Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
animka899 wrote:Pom-pon- ale wam zazdroszczę!!! Kocham polskie morze! Niby nie mam przeciwwskazań ale jednak mam lęk i nie mialabym przyjemności z wyjazdu. Nadrobimy za rok;)
Ja też miałam obawy, mimo że moja dr pozwoliła jechać nawet z entuzjazmem
Obczailam sobie szpitale najbliższe, do Koszalina jest 30 km a tam jest oddział neonatologiczny. To mnie trochę uspokoiło. Podróż co prawda była ciężka, ale już sobie leżę, jest 22 stopnie i słonecznie. Od razu czuję się lepiej niż w nagrzanym bloku.
Chłopakom zafundowałam hot doga z Orlenu i jest szaleństwo w brzuchu. Trochę mam wyrzuty sumienia że to zjadłam, ale z drugiej strony... Taaaaak mi smakowało
Ula_Lbn lubi tę wiadomość
-
Pom pon bez wyrzutow.
raz na ile mozna
Ja jutro jade na pare dni do rodzicow. Ciesze sie na zmiane otoczenia. A jak wroce to biore sie za pranie ubranek i szykowanie wyprawki dla malego bo to jus czas!Pom-pon, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Hej , dziewczyny które wyjeżdzają na wczasy, życzę udanego wypoczynku !!! Mama-Zuzia powodzenia na egzaminie !!! Vian myślami niezmiennie jesteśmy przy was !!! A ja byłam dzisiaj na zakupach dla maluszka, o matko jedyna ceny zabijają
Wydaliśmy dzisiaj fortunę ale ostatnie braki uzupełniłam, więc teraz mogę spać spokojnie. Dokupiłam wanienke ze stelarzem, materac do kołyski, pokrycia i prześcieradła na materace, butelki szklane, termometr bezdotykowy, kilka ubranek a i znalazłam wreszcie pieluszki muślinowe
Nie obeszło się też bez lampki z gwiazdkami
także istne szaleństwo
U nas dzisiaj na szczęście troszkę chłodniej także odpoczywamy
-
Vian ja również jestem nieustannie myślami z Wami 😘 wspieram swoimi myślami
Dzięki za info o loveli. Płyn zakupiony. Zakupy robię partiami, żeby te kwoty lecace z konta, aż tak nie bolały 😁
Udanych urlopów
Mama Zuzia daj znać jak po egzaminie -
Karmazynova- dzięki za pamięć, totalna strzelanka wiec nie spodziewam się cudów, bo pytania były z kosmosu!
Pom-pon- cudownie ze jesteście nad morzem!
Pola- ale fajnie, dużo rzeczy pokipowaliscie i teraz możesz już tylko prac ubranka
pola0909 lubi tę wiadomość
-
Ja od wczoraj mam totalną chustawke nastrojów.. Non stop mam jakieś pretensje do męża o "coś a zaraz idę na górę i rycze później chwilę się ogarnę i znów od początku to samo... dzisiaj przychodzą do nas sąsiedzi na grilla i od rana mam już kiepski humor nie wiem dlaczego i mam za soba dwie dramy.. samej siebie nie poznaje..
Mama Zuzia poszłaś na egzamin na tzw. Turystępamiętam te czasy jak się chodziło tak ba egzaminy
Pom-pon odpoczywajcie i nie myśl o niczym tylko ciesz się chwilami
Mój maluch zaczyna się boleśnie rozpychac w tym swoim maleńkim gniazdku... ouch... -
Cześć dziewczyny
Mama Zuzia a nóż widelec się udaskoro był test to może coś ustrzeliłaś ??
Dziewczyny miłego odpoczynkuoby pogoda Wam dopisała.
Agusia super, że blizna trzyma. Oby do końca
Ja kupuję trochę ciuchów na 56 bo poprzednio nawet w takim rozmiarze synek się topił. Miał 54cm i 3050 kg. Nie wyobrażam sobie nawet jak by wyglądał w rozmiarze 62hehe. Ale ile w tym chodził już nie pamiętam.
Ja to tak się zastanawiam jak jest na przełomie września/ października w Polsce. Co ja mam mu zakładać na górę? Co kupujecie? Jakąś bluzę, kurtkę? Kombinezon? Zupełnie zgłupiałamproszę o podpowiedzi
Pola Ty to już poważne zakupy
-
Dzieńdobry , witam sie w 29 tygodniu , coraz bliżej ,ale jednoczesnie jeszcze tak daleko do września
. Mam dylemat bo mam takie nieodczuwalne napinania sie macicy , tzn dotykam brzucha i czuje ,że jest twardy ale nie mocno tylko tak delikatnie spięty , puszcza to po kilkunastu sekundach . Nie wiem ile dziennie razy tak mam bo nie licze ,bo nie odczuwam tego jak sie spina tylko przypadkiem jak sie dotykam po brzuchu ;P. No i nie wiem czy jechać z tym na izbe i mnie wysmieją bo to juz trwa kilka tyg i żadnych innych objawów nie ma czy poczekać do wizyty w środę...
