Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
K878 Ty się nam tu nie smuć! Historia VIAN wstrząsnęła każdą z nas ale dni uciekają dalej a my musimy być twardzielki jeszcze nie raz pewnie i nas życie wystawi na próbę i będziemy musimy sobie radzić. Zobacz jak VIAN się wypowiada zobacz jaka silna Z niej babka...mysle że możemy brać z niej przykład...
AANNKKAA cieszę się że sytuacja u Ciebie się normuje niech Leoś jeszcze rośnie na siłę w Twoim brzuszku.
Mówienie że wrzesniowki są pechowe jest zdecydowanie nad wyraz! Mało tego nasze dzieci urodza się jako znaki Panny bądź Wagi a to podobno bardzo dobre osobowości
Dziewczyny zauważyłam dzisiaj ze mój pępuszek robi sie po mału wypukły... Jak tam wasz pępuszki?Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
-
K878, chciałabym napisać kilka słów otuchy, ale psychicznie sama czuje się beznadziejnie. Zupełnie, jak w tej bajce- "W głowie się nie mieści", moja Smutna przejęła kontrolę.
Dzisiaj byliśmy u teściów na działce, więc "wyprawki" nie ujrzałam, ale bez tego witki opadają.
M.in. teść poraz kolejny uraczył mnie swoim przekonaniem, o którym już tu wspominałam, a które szczególnie teraz bardzo mnie porusza. Na wieść, że lada moment zaczynam 7mc ZNÓW usłyszałam, że jeśli mam urodzić przedwcześnie, to właśnie teraz a nie w 8mc, bo tak dla dziecka lepiej. Powiedział to takim tonem, że zabrzmiało, jak jakiś nakaz, jak coś, na co miałabym mieć wpływ, wybór... Normalnie bym się wk*rwiła, ale teraz ta ignorancja po prostu łamie mi serce. Zareagował za to mój Mąż, dość ostro. Teść się obraził, bo przecież on wie najlepiej, i żebyśmy potem z płaczem do niego nie przychodzili (wtf?!). Stary, niedouczony dureń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 01:05
-
Siwula moj pepek jest bardzo rozciagniety, ale nie wypukly. Moj sie taki nie robi nawet na samej koncowce. Chyba dlatego, ze jest po prostu bardzo gleboki.
Manka Twoj tesc to jakis... Az nie napisze co mi sie ciska na usta. Jedyne chyba co mozna odpowiedziec, to zapytac z jakiego zrodla wzial taka informacje - niech cytuje!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
K878- uwierz mi że ciąża to dopiero początek zmartwień, nerwów i wszystkiego. Potem już właściwie całe życie towarzyszy lek o dziecko i na wiele prób będziemy wystawione. Nie wolno się załamywać. Oczywiście każda z nas myślę że historia vian wstrząsnęła ale myślę że dla nas popłynie nauka że trzeba dbać o siebie i walczyć! Do końca zawsze!
Mańka-nie przejmuj sie burakiem! Bo jak ktoś tak się zachowuje to klasyczny burak! -
Dziewczyny głowy do góry, trzeba myśleć pozytywnie! Strach to najgorszy przyjaciel l. I mimo tego, co mnie spotkało wierze, że będzie dobrze! Musi.. to nie czas żebym została mamą po raz drugi.
Jeszcze raz dziękuję za wsparcie! To bardzo dużo daje!
Skurcze są już bardzo rzadkie, ciągle jestem na lekach. Wczoraj wieczorem było tylko dużo wydzieliny ciemno brązowej niestety też z żywą krwią. Czekam na obchód zobaczymy co powiedzą.
