X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynowa no ja też nie słyszałam :D hehe. No ja to jestem taka, że bym nie wytrzymała. Teraz wizytę mam po 3 tygodniach a ja już świruje, boję się o tą szyjkę strasznie.

Animka a jak Twoja ospa?
    Mój teść zachorował na półpaśca i jakoś wolę się z nim nie widywać hehe

Pom pon do jakiej miejscowości jedziecie.

No ja podziwiam za podróże. Ja bym nie dała rady. No ale fakt faktem 2 miesiące leżakowania robi swoje. Jeszcze "tylko" 2 kolejne :D

marchev lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dzielnie probuje zmienic temat :)

Mi lekarz zabrania wszystkiego. Nawet na szkole rodzenia na czesc praktyczna krecil glowa. W koncu na oddychanie sie zgodzil, reszte nie. A co dopiero wyjazdy :) ale i tak dziekuje, ze jestem na nogach, lezec nie musze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 09:10

• Kaska Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev bo zawsze znajdzie się coś co komuś się nie spodoba. Po co psuć atmosferę. Każdy ma inne zdanie. Ja to jak mi się coś nie podoba to omijam i nie czytam :D

Mama_Staszka lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prosze, nie naskakujcie tak, cieszcie sie maluszkami i swoim stanem bo w kryzysie wszystko inne przestaje byc wazne. Dajcie znac czy chcecie zeby Was informowac, bl nie chce zeby ktoraś sie przez nasz sytaucje zalamywala.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska- moja ospa już sobie poszła na szczęście, od niedzieli wychodze już na dwór także chwała Bogu przeszło dość lekko. Teraz codziennie córke obserwuje czy ona nie dostanie;) jeszcze ma tydzień czasu:P

201512131765.png

201909081765.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian oczywiście że chcemy wiedzieć!!

3i49tv734kk70k5a.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian oczywiście jesteś jedną z nas. Nasza wrześniowa rodzinka. Czekamy z niecierpliwością na wieści. Przesyłam dużo wsparcia i siły. 3macie się kochane mocno.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Dziewczyny prosze, nie naskakujcie tak, cieszcie sie maluszkami i swoim stanem bo w kryzysie wszystko inne przestaje byc wazne. Dajcie znac czy chcecie zeby Was informowac, bl nie chce zeby ktoraś sie przez nasz sytaucje zalamywala.

Oczywiście ze tak! Mój wpis nie do końca został dobrze zinterpretowany albo ja źle to ujęłam w słowa. Nie ważne!
    Czekamy na wieści o Weronice;)

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, oczywiscie ze masz pisac! Ja czekam na wiesci.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian- oczywiście że masz pisać jak tam weroniczka się ma!!!!!!

201512131765.png

201909081765.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian oczywiście informuj, jesteśmy cały czas myślami z wami!

Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania. Agusia widzisz, ty masz "dostęp" do takich historii, być może się osłuchałaś i nie chcesz o takich rzeczach już czytać. Dla Kumen mogło być to pierwsze takie zderzenie i nie widzę nic złego w tym, że się podzieliła. Jak widać i w donoszonej ciąży może coś się wydarzyć. Nie znaczy to, że mamy być przerażone do samego porodu, ale niech coś z tyłu głowy świta, żeby obserwować aktywność dziecka. Ja sama wylądowałam w 37 tyg. na patologii, bo mała się nie ruszała przez kilka godzin, poprzedni dzień też miała mniej aktywny. Na szczęście nic się nie działo, ale równie dobrze mogła być okręcona pępowiną.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian- pisz my tez o Was myślimy i się martwimy i zastanawiamy jak Weroniczka sobie radzi! To nasze wrześniowi czerwcowe dzieciątko i nie wyobrażam sobie inaczej :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, znowu hejt? Dziewczyny odpuśćmy to sobie. Jak jest każdy widzi. Każda się stresuje i chciałaby jak najlepiej. Życie jest jakie jest i tego nie zmienimy. Nie dokladajmy tu sobie bo po co.

Vian, jak minęła noc? G

AnnaB. lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    Animka zgadzam sie! Ja kiedys pisalam ze moj najstarszy jest niepelnosprawny, niewiem czy kto kolwiek to zauwazyl, niewazne. Mam syna z autyzmem i uposledzeniem umyslowym ktory do konca zycia bedzie od kogos zalezny bo sam sobie nie poradzi. Diagnoze dostalismy jak mial cos ponad 2 lata i tez z czasem mosielismy przezyc cos na ksztalt zaloby po wyobrazeniu dziecka jakie chcielibysmy miec. Wiec tragedie zdarzaja sie na kazdym etapie zycia i przed tym nie uciekniemy, a takie historie uczulaja nas na pewne symptomy czy przeczucia i czasąmi moga pomoc nas przed czym ustrzec. To tyle odemnie, czekam na wiesci od Vian.

