X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że skoro to forum dla kobiet w ciąży to o ciąży i jej następstwach powinnyśmy pisać. Jak ktoś się boi i ma schizy to najlepiej niech nie rodzi, bo ciąża to Pikuś w porównaniu do tego co się może wydarzyć po, już sama Vian nam to pokazuje.
    Życie nie jest kolorowe, jak ktoś się boi czytać forum to niech poczyta gazetkę kolorową i tyle.
    Skoro możemy pisać o kotletach to czemu nie możemy o urodzeniu martwego dziecka?

Vian pisz śmiało, najwyżej przewrażliwione usuną konta i tyle 😊

Mama_Zuzia, pola0909, stayaway, marchev, andziaxs, agjot1979, AnnaB., Karmazynova, Mama_Staszka, RudaAnna lubią tę wiadomość

• Siwula Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) uhuu gorąco się Tu zrobiło:)Ja jestem zdania że każdy może pisać tu to o czym chce... Jeśli nasza koleżankę zasmucilo to co usłyszała o straconej ciąży koleżanki to miała prawo nam o tym tu powiedzieć... Jeśli ktoś nie chce o tym czytać to po prostu pomija post... To forum publiczne i można pisać o tym o czym ma się ochotę... O denerwujacym mężu, o psiaku, o tym co nas martwi i bawi. I Myślę że lepiej będzie jak będziemy się wspierały niż krytykowly:) no ale nie sposób żeby nie było Chociaż małego zgrzyt przy tylu ciężarnych haha
    VIAN - czekamy na wieści pisz do nas chcemy Cię wspierać wszystkie!! Jak chyba zresztą widać po komentarzach wyżej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 11:21

AnnaB., Mama_Staszka lubią tę wiadomość

• aannkka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie ma co się obrażać. Prawda jest taka, że ciąża i macierzyństwo ba życie nie jest slodko-pierdzace..
    Trzeba myśleć pozytywnie nic innegonie zostaje, a co nam los da tego nie wie nikt.

Ja dziś wychodzę wreszcie do domu. Bol jeszcze odczuwam, ale nie jest on aż tak silny jak wcześniej. To było coś strasznego..od teraz to chyba zęby mogę leczyć bez znieczulenia hahaha.. mam wprowadzić bardzo oszczędny tryb z rację tego, że blizna po cc jest cieniutka:/ dodatkowo Leonik daje mamie ciosy w największego miesniaka (12cm ma już dziad) co daje dodatkowy bol.. byle do września dziewczyny!

Vian daj znać co u was jak malutka :* ciągle o was myślę!

manda21 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol, a ja z jednej strony doskonale wiem o czym mówisz i rozumiem. 😘 Ale czasami zapominamy, że po drugiej stronie internetu każda z nas jest realnym człowiekiem. Za tymi nickami chowają się fajne kobitki z różnymi historiami i swoją codziennością. Każda z nas jest tutaj, bo szuka wsparcia w tym wyjątkowym czasie. Kto nas nie zrozumie, jak druga kobieta w ciąży, i to na tym samym etapie? ☺️

Vian, wiem, że to bez porównania do tego, co Wy teraz przechodzicie, ale myślę, że każda z nas na swój przeżywa Waszą historię, kibicuje Wam i się modli. Nie bardzo jesteśmy w stanie nic więcej zrobić, niż wysłuchać i spróbować dodać otuchy słowami. Dlatego pamiętaj, my tu jesteśmy.

Z resztą, te otuchy i pocieszki dotyczą każdej z nas ❤️

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• łania Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot ja mam siostrzeńca z autyzmem. Właśnie kończy 13 lat.

