X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, narzeczony dorwał w biedrze kołderkę, kocyk, rożek i ochraniacz do łóżeczka, a wszystko za jedyne 33zl! Ale wszystkiego było bardzo mało i to rano było, więc trzeba się spieszyć.

Mama_Zuzia gratuluję zdanego egzaminu, tym bardziej, że nastawialas się na porażkę, a tu taka miła niespodzianka!

Axie, Aannkka, trzymam za Was mocno kciuki, wiem że się boicie, u mnie tak źle nie było, ale stresu się najadłam co nie miara! Trzymajcie się dzielnie i oszczędzajcie! Ja też z niecierpliwością czekam na czwartkowa wizytę...

Vian, co tam u Was? Nieustannie o Was myślę...

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian życzę wam dużo siły i wzajemnego wsparcia. Nawet nie jesteśmy w stanie wyobrazić sobie co teraz przechodzicie.

Aannkka oby wszystko udało się wyciszyć!

Ja w sobotę od rana miałam lekkie bóle miesiączkowe, dodatkowo brzuch mi cały czas twardniał. Brałam nospę i magnez, najgorzej, że cały dzień byłam sama z małą. Starałam się odpoczywać, ale dużo się nie dało. Jeszcze jak wracałyśmy z placu zabaw to złapało mnie jakieś kłócie z boku brzucha, już sama nie wiedziałam czy to kolka czy wzdęcie czy coś innego. Cały dzień czułam niepokój. Wczoraj już było lepiej, sporo odpoczywałam, w nocy trochę podbrzusze bolało. Dziś już ok. Wizyta za 2 tygodnie, ale jak się powtórzy to wbiję się między pacjentkami.

Co do pępka to mój jest wypukły, prawie centymetr... Już z 1,5 miesiąca. Nie pamiętam, żeby w poprzedniej ciąży taki był. A normalnie był dość głęboki. W tygodniu będę na ćwiczeniach to zapytam się fizoferapeutki czy to normalne.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja dziś po 3 prenatalnych. Mała waży 1160g. Wszystkie przepływy prawidłowe, i uwaga lekarz nie ma zastrzeżeń do nerki (hurrra) wszystko funkcjonuje prawidłowo :) :). Zdjęcia nie udało się zrobić bo cały czas trzymała się za nosek

magda.g85, Mama_Zuzia, marchev, Laurka, pola0909, Ula_Lbn, miczitanka, Ann.., Kaska, monkle, Karmazynova, AnnaB., RudaAnna, Agusia_pia, Aster4n, zwichrowana lubią tę wiadomość

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkka, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i mały był jak najdłużej w brzuszku.

Karola9316, super, że wszystko dobrze funkcjonuje!

marchew, mam podobnie, chodzę jakaś zmęczona i zdenerwowana ostatnio. Mała też daje popalić - kopie bardzo wysoko i boleśnie, tak gdzieś z 3/4cm nad pępkiem. Cieszę się, że ją czuję i wszystko jest dobrze, ale chyba już zmęczenie daje o sobie znać.

Ja się wybiorę do biedronki wieczorem jak upał trochę zejdzie, mam nadzieję, że jeszcze coś zostanie :D My byliśmy wczoraj jeden dzień nad jeziorem, powiem Wam, że po całym intensywnym dniu padłam na twarz ze zmęczenia. Jak gdzieś się jeszcze wybierzemy to tylko z noclegiem na dwa/trzy dni. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 14:51

Karola9316 lubi tę wiadomość

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczitanka- no to super i brawo dla narzeczonego za łowy i to w takiej cenie!:)

Lania- dużo odpoczywaj, mnie ostatnio mega twardnienia łapią co wcześniej mi się w ogole nie zdarzało i nagle brzuch jak kamień. A dzisiaj jak autem jechałam to tez nagle jakiś dziwny ból po boku na szczęście przeszło

Karola- cudownie ze z nerka wszystko w porządku i ze badanie wyszło dobrze ❤️ Już ponad kilogram kurczaczka!!!

