X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wdrozenie truskawek do diety mysle, ze akurat jak sie zacznie sezon w przyszlym roku na nie to bedzie dobry czas. Truskawki potrafia byc zle tolerowane, bezpieczniejsze sa maliny.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • _MMagda_ Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam ale ostatni miesiąc to był jakiś totalny zawrót głowy - dwa wesela plus zbliżające się nasze a zatem rozwożenie zaproszeń, organizacja wszystkiego itd.
    Im bliżej tym bardziej się boję jak będę to znosić. Wesele mamy zaplanowane na 3 sierpnia a termin więc będzie to już początek 8 miesiąca. Mam nadzieję że dam radę 😉 na początku gdy dowiedzieliśmy się o ciąży były plany żeby może przełożyć ale za dużo umów było już podpisanych i ciężko byłoby wszystko zgrać i przełożyć na inny termin. Zresztą stwierdziliśmy że chyba łatwiej będzie z dzidzią w brzuszku niż w wózku i z cycem na wierzchu 😁

792592c9cf.png

Aniołki: 02.2017 (*) , 05.2018 (*)

MTHFR - heterozygota
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że weselny sezon w pelni! U nas w tym roku jedno.... Na 3tyg przed terminem porodu, ok 350km od domu. Oczywiście jadę :D no chyba że wyskoczy coś nieprzewidywalnego.
    Co do karmienia, to też uważam, że ty truskawki to jak rozpocznie sie sezon za rok to będzie to właściwy czas na nie. U nas syn totalnie gardził blendowanymi rzeczami. Słoiki czy wlasna zmiksowana marchewka zjedzona była w ilości 1/4lyzecxki na posiłek. A po ilus tam podejściach zaciskał buźkę i nie próbował nic. Pamiętam jaka byłam załamana ;) tylko mleko mleko mleko, aż w końcu w 8miesiacu jego życia zaczęłam blw i zaskoczyło. Nie jadł dużych ilości ale próbował wszystko co dalam.
    Patrzę w prognozę pogody, dziś 31, jutro 35, we wtorek 34, w środę 39. Zajebiście. Przeżyjemy. Chyba ;)

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, a co do jazdy.... Nie zawsze dziecko się przyzwyczaja, niestety. U nas do momentu gdy zaczął siedzieć w bardziej 'doroslym' fotelu, to był dramat jak tylko nie spał. Mąż siedział zawsze z tyłu i go zabawiał, bo inaczej płacz ogromny, do utraty tchu :/

• Siwula Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja też się wczoraj nie odzywalam bo miałam zakręcony dzień taki zakręcony że prawie cały przespałam hihi wstałam o 11 pojechałam na zakupy po drodze na jedzonko i potem znowu na drzemke obudziłam się o 18 pojechałam na basen a w drodze powrotnej zabrałam do nas dwuch kumpli mojego ukochanego na mecz. No a że już miał z kim oglądać i tak w zasadzie nie było zbytnio już co oglądać po pierwszej połowie to wylądowałam w łóżku.... I spałam uwaga do teraz!! I tak w zasadzie mogla bym spać dalej gdyby nie tto że dzisiaj dzień ojca i trzeba jechać do tatusiow.Swoja droga chyba na prawdę muszę zwiększyć dawkę leku na niedoczynność bo coś mi się te moje spanie i przyrost wagi znowu nie podoba i pójdę jutro że tak powiem na ślepo do lekarza może przyjmnie mnie szybciej bo tak wizytę mam dopiero za tydzień... Co do rozszerzania diety to ja jestem zielona jeszcze w te sprawy to mój pierwszy maluch ale mam ten plus że posiadam swój mały warzywniczek i na pewno na wiosnę będę miała wszystkie swoje warzywa:)
    VIAN jak się trzymasz?

