Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobiłam dziś małe zamówienie z apteki takie na bieżąco. Zastanawiałam się nad mellisa i gemini. Wybrałam ta 2 i się wkurzyłam. Zero elastyczności. Teraz robią dopisek do tak własnych nawet jak sobie tego nie życzysz. Co dla mnie jest bez sensu że nawet mąż w domu odebrać nie mogę. W mellisie nie było prenalau duo ale następnym razem tam zrobię zamówienie, albo poszukam jeszcze innej
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka zasadnosc rozmiaru 56 jest taka, ze jak czyjes dzieci rodza sie 49 cm (38+4) i 47 cm (37+0) to to jest rozmiar od ktorego sie zaczyna, bo do 62 daleeekooo 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 20:28
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Karmazynowa, ja dziś zaniosłam super. Przy synu pamiętam, że mdliło mocno i później miałam taki zjazd senny. Teraz na luzie.
Lenka, syn urodził się 54. Topił się trochę w 62, ale z drugiej strony ile to trwało, dwa tygodnie? Wiadomo, Laurka, jak dzidziuś rodzi się przed terminem to trzeba wziąć na to poprawkę. Ja nastawiam się na 40tc -
Agusia- super ze nie musisz być w szpitalu, duży synuś Ci rośnie!
każdy gram na wagę złota, super
Axie- kciuki nieprzerwanie dla Ciebie!!
Ja miałam dzisiaj egzamin, myśle ze ten mam z głowy, ale za to jutro mam taki gdzie nawet zadnej książki jeszcze nie otwarłam
Mój syn się urodził 54cm i długo chodził w 56. Ja tez zreszta jestem zdania ze nie chce żeby mój maluch się topił w 62, wiec mam rozmiarowo 56 sporo tez ubranekAgusia_pia lubi tę wiadomość
-
stayaway wrote:Vian, nie mogę pojąć co się dzieje. Malutka była taka silna, tak dobrze rokowała na początku. Pamiętaj o jednym- Wy i lekarze zrobiliście wszystko co tylko się dało, jesteście najlepszymi rodzicami jakich Weroniczka mogła sobie wymarzyć! Teraz musicie być dla siebie wsparciem, a ja pi cichu również modlę się
Tez sie podobnie zastanawiam, ze na poczatku wszystko bylo dobrze, mala sama oddychala a potem nagle pogorszenie..miala podawane przed tym jakies leki ? bardzo wspolczuje ... mysleliscie o konsultacji w innym szpitalu/u innego lekarza ? W koncu co lekarz to inne spojrzenie i nawet diagnoza i nadzieja...! Nie raz sie o tym przekonalam . Trzymam kciuki Vian!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 20:54
-
Dziewczyny ja zaczynam zakupy od rozmiaru 56 ale kupuje na ten rozmiar
dosłownie po parę sztuk, bardziej skupiam się na rozmiarze 62. Mówią że nawet jeśli maluch urodzi się mniejszy to lepiej niech pochodzi w tych większych parę tygodni bo te 56 starczaja zazwyczaj dosłownie na chwilkę... Chociaz córeczka mojej kuzynki która urodziła się jakiś tydzień temu zaczyna od rozmiary 50... Mimo tego że ważyla 3kg to jest bardzo krociutka...muszę wam jeszcze powiedzieć że po dzisiejszej rozmowie z moją kuzynka uspokoilam się... Mimo tego że miała taki ciężki poród to głos jej się łamał jak mówiła o małej... Mówi że nigdy w życiu by się nie spodziewała że tak bolesne chwilę mogę być takie piękne i że tak można kogoś od razu pokochać... Heh obie potem plakałysmy ze szczęścia...
