Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Stayaway- tez się uśmiałam z Twojego męża i jego wolnego kroku hahaha
Dargol- taaak, dalej mam, myśle ze tak już będzie do końca w zależności od tego czy aktywniejsze będziemy czy tez nie -
Skurcze wreszcie zaczynają się wyciszac, plamienie mniejsze. Teraz skończyły lecieć pierwsze leki oby skurcze nie wracały. Antybiotyk dostałam na infekcje w moczu. Leżę i wierzę, że Leos posiedzi jeszcze w brzuszku. Waży lekko ponad kilogram więc niech rośnie. Sterydy na płuca poszły więc awaryjnie zabezpieczony.
Co ja przeżyłam za chwilę grozy...cos strasznego! Dzięki dziewczyny za kciuki jesteście najlepsze :*Mama_Zuzia, Kaska, pola0909, marchev, Ann.., AnnaB., manda21, monkle, stayaway, andziaxs, magda.g85, Agucha90s, Karmazynova, AmyLee44, miczitanka, Aster4n, k878, Agusia_pia, RudaAnna, Pom-pon, Arashe lubią tę wiadomość
-
aannkka wrote:Skurcze wreszcie zaczynają się wyciszac, plamienie mniejsze. Teraz skończyły lecieć pierwsze leki oby skurcze nie wracały. Antybiotyk dostałam na infekcje w moczu. Leżę i wierzę, że Leos posiedzi jeszcze w brzuszku. Waży lekko ponad kilogram więc niech rośnie. Sterydy na płuca poszły więc awaryjnie zabezpieczony.
Co ja przeżyłam za chwilę grozy...cos strasznego! Dzięki dziewczyny za kciuki jesteście najlepsze :*
Dobrze ze szybko zareagowałas i wyciszyli sytuacji, oby było już tylko lepiej kochana!! -
Dargol ja mialam takie 2 albo trzy dni mniej aktywne. To chyba bylo dwa tygodnie temu. Ale jak czuje ruch minimum raz dziennie to nie panikuje.
Ja sie zastanawiam czy moje bobo jest ulozone w poprzek, bo czuje ja glownie po bokach i czesto cos wypycha z lewej strony.
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Aannkkaa super wiesci, wszystko przez infekcje, ale dobrze ze udalo sie szybko zainterweniowac i akcja sie wycisza.
U mnie byla caly czas podsladkami, a wczoraj widzialam stopke po lewej stronie wiec jestem niemal pewna ze jest poprzecznie i tak wlasnie czuje od tygodnia ruchy. Jutro wizyta u ginekologa, jestem ciekawa ile juz wazySyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
manda21 wrote:Aannkkaa super wiesci, wszystko przez infekcje, ale dobrze ze udalo sie szybko zainterweniowac i akcja sie wycisza.
U mnie byla caly czas podsladkami, a wczoraj widzialam stopke po lewej stronie wiec jestem niemal pewna ze jest poprzecznie i tak wlasnie czuje od tygodnia ruchy. Jutro wizyta u ginekologa, jestem ciekawa ile juz wazy
Moja ważyła w tym samym dniu co masz wizytę czyli 28+2 dokładnie 1177g ❤️manda21 lubi tę wiadomość
-
Laurka wrote:Mama_Zuzia wiesz mi nikt nie robi USG na comiesiecznych wizytach, wiec moge sobie tylko gdybac.
Ja bym chyba tego nie przeżyła 😂😂 i tak chodzę na USG częściej bo miesiąc to dla mnie za długo:)
To badanie bardzo mnie uspokaja. A dlaczego USG nie robią?
-
Dargol pisalam o tym wielokrotnie tutaj. W USA w zdrowej, normalnie przebiegajacej ciazy robi sie jedno USG na trymestr.
Wizyty sa wedlug grafiku, a nie widzimisie, co 4 tygodnie do 30. tygodnia
; co dwa tygodnie do 36. tygodnia, a potem co tydzien.
Nie jestem tez badana ginekologicznie, wiec np. o stanie mojej szyjki wiem tyle, ze byla "bardzo ladna" 12. maja na USG polowkowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 18:42
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Anka czekałam na dobre wieści od Ciebie. Oby siedział grzecznie do tego 37 tygodnia.
