik nizszy niz po godz??
Brzuszki ladne
Dzis zaczynam 28 tc i III trymestr!
Maly od wczoraj kopie na samym dole az szyjka boliWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 15:16
Gosa lubi tę wiadomość
-
manda21 wrote:wiesz to zalezy od szpitala, u mnie maja taki sprzet ze lepiej nie miec zrobionych. I jeszcze jedna kwestia, pod hybryda tworza sie nie widoczne mikroprzestrzenie i dluzszym paznokciem mozna podrapac i zakazic noworodka.
Pewnie, trzeba sobie to już indywidualnie rozważyćTak jak pisałam, ja też jestem za ściągnięciem. Natomiast napisałam informację, jaką uzyskałam od osób, które obcują z tym na co dzień, bo takie było pytanko.
Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
K878, ja myślę że dziewczyny się tylko przekomarzają z tymi brzuchami 😉 duze, małe, jaka to różnica, skoro na ich kształt i wielkość nie mamy wpływu 😉
Ja 3prenatalnych nie robię. W pierwszej też nie robiłam. Nie widzę potrzeby skoro wszystko do tej pory było ok. -
nick nieaktualny
-
Kark - ja miałam początkowo ten termin teraz jest już na 17.09 Mam jeden jajnik i przez to bardzo nieregularne cykle od 35 dni do 70 więc u mnie termin był określony tylko z USG bo z miesiączki wychodzi na sierpień 😁
Ja też startowałam z dużą wagą, bo 80 kg i brzuch jak brzuch ale najgorzej że on ma dużą konkurencję w postaci biustu który z 75H zrobił się 80K 😕 mam nadzieję że już nie urośnie dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 16:12