Co do prowadzenia auta to ja za kierownicą czuje się swietnie,duzo jeżdże więc dla wygody wypozyczylam sobie adaptery do pasów. Jednym problemem są moje nerwy pewnie spowodowane hormonami! Jak jedzie przedemna kierowca 40 km/h i to jeszcze lewym pasem! No dobrze ze nie słyszą jak na nich wyzywam haha
Dbajcie o siebie dziewczyny jak macie nakaz leżenia to lezcie! Ja mam nadzieję że będę mogła chodzić do końca Ciąży chociaż fakt jest coraz ciężej. Mój pies na spacerach patrzy na mnie blagalnym wzrokiem w stylu: matka możemy trochę szybciej? No rusz ten tylek hihi
A jeśli chodzi o upały to też słyszałam że ma być do 40 stopni... Ja jestem załamana bo jedziemy nad morze... W prawdzie mam już zakupione kremy z filtrem parasol itd to i tak nie zdziwie się jak chłopacy będą sami śmigać na plażę a ja zostanę w domku. Domek na szczęście jest murowany więc i znajdę w nim trochę chłodu... Zabieram wiatrak żeby mieć w razie co czym się chłodzić. Co nie zmienia faktu że i tak jestem przerażona!!w ogóle mówią że to lato ma bić rekordy więc jak dla nas na sam koniec ciąży po prostu Rewelacja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 20:59
-
Siwula mam to samo. Sporo jeżdżę i do niektórych kierowców naprawdę czasem brak nerwów. Ja ostatnio tak wyklinalam a potem przepraszalam brzuszek
Vian modlę się i wierzę że może jeszcze nastąpi cud 😘
[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️
Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc) -
Mnie upały przerażają.. ale może przy nich nie odczujemy tak porodu? Bo każda będzie chciała mieć to już za sobą
Taki mały pozytwno-przekorny żarcik
Mama ZuZia powodzenia na egzaminie!synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Siwula, przybijam piątkę odnośnie jazdy autem. Na początku czerwca w ciągu 4dni zrobilam jako kierowca 2000km. Uwielbiam jeździć i dużo lepiej czuje się gdy prowadzę niż siedząc obok. Z synem było podobnie, chciałam się zawieźć do porodu /90km/, ale mąż już wtedy definitywnie się nie zgodził. Nie rozumiem dlaczego
Ja jeżeli chodzi o ciuchy /obojętne dla kogo/, to jestem minimalistka. Pewnie dlatego rozm 56 wydaje mi się bez sensu.
A jeśli chodzi o pogodę to, dziewczyny, nie martwcie się, za tydzień jadę nad morze, także temperatury na pewno spadną. Pewnie zacznie też padać
Swoją drogą, jadę sama z synemmatka wariatka.
Aster4n, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Lenka. Dzieki za informacje bo to chyba jakas "nowosc"
W rossmanie jest promka na produkty z loveli.
Chcialam sie zapytac mam. Bardzo duzo slysze o kupowaniu pieluch roznych firm zeby sprawdzic jakie beda odpowiednie. Tylko zastanawiam sie jak yo robicie. I od jakiego rozmiaru. Czy konczylyscie paczke i probowalyscie innej firmy ? Po ilu pieluchach wiadomo, ze cos jest nie tak ? -
Ja na razie niewiele mam ubranek. Trochę w rozmiarze 56 i 62. Moja Matynka urodziła się w 34 tc i zanim wyszłyśmy ze szpitala moja siostra bliźniaczka przysłała mi z Anglii ubranek w rozmiarze 50. Teraz nawet nie chcę myśleć że miałbyby mi się takie przydać. Tym razem pokupowala mi ubranek od 0-3 mcy i jeszcze kurteczki i kombinezon na zimę.
W środę moja siostra wraca na stałe do Polski po 15 latach w Anglii. Nie mogę się doczekać bo mimo tego że mam jeszcze 2 siostry to z bliźniaczką jestem bardzo zzyta i ciężko było nam bez siebie. Nie mogę się już doczekać 😁pola0909, Karmazynova, stayaway, monkle lubią tę wiadomość
-
Mama staszka - na prawdę matka wariatka ahaha.
Ja jadę do Kątów Rybackich z resztą już kolejny raz w te samo miejsce więc chociaż wiem jakie będę miała warunki:) Mam nadzieję że bryza morska będzie na tyle przyjemna że damy radę
A właśnie dziewczyny co do tych pieluch? Ile paczek kupujecie zerowek?
-
Dziewczyny, Wy tu o wyjazdach nad morze, a ja tak o tym marzę
(tylko boję się jechać mimo, iż lekarz w sumie nie widzi przeciwskazań)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 21:49
Lena: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
-
Marchev jak jest zle to skora reaguje po 1-2 pieluszkach. My mielismy jako pierwsze z bell happy, byly w porzadku, ale bardzo grube i pozniej od roz 3 rozpoczelam poszukiwania cienszych zeby mlodemu bylo lepiej sie przemieszczac.
Ja kupuje 1 op 1 i jedno 2.
Dzieki za info o loveli.