U mnie nie ma przespanych nocy, ostatnio krążę między swoim łóżkiem a córki, bo co raz jej się coś smutnego przyśni i płacze. Przysnę z nią, jak mnie zbudzi skurcz w ręce albo nodze to idę do siebie. Ostatnio po 2 razy do niej chodzę, ale przynajmniej kości rozprostuję :) dziś ma przyjść barierka do łóżka to ja spokojniesza będę.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkka, super, że już idziesz do domu! Czasami człowiek dochodzi szybciej do siebie... u siebie 😉

Niestety bywają takie sytuacje, że nasz próg bólu znaaaacznie się przesuwa. Miałam 10lat, gdy usunięto mi wyrostek robaczkowy- zdaje się, że teraz robią to laparaskopowo, ale wtedy normalne otwieranie jamy brzusznej. Ból, rekonwalescencję pamiętam do tej pory mimo, że lat mam już niemal 3 razy tyle. Mój próg zatem przewiduje poród naturalny i bardzo chciałabym uniknąć cc 😁

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• axie92 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, koniecznie dawaj znać co u Was!

Co do takich trudniejszych tematów, myślę że świadomość pewnych rzeczy jest bardzo ważna. W ciąży czujność powinna być na najwyższym poziomie. Czyjas trudna historia nas czegoś może nauczyć.

My dalej w szpitalu, zastanawiają się nad sterydami na rozwój płuc. W sumie byłabym spokojniejsza, gdyby je podali. Poza tym ktg super, raz zdarzyły się skurcze ponad 40, ale to na szczęście nic groźnego. Łucja waży już 1250g i naprawdę daje popalić, zwłaszcza że ułożona jest miednicowo i kopie tam na dole... że aż boli ;)

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nadal ułożona poprzecznie bo czuje ja na całej szerokości brzucha. Od rana dziś się kręci jak szalona.

I też jestem zdania, że każda ma prawo do własnego zdania, ciąża to wcale nie takie "kolorowe" doświadczenie. Kiedyś jak słyszałam o poronieniach to była to czarna magia. Do póki nie doświadczyłam tego na własnej skórze, to nie zdawałam sobie sprawy, że to tak częsty przypadek. Na szczęście poznałam wtedy super dziewczyny do tej pory mamy że sobą kontakt i już jazda z nas jest w dwu paku :)

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje 😊 ale ja wcale nie jestem dzielna, codziennie myśle o tym jak będzie wyglądało jego życie gdy nas zabraknie. Pogodziłam się z tym bo co innego mogłam zrobić?
    Stayaway mój syn funkcjonuje nisko bo niestety upośledzenie duzo psuje, nie mówi, komunikuje się za pomocą tabletu, gdyby to był sam autyzm byłoby pewnie duzo prościej, No śle cóż, jest jak jest. Duzo dały nam narodziny córki, która jest zdrowa, dopiero wtedy poczułam jak to jest być mama zdrowego dziecka, jak może być normalnie i jak jest o wiele prościej! Życie to nieprzewidywalny scenarzysta i nigdy nie możemy być niczego pewnym, dlatego trzeba się cieszyć tym co jest 😊

AnnaB., Pom-pon, monkle, stayaway lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szkoda czasu na kłótnie! Vian, Basiu, oczywiście czekamy na najnowsze wieści.

Moja mała ułożona główkowo, wczoraj koło 23 byłam już tak bardzo zmęczona, położyłam się i nieźle dała mi popalić. Czułam takie intensywne wibracje w brzuchu i mocne kopniaki w żołądek, aż mnie rozbolał i co chwile mi się odbijało. :P

My już po wizycie, mała rośnie równo w terminie, waży 966g i za nic w świecie nie chce dać sobie zrobić zdjęcia 3d, bo zasłania dwoma rączkami buzię (tak jak na każdej wizycie). I nóżki ma dłuższe od reszty o tydzień :D

Agucha90s, ooo fajnie, że jest nas więcej. Kliniki faktycznie może nie wyglądają najpiękniej, bo to stary szpital, ale mają bardzo dobre opinie jeśli chodzi o opiekę. Nie są też takie duże jak Borowska. Ja dodatkowo chodzę do lekarza, który tam pracuje i jak rodzić to tylko z nim, mam nadzieję, że trafię na jego zmianę akurat, bo to dobry fachowiec, a co najważniejsze mam do niego duże zaufanie. A wybierasz się na odwiedziny szpitala? I czy orientujesz się może, czy gdzieś można znaleźć listę rzeczy, która tam jest potrzebna? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 12:54

monkle lubi tę wiadomość

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axie- no w sumie racja że bezpieczniej byś się czuła jakby podali sterydy. To taki psychicxny wspomagacz. A mała wagę już ma super!

