Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Vian, aż mi się płakać chce jak to przeczytałam. Będę Was wspierać modlitwą i po cichutku liczyć na cud.
Mnie już podają sterydy, w poniedziałek będzie pessar, jeśli w posiewie nie wyjdzie żadna infekcja. Jej będę spokojniejsza że w razie czego płuca będą lepiej rozwinięte. Mam nadzieję, że takie przyspieszanie ich rozwoju nie będzie miało jakiś konsekwencji.
-
Chwile mnie nie bylo na forum, a co tu sie dzialo..
Pracowalam od 9 do 15, a teraz lapia mnie skurcze, leze i nie wiem kto za mnie obiad zrobi.
Vian po kazdej burzy wychodzi slonce. Takie przykre dowiadczenia, to ogromny cios, ale potrafia zmienic postrzeganie siebie jako malzenstwa, czlowiek nagle zdaje sobie sprawe, ze jest w stanie wytrzymac duzo wiecej niz mu sie wydaje..
Manka tez mi sie wydawalo, ze mam wysoki prog bolu po poszerzaniu cewki moczowej w wieku 12 lat. Owszem zalatwienie potrzeb fizjologicznych po porodzie po takich dowiadczeniach to byl pikus, ale sam porod bez porownania.
Ja mysle, ze swiadomosc jest wazna, ja jak duzo razy pisalam mam tez mame na gin-pol i slyszalam rozne historie. Czasem mozna tragedi zapobiec siejac panike gdy nie czuje sie ruchow, a czasem braknie pomocy z gory i dzieja sie tragedie, ktorym nie da sie zapobieg. Ogolnie rzecz biorac to sa pojedyncze przypadki w stosuku do ilosci ciaz takze nie ma co wpadac w panike.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Vian 😢😭😢😭😢😭😢😭 dużo siły...
Axie obawiam się że mnie czeka to samo. Bo już ostatnio szyjka była krótka, a ostatni tydzień cały czas skurcze i twardnienie brzucha. 27 wizyta i zobaczymy jaka decyzja chyba że będzie się to nasilac jeszcze bardziej i będzie trzeba działać wcześniej. Bardzo się boję.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
A ja w tyle za Wami przez roznice czasu i dopiero czytam i nie wiem co napisac.
Do dyskusji, ktora sie wczesniej wywiazala juz raczej nie nawiaze, bo juz chyba nie ma sensu odgrzewac zamknietego tematu, choc ja zawsze lubie dorzuic swoje trzy grosze
Basiu, modlilam sie non-stop i ciagle oczekuje cudu, ale jednoczesnie duzo myslalam o tym dlaczego takie rzeczy przydarzaja sie dobrym ludziom? Dlaczego cos takiego spotyka mlodych ludzi? I doszlam do tylko jednego wniosku: Bo gdyby takie dzieciatko bylo dane komus niewrazliwemu i bez serca nic by go nie obeszlo; a tak Kruszynka byla obdarzona miloscia od poczatku i kochana w kazdej minucie.
Badzcie teraz dla siebie oparciem.Aster4n lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
manda21 wrote:Jeszcze zaspamuje tu. Wracalam wczoraj 50km jako kierowca, nie wiem jak Wy takie dlugie podroze znosicie
zlapal mnie skurcz w prawej nodze po polowie drogi
W takiej sytuacji to chyba najlepiej znalezc miejsce na postoj, zeby rozruszac. Mialas taka mozliwosc? Ja bardzo duzo jezdze samochodem, ale cale szczescie nie odczuwam dyskomfortu zadnego.
Axie trzymaj sie dzielnie!
Karmazynova roznice sa, czasami wrecz diametralne. Moim zdaniem najwiekszy skandal tutaj jest w tym, ze sie nie bada ginekologicznie! Ja Bogu dziekuje, ze moja szyjka trzyma, bo nic o niej nie wiem.axie92 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Lenka82 wrote:Vian 😢😭😢😭😢😭😢😭 dużo siły...
Axie obawiam się że mnie czeka to samo. Bo już ostatnio szyjka była krótka, a ostatni tydzień cały czas skurcze i twardnienie brzucha. 27 wizyta i zobaczymy jaka decyzja chyba że będzie się to nasilac jeszcze bardziej i będzie trzeba działać wcześniej. Bardzo się boję.
Ja bym radziła nie czekać długo jak coś się dzieje (z wizytą). Mnie Tak bolało już, ze chodzić nie mogłam. Myślałam że to jest normalne, że wszystko rośnie, ciągnie... A okazało się, że szyjka się skracała.
-
axie92 wrote:Ja bym radziła nie czekać długo jak coś się dzieje (z wizytą). Mnie Tak bolało już, ze chodzić nie mogłam. Myślałam że to jest normalne, że wszystko rośnie, ciągnie... A okazało się, że szyjka się skracała.
Szczęście w niessczesciu że miałaś jakieś objawy które Cię zaalarmowały. Gorzej jak nie ma żadnych objawów a szyjka leci...
Witam się po szkole rodzenia. Muszę odwołać swoje słowa o stracie czasu. Dzisiaj było naprawdę bardzo fajnie, sporo się dowiedziałam. W związku z urlopem kolejne zajęcia będę odrabiać dopiero w sierpniu. Mam nadzieję że dam się radę dotoczyć
Poza tym byliśmy w Ikea (w długi weekend.... Kill me). No ale mamy komodę, wanienkę, kosz na pieluchy i nóż
Pije kawę i biorę się za pakowanie.
Vian, nie ma takich słów, które by coś dały. Przytulam wirtualnie.
-
Axie, manda kilka dni było lepiej A teraz znów gorzej. Skurcze ale ogólnie brzuch twardy. Póki biorę luteine 2x1 magnez 3x2 No-spe. Już sama nie wiem. Może panikuje, bo aż mi niedobrze momentami jak się nakręca.
Axie brzuch bolał Cię cały czas? Dużo miałaś skurczy?Aster4n lubi tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)