X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z Poznania z Malty :)

Agusia_pia, Ann.., Ula_Lbn, AnnaB. lubią tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee44 wrote:
    Pozdrawiamy z Poznania z Malty :)

Jak wrażenia? To jest moje najmniej ulubione miejsce w mieście że względu na tabuny ludzi. ;)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Pom-pon- ale wam zazdroszczę!!! Kocham polskie morze! Niby nie mam przeciwwskazań ale jednak mam lęk i nie mialabym przyjemności z wyjazdu. Nadrobimy za rok;)

Ja też miałam obawy, mimo że moja dr pozwoliła jechać nawet z entuzjazmem :)
    Obczailam sobie szpitale najbliższe, do Koszalina jest 30 km a tam jest oddział neonatologiczny. To mnie trochę uspokoiło. Podróż co prawda była ciężka, ale już sobie leżę, jest 22 stopnie i słonecznie. Od razu czuję się lepiej niż w nagrzanym bloku. :)

Chłopakom zafundowałam hot doga z Orlenu i jest szaleństwo w brzuchu. Trochę mam wyrzuty sumienia że to zjadłam, ale z drugiej strony... Taaaaak mi smakowało :D

Ula_Lbn lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon bez wyrzutow. :) raz na ile mozna ;)
    Ja jutro jade na pare dni do rodzicow. Ciesze sie na zmiane otoczenia. A jak wroce to biore sie za pranie ubranek i szykowanie wyprawki dla malego bo to jus czas!

Pom-pon, AnnaB. lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , dziewczyny które wyjeżdzają na wczasy, życzę udanego wypoczynku !!! Mama-Zuzia powodzenia na egzaminie !!! Vian myślami niezmiennie jesteśmy przy was !!! A ja byłam dzisiaj na zakupach dla maluszka, o matko jedyna ceny zabijają ;) Wydaliśmy dzisiaj fortunę ale ostatnie braki uzupełniłam, więc teraz mogę spać spokojnie. Dokupiłam wanienke ze stelarzem, materac do kołyski, pokrycia i prześcieradła na materace, butelki szklane, termometr bezdotykowy, kilka ubranek a i znalazłam wreszcie pieluszki muślinowe ;) Nie obeszło się też bez lampki z gwiazdkami ;) także istne szaleństwo ;) U nas dzisiaj na szczęście troszkę chłodniej także odpoczywamy :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian ja również jestem nieustannie myślami z Wami 😘 wspieram swoimi myślami :)

Dzięki za info o loveli. Płyn zakupiony. Zakupy robię partiami, żeby te kwoty lecace z konta, aż tak nie bolały 😁

Udanych urlopów :)

Mama Zuzia daj znać jak po egzaminie :)

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Jak wrażenia? To jest moje najmniej ulubione miejsce w mieście że względu na tabuny ludzi. ;)
    Dziś spoko bo byliśmy w termach dość szybko i ludzi nie było jeszcze sporo :) ogólnie lubię Poznań ale jestem tam raz na pół roku i mi starczy

3i49tv734kk70k5a.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova- dzięki za pamięć, totalna strzelanka wiec nie spodziewam się cudów, bo pytania były z kosmosu! ;)

Pom-pon- cudownie ze jesteście nad morzem!:)
    Pola- ale fajnie, dużo rzeczy pokipowaliscie i teraz możesz już tylko prac ubranka :)

pola0909 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jakoś tak mi smutno. Oglądam na tvp2 koncert zaczarowanej piosenki i ryczę jak bóbr.

Chciałabym też gdzieś pojechać. Udanego wypoczynku dziewczyny, to taki trochę babymoon 😉

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Agucha90s Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam totalną chustawke nastrojów.. Non stop mam jakieś pretensje do męża o "coś a zaraz idę na górę i rycze później chwilę się ogarnę i znów od początku to samo... dzisiaj przychodzą do nas sąsiedzi na grilla i od rana mam już kiepski humor nie wiem dlaczego i mam za soba dwie dramy.. samej siebie nie poznaje..
    Mama Zuzia poszłaś na egzamin na tzw. Turystę:) pamiętam te czasy jak się chodziło tak ba egzaminy :)
    Pom-pon odpoczywajcie i nie myśl o niczym tylko ciesz się chwilami :)
    Mój maluch zaczyna się boleśnie rozpychac w tym swoim maleńkim gniazdku... ouch...

8599skjo9dvue7er.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Mama Zuzia a nóż widelec się uda :) skoro był test to może coś ustrzeliłaś ??

Dziewczyny miłego odpoczynku :) oby pogoda Wam dopisała.

Agusia super, że blizna trzyma. Oby do końca :)

Ja kupuję trochę ciuchów na 56 bo poprzednio nawet w takim rozmiarze synek się topił. Miał 54cm i 3050 kg. Nie wyobrażam sobie nawet jak by wyglądał w rozmiarze 62hehe. Ale ile w tym chodził już nie pamiętam.