Miłego dnia dziewczyny
P.S Vian wszystkie jesteśmy tu z wami, PAMIETAJ! -
K878- takie informacje przybijają bardzo i przygnębiające, zwłaszcza jak słyszy się o nich w bliskim gronie, a takie myśle sobie już tutaj stworzyliśmy.. natomiast kochana nie pozwól by czarne myśli przysłoniły Twój aktualny świat. Wierze mocno, ze wszystkie z nas które zostałyśmy będą cieszyć się we wrześniu, albo co najwyżej w sierpniu zdrowymi maluchami. Niestety sama widzę po sobie i swoim synu, ze później również jest ogromnie dużo chorób i trosk, ale my jako matki zostałyśmy tak silnie stworzone właśnie dlatego, żeby to wszystko moc przetrwać.
Aannkka- czekam na wieści z obchodu, dobrze ze skurcze są już rzadko. Każdy dzień w brzuszku ważny!!! :* i tak oby do przodu !
Manka- Twojego teścia bym kopnęła w dupę za takie gadanie. Każdy dzień w brzuchu mamy jest ważny a Ty nie zamierzasz rodzic wcześniej! Dobrze ze mąż zareagował!
Dzień dobry! Witam się z Wami w poniedziałek!
Koleżanka mi napisała w nocy, ze są wyniki z egzaminu który był w sobotę iiii... mam zdane!
Wychodzi na to, ze wystrzelalam ten egzamin, na który nic nie umiałam!!! Czyli zostało mi tylko czekać na wyniki tego egzaminu który napisałam i myśle ze na 100% mam zdany 😍😍😍😍 i co wtedy??? Waaaaaakacje. W sensie od uczelni! 😍😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 07:08
monkle, Karmazynova, AnnaB., Aster4n lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mańka aż brak słów na takiego człowieka...
Anka jak sytuacja po obchodzie?
Mama Zuzia a nie mówiłam, że ustrzeliszgratki!
Siwula mój pępek jeszcze nie wyskoczył. W pierwszej ciąży był powiedzmy na równi, ale nie odstawał
Laurka może to jakiś wirus i zaraz przejdzieNo i jak Lunie podobała się szkoła?
A ja wczoraj stanęłam na wagę i nic nie tyję. No jak patrzę w lustro to jestem większa ale kg mi nie przybywa. Dziwne. Oby nie było tak, że nagle mi się zrobi dodatkowe 5
-
Hej. Witam sie w poniedzialek. Mega nie wyspana. Ale dzis zaczynam 30 tc!
Na wadze plus 11 kg.
Mama zuzia gratulacje zdanego egzaminu!
Anka kciuki za obchod! :*
Vian caly czas o Was mysle :*
Moj pępek jest caly czas plaski i w poprzedniej ciazy tez taki byl.
Co do tescia przemilcze! Burak! Ale niektorzy tak maja. Moja tesciowa np coagle powtarza ze lepiej jak dziecko rodzi sie male tzn z waga do 3 kg. I mi tak przytyka ze moj syn byl duzy i ze ten bedzie tez duzy. A co to za roznica jaka waga?? Wazne ze zdrowy i ze donoszony do bezpiecznego tygodnia ciazy. Jak mnie draznia te zabobony!!
Ja ledwo zyje. Syn obudzil sie o 3 z olaczem. Nie moglam go uspokoic. Potem chcial sie bawic klockami. Kolejny ryk bo mu zabralam. Usnal o 4:15 po 5 min sie obudzil. Zrobilam mu mleko. Zjadl. Padl jakos po 5 prawie na stojaco oparty o lozko. A obudzil sie o 6:40. Ahh dziecioki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 07:23
-
Hej hej, aannkka dawaj nam tu zaraz znać po obchodzie jak u Ciebie ??? Mańka co za człowiek.... mógłby sobie przybyć piątkę z moją teściową brak słów ! Mama-Zuzia wiedziałam, że będzie zdany , gratulacje !!!! Mój pępek cały czas na płasko mimo wielkiego brzuszka , ale skóra przy nim cieniutka. Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty bo wiem, że są. Ja dopiero jutro A już drzę. Vian niezmiennie myślami przy was !!! Miłego dnia kobitki i proszę nie pielęgnować w głowie czarnych myśli, nie ma czegoś takiego jak pech wrześniówek !!! Przypadki się zdarzają w każdym miesiącu jednak nie wszyscy mają siłę i ochotę o tym pisać !!! Kreujemy pozytywne myśli, każda się trzęsie nad swoim maleństwem ale stresem sobie nie pomagamy, a jak któraś ma już naprawdę doła to warto porozmawiać też z ginem !!!