Joeanna- jakoś jakoś, w Krakowie na szczęście ostatnie dni były takie przewiewne wiec stawiam czoła dzielnie nadchodzącym upałom!:)

Ej jakas przerwa tu była i nie mogłam wejść 🙈🤷🏼‍♀️

Karola9316 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Millkka Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. I ja ostatnio mam jakiś niepokój aby wytrzymać do września... Brzuch mi twardnieje a wizyta dopiero za dwa tygodnie. Choć na ostatniej wszystko było ok. I do tego mam straszne bóle żołądka. W ogóle nie mam apetytu a jak już coś zjem to mnie ciśnie niesamowicie... Ale mam mały brzuszek i myślę że maleństwo uciska na żołądek. Zawsze myślałam że w ciszy będę jadła wszystko bez ograniczeń a teraz się martwię że jem wręcz za mało o zaszkodzę małemu. Na wadze od początku plus 3

• Millkka Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak czujecie ruchy na tym etapie ? Bo ja ostatnio nie czuje wyraźnych kopniaków tylko takie przepływanie rozciąganie bardziej. Myślę właśnie ze małemu robi się ciasno bo brzuch ma serio malutki. Z córką też tak miałam mały brzuch i ciągle twardy. Szpital od 29 TC. I urodziłam w 36 a mała wazyla tylko 2180

• Karola9316 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te upały też mało jem. Ale dziecko i tak sobie ściągnie to co potrzebuje. Co do ruchów też już takie rozpieranie. Niekiedy kopnie. Ułożona już glowkowo pupa w okolicy pępka i tu właśnie czuje kopniaczki

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millkka- na tym etapie to normalne, ruchy są już bardziej po pierwsze skoordynowane, a po drugie właśnie bardziej przesuwanie, przeciąganie.. maluchy maja corwz mniej miejsca wiec są w tym momencie już w pozycji embrionalnej :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • marchev Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na ostatnim badaniu byl glowa w dol, a wczoraj sie przerazilam bo jakos sie krecil i wyczulam taka twarda gule. Albo glowa albo pupa. Ale uczucie dziwne, jakbym miala obcego w srodku ;))) za duzo since fiction haha czasami jak wyczuje go reka to az niedowierzam, ze tam rosnie maly duzy czlowiek.
    Dla mamusiek pewnie to normalne, ale dla pierworodek jak ja to jest zupelnie cos nowego :)

pola0909, Karola9316, Mama_Zuzia, AnnaB. lubią tę wiadomość

• Karola9316 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to niekiedy aż wzdryga bo takie mega dziwne uczucie hahaha

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, trzymam kciuki. Musicie wytrzymać jeszcze trochę.
    Mama Zuzia, gratuluję egzaminu. Fajna niespodzianka.

Mój pepek już że 3tyg na wierzchu. Teraz jest wypukły, ale pewnie jak brzuch urośnie to bardziej się rozciągnie.

U nas upalnie. Cały czas ponad 30. W środę zapowiadają 39. Ech. I jeszcze mężu wyjechał na 5dni. Gdyby nie wizyta w czwartek to zabrałabym syna i pojechała do teściow, ale niestety, trochę się nie opłaca (w jedną stronę 300km). Jedynie mnie pociesza, że noce nie przekraczają 20st, to mieszkanie choć odrobinę się schłodzi.

Ja też słabo jem. Jak zjem więcej to zaraz tchu nie mogę złapać. Brzuch tez mam wiecznie napięty od dokładnie 4dni. Robi się ciężko.