-
Dzien dobry mamusie.
Ja caly czas mysle o Basi i Weronice. Non-stop.
Ciezko tak psychicznie, bo u nas w rodzinie sporo stresu obecnie, ale ja o tym nie pisze.
Andziaxs gratulacje nowego tygodnia. To co opisujesz to typowe skurcze Braxtona-Hicksa. Jak nie boli to nie ma powodu do paniki.
Mama_Zuzia oby madrze intuicja Ci podpowiedziala i obys miala juz te egzaminy za soba.
Pom-pon jak to tu mowia enjoy!
Manka, Agucha hormony szaleja.
Kaska ja to przestalam juz myslec co to bedzie w pazdzierniku. Jak przyjdzie, to sie okaze. Obejrzalam prognoze pogody na nastepne dwa miesiace i wyglada na to, ze u nas prawdziwe lato przyjdzie dopiero w sierpniu i wrzesniu.
U nas nie ma szansy na zadne wakacyjne urlopy, ale mamy park wodny 20 minut od domu i co roku kupujemy bilety wstepu na cale lato. Troche dla mnie lipa zaplacic za siebie tyle kasy i tylko siedziec w brodziku, ale co poczac?
Ja przestalam kupowac dla maluszka. Mysle ze podstawy mam. Teraz glownie mi glowe zaprzata urzadzenie pokoju dla starszych corek, ktore poki co maja oddzielne pokoje, ale juz nie na dlugo.andziaxs lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka ,własnie myślałam ,że to mogą byc te skurcze ale nie czułam nic , a wiele dzieczyn opisuje to jako lekki ból , odczuwają te skurcze , a ja jakbym sie nie dotykała to nawet bym nie poczuła
. Tak to jest być zielonym jak szczypiorek na wiosne w tych tematach
-
Dziewczyny, czy któraś z Was ma obecne ketony w moczu?
Mi wychodzą, a mam już wyniki krzywej cukrowej i wg. mnie cukrzycy nie mam ( 4,55 na czczo; 9,31 po godzinie i 7,60 mmol/l po 2godzinach).
Wszędzie jest napisane, że ketony w moczu świadczą najczęściej o cukrzycy, jestem jakimś nietypowym przypadkiem?
-
Aster- ketony mogą się pojawić gdy jest za duza przerwa między kolacja a ranem, sprobuj niedługo przed położeniem się coś zjesc
Andzia- to skurcze B-H, macica sobie ćwiczy już na tym etapie regularniepóki nie są bolesne to się nie martw!
Laurka- niestety w takich strzelankach dobra nie jestem ni ale zobaczymymy tez się nigdzie w tym roku nie wybieramy także piooona!
Kaska- ja kupuje jakiś cieplejszy dzianinowy kombinezon, ale szczerze to póki co o tym nie myśle 🤷🏼♀️🤪
Ale się najadłam jak głupia, zrobiłam na plackach włoskich takich przypiekanych sałatę z pomidorem ogórkiem i papryka, do tego kurczak w panierce i sos czosnkowy! Mniam ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 18:49
andziaxs lubi tę wiadomość
-
A ja pozdrawiam znad pomorskiego jeziorka, gdzie jestem z przyjaciółmi w 10os. Byliśmy w tym samym miejscu 12 lat temu, rok przed maturą. Zrobiliśmy sobie dzisiaj 3h kajaków, mega klimat i słoneczko. Jedynie za dużo grilla daje się we znaki:)
Życzę Wam wszystkim bezpiecznych powrotów do domów!Mama_Zuzia, monkle, Karmazynova, Ula_Lbn lubią tę wiadomość
-
Myśmy dzisiaj było na dniu ojca u tescia bo jutro go nie ma i tak dzień przeleciał. Okropnie się najadlam i teraz leżę i czuje się jak balon:p
Jerzy jak mnie teściowa dzisiaj wkurw.... Myślałam że jej przywale w końcu ale jakiś wytrzymałam:p
Mama Zuzia- jak egzamin???
Pom-pon- odpoczywajcie ile wlezie bo to ostatnie takie chwile we dwoje.
My za tydzień z mężem może gdzieś sami na weekend skoczymy bo mamy różnice ślubu;)