Mnie od 15.00 lapaly skurcze, na szczescie niebolesne, ale kolo 19.00 zamiast przechodzic zrobilo sie co 3-4min, trzecia nospa forte i konska dawka magnezu dopiero pomogly. Jeszcze mnie troche szyjka ciagnie jak chodze wiec leze.
Ja mam siostry blizniaczki i rzeczywiscie jest cos takiego, ze jak ktores cos sie dzieje to druga to czuje. To samo sp babcia meza, cala noc nie spala jak jej siostra zmarla jeszcze o tym nie wiedzacWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 21:50
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Ula_Lbn wrote:Ja na razie niewiele mam ubranek. Trochę w rozmiarze 56 i 62. Moja Matynka urodziła się w 34 tc i zanim wyszłyśmy ze szpitala moja siostra bliźniaczka przysłała mi z Anglii ubranek w rozmiarze 50. Teraz nawet nie chcę myśleć że miałbyby mi się takie przydać. Tym razem pokupowala mi ubranek od 0-3 mcy i jeszcze kurteczki i kombinezon na zimę.
W środę moja siostra wraca na stałe do Polski po 15 latach w Anglii. Nie mogę się doczekać bo mimo tego że mam jeszcze 2 siostry to z bliźniaczką jestem bardzo zzyta i ciężko było nam bez siebie. Nie mogę się już doczekać 😁
Jesteście jednojajowe czy dwu?
Bo przyznam, że boję się w bliźniakach że będą że sobą za bardzo związani. Mam źle doświadczenia z bliźniętami w swoim życiujeden przykład to koledzy z klasy z liceum którzy z nikim się nie integrowali, przerwy spędzali tylko razem, siedzieli razem w ławce. Drugi przykład to kuzynki mojego męża, które w wieku 35 lat nigdy nie miały partnerów, mieszkają razem i ubierają się tak samo.... Obie te pary są jednojajowe stąd moje pytanie.
Jesteśmy spakowani! -
nick nieaktualnyElvira my w nocy niedziela/poniedziałek do Rozewia 😏
Najstarsza (urodzona 56cm, 3.1kg w wg usg 40+0) miała 56 tylko w szpitalu, w domu już 62, bo mniejsze gniotły i tak opinały się mocno.
Synek (52cm, 2.9kg w wg usg 39+0) nosił 56 jakieś 2-3tyg.
Najmłodsza (54cm, 3.1kg w wg usg 40+0) nosiła 56 ponad tydzień.
Dlatego rozmiarów 56 mam 4 "komplety" ciuszków. Nowe ciuchy z dobrego materiału są mało rozciągliwe, nie ma co dziecka męczyć za małym i naciąganymi ubraniami.
A pampersów 0 nie kupuje wogóle. Nie wiem nawet jaki tam jest zakres wagowy. 1 mam 1 paczkę, one są dla dzieci 2-5kg. Potem zamierzam mieć 2, są od 4kg ☺
Marchev u mnie to zależy. Jak pupa jest zaczerwieniona to kończymy paczkę i zmieniamy na inne. Jak jest masakra, że już skóra schodzi to od razu przekazuję paczkę komuś innemu. Dlatego na początku warto kupić paczkę konkretnej marki i rodzaju i obserwować, bez większych zapasów.
Mi z synem już w 31tc nie założyli ani szwu ani pessaru, bo niby już za późno i musiałam leżeć 😒 -
Hej dziewczyny!
Wyglada na to ze dzisiejszy egzamin będzie zdany, pytania mi podpasowaly wiec jestem dobrej myśli.
Gorzej z tym jutrEjszym bo nawet nie otwarłam żadnych notatek.. wiec jutro idę się tam przejść rekreacyjnie l obstawiać będę kolejny termin.. chyba ze wydarzy się cud 🤷🏼♀️
Już bym chciała mieć spokój z uczelnia bo połowa 7 miesiąca a ja przerwy nie widziałam hahah
Młoda w brzuchu dzisiaj awanturę mi robiła niezła, coraz ciężej wysiedzieć
ZazdroszcE wszystkich urlopów. Moja mama bierze nam syna od 1-12 sierpnia na Mazury i jeszcze za niego płaci wiec będziemy mieć wtedy odpoczynek na maxa chwile przed pojawieniem się drugiego brzdąca
Co do rozmiarów ubrań to tez nie ma się co w 100% nimi sugerować bo każda marka ma swoją rozmiarówkę wiec mogą wypadać mniejsze lub wieksEWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 22:17
monkle lubi tę wiadomość