Ciekawa jestem czy moja gwiazda w czwartek przekroczy 1000g. Bo porównując z Waszymi wydaje mi się jakaś mała. Już przebieram nogami :D

Kopniaki są coraz mocniejsze i rzeczywiście często takie przesuwanie w brzuchu, widać to wyraźnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 16:44

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

• manda21 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nawrot mdlosci, spadek apetytu. W sumie moglabym zyc na samych owocach.
    Melduje sie po wizycie 1200gram szczescia, niunia ulozona glowkowo, ale glowka ulozona wysoko nie uciska na szyjke. Mam zrobic odczyn coombsa i za tydzien po skierowanie na immunoglobuline mimo ze maz ma tez (-) i z synem nie mialam to teraz rutynowo podaja.

pola0909, Laurka, Ula_Lbn, Mama_Zuzia, monkle, Karmazynova, AnnaB. lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pępek nic się nie zmienia, jest taki sam jak przed ciążą. Może jeszcze przez te 13tyg zmieni swój kształt.
    U mnie kopniaczki są różne, ale czasami aż podskakuje, mam wrażenie że mój dziubek będzie małym łobuzem, bo to co w brzuchu wyprawia to szok:p nie ma godziny żeby nie dał o sobie znać, nawet w nocy jak wstaje do toalety to po powrocie do łóżka zaczyna harcować.

Mama_Zuzia, AnnaB. lubią tę wiadomość

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w tym tygodniu nareszcie bedzie ladna pogoda, nawet 27 stopni. Deszczu mam juz powyzej uszu. Pytanie tylko czy stopy mi zaczna puchnac. Poki co jest nadwyraz dobrze.

Moje bobo nie kopie, tylko sie wierci w srodku, przeciaga i czkawki czasem ma. Kolejna wizyte mam 15 lipca, to moze sie dowiem czy bedzie USG III trym i kiedy.

Kurcze tesknie za Biedro 😀

Mloda sie budzila w nocy z kwekaniem i placzem czesto, wiec mysle, ze to jednak wina ostatnich zebow rosnacych jeszcze. Sniadanie juz dzisiaj lepiej zjadla, ale ja jestem jak zombie bo pospalam moze 3,5 godziny. Dobrze, ze mi w pracy nikt nie zawraca gitary, bo mysle i ruszam sie jak zolw.

A a propos wesel jeszcze mi sie skojarzylo. Siostra mojego meza rok temu nikomu nic nie mowiac poleciala z chlopem do Las Vegas i tam wzieli slub po 10 latach. Teraz za dwa tygodnie z okazji 1. rocznicy robia przyjecie, ktorego wtedy nie bylo. Charakter imprezy dosc nieoficjalny, a godziny 16:00-20:00, wiec nie pobedziemy tam dluzej niz 2 godziny LOL Sukienke wyciagne jakas stara z szafy. Ameryka 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 17:28

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Millkka Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny za odpowiedź. Czyli na tym etapie to już normalne że tak odczuwam ruchy.niech te nasze bąble ładnie rosną i wytrzymują w brzuszkach do września 😀

miczitanka lubi tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne wieści z wizyt, mamy już małe klopsiki w brzuszkach 😍
    Laurka- to chyba zależy od danych osób, my ślub planujemy na około 30-40 osób max, szkoda nam kasy na większe wesela bo i tak wyjdzie to w ciul kasy i jeszcze trochę :p
    Biedna ta Twoja córcia się meczy, oby w końcu odpuściło :(

Aannkkaa, axie- meldujcie się na bieżąco dziewczynki :*

Vian- wiedz ze myślimy o Was, choc wiem ze zapewne tego nie czytasz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 17:54

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia ale ja nic nie pisalam o wielkosci/rozmachu "wesela". Tylko godziny takie, ze z 2 malych dzieci i moim brzuchem, to ledwo tam zajedziemy juz trzeba bedzie sie zawijac, zeby mloda polozyc spac ;)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian ja tez caly czas jestem z Wami duchem i wspieram modlitwa, bo coz innego moge? Przytulam wirtualnie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Mama_Zuzia ale ja nic nie pisalam o wielkosci/rozmachu "wesela". Tylko godziny takie, ze z 2 malych dzieci i moim brzuchem, to ledwo tam zajedziemy juz trzeba bedzie sie zawijac, zeby mloda polozyc spac ;)

Aaa, o tym pisałaś :) no to tak hehe

Ja kupiłam sobie bób i właśnie się gotuje 😍😍😍

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