Ja to tak się zastanawiam jak jest na przełomie września/ października w Polsce. Co ja mam mu zakładać na górę? Co kupujecie? Jakąś bluzę, kurtkę? Kombinezon? Zupełnie zgłupiałam :D proszę o podpowiedzi ;)

Pola Ty to już poważne zakupy :)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry , witam sie w 29 tygodniu , coraz bliżej ,ale jednoczesnie jeszcze tak daleko do września :). Mam dylemat bo mam takie nieodczuwalne napinania sie macicy , tzn dotykam brzucha i czuje ,że jest twardy ale nie mocno tylko tak delikatnie spięty , puszcza to po kilkunastu sekundach . Nie wiem ile dziennie razy tak mam bo nie licze ,bo nie odczuwam tego jak sie spina tylko przypadkiem jak sie dotykam po brzuchu ;P. No i nie wiem czy jechać z tym na izbe i mnie wysmieją bo to juz trwa kilka tyg i żadnych innych objawów nie ma czy poczekać do wizyty w środę...

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie.

Ja caly czas mysle o Basi i Weronice. Non-stop.

Ciezko tak psychicznie, bo u nas w rodzinie sporo stresu obecnie, ale ja o tym nie pisze.

Andziaxs gratulacje nowego tygodnia. To co opisujesz to typowe skurcze Braxtona-Hicksa. Jak nie boli to nie ma powodu do paniki.

Mama_Zuzia oby madrze intuicja Ci podpowiedziala i obys miala juz te egzaminy za soba.

Pom-pon jak to tu mowia enjoy!

Manka, Agucha hormony szaleja.

Kaska ja to przestalam juz myslec co to bedzie w pazdzierniku. Jak przyjdzie, to sie okaze. Obejrzalam prognoze pogody na nastepne dwa miesiace i wyglada na to, ze u nas prawdziwe lato przyjdzie dopiero w sierpniu i wrzesniu.

U nas nie ma szansy na zadne wakacyjne urlopy, ale mamy park wodny 20 minut od domu i co roku kupujemy bilety wstepu na cale lato. Troche dla mnie lipa zaplacic za siebie tyle kasy i tylko siedziec w brodziku, ale co poczac?

Ja przestalam kupowac dla maluszka. Mysle ze podstawy mam. Teraz glownie mi glowe zaprzata urzadzenie pokoju dla starszych corek, ktore poki co maja oddzielne pokoje, ale juz nie na dlugo.

andziaxs lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ,własnie myślałam ,że to mogą byc te skurcze ale nie czułam nic , a wiele dzieczyn opisuje to jako lekki ból , odczuwają te skurcze , a ja jakbym sie nie dotykała to nawet bym nie poczuła :D . Tak to jest być zielonym jak szczypiorek na wiosne w tych tematach ;)

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma obecne ketony w moczu?
    Mi wychodzą, a mam już wyniki krzywej cukrowej i wg. mnie cukrzycy nie mam ( 4,55 na czczo; 9,31 po godzinie i 7,60 mmol/l po 2godzinach).
    Wszędzie jest napisane, że ketony w moczu świadczą najczęściej o cukrzycy, jestem jakimś nietypowym przypadkiem?

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster- ketony mogą się pojawić gdy jest za duza przerwa między kolacja a ranem, sprobuj niedługo przed położeniem się coś zjesc :)

Andzia- to skurcze B-H, macica sobie ćwiczy już na tym etapie regularnie :) póki nie są bolesne to się nie martw!

Laurka- niestety w takich strzelankach dobra nie jestem ni ale zobaczymy :) my tez się nigdzie w tym roku nie wybieramy także piooona!

Kaska- ja kupuje jakiś cieplejszy dzianinowy kombinezon, ale szczerze to póki co o tym nie myśle 🤷🏼‍♀️🤪

Ale się najadłam jak głupia, zrobiłam na plackach włoskich takich przypiekanych sałatę z pomidorem ogórkiem i papryka, do tego kurczak w panierce i sos czosnkowy! Mniam ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 18:49

andziaxs lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam znad pomorskiego jeziorka, gdzie jestem z przyjaciółmi w 10os. Byliśmy w tym samym miejscu 12 lat temu, rok przed maturą. Zrobiliśmy sobie dzisiaj 3h kajaków, mega klimat i słoneczko. Jedynie za dużo grilla daje się we znaki:)
    Życzę Wam wszystkim bezpiecznych powrotów do domów!

Mama_Zuzia, monkle, Karmazynova, Ula_Lbn lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik- ooooh i kolejna co ma za dobrze haha!:) super odpoczywajcie

Ja dzisiaj miałam takie zaparcie ze mnie brzuch bolał, ale jakoś sobie z nim w końcu poradziłam :/

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo zaparć.... Polecam owsiankę na śniadanie. Ja zalewam zmielone płatki wrzątkiem, dodaje żurawinę,wiórki kokosowe, można nasiona chia,z owoców truskawki, borówki lub banany. Mniam i działa naprawdę 😁

pola0909, Ula_Lbn lubią tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy dzisiaj było na dniu ojca u tescia bo jutro go nie ma i tak dzień przeleciał. Okropnie się najadlam i teraz leżę i czuje się jak balon:p

Jerzy jak mnie teściowa dzisiaj wkurw.... Myślałam że jej przywale w końcu ale jakiś wytrzymałam:p

Mama Zuzia- jak egzamin???

Pom-pon- odpoczywajcie ile wlezie bo to ostatnie takie chwile we dwoje.

My za tydzień z mężem może gdzieś sami na weekend skoczymy bo mamy różnice ślubu;)

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