Ja mam za tydzień wizytę i ciekawa jestem ile moja kluska będzie wazyc.

201512131765.png

201909081765.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozmawialiśmy wczoraj i dziś długo z lekarzami. Weronika w tym momencie żyje tylko dzięki maszynom. Nadal nie sika. Miała robione usg głowy. I niestety krwawiwnie 3 stopnia juz nie tylko do mózgu ale i do czaszki i móżdżku. Nie będzie w stanie tego przetrwać dlatego też będziemy ppdejmowac decyzję, żeby w razie zatrzymania nie podtrzymywać jej dłużej. Nie chcemy żeby cierpiała.
    Jest to bardzo trudne i z trudem się trzymamy, ale wg nas tak będzie lepiej.
    Dziekujemy za całe wsparcie, wszystkie modlitwy i ciepłe słowa. Lekarze wyczerpali już możliwości.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, tak strasznie mi przykro kochana! Nie tak mialo byc, ale rozumiem wasza decyzje, trzymajcie sie i badzcie dla siebie oparciem! Nie wiem co jeszcze moge powiedziec, to strasznie niesprawiedliwe...

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian trzymajcie się tam jakoś. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co teraz przeżywacie, bo ona walczyła tak dzielnie dla was, a wy dla niej. Bardzo mi przykro, że to się tak musi skończyć.

Aanka, to teraz tym bardziej poleguj! Blizna jest wszędzie ciągła? Ile ma mm?

Axie ja bym pogadała z lekarzami, żeby jednak podali sterydy. One też potrzebują czasu, zanim zaczną działać, a tak w razie czego będziesz spokojniejsza. U nas Kajtuś miał podane w 31tc, ale urodził się w 39tc.

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu żadne słowa nie sa adekwatne w tym momencie do tego całego koszmary przez który przychodzicie.. ogromnie Wam współczuje, modlę się za Was codziennie i jeśli w czymkolwiek mogłabym pomoc to wał jak w dym. Nie tak to miało wyglądać, nie taki miał być finał :( wierze mocno ze jeszcze wydarzy się cud, a Wy bądźcie ze sobą i korzystajcie z pomocy psychologa.. rodzic nigdy nie powinien patrzeć jak dziecko cierpi, ani podejmować tak cholernie niesprawiedliwych decyzji. Jestem z Wami całym sercem

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian-Boże kochana tak strasznie mi przykro!;( Jeszcze mimo wszystko będę modlić się o cud! Strasznie was Pan Bóg doświadczył:( sciskam was mocno i modlę się w waszej intencji żebyście wy z mężem to przetrwali!

201512131765.png

201909081765.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian brakuje mi słów, każda liczyła jednak na cud. Bardzo wam współczuję, rozumiem waszą decyzję i nie potrafię sobie wyobrazić waszego smutku. Dalej się jednak modlę o was !!! Musicie być teraz niewyobrażalnie silni !!! Życie jest jednak bardzo niesprawiedliwe, że dobre osoby spotykają takie tragedie :( Z całą rodziną i sercem jesteśmy z wami !!!

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian bardzo mi przykro i nie wiem co napisać, bo żadne słowo nie ukoi Waszego cierpienia. Miałam nadzieję, że wszystko się ułoży. I gdzieś jeszcze jest ta nadzieja. Dużo siły w tym trudnym dla Was czasie

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko w rękach Boga,mam nadzieję ,że Modlitwy zostaną wysłuchane i Weroniczka pokaże siłę walki , a nerki zaczną pracować .

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😢 Vian bardzo przykre wiadomości. Życzę Wam dużo siły! Trzymajcie się!

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