Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka wrote:O Jezu jak zazdroszcze! Co roku chce mi sie bobu z ogrodka mojego dziadka i az mnie skreca!
Ja właśnie tez ostatnio komuś zazdrościłam tego bobu i dzisiaj pierwszy raz kupiłam, 6zl za kilogram toz to przestępstwo byłoby nie wziac. A taki z ogródka dziadka tp już w ogole bezcenny!
Swoją droga, Laurka przylatujecie co jakiś czas do Polski? -
Moja mała mistrzynią aktywności nie jest
a jeszcze łożysko na przedniej ścianie pewnie wcześniej dużo tłumiło. Czwartek - piątek za to szalała jak nie wiem co, brzuch aż chodził, była chyba ułożona poprzecznie, bo tylko czułam lewo prawo stuknięcia. Od soboty się uspokoiło i teraz też bardziej odczuwam ruchy jako przeciąganie, drapanie. Wydaje mi się, że mogła się obrócić już. Ale jest póki co mniej aktywna od starszej córki, nawet czkawki nie doświadczyłam jeszcze.
My mamy wesele za 3 tygodnie. Ani sukienki nie mam, ani butów, bo przecież na obcasach nie pójdę. Muszę jakieś baleriny kupić wygodne. Tylko mój mąż jest prawie 30 cm ode mnie wyższy więc będziemy wyglądać jak Flip i Flapmakijaż umówiony, jeszcze tylko muszę pomyśleć co z włosami, trochę za krótkie na upięcie, może wyprostuję... Na tańce raczej się nie nastawiam, poprzednio był sylwester u znajomych na podobnym etapie ciąży i co się trochę pobujam to mała mi uciskała główką na pęcherz, więc minuta tańczenia i siedzę i tak na zmianę
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Fasolka tez mi brzmi smacznie. Cos mi sie wydaje, ze dzisiaj bede warzywa jesc na kolacje
Mama Zuzia odkad sie wynioslam, to nie wrocilam ani razu. Praca (tutaj nie ma takich urlopow jak w Europie) i ciaze co 2 lata skutecznie mnie uziemily LOL08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
U mnie pępek też wypukły
ostatnio syn siostry pytał właśnie czemu mam taki "brzydki pępek"
po czym przyleciał za jakąś chwilę i krzyczy: "ciocia, ciocia! Nie tylko Ty jesteś w ciąży- dziadek Wiesiek też ma w brzuszku Oliwkę i chyba wcześniej urodzi bo już jest większy!" Myślałam że padnę 😂
Wy tu tak zdrowo, warzywka, a my właśnie jedziemy na pizzę ze znajomymi
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :* duże już te nasze dzieciaczki ❤
Laurka nie tęsknisz w takim razie za PL?pola0909, Mama_Staszka, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Stayaway mi do zdrowego odżywiania niestety daleko. Choć fakt mam straszna ochotę na fasolkę. A pizza była nie dalej z wczoraj A do tego prawie codziennie lody. Obecnie moje ulubione śmietankowe z bakaliami z Lidla.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Laurka- rozumiem, dzieci jednak trzymają jak jest taka mała różnica wieku to fakt
Lenka- nawet nie patrzyłam dzisiaj szczerze mówiąc na fasolkę, ale powinna już trochę z ceny spaść 🤔
Stayaway- hahah czyli Dziadek Wiesiek na kiedy ma termin? Lipiec czy sierpień? 😂😂😂
A zdrowo wcale tak bardzo noe jem, codziennie w ramach węglowodanów wchodzą aktualnie lody. Natomiast to czego bardzo unikam to chleb i węglowodany proste właśnie- ze względu na io. Ale mam to chyba we krwi już bo przed ciąża długi czas tez tak jadłam. Zamiast kromki pieczywa raz dziennie po prostu wybieram loda hahha -
Kupowałam dzisiaj jakoś po 14-15 zł ta fasolkę. Moja Ola też uwielbia jeszcze do tego masełko i bułeczki tarta i normalnie w raju obie byłyśmy:p
Ja na mięso patrzeć nie mogę... Śmierdzi mi,nic mi nie smakuje. Robię z powodu męża i mówi że dobre to co zrobię ale ja nie umiem wziąć do buzi:/ jem mega dużo warzyw i owoców. Jeszcze teraz ze wsi dostaje sałatę z pola,szczypior to całkiem inny smak.
Wiecie co mam rozkmine... W czwartek jestem z córką calutki dzień od rana do nocy sama i moja siostra zaproponowała żebym do niej przyjechała. Tylko że musialybysmy jechać tam pociągiem bo auto mąż zabiera. Niby to godzinka drogi tylko ale zastanawiam się czy na ten upał się pakować w takie coś... Chciałabym ale sama nie wiem... -
Mama_zuzia zazdroszczę. Ja ilekroć odstawiam węglowodany to bardzo słabne na nic nie mam siły.
Animka dzięki za info. Muszę wysłać męża aby mi kupił jutro fasolki. Koniecznie. Mam taką ochotę. No i jeszcze na bułkę z truskawkami bo jeszcze w tym sezonie nie jadłam.
Co do podróży to faktycznie zależy jak się czujesz na siłach. Ponoć faktycznie w czwartek ma być już chłodniej. Ja to nadal mam nadzieję że im się te prognozy upalne nie sprawdza. To chyba zależy jak pójdzie front bo cały czas zmieniają wersję.
-
Ja też melduję się po wizycie
na szczęście wszystko ok szyjka dluga utrzymana
mamy pozwolenie na wakacje
Mała wazy 1100g . Tylko z tygodniami jakoś dziwnie wyszło, według mnie dzisiaj skończyłam 27 a według dr to jeszcze 26 . Ktoś źle policzyłKarmazynova, magda.g85, pola0909, AnnaB., AnnaB., k878, Mama_Zuzia, Ula_Lbn lubią tę wiadomość
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
elvira wrote:Ja też melduję się po wizycie
na szczęście wszystko ok szyjka dluga utrzymana
mamy pozwolenie na wakacje
Mała wazy 1100g . Tylko z tygodniami jakoś dziwnie wyszło, według mnie dzisiaj skończyłam 27 a według dr to jeszcze 26 . Ktoś źle policzył
No to super gratulacje. A ile wynosi różnica? Jeden dzień czy tydzień? Bo jesli dzień A sugerujesz się jakaś aplikacja to one często o jeden dzień do przodu pokazują. A jeśli tydzień to może ona liczy skończone A Ty zaczęte. Lub jest różnica między data im A data z usg. Nieistotne. Najważniejsze że dzieciątko zdrowe i ładnie rośnie. I gratuluje szyjki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 19:40
-
Oo tak arbuz mniam... W sobotę kupiłam arbuza 4 kg i w niedzielę wieczorem mąż do lodówki a tam po arbuzie ani śladu:)
My jutro mamy 3 rocznicę ślubu i mąż zabiera mnie na kolacje
Mi mały też ie jakoś tak dziwnie rusza, czasem to wygląda tak jakby robił fale bo brzuch ki tak pływa jakby z lewej do prawej a i też coś wypina tak centralnie z prawego boku bo czasem to taka kulka trwała i nagle bach czuje jak się przemieszcza. Ostatnio to nawet kopnął mnie w prawa pierś
Gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt.
Myślami ciągle jestem z Vian i Weroniczķa.
Trzymam.kciuki za Leosia i jego mamę(zapomnialam nicku) aby mały powiedział jeszcze w brzuszku.
Mama Zuzia super że egzamin zdany;)