andziaxs lubi tę wiadomość
-
Wciąż czekam na obchód , tutaj jest późno, bo pierw jest na porodowce, potem na patologii a potem tu gdzie ja czyli ginekologia. A leżę tu, bo gdyby coś się zaczęło wrzucają mnie do karetki i szybko do szpitala z III stopniem referencyjnosci, który jest 40km od mojej miejscowości gdzie leżę
-
Mama_Zuzia gratulacje
czasami takie pójście na egzamin tylko żeby pójść kończy się pomyślnie
wiem na swoim przykładzie
aannkka trzymam kciuki będzie dobrze. bądź dzielna :*
elvira wiem jak to jest bo zawsze po tylu tygodniach cała drżę przed wejściem do gabinetu. również trzymam kciuki jak i za inne mamusie dziś wizytujące
co do przewijania noworodka... teściowa-lekarz doradziła mi, że podczas zmiany pieluchy z kupką najprościej dziecko wziąć pod kran i umyć wodą bez tych wszystkich wacików i chusteczekelvira lubi tę wiadomość
-
Aannkka czy juz po obchodzie? Co powiedzieli?
Mama Zuzia gratulacje zdanego egzaminu!
Agusia pia gratki z okazji nowego tygodnia
Elvira trzymamy kciuki za wizyte.
Mila wspolczuje tego kleszcza. Obserwuj caly czas to miejsce. Ja sie tych dziadostw boje jak dzumy!
Kaska Lunie szkola sie podobala. Dziekuje, ze pytasz. Chciala zostac 😉
A Gaja sie meczy i poplakuje przez sen, wiec i ja nie spie (maz oczywiscie chrapie na calego). Byc moze to jednak te ostatnie zeby, ktore wyszly, ale jeszcze rosna?
Z kolei nasz siersciuch ma sie bardzo zle. I boje sie, ze nie bede mogla sie z nim nawet pozegnac 😢08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Kaska wrote:Anka a jaki stopień ma Twój szpital?
-
Anka wierzę, że nie będzie takiej potrzeby
Pytałam z ciekawości bo u mnie szpital ma II stopień. Tzn w mieście jest też z 3 ale jest tam tyle ciężarnych z całego województwa, że leżą na korytarzu
zresztą lekarza i położną mam w tym drugiego stopnia
-
Laurka tak a propo zębów. Mojemu 6 latkowi wychodziły 6 i tak jak nie miał nigdy temperatury przez tyle lat na zęby to dostał takiej 37. My teraz jesteśmy na etapie stałych
jak mu pierwszy wypadł to prawie płakał że szczęścia. Do wszystkich dzwonił, wszystkim pokazywał. No dumny był jak paw
No i oczywiście współczuję z powodu kota. -
Mama Zuzia gratuluje zdanego egzaminu
Aanka- dziwne, że nie leżysz na patologii- w końcu od tego ona jest. Trzym za Was kciuki !
Manka Twój teść to jest jakiś dziwny- nawet średnio rozumiem ten jego komentarz.
U mnie waga pokazuje już +9 kg . Wow!
Dziś mam wizytę u "nowego" lekarza, który pracuje w tym szpitalu co chce rodzic. Mam trochę stresu co i jak bo plan jest taki, że jeśli babka jest rzeczywiście okej (niby z polecenia) to chciałabym się do niej przenieść- także trzymajcie kciuki !
Udanego dnia Wam życzęmonkle lubi tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Zawichrowana jest cała zajęta a mam wrażenie, że tu na ginekologii to tak samo jak tam jest. Wolę być tu niż na korytarzu
Kaska zawsze jak coś będzie się działo szybciej (odpukac) oni muszę Cię dac do szpitala z III stopniemwięc spokojna głowa:)