Ja też miałam wrażenie, że mój synek jest poprzecznie, bo ruchy czuję po prawej i lewej stronie brzucha ale on od 17 tygodnia główką w dół. Na USG jedną nogą po lewej drugą po prawej i stąd to uczucie. No i czasami wypycha kręgosłup lub pupę z którejś ze stron -
Hej, kurde moja teściowa to jednak ciemnogrod mówiłam że moja przyjaciółka urodziła i jak się dowiedziała że córka a ma już syna to tekst to im się udało, rozumiem że nam się nie udało bo 2 córka 🤦🏻♀️ teść jeszcze bardziej mnie wkurwil bo ma obsesję na punkcie swego psa i mój mąż psa pociągnął za kark że zapiszczal bo mała się go bala to skomentował że czy jakby on jego córkę tak za kark pociągnął no świetnie porównywać córkę moja do psa debil. Zresztą mąż nie lepszy przy całej rodzinie stwierdził że przyjechałam na wakacje bo nic w firmie nie pomogłam no ale wiecie przeciez ja w ciąży nie jestem... A teraz sam śpi a ja robię, chora rodzina wszyscy siebie warci. Moja buba chyba też cały czas poprzek bo takie ruchy czuje a na ostatniej wizycie w sumie nie mówił mi gin jak jest ułożona. A mam taką radę dla Was co sama nie wiedziałam i nikt mnie nie uświadomił a sama niestety się przykro uświadomiłam z 1 córka. Aby pamiętać żeby czyścić dokładnie te fałdy na szyi, wiadomo dziecko małe szyi nie ma ciężko tam dojść ale ja nie byłam świadoma mleko jej tam jak ulewala splywalo i się zrobiły odparzenia i smród jak się zorientowałam, mączka sypalismy i się po dłuższym czasie zagoilo ale serio nie pomyślałam że tak dokładnie trzeba tam myć no ale człowiek uczy się całe życie
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Mnie mama usiadomila, do przynajmniej pol roku trzeba idealnie myc wszystkie faldki, u nas to byla nie tylko szyja bo ogolnie taki pulpecik byl i na poczatku zasypywalismy zasypka, pozniej olej kokosowy. Odparzenie sie potrafi zrobic w ciagu jednego dnia w takich miejscachSyn 10.2016
-
Vian Kochana jesteście mega dzielni...
Aaannkkaa dobrze, że sytuacja ustabilizowana! Trzymam kciuki, by tak zostało.
Ja też nie wierzę w pecha wrześniowek.
Laurka zdrówka dla córki i kciuki za kotkę.
AmyLee teść dał nieźle porównanie.... Masakra. A ta obsesja na punkcie parki (córki i syna) to się mega utarla. U nas ma być drugi syn i mam wrażenie, że ludzie nam niekiedy współczuja z tego powodu 😂
Stayaway szkoda, że wesele mało udane, ale przynajmniej sobie pojadlas 😁 choć zgagi współczuję.
Co do pielęgnacji. Ja nie smarowalam kremem/basamem synka,używałam bephanten a na mocniejsze oparzenia dopiero sudocrem. Większość tu już została napisana. Warto pamiętać o patyczkach do uszu z ogranicznikienm. Do oka sól fizjologiczna. Nie mam aspiratora elektronicznego, tylko katarek. U starszak sprawdzał się katarek. Terak kupuje katarek plus + dodatkowo zwykła gruszka na awaryjne sytuacje.
Axie mam nadzieję, że szyjka się trzym! Trzymam kciuki za pessar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 19:42
-
Ja patyczków nie używalam bo laryngolog znajoma kategorycznie powiedziała że absolutnie nie wolno. Zresztą dorośli też nie powinni. Normalnie uszka jej moczylismy od samego początku. Wydzielina sama wypływa potem.
A jeszcze a pro po tych chusteczek wilgotnych i sklejenia warg. Ja jak przestałam ich używać to się poprawiło i się jej same rozstapily i zaczęłam sama robić chusteczki. Witamina e,olej kokokosowy i woda i to świetnie się sprawdzało. Ale też tylko na wyjścia. W domu to żaden problem wziąć dziecko pod kran do umywalki i obmyc przy zmianie pieluszki. -
AmyLee to co ja bym miala takiej odpowiedziec? Nam to sie juz kompletnie nie udalo - totalna porazka 😂
Porownywanie dziecka do pupila dziala na mnie jak plachta na byka. Az sie krew we mnie gotuje. Takze rozumiem Cie swietnie.
Karmazynova dziekuje. Corcia dzisiaj temperatury nie ma, ale dalej nie je i jest marudna i nieswoja.
A kot w stanie krytycznym 😿08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Już się dłużej nie mogę oszukiwać. Historia Weroniki i Vian mnie dobiła, a jeszcze jak kolejne dziewczyny leżą z dusza na ramieniu, to już w ogóle. Zaczynam łapać doła. Jeszcze u mnie ciagle jakieś problemy, niby nic wielkiego się nie dzieje ale mam już tego wszystkiego dosyc. Nie umiem sobie pomoc, a jak co chwila słyszę kolejne złe wieści to zaczynam wątpić w to dziecko i w siebie aI potem czuje się jeszcze gorzej. No bo przecież nic strasznego się nie dzieje.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Laurka, a corka ma wszystkie zabki juz tzn te co powinna miec?
U nas jakis czas temu byla taka jednodniowa goraczka, ale bawil sie normalnie. Przeszlo i nie wiem od czego, a tez wysoka byla.
K878 prosze sie tu nie zadreczac, jeszcze jeden dzien i masz skonczone jak dla mnie magiczne 30tc, a tyle to juz bardzo duze szanse ze dziecko nawet po porodzie przezyje. Dlaczego ma byc cos zle? Ciesz sie ciaza, wszystko bedzie dobrze.Syn 10.2016
-
Manda tak, sa juz wszystkie zeby. Ja tez zawsze biore to pod uwage w pierwszej kolejnosci, ale do tej pory jak byly fazy zabkowania, to Gaja bardzo zle spala, ale nie bylo temperatury jak teraz. Bawi sie raczej normalnie.
K878 nie doluj sie. Macierzynstwo jest pelne prob, wzlotow i upadkow.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya