X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol ja sie z Toba zgadzam. Takie historie nie sa nam potrzebne... Ja np jak takie cos czytam to zaraz panikuje jak maly sie nie rusza albo sie zamarteiam co bedzie dalej itp. Nie potrzeba nam dodatkowych takich stresow.

Ja juz po sniadanku i pije slaba kawke. Za 10 godz mam wizyte. Jeju niech czas szybciej leci! Tak sie obawiam szpitala i zostawienia syna w domu z dziadkami. Ehh :( no i martwie sie wczesniejszej cesarki. Prosze o kciuki dzis po 17 :*

Ciekawe jak mala Weroniczka sie czuje. Oby kruszynka walczyla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 07:24

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol wrote:
    Ta Twoja historia była nam tutaj wszystkim ciężarnym bardzo potrzebna.... Wiadomo ze takie rzeczy się zdradzają... ale nie koniecznie trzeba je opowiadać na forum dla kobiet w ciąży. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu, ale my codziennie zmagamy się z dolegliwościami i radami żeby wszystko było dobrze, drżymy o nasze istotki wiec myśle ze takie historie są nie na miejscu.
    Tak myśle....
    Chyba ze inne myślą inaczej..
    Ja mysle inaczej.
    ROzumiem, ze pisanie o problemach rodzinnych, badz o tym co jadlo sie dzisiaj na sniadanie jest tematem priorytetowym na forum dla ciezarnych? W takim wypadku ja sie wypisuje. Dziewczyny sobie radza, pomagaja, niejednokrotnie zastepuja wrecz psychologa i to jest super. Ale jak ja napisze cos co rzeczywiscie dotyczy tematu ciezarnych to juz jestem be.
    Sama mowisz ze takie rzeczy sie zdarzaja, no ok, tak samo jak klotnie z mezem czy to ze ktos stracil prace, ale dlaczego ja w tym temacie musialam zostac skrytykowana?
    Nie podoba mi sie to i Twoje podejscie.

• AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach tu wchodzić na forum...

3i49tv734kk70k5a.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mam nadzieję, że szew trzyma. A jak się czujesz? Boli Cię on?

Oj kumen nie ma co się obrażać. Dziewczyny tylko wyraziły swoją opinię. Większość pewnie chodzi zestresowana żeby tylko wszystko było ok.

Mały mnie kopie po szyjce. Mam wrażenie, że ręce albo nogi wystawia. Też tak macie?

Któreś z Was pisały że będą robić ciążowe sesje. Macie już zdjęcia?? :D

Animka co tam fajnego robiliście?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Agusia- kciuki za wizytę dzisiaj! Szybko zleci. Oby było wszystko ok i niepotrzebny był szpital!

Dziewczyny no niestety takie rzeczy przykre i straszne się zdarzają, nie ma co ukrywać ze zawsze wszystko jest pięknie i ładnie. Ale tak niestety jest na każdym etapie życia, również wtedy jak nasze maluchy już się urodzą.
    Ja mimo tego, ze mam świadomość tego wszystkiego wierze i mam ogromna nadzieje ze u mnie będzie wszystko w porządku i bardzo się o to modlę. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
    Nie obrażajmy się wzajemnie na siebie, bo jesteśmy dorosłymi ludźmi a wiadomo, ze nasze hormony aktualnie trochę szaleją.

Sciskam wszystkie i mam nadzieje ze noc minęła spokojnie Weroniczce i Wam Vian :*

agjot1979, marchev, AnnaB. lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska szew mnie nie boli tzn blizna seedzi tylko ale brzuch nie boli wcale. Czasem ciagnie ale tak delikatnie.

O obrazila sie kolezanka. Ja uwazam ze o takich historiach nie powinno sie tu pisac.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długo odpowiedz co do wątku kumen śle mi się skasowała, powiem tylko tyle ze myśle i zgadzam się z tym co napisała mama Zuzia. Vian za twoja córeczkę nieustające kciuki, mam nadzieje ze dalej walczy, cały czas mydle o was.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia pia, bo co? Bo twoje uczucia zostały obrażone? tak samo obraziłas uczucia kumen.

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że piszemy tutaj o różnych sprawach mniej lub bardziej związanych z ciążą i to jest ok. Poznajemy się w ten sposób i możemy wygadać. Ale dotyczą one naszych dzieci, mężów, śniadań czy teściowych😉 Ale opisywanie strasznych historii koleżanki z podstawówki o martwym dziecku.... no nie wiem po prostu jaki miało sens. Nie porównujmy tego do kłótni z mężem czy straty pracy. Myśle ze każda z nas zna nie jedna taka historie, ale chyba nie będziemy ich sobie tutaj opowiadać...
    Musimy tutaj się wspierać i starać myśleć pozytywnie a nie się dołować. To tak w kwestii wyjaśnienia. A to ze hormony buzują to druga sprawa 😉 to chyba one zmusiły mnie do napisania tego wątku 😉
    Tyle w tym temacie. Peace nad love🤘

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielam zdanie Mamy Zuzi. Takie rzeczy się zdarzaja, nieraz słyszałam takie historie. Ale trzeba wierzyc, że żadna z nas to nie spotka. Nie ma co się na siebie obrażać.

Laurka dzięki o info o tych USG. Lubię czytać o różnicach.

Agusia kciuki za wizytę.

Jakąś sesja już na pewno była, chyba we wtorek?

My mamy mieć sesje we wtorek. Nie robiłabym, ale z pierworodny była, to nie chce by młodszy był pokrzywdzony 😁 zwłaszcza, że starszak też chcę zdjęcia.

