X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś małe zamówienie z apteki takie na bieżąco. Zastanawiałam się nad mellisa i gemini. Wybrałam ta 2 i się wkurzyłam. Zero elastyczności. Teraz robią dopisek do tak własnych nawet jak sobie tego nie życzysz. Co dla mnie jest bez sensu że nawet mąż w domu odebrać nie mogę. W mellisie nie było prenalau duo ale następnym razem tam zrobię zamówienie, albo poszukam jeszcze innej

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka zasadnosc rozmiaru 56 jest taka, ze jak czyjes dzieci rodza sie 49 cm (38+4) i 47 cm (37+0) to to jest rozmiar od ktorego sie zaczyna, bo do 62 daleeekooo 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 20:28

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się niby urodziła 59 cm a długo chodziła w ubrankach na 56. A w kombinezonie też 56 cała zimę przechodziła także to chyba w większości nie jest takie dokładne 56.

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynowa, ja dziś zaniosłam super. Przy synu pamiętam, że mdliło mocno i później miałam taki zjazd senny. Teraz na luzie.

Lenka, syn urodził się 54. Topił się trochę w 62, ale z drugiej strony ile to trwało, dwa tygodnie? Wiadomo, Laurka, jak dzidziuś rodzi się przed terminem to trzeba wziąć na to poprawkę. Ja nastawiam się na 40tc

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia- super ze nie musisz być w szpitalu, duży synuś Ci rośnie!:) każdy gram na wagę złota, super

Axie- kciuki nieprzerwanie dla Ciebie!!

Ja miałam dzisiaj egzamin, myśle ze ten mam z głowy, ale za to jutro mam taki gdzie nawet zadnej książki jeszcze nie otwarłam :/

Mój syn się urodził 54cm i długo chodził w 56. Ja tez zreszta jestem zdania ze nie chce żeby mój maluch się topił w 62, wiec mam rozmiarowo 56 sporo tez ubranek :)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Vian, nie mogę pojąć co się dzieje. Malutka była taka silna, tak dobrze rokowała na początku. Pamiętaj o jednym- Wy i lekarze zrobiliście wszystko co tylko się dało, jesteście najlepszymi rodzicami jakich Weroniczka mogła sobie wymarzyć! Teraz musicie być dla siebie wsparciem, a ja pi cichu również modlę się

Tez sie podobnie zastanawiam, ze na poczatku wszystko bylo dobrze, mala sama oddychala a potem nagle pogorszenie..miala podawane przed tym jakies leki ? bardzo wspolczuje ... mysleliscie o konsultacji w innym szpitalu/u innego lekarza ? W koncu co lekarz to inne spojrzenie i nawet diagnoza i nadzieja...! Nie raz sie o tym przekonalam . Trzymam kciuki Vian!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 20:54

• Siwula Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zaczynam zakupy od rozmiaru 56 ale kupuje na ten rozmiar
    dosłownie po parę sztuk, bardziej skupiam się na rozmiarze 62. Mówią że nawet jeśli maluch urodzi się mniejszy to lepiej niech pochodzi w tych większych parę tygodni bo te 56 starczaja zazwyczaj dosłownie na chwilkę... Chociaz córeczka mojej kuzynki która urodziła się jakiś tydzień temu zaczyna od rozmiary 50... Mimo tego że ważyla 3kg to jest bardzo krociutka...muszę wam jeszcze powiedzieć że po dzisiejszej rozmowie z moją kuzynka uspokoilam się... Mimo tego że miała taki ciężki poród to głos jej się łamał jak mówiła o małej... Mówi że nigdy w życiu by się nie spodziewała że tak bolesne chwilę mogę być takie piękne i że tak można kogoś od razu pokochać... Heh obie potem plakałysmy ze szczęścia...
    Co do prowadzenia auta to ja za kierownicą czuje się swietnie,duzo jeżdże więc dla wygody wypozyczylam sobie adaptery do pasów. Jednym problemem są moje nerwy pewnie spowodowane hormonami! Jak jedzie przedemna kierowca 40 km/h i to jeszcze lewym pasem! No dobrze ze nie słyszą jak na nich wyzywam haha
    Dbajcie o siebie dziewczyny jak macie nakaz leżenia to lezcie! Ja mam nadzieję że będę mogła chodzić do końca Ciąży chociaż fakt jest coraz ciężej. Mój pies na spacerach patrzy na mnie blagalnym wzrokiem w stylu: matka możemy trochę szybciej? No rusz ten tylek hihi

