Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też już po wizycie. Ostatnia wizyta w sobotę dzidziuś miał 2.6 mm serduszko biło 129 na minutę. A dziś... Dzidziuś ma tylko 4. 6 mm a serfuszko bije 116. Ostatnio termin porodu był na 8.09 teraz na 12...lekarz każe być dobrej myśli ale ciężko. Kolejne usg za półtora tyg
-
Sovi wrote:Ja też już po wizycie. Ostatnia wizyta w sobotę dzidziuś miał 2.6 mm serduszko biło 129 na minutę. A dziś... Dzidziuś ma tylko 4. 6 mm a serfuszko bije 116. Ostatnio termin porodu był na 8.09 teraz na 12...lekarz każe być dobrej myśli ale ciężko. Kolejne usg za półtora tyg
Sovi z tego co się orientuje dalej to jest w zakresach normy, wiec staraj się pozytywnie myśleć :* może po prostu będzie mniejsze troszkę a potem na dalszym etapie ciąży nadgoni -
Sovi, wydaje się że wszystko jest w normie. Trzeba myśleć pozytywnie
MOJE czekamy z niecierpliwością na wieści!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 17:46
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Lekarz jak zaczęłam marudzić że za mały że za wolno itd stwierdził że odetnie mi dostęp do internetu. I że dobrze ze jestem na siłach pracować bo bym ciągle siedziała w necie i przeglądala. Staram się być dobrej myśli choć nie rozumiem czemu serce zwolnilo. Dr mówił że to też może być związane z moim stresem czy ruchem dziecka a pomiary też nie muszą być mega precyzyjne kwestia błędu ludzkiego. Muszę być dobrej myśli i jakoś przetrwać te 1.5 tyg.
Też czekam na wieści od MOJEspeakyourmind93, Mamadwojki, pola0909 lubią tę wiadomość
-
Sovi mój lekarz na wizycie nie mierzył nawet tętna dziecka, po prostu sprawdził tylko czy bije:) i na następnej pewnie też nie zmierzy. Więc mniej stresu. Ale w sumie zapytam go, bo wszystkie mialyscie chyba mierzone
Moje trzymamy kciuki i czekamy na info!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 18:26
-
Lubieswieczki wrote:Sovi mój lekarz na wizycie nie mierzył nawet tętna dziecka, po prostu sprawdził tylko czy bije:) i na następnej pewnie też nie zmierzy. Więc mniej stresu. Ale w sumie zapytam go, bo wszystkie mialyscie chyba mierzone
Moje trzymamy kciuki i czekamy na info!
Ja tez nie mialam mierzonego tetna dzidziusia Maluch mial prawie 9mm, taki okruszek a serduszko jeszcze mniejsze... ale widzialam, ze bije i to mi wystarczy Nastepna wizyte mam w 10 tygodniu ciazy wtedy juz pewnie posłucham bicia serduszkapola0909 lubi tę wiadomość
-
Hm, mnie gin kazała od razu lecieć do stomatologa żeby zacząć leczyć zęby jak najszybciej. Nie spodziewam się, że będzie tego dużo bo pół roku temu wszystko wyleczyłam.
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
speakyourmind93 wrote:Ja tez nie mialam mierzonego tetna dzidziusia Maluch mial prawie 9mm, taki okruszek a serduszko jeszcze mniejsze... ale widzialam, ze bije i to mi wystarczy Nastepna wizyte mam w 10 tygodniu ciazy wtedy juz pewnie posłucham bicia serduszka
-
nick nieaktualnySovi, na tym etapie wg mnie nawet na zajebistym sprzęcie nie da się dobrze pomierzyć. Bo tak naprawdę mm w tą czy tamtą i jeat różnica 2 dni w porodzie. Także nos do góry. A tętno ładne, znam ciąże z tętnem 80, które skończyły się porodem zdrowego, różowego bobasa
Lami kawał człowieka, będzie piękny prezent
Moje, jak usg?
Ja mam teścia dentystę i potwierdzam - po wizycie u ginki prosto do dentysty wszystko wyleczyć. A lepiej zrobić znieczulenie, żeby mama się nie stresowała niż jechać bezLami lubi tę wiadomość
-
pola0909 wrote:Trzymam kciuki bardzo mocno ! Ja 05.02 myślałam, że może ten sam termin ale bardzo blisko ja już odliczam dni
Blisko blisko:) Musi byc dobrze! Ja jeszcze nie odliczam, zaczne pewnie jak zostaną 2 tyg. Wierze, ze czas szybko leci i zobaczymy nasze kilkucentymetrowe bąbelki na usgLami lubi tę wiadomość
-
Mi też to wystarczyło ale tak się zastanawiałam dlaczego on tego nie robi
Ja po poronieniu wylaczylam wszystkie zeby bo w ostatniej ciąży tyle wymiotowalam i to mega je oslabiolo i jeden z tyłu mi się aż ukruszyl.
Ja umówiłam się z lekarzem że będę przychodzić co dwa tygodnie. Aby być na bieżąco a i tak wydaje mi się że to nieskończonośc...