Nie wiedziałam. Jesteś mega silna mama, która mimo choroby dziecka ogarnia kolejne :)

Kaśka, jedziemy do Ustronia Morskiego jak co roku od 9 lat :) tam się zresztą poznaliśmy. A teraz ostatni taki urlop we dwoje :)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szanujmy się, mamy się wspierać, każdy ma prawo do swojego zdania, więc je także szanujmy.

Agjot- moja siostra też ma córeczkę z autyzmem i wiem, że takie dzieciaczki są mega inteligentne i jeśli są pod dobra opieka od samego początku i mają zapewnioną rehabilitację, to na dzień dobry tej niepelnosprawnosci nawet nie widać. No i kocha się te dzieci na pewno jeszcze bardziej właśnie ze względu na to, że tego potrzebują ❤ Ty też jesteś super mama! :*
    A córeczka mojej siostry jest tak słodka, tak czeka na kuzynke.. Za każdym razem jak mnie widzi to przytula i całuje brzuch, pyta jaka duża już jest Oliwka. Rozczula mnie to na maxa. Chciałabym żeby córka mojego Męża też tak reagowała, no ale trzeba się cieszyć z tego co się ma.

Vian, jak od nikogo innego czekamy na wieści od Ciebie Kochana!!

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian czywiscie, ze czekamy na wieści 😘

Agjot nawet nie wiedziałam. Późno dołączyłam.. Jesteś mega silna mama. Mam nadzieję, że starszy synek super przyjmie młodsze rodzeństwo. Dzieci z autyzmem są bardzo inteligentne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 10:21

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co innego pisac co nas spotkalo a co innego opowiadac starszne historie kolezanek. Ok skonczmy temat bo widze ze sie hejt zrobil...

Vian oczywiscie ze chcemy wiedziec. Modlimy sie za malutka. :* :)

Dargol lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki !

Rzadko udzielam się w takich tematach ale nie potrzebnie wywiązała się afera.
    Ja uważam, że forum jest od tego żebyśmy mogły się i pochwalić i pożalić !!! Tyle ode mnie w temacie, bo chyba reszta została już napisana.

Vian nawet się nie wygłupiaj i dawaj znać co u Weroniki !!! Modliłam się za nią wieczorem !!!

Zresztą powiem wam jeszcze, że ja traktuję was naprawdę jak koleżanki, często rozmawiam z mamą i nieraz opowiadam jej o co pytałam, co mi odpowiedziały koleżanki z forum. Mama też modli się za Weronikę i ciągle pyta czy coś wiadomo, dla mnie to wsparcie jest ważne, a wiadomo wsparcie jest najbardziej potrzebne w tych kryzysowych momentach.

Ktoś pytał o sesje brzuszkową, to tak ja miałam 13.06 ale na zdjęcia czeka się do 3 tygodni, więc sama wyczekuję z niecierpliwością wiadomości ;)

Ja dzisiaj przespałam pierwszą noc chyba od tygodnia także uczucie rewelacyjne ;)

Fajnie byłoby gdyby życie było tylko kolorowe ale rzeczywistość jest okrutna. I jak np we wtorek skieruje mnie gin znowu na oddział to również chciałabym móc wam o tym pisać i prosić o wsparcie, bo naprawdę jesteście mega i to bardzo pomaga !!!!

andziaxs, AnnaB., Gosa, manda21 lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola to ja Cię pociesze, że ja w Twoim tygodniu w poprzedniej ciąży leżałam już z rozwarciem i dolezalam. Będzie dobrze! To już 30 tydzień. Nie masz drugiego dziecka, możesz dbać tylko o siebie. Zresztą mam nadzieję, że szyjka się nie popsuła

Vian czekamy na wieści.

pola0909 lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, myślę, że Kumen po prostu to mocno poruszylo i chciała tylko naszego wsparcia, zupełnie jak w każdej innej sytuacji o której mówimy koleżance i chcemy usłyszeć, że wszystko będzie dobrze, nic więcej. Poza tym to jedna z nas.
    Ja właśnie wiedzę na krzywej, a potem jeszcze mam nadzieję zajrzeć do lekarza, żeby sprawdził szyjkę.
    Agjot podziwiam i szanuje.
    Vian, ja cały czas czekam na info co u Was!

stayaway, andziaxs, Mama_Staszka, Karmazynova lubią tę wiadomość

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