A jeśli chodzi o upały to też słyszałam że ma być do 40 stopni... Ja jestem załamana bo jedziemy nad morze... W prawdzie mam już zakupione kremy z filtrem parasol itd to i tak nie zdziwie się jak chłopacy będą sami śmigać na plażę a ja zostanę w domku. Domek na szczęście jest murowany więc i znajdę w nim trochę chłodu... Zabieram wiatrak żeby mieć w razie co czym się chłodzić. Co nie zmienia faktu że i tak jestem przerażona!!w ogóle mówią że to lato ma bić rekordy więc jak dla nas na sam koniec ciąży po prostu Rewelacja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 20:59

• AnnaB. Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwula mam to samo. Sporo jeżdżę i do niektórych kierowców naprawdę czasem brak nerwów. Ja ostatnio tak wyklinalam a potem przepraszalam brzuszek :D

Vian modlę się i wierzę że może jeszcze nastąpi cud 😘

qq87hdgef1lxvnz0.png

[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️

Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc)
  • zwichrowana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie upały przerażają.. ale może przy nich nie odczujemy tak porodu? Bo każda będzie chciała mieć to już za sobą :D
    Taki mały pozytwno-przekorny żarcik :)
    Mama ZuZia powodzenia na egzaminie!

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Mama_Staszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwula, przybijam piątkę odnośnie jazdy autem. Na początku czerwca w ciągu 4dni zrobilam jako kierowca 2000km. Uwielbiam jeździć i dużo lepiej czuje się gdy prowadzę niż siedząc obok. Z synem było podobnie, chciałam się zawieźć do porodu /90km/, ale mąż już wtedy definitywnie się nie zgodził. Nie rozumiem dlaczego :D

Ja jeżeli chodzi o ciuchy /obojętne dla kogo/, to jestem minimalistka. Pewnie dlatego rozm 56 wydaje mi się bez sensu.

A jeśli chodzi o pogodę to, dziewczyny, nie martwcie się, za tydzień jadę nad morze, także temperatury na pewno spadną. Pewnie zacznie też padać ;)
    Swoją drogą, jadę sama z synem :D matka wariatka.

Aster4n, AnnaB. lubią tę wiadomość

• marchev Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka. Dzieki za informacje bo to chyba jakas "nowosc"

W rossmanie jest promka na produkty z loveli.

Chcialam sie zapytac mam. Bardzo duzo slysze o kupowaniu pieluch roznych firm zeby sprawdzic jakie beda odpowiednie. Tylko zastanawiam sie jak yo robicie. I od jakiego rozmiaru. Czy konczylyscie paczke i probowalyscie innej firmy ? Po ilu pieluchach wiadomo, ze cos jest nie tak ?

• elvira Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że dużo z nas się wybiera w przyszłym tygodniu :D
    My jedziemy w środę w nocy do Karwi ktoś jeszcze się tam wybiera ? :)

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie niewiele mam ubranek. Trochę w rozmiarze 56 i 62. Moja Matynka urodziła się w 34 tc i zanim wyszłyśmy ze szpitala moja siostra bliźniaczka przysłała mi z Anglii ubranek w rozmiarze 50. Teraz nawet nie chcę myśleć że miałbyby mi się takie przydać. Tym razem pokupowala mi ubranek od 0-3 mcy i jeszcze kurteczki i kombinezon na zimę.
    W środę moja siostra wraca na stałe do Polski po 15 latach w Anglii. Nie mogę się doczekać bo mimo tego że mam jeszcze 2 siostry to z bliźniaczką jestem bardzo zzyta i ciężko było nam bez siebie. Nie mogę się już doczekać 😁

pola0909, Karmazynova, stayaway, monkle lubią tę wiadomość

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • Siwula Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama staszka - na prawdę matka wariatka ahaha.
    Ja jadę do Kątów Rybackich z resztą już kolejny raz w te samo miejsce więc chociaż wiem jakie będę miała warunki:) Mam nadzieję że bryza morska będzie na tyle przyjemna że damy radę :)
    A właśnie dziewczyny co do tych pieluch? Ile paczek kupujecie zerowek?

