Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania, ale jak to ? Przeciez nie mialas problemow z ciaza, a nerkami. Nie rozumiem, nie ogarniam dlaczego tak soe dzieje!
Wiecie, na innym watku dziewczyny pisza (z doswiadczenia), ze wrzesniowki zawsze byly pechowe i chyba zaczynam w to wierzyć... -
Dziewczyny to są bzdury, niestety ale na takiej grupie statystycznej jaka tu mamy to takie wydarzenia wydają się częste, ale prawda jest taka ze nas tutaj jest naprawdę mało w porównaniu z odsetkiem zdrowych fizjologicznych ciaz. Niestety takie nieszczęścia i problemy się zdarzają zawsze.
andziaxs, pola0909, Karmazynova lubią tę wiadomość
-
Mama_Zuzia tsh robiłam tydzień temu tak przy okazji krzywej cukrowej i wynik miałam 2,64 przy normie dla drugiego trymestru do 2.35 a normy 3 trymestru do 2.65. Ja jestem w 27 tygodniu ciąży Więc tak na pograniczu norm. Przyrost wagi mam już 12 kg od pierwszego ważenia u położnej(57kg).... Ale ses w tym że w dniu zrobienia testu ciazowego miałam na wadze 54 kg w ciągu tych jakiś 2 tygodni przybrałam już 3 kg jak sie okazało przy pierwszych wynikach już miałam spora niedoczynność i to była przyczyna tego szybkiego skoku wagi. Ale kg już zostały więc według moich obliczeń to już 15 kg na plus. I dodam że ostatnie 3 kg znowu pojawiły się w ciągu 2 tygodni bo wagę mam ostro pod kontrolą, nie objadam się codziennie pływam po 25 dlugosci na basenie a waga idzie w górę. Dostanę przez te kg depresji...
-
Vian modle sie za Was caly czas. Malenka ma ogromna wole zycia. Trzymajcie sie oboje siebie nawzajem i nie bojcie sie miec roznych reakcji.
Aannkka nie daj sie!
Mama_Zuzia a pijesz duzo wody? Zjedz cos bogatego w blonnik.
Kosmos z tymi waszymi weselami. Jak mieszkam tu 7 lat bylam na dwoch poza naszym wlasnym.
U mnie dzisiaj nowy tydzien. Powoli i ja zmierzam ku koncowce II trymestru.
W ogole to przegapilam moja 100-dniowke w piatek, ale nic dziwnego, bo to byl intensywny dzien. Nasz kot zostal zabrany do weterynarza a stamtad przyjety do szpitala weterynaryjnego. Nie wiemy ile pociagnie 😢
A starsza corka akurat tego dnia miala zwiedzanie przedszkola, ktore zacznie od wrzesnia i byla bardzo podekscytowana.
Z kolei mlodsza corka od dwoch dni odmawia jedzenia, choc pije raczej normalnie, jakas nieswoja. Wczoraj po kolacji pojechalismy na lody, bo byla piekna pogoda, ale zaraz sie zawijalismy do domu, bo mala marudna. Temperatura 39 stopni. Noc przespala z jedna wczesna pobudka. Musze ja dzisiaj obserwowac.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
a co do kosmetyków jeszcze bo wiecie ja to już zgłupiałam po szkole rodzenia
położna powiedziała, żeby oliwki nie używać bo dziś te oliwki dziwnie uczulają podobno. lepiej jakiś balsam. no to teraz szukam balsamu do ciała i sama już nie wiem jaki. nie wiem jaki krem do codziennej pielęgnacji buzi bo podobno też trzeba. na ochronę pupy, na której nie ma jeszcze odparzeń już zupełnie nie wiem. bo domyślam się że taki bepanthen jest ok ale jeśli odparzenia są ? a jak ich nie ma to czym tą pupcię pielęgnować?
pomóżcie bo zzieleniałam już
aannkka trzymam kciuki, będzie dobrze
Zgadzam się z Wami dziewczyny, takie rzeczy zawsze się będą zdarzać, nawet jeśli o tym się mówić nie będzie i prawda jest taka, że każda z nas zapewne żyje z jakąś dozą strachu. musimy się wspierać -
Acha i chcialam napisac, ze jak u pierwszej corki pojawilo sie pierwsze prawdziwe odparzenie to kupilam cos polecanego tutaj przez pediatre. A potem wiele innych rzeczy. I z niczego nie bylam w pelni zadowolona. I w koncu sprowadzilam sudocrem z Polski. I najgorsze odparzenie zalagodzil w trybie natychmiastowym wrecz. Czytam tu od Was rozne rzeczy o tym kremie, ale dla mnie osobiscie jest najlepszym co mam. Ale uzywamy tylko jak cos sie dzieje. Do codziennej pielegnacji przy starszej uzywalismy maczki ziemniaczanej. Pozniej niczego. Z mlodsza niczego nie uzywamy.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Aannkka jejku bardzo trzymam kciuki, żeby udało się wyciszyć. Niech mały się jeszcze nie śpieszy tak bardzo !!!! Vian już nie wiem co powiedzieć bo mała Weronisia jest taka dzielna ! Teraz wam życzę tylko dużo siły i wzajemnego wsparcia !!! Dziewczyny dziękuję za porady Co do pielęgnacji !
-
magda.g85 wrote:a co do kosmetyków jeszcze bo wiecie ja to już zgłupiałam po szkole rodzenia
położna powiedziała, żeby oliwki nie używać bo dziś te oliwki dziwnie uczulają podobno. lepiej jakiś balsam. no to teraz szukam balsamu do ciała i sama już nie wiem jaki. nie wiem jaki krem do codziennej pielęgnacji buzi bo podobno też trzeba. na ochronę pupy, na której nie ma jeszcze odparzeń już zupełnie nie wiem. bo domyślam się że taki bepanthen jest ok ale jeśli odparzenia są ? a jak ich nie ma to czym tą pupcię pielęgnować?
pomóżcie bo zzieleniałam już
aannkka trzymam kciuki, będzie dobrze
Zgadzam się z Wami dziewczyny, takie rzeczy zawsze się będą zdarzać, nawet jeśli o tym się mówić nie będzie i prawda jest taka, że każda z nas zapewne żyje z jakąś dozą strachu. musimy się wspieraćmagda.g85, Mama_Staszka lubią tę wiadomość
-
Siwula- może rzeczywiście to tsh powoduje Ci takie skoki cukru, zwłaszcza jak glukoza ok. Nie martw się kochana po porodzie wszystko razem zrzucimy :*
Laurka- gratuluje nowego tygodnia! Co do wody pije niebotyczne ilości, błonnika tez dosyć sporo w mojej diecie także nie wiem moZe akurat tak jakoś w ostatnich dniach mnie przytkało. 🤷🏼♀️
Sudocrem jest bardzo dobry, ale właśnie nie do codziennego użytku- to już jest pi prostu ostry kaliber i tak jak nie powinno się emolientow stosować bez potrzeby i wskazań tak samo sudocremu profilaktycznie -
aannkka wrote:Vian nie wiem co powiedzieć, łzy plyna6 same.. trzymajcie się!
Ja wyszłam w piątek że szpitala. Dziś wróciłam że skurczami co 5min, szyjka którą się otwierawyniki moczu złe crp rośnie już jest na poziomie 40. Sterydy podne , leki też. Dziewczyny proszę trzymajcie za nas kciuki to jeszcze nie czas
jestem załamana:(
Pewnie sterydy na rozwój płuc? Ja właśnie skończyłam je dostawać. Ale rano się jakieś skurcze na ktg zapisały, nie duże i nie regularne. Ile waży Twoja dzidzia? U nas jest 1250 (było w środę) i podobno to już nie jest tak fatalnie...
Ale mimo tych leków na wyciszenie, nadal miewam skurcze i twardnienia. No i bóle. Jutro będą badać szyjkę znowu i pessar. Mam nadzieję, że nie skróciła się bardziej. Dawaj znać co u Ciebie!
-
Co do chusteczek nawilżanych to mam radę zwłaszcza dla mam dziewczynek żeby używać ich tylko od wielkiego dzwona gdzieś poza domem a tak to waciki z wodą. Moja corcia przez chusteczki moje ma zrośnięte częściowo mniejsze wargi sromowe. I to jest dość częsty problem właśnie z powodu chustek bo one strasznie wysuszają. Może się tak zdarzyć nieszczęśliwie że się tak zrosna że dziecko nie może sikać i trzeba w narkozie rozciąć. Także ja się wyleczyłam z chusteczek i mylam ja sama woda.
-
animka899 wrote:Co do chusteczek nawilżanych to mam radę zwłaszcza dla mam dziewczynek żeby używać ich tylko od wielkiego dzwona gdzieś poza domem a tak to waciki z wodą. Moja corcia przez chusteczki moje ma zrośnięte częściowo mniejsze wargi sromowe. I to jest dość częsty problem właśnie z powodu chustek bo one strasznie wysuszają. Może się tak zdarzyć nieszczęśliwie że się tak zrosna że dziecko nie może sikać i trzeba w narkozie rozciąć. Także ja się wyleczyłam z chusteczek i mylam ja sama woda.
-
Witam się i ja, również po wczorajszym weselu. Ogólnie słabo było. Mąż nie chciał ze mną tańczyć, bo "bal się że zrobimy krzywdę małej". Tanczylismy w tempie 50-latkow jeden na jeden, później jak wypił kilka kieliszków to od czasu do czasu delikatnie mnie obrócił. A zawsze myślałam że w naszym związku to ja będę ta która dmucha na zimno.
No i tylko siedziałam przy stole i jadłam i jadłam aż na koniec wesela wygladalam jakbym miała zaraz rodzić plus zgaga niemiłosierna. -
Aannkka trzymam kciuki, żeby leki zadziałały!!!
Mi dziś tez brzuch twardnieje, ale są to nieregularne skurcze. Biorę nospa i magnez.
Mama_Zuzia u Ciebie twardnienia ustały?
Dodatkowo przez ostatnie dni mała była mniej aktywna a dziś zdecydowanie nadrabia. Szkoda tylko, ze nie kopie mnie wysoko a bardzo nisko. Jest to bardzo nieprzyjemne jak trafi w pecherz🤔 bardzo duży dyskomfort, mam wrażenie jak bym miała popuścić 😉 nigdzie się przez to dziś nie ruszyłam.......
A Wy tez macie czasami mniej aktywne dzieciaczki? Ja się zastanawiam czy to nie przez łożysko które może zmieniać miejsce położenia i jak umiejscowi się na przedniej ścianie to amortyzuje ruchy dziecka🤔🤔 -
Stayaway- fajnie zabrzmiał Twój post
aż mi się śmiać zachciało.
Podobno te wargi sromowe tez się zrastają bo rodzice boją się tam myć maluchy.
Plus ostatnio można kupić chusteczki nawilzane w 99% woda. Warto patrzeć na składystayaway lubi tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
marchev wrote:Dziewczyny, wiem, ze polecacie katarek, ale czy ktoras miala elektroniczny aspirator do noska ?
sila ciagu oczyw duza mniejsza niz katarka ale zawsze cos tam odciagnie
my mamy novama kids pingo plus sa melodyjki w nimWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 15:46
marchev lubi tę wiadomość