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to osobiscie nie przeszkadza bo mam świadomość takich rzeczy- a to ze się o nich w ogole nie rozmawia nie znaczy ze nie występują. Rozumiem tez ze ktoś nie chce o takich rzeczach czytać, nie neguje tego. Natomiast można wszystko napisać w trochę innym tonie. Pamietajmy, ze jesteśmy na forum w internecie i słowo pisane inaczej brzmi niż słowo mówione. Zwłaszcza ze Kumen napisała o swoich obawach, pierwszy raz i wyraziła swój strach. Ma do tego pełne prawo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 08:39

Karmazynova, Ula_Lbn, stayaway, AnnaB., RudaAnna lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian jak nocka u Weroniki?? 😘 Trzymam nieustannie kciuki ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 08:42

5dea920ddf.png

24f1815c23.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynowa a u nas przypadkiem na fundusz też nie ma 3 USG? To, że lekarze robią więcej to już inna kwestia. A no i większość z nas chodzi prywatnie :D albo chodzą i tu i tu bo niektóre z Was piszą, że wizyta za wizytą.
    No i pochwał się zdjęciami. Też bym chciała taką sesję. Fajna pamiątka :)

Kto jeszcze dziś ma wizytę?

Karmazynova lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sesji to miała Pola i ja. Nie wiem czy ktoś jeszcze. Będę mieć zdjęcia po 30 dniach roboczych więc pod koniec lipca się pochwalę :)

Dzień dobry.
    Wg mnie forum jest od tego żeby pisać o czym się chce. Ja ciągle pisze o psie chociaż pewnie interesuje to mało kogo. Ale dla mnie to jest codzienność to o czym m pisać?
    Jeśli chodzi o takie tragedie to wszystkie jesteśmy dorosłe, świadome i nie żyjemy na pustyni informacyjne więc chyba kazdy ma świadomość że takie wydarzenia mają miejsce, nie ma co udawać że nie. Nie jest to miłe, ale może z tego względu Vian miałaby nie pisać co u nich? Bo komuś będzie przykro, bo pomyśli że jej dziecku też mogło się to przytrafić? Takie jest życie.
    Żeby nie było, pisze to bez bulwersu.

Jadę dzisiaj do szkoły rodzenia. Tak bardzo mi się nie chce. Mam poczucie marnowania czasu.
    Później Ikea i pakowanie!! Jutro jedziemy nad morze! :)

Ula_Lbn, Mama_Staszka, Leksi, AnnaB. lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    Agusia pia, bo co? Bo twoje uczucia zostały obrażone? tak samo obraziłas uczucia kumen.
    Nie obrazilam niczyich uczuc. Napisalam ze to nie na miejscu i tyle. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania. Moja mama pracuje na oddziale gin-pol. W szpitalu. Znam mase tragicznych historii ktore mi opowiadala zanim zostalam matka. Ale nie pisze tu o tym bo jaki to ma cel?? Dobijanie kogos?? Ze dzieci umieraja?? Ze rodza sie martwe. Ze matki maja poronienia?? Kazda z nas tu na forum ma za soba walke o dziecko nie jedna strate wczesnej ciazy. I to chyba wystarczy. Po co przytaczac historie kolezanek i to tak tragiczne??

Dargol, Sylwiu, Kalija lubią tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To boli takie rzeczy ale jak się nie pisze czy o czymś nie mówi to nie znaczy że tego nie ma. Pomyślcie co ja czuję jak piszecie że nie jest to miejsce na takie historie,ja,ktora miałam noszilam dziecko z podejrzeniem wady układu nerwowego i to jest fakt że ona ma ta wadę tylko bez objawów. To co nie powinnam o tym pisać bo to jest straszne i smutne???!!! Weźcie pomyślcie czasem. Od tego jest forum żeby się wspierać, pisać o uczuciach różnych i dobrych i złych. Nie zawsze wszystko jest słodko pierdzaco. A jak moja córka po szczepieniu przez dobę miała porażone nóżki to też mam nie pisać bo to jest straszne???! No chyba nie o to w tym chodzi.....

agjot1979, Karmazynova, Mama_Staszka, stayaway, AnnaB. lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka masz rację :) u nas 3 USG też są obowiązkowe, ale właśnie nie słyszałam jeszcze o nikim w Pl, kto by miał tylko te 3 USG :) może mało słyszałam 😁 ogólnie lubię czytać różnice jakie są u nas a winnych krajach, nie tylko jezelinl chodzi o służbę zdrowia :)

Mam nadzieję, że będzie się czym pochwalić 😁

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

5dea920ddf.png

24f1815c23.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jeszcze jedno Agusia pia- to co vian też może nie powinna pisać o tym że z Weronika jest tak źle bo to jest straszne i nie na miejscu??? No chyba trochę coś to nie tak....

201512131765.png

201909081765.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie już spokój z tymi kłótniami. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i nie ma co się obrażać i bulwersować. Pomyślmy o tym co naprawdę jest ważne.

Karmazynova, aannkka, pola0909, Leksi lubią tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka zgadzam sie! Ja kiedys pisalam ze moj najstarszy jest niepelnosprawny, niewiem czy kto kolwiek to zauwazyl, niewazne. Mam syna z autyzmem i uposledzeniem umyslowym ktory do konca zycia bedzie od kogos zalezny bo sam sobie nie poradzi. Diagnoze dostalismy jak mial cos ponad 2 lata i tez z czasem mosielismy przezyc cos na ksztalt zaloby po wyobrazeniu dziecka jakie chcielibysmy miec. Wiec tragedie zdarzaja sie na kazdym etapie zycia i przed tym nie uciekniemy, a takie historie uczulaja nas na pewne symptomy czy przeczucia i czasąmi moga pomoc nas przed czym ustrzec. To tyle odemnie, czekam na wiesci od Vian.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