• Leksi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy tu o wyjazdach nad morze, a ja tak o tym marzę <3 (tylko boję się jechać mimo, iż lekarz w sumie nie widzi przeciwskazań)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 21:49

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev jak jest zle to skora reaguje po 1-2 pieluszkach. My mielismy jako pierwsze z bell happy, byly w porzadku, ale bardzo grube i pozniej od roz 3 rozpoczelam poszukiwania cienszych zeby mlodemu bylo lepiej sie przemieszczac.
    Ja kupuje 1 op 1 i jedno 2.
    Dzieki za info o loveli.
    Mnie od 15.00 lapaly skurcze, na szczescie niebolesne, ale kolo 19.00 zamiast przechodzic zrobilo sie co 3-4min, trzecia nospa forte i konska dawka magnezu dopiero pomogly. Jeszcze mnie troche szyjka ciagnie jak chodze wiec leze.
    Ja mam siostry blizniaczki i rzeczywiscie jest cos takiego, ze jak ktores cos sie dzieje to druga to czuje. To samo sp babcia meza, cala noc nie spala jak jej siostra zmarla jeszcze o tym nie wiedzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 21:50

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula_Lbn wrote:
    Ja na razie niewiele mam ubranek. Trochę w rozmiarze 56 i 62. Moja Matynka urodziła się w 34 tc i zanim wyszłyśmy ze szpitala moja siostra bliźniaczka przysłała mi z Anglii ubranek w rozmiarze 50. Teraz nawet nie chcę myśleć że miałbyby mi się takie przydać. Tym razem pokupowala mi ubranek od 0-3 mcy i jeszcze kurteczki i kombinezon na zimę.
    W środę moja siostra wraca na stałe do Polski po 15 latach w Anglii. Nie mogę się doczekać bo mimo tego że mam jeszcze 2 siostry to z bliźniaczką jestem bardzo zzyta i ciężko było nam bez siebie. Nie mogę się już doczekać 😁

Jesteście jednojajowe czy dwu?
    Bo przyznam, że boję się w bliźniakach że będą że sobą za bardzo związani. Mam źle doświadczenia z bliźniętami w swoim życiu :P jeden przykład to koledzy z klasy z liceum którzy z nikim się nie integrowali, przerwy spędzali tylko razem, siedzieli razem w ławce. Drugi przykład to kuzynki mojego męża, które w wieku 35 lat nigdy nie miały partnerów, mieszkają razem i ubierają się tak samo.... Obie te pary są jednojajowe stąd moje pytanie.

Jesteśmy spakowani!

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira my w nocy niedziela/poniedziałek do Rozewia 😏

Najstarsza (urodzona 56cm, 3.1kg w wg usg 40+0) miała 56 tylko w szpitalu, w domu już 62, bo mniejsze gniotły i tak opinały się mocno.
    Synek (52cm, 2.9kg w wg usg 39+0) nosił 56 jakieś 2-3tyg.
    Najmłodsza (54cm, 3.1kg w wg usg 40+0) nosiła 56 ponad tydzień.

Dlatego rozmiarów 56 mam 4 "komplety" ciuszków. Nowe ciuchy z dobrego materiału są mało rozciągliwe, nie ma co dziecka męczyć za małym i naciąganymi ubraniami.
    A pampersów 0 nie kupuje wogóle. Nie wiem nawet jaki tam jest zakres wagowy. 1 mam 1 paczkę, one są dla dzieci 2-5kg. Potem zamierzam mieć 2, są od 4kg ☺

Marchev u mnie to zależy. Jak pupa jest zaczerwieniona to kończymy paczkę i zmieniamy na inne. Jak jest masakra, że już skóra schodzi to od razu przekazuję paczkę komuś innemu. Dlatego na początku warto kupić paczkę konkretnej marki i rodzaju i obserwować, bez większych zapasów.

Mi z synem już w 31tc nie założyli ani szwu ani pessaru, bo niby już za późno i musiałam leżeć 😒

• Siwula Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dla tego fajnie posłuchać rad od już doświadczonych mam:) to moja pierwsza ciaza i że tak powiem doświadczenie mam zerowe tyle co przy dzieciach siostry no ale wiadomo to nie to samo...

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wyglada na to ze dzisiejszy egzamin będzie zdany, pytania mi podpasowaly wiec jestem dobrej myśli.
    Gorzej z tym jutrEjszym bo nawet nie otwarłam żadnych notatek.. wiec jutro idę się tam przejść rekreacyjnie l obstawiać będę kolejny termin.. chyba ze wydarzy się cud 🤷🏼‍♀️
    Już bym chciała mieć spokój z uczelnia bo połowa 7 miesiąca a ja przerwy nie widziałam hahah ;)
    Młoda w brzuchu dzisiaj awanturę mi robiła niezła, coraz ciężej wysiedzieć

ZazdroszcE wszystkich urlopów. Moja mama bierze nam syna od 1-12 sierpnia na Mazury i jeszcze za niego płaci wiec będziemy mieć wtedy odpoczynek na maxa chwile przed pojawieniem się drugiego brzdąca :)

Co do rozmiarów ubrań to tez nie ma się co w 100% nimi sugerować bo każda marka ma swoją rozmiarówkę wiec mogą wypadać mniejsze lub wieksE :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 22:17

monkle lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