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki u nas 31tc ;) A proszę was o radę co kupujecie do kąpieli i ochrony dla maluszka bo mi doradzają mydełko hipoalergiczne, olivke, krem do buźki, sudocrem, nie jestem pewna czy tylko to i jakich firm ? Proszę was o pomoc i poradę bo już zgłupiałam ;) A i jeszcze jak możecie podpowiedzieć to czy kupujecie od razu coś na kolke i co ewentualnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 11:10

Agusia_pia lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie dzisiaj pogoda dosyć pochmurna plus 22 stopnie, da się oddychać ;)
    Starszak dzisiaj rano namalował laurkę dla Taty i wręczył, ja zadzwoniłam do swojego taty (mieszka za granica na stałe), a potem jedziemy do teściów (tutaj to bardziej się tak po prostu złożyło niż zamierzone ). Niestety zaparć ciąg dalszy i cholera aż tyłek mnie boli cały, mam dosyć!:( nie wiem co to się podziało od dwóch dni ale oby wyszło co ma wyjść i żebym mogła zacząć żyć normalnie bo czuje się jak klocek :/

Siwula- a jakie miałaś ostatnio tsh i kiedy robiłaś? Myslisz ze to może być przyczyna dużego skoki wagi? Ile masz na plusie? Teraz chyba skoki wagi będą największe

Pola- ja będę szła w kosmetyki dermy lub Hagi baby. Nie są tanie, ale są świetne składowi. Sudocremu nie kupuje w ogole na start, wręcz jest odradzany i po stosowaniu go na codzień mogą być dopiero problemy. Na kolkę sab simplex ponoć najlepsze, ale nie kupuje od razu takich rzeczy
    No i gratuluje kolejnego tygodnia, zawsze Twój nowy tydzień zwiastuje mój nowy tydzień 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 11:17

pola0909 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Hej kobitki u nas 31tc ;) A proszę was o radę co kupujecie do kąpieli i ochrony dla maluszka bo mi doradzają mydełko hipoalergiczne, olivke, krem do buźki, sudocrem, nie jestem pewna czy tylko to i jakich firm ? Proszę was o pomoc i poradę bo już zgłupiałam ;) A i jeszcze jak możecie podpowiedzieć to czy kupujecie od razu coś na kolke i co ewentualnie ?

Nam mówili, żeby tych kosmetyków to lepiej tak od razu nie stosować (ale jest to moja pierwsza ciąża więc średnio się znam).
    My do kąpieli olej ze słodkich migdałów, sudocrem podobno lepiej stosować jak linomag nie zadziała lub bepanthen, sól fizjologiczna do przemywania okolic twarzy, jakieś waciki i Hmm chyba tyle . Na pewno tez mokre chusteczki, ale to już bardziej powiązane z przewijaniem :) na szkole rodzenia mówili, żeby dbać tez o higienę jamy ustnej - albo gazikiem owiniętym na palec albo polecali takie nakładki na palec dla niemowląt brush-baby dental wipes. Jest to jednak drogie i nie wiem na ile serio takie "must have"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 11:42

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest Ciężko ale sie trzymamy. Weroniczka jest bardzo uparta, nie chce odpuscić, choć my wolelisbyśmy, żeby tego nie przedlùżała, ale to do niej nalezy decyzja kiedy przestanie walczyc. Mozemy tylko byc, liczac, że odbiera w jakiś sposob nasza obecnosc. Nie bede za wiele pisac. Nie mam do tego glowy. Wczoraj powiedzieli, ze to kwestia moze kilku godzin, moze kilku dni. To ona wybierze moment.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian- dzielna mała wojowniczka z Waszej córeczki. Kochany szkrabek. Dzisiaj dzień Taty.. i choć dla Was jest to wyjątkowo smutny czas, to Weroniczka chce go właśnie ta walka spędzić razem z Wami. Tule mocno, nie ma słów które ukoja Wasz ból bo on nigdy nie minie, ale mam nadzieje ze macie dobra opiekę psychologa i jesteście w tym czasie razem.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • k878 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas blw się mega sprawdziło, mała od początku jadła ze mną. Warzywka na parze pokrojone w słupki nie są takie złe. Mała już drugiego dnia jadła normalnie i każde nowe warzywo czy owoc ja interesowało. Puree tez robiłam, groszkiem się umazala ze wyglądała jak Shrek. Kaszkę dawałam na łyżeczce do raczki. Teraz ma 1,5 roku, dostaje talerz pod nos i sama wachluje ślicznie, wiadomo ze się umarze czasem (i pol kuchni wraz ze mną), gryzie coraz lepiej, cała rodzina możemy zjeść prawie normalny posiłek. Ma alergie wiec muszę uważać co jej daje ale samo zainteresowanie jedzeniem udało się super przekształcić w normalne zjadanie posiłków.
    Słoiczki na zimę robiłam tylko owocowe, a tak to zamykałam na gorąco albo pasteryzowalam na bieżąco, tj na najbliższe kilka dni jak robiłam coś większego np puree (bo taka ilość nawet teudno zblendowac).

Mama_Staszka lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, jesteś super dziewczyna i dzielnie sobie radzisz.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian nie wiem co powiedzieć, łzy plyna6 same.. trzymajcie się!

Ja wyszłam w piątek że szpitala. Dziś wróciłam że skurczami co 5min, szyjka którą się otwiera :( wyniki moczu złe crp rośnie już jest na poziomie 40. Sterydy podne , leki też. Dziewczyny proszę trzymajcie za nas kciuki to jeszcze nie czas :( jestem załamana:(

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:

Ja wyszłam w piątek że szpitala. Dziś wróciłam że skurczami co 5min, szyjka którą się otwiera :( wyniki moczu złe crp rośnie już jest na poziomie 40. Sterydy podne , leki też. Dziewczyny proszę trzymajcie za nas kciuki to jeszcze nie czas :( jestem załamana:(

Aannkka- kciuki ogromne za Was, staraj się nie denerwować, zaciskaj nogi a Ty Leon grzecznie siedz w brzuszku !!!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:

Trzymam kciuki żeby udało się to wyciszyć! Trzymajcie się z synkiem razem mocno.

Vian, mam nadzieję że przejedziecie ta tragedie razem i wyjdziecie z niej silniejsi. Dużo spokoju dla Was.

Ja dziewczyny dziękuję za wszystkie życzenia miłego urlopu. Już jest cudowny.
    Słoneczko od rana, kawka wypita z widokiem na morze, może nawet trochę poplazuje dziś z książką.
    Wczoraj wieczorem trochę mnie przytłoczyły wspomnienia z zeszłego roku (tutaj się dowiedziałam o ciąży, hcg źle przyrastalo, jeździłam do swojego lekarza do Poznania z podejrzeniem ciąży pozamacicznej) więc tamten pobyt tutaj mnie wykończył psychicznie. Mam nadzieję że tym razem będzie wszystko dobrze i zostaną tylko najlepsze wspomnienia ostatniego urlopu we dwójkę.

Miłego dnia!

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:

bedzie dobrze, trzymamy kciuki; dlugo juz masz skurcze?
    Crp pewnie od moczu... Oby podali antybiotyk i sie uspokoilo

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam slub jak bylam w 7 miesiacu (6 sierpnia) i bardzo dobrze sie na szczecie czulam i ciesze sie, ze nie przelozylismy tego na po tym jak maly sie urodzil. Tylko polecam zadbac o wygodna sukienke i buty. Ja mialam ciazowa z tiffany rose z elastycznej koronki i polecam ta firme.

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian- wojnicka jest niesamowita wojowniczka! Trzymajcie się razem z mężem i zobaczysz jacy silni jako małżeństwo z tego wyjdziecie!

Anka- trzymam kciuki co by się maluch nie wyglupial tylko w brzuchu siedział do września!

201512131765.png

201909081765.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian kochana duzo sil. Weroniczka walczy
    Ankkaa trzymam kciuki aby synus jeszcze siedzial w brzuszku :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka trzymam mocno kciuki! Oby leki zadziałały i wszystko się wyciszyło! Pisz proszę jak sytuacja.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