X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Siwula Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny :) melduje się z wanny po aktywnym dniu. Byłam dzisiaj u mojej babci zrobiłam łącznie prawie 200 km samochodem :D kobitka ma 85 lat ale wyobraźcie sobie że ostatnio bardzo nalegala żebym ja odwiedziła, doszłam do wniosku że jak nie teraz to potem mogę już w ogóle nie dać rady więc dzisiaj wstałam szybka decyzja i jadę. Jak się okazało moja 85 babinka zrobiła sama kolderke i podusie z pierza dla mojego Maksimka+ uszyla 3 zmiany pościeli dziewczyny ale jakie śliczne... Jedne w sówki drugie w pieski i trzecie w słonik. Nie spodziewałam się w ogóle tyle radości mi to sprawiło że nie macie pojęcia...
    No i byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, babki super więc zapowiada się dobrze :)
    Ja wizytuje jutro mam nadzieję że wszystko po staremu dobrze i w czwartek będę mogła ruszać nad morze.wizyte mam 10.30 a przed wizytą lecę do biedry może dostanę jeszcze szorty ciążowe! Kupiłam wczoraj jedne w H&M i kurcze no mimo te że kiecki w lato są spoko to jednak spodenki są najlepsze!!

Laurka, marchev, pola0909 lubią tę wiadomość

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję wszystkim udanych wizyt :)
    u mnie obecnie na topie truskawki, czereśnie i arbuz, no ale to z owoców
    chyba też będę musiała pomyśleć o bobie tylko nawet nie wiem ile u mnie kosztuje, ale mnóstwo tego w warzywniaku dziś widziałam :D

Lenka ja Ci powiem na podstawie swojego doświadczenia, że z tymi produktami mocno węglowodanowymi jest jak z nałogiem. mnie telepało strasznie. jednak ja musiałam zredukować do minimum bo mam tą nieszczęsną hipoglikemię reaktywną. i muszę powiedzieć, że odkąd zrezygnowałam z tych produktów, to najadam się na dłużej i nie mam takich spadków sił.

moje dziecię też bardziej teraz pływa jakby w basenie dopływało do ściany i się odbijało :D śmieszne uczucie :D no i prężyć się zaczęło mocno :D

ja to Wam powiem, że jak mój mąż się ze mną nie rozwiedzie to będzie dobrze. mam niestety taką brzydką przypadłość, że...... chrapię a to co się dzieje teraz to już jakieś apogeum. ja nie wie czy to przez ciążę i brzuch na przeponę naciska i czy to w ogóle ma jakiś wpływ ale jest słabo. mąż co drugi dzień przechodzi w nocy na kanapę do salonu bo chodzi niewyspany :(

zem3i09k945lhtw9.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-ja nigdy w życiu nie chrapie a w obu ciążach mój mąż mówi że chrapie okropnie:p także to zdecydowanie ma związek,zreszta nawet gdzieś to czytałam.

Moja dzidzia też tak się obija jakby o ściany:p a dzisiaj rączkę odbita widziałam:) czułam że coś wypycha i nagle podnoszę bluzka a tu paluszki na brzuchu widzę! Aż się popłakałam takie to było słodkie strasznie! Żałowałam że nie zdążyłam zdjęcia zrobić:p

magda.g85, pola0909, stayaway, AnnaB. lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mozesz o tym poczytac. Ogolnie duzo wiekszy odsetek mezczyzn chrapie niz kobiet, ale jak przychodzi do ciezarnych, to ta liczba wzrasta drastycznie. U nas jest ten sam problem. Zreszta u nas sa same problemy :] Ja to bym sie sama chetnie rozwiodla, gdyby mnie bylo na to stac.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje pozytywnych wizyt :)

Magda- nie martw się mój mąż tez ostatnio coś wspomniał, że pochrapuje a normalnie tego nie robię.

Ja tez już po wizycie u nowej Pani doktor- jestem zadowolona.
    Chyba zostanę już u niej.
    Najgorsze, że moje żyły na nogach podobno są już żylakami i mam nosić pończochy uciskowe w te upały. Ciekawe jak ...
    Z bąbelkiem wszystko dobrze, także jestem szczęśliwa.
    Wizyta zakończyła się jak zwykle - można współżyć. O ludzie ja mogę, szkoda że chęci brak !

magda.g85 lubi tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwichrowana- dobrze że jesteś zadowolona z wizyty. Co do żylaków to moja siostra w upały w ciąży nosiła te pończochy uciskowe. Pamiętam jak się męczyła ale dla dzidziusia wszystko;p

Ja mam za tydzień wizytę i ciekawa jestem jak tam szyjka i jak się ma bąbelek;)

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny wszystkich wizyt wspaniale wieści!

Ja mam niestety mocne twardnienia brzucha od ponad godziny i pare skurczów mi tez przeszło. Wzięłam no spe i magnez i leżę, ale jak nie będzie przechodzić pojadę na IP.. ehhh i to tak nagle

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:

Ja mam niestety mocne twardnienia brzucha od ponad godziny i pare skurczów mi tez przeszło. Wzięłam no spe i magnez i leżę, ale jak nie będzie przechodzić pojadę na IP.. ehhh i to tak nagle
    odpocznij,podloz poduszke pod pupe i sprobuj zasnac; mi ostatnio przeszlo dopiero po 3 nospie forte i chyba z 4 magnezy wzielam a mam duza dawke. Mialas intensywny czas to teraz sie odbija

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia- leżeć i odpoczywać! Żadnych przygód nam tu nie trzeba!;)

Ale dzisiaj chyba coś jest w powietrzu bo mnie też częściej brzuch twardnieje. Czekam na męża teraz bo gdzieś tam pojechał i Idę spać to mi minie na pewno.

201512131765.png

201909081765.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwula ja bardzo doceniam rzeczy wykonane ręcznie. Zaluje, ze nie mam takich zdolnosci bo juz bym szyla rozki, kolderki i ciuszki. Ponoc to nie jest takie trudne. Znajoma urodzila i jej sie nudzilo na macierzyńskim wiec poszla na kurs szycia i teraz ma ubranka za darmo. To juz drugi taki przypadek jaki znam ;)
    Ja niestety kompletne beztalencie i brak wyobrazni. Jak mam isc do sklepu i sobie cos kupic to jestem chora bo tego nie lubie. U mnie za to mama i siostra wymoataja na drutach i szydelku. Mam juz kilka kocykow gotowych.
    I zamowilam zabawke dla kolezanki. Wiadomka, ze mojemu tez cos zrobi ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3a5218a1a23.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 21:27

• marchev Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten tydzien bedzie dla Nas ciezki w takie upaly. Mysle ze magnez to wszystkie powinnysmy brac ;) odpoczywac i kompletowac wyprawki ;)))

• monkle Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Magda mozesz o tym poczytac. Ogolnie duzo wiekszy odsetek mezczyzn chrapie niz kobiet, ale jak przychodzi do ciezarnych, to ta liczba wzrasta drastycznie. U nas jest ten sam problem. Zreszta u nas sa same problemy :] Ja to bym sie sama chetnie rozwiodla, gdyby mnie bylo na to stac.

Laurka co się dzieje z mężem?

Dziękuję za cynk o wyprzedaży w Biedronce - za 26 złotych mam 3 bluzki i spódnicę :D

Co do jedzenia ja nie lubię ani bobu, ani fasolki, ani arbuza nie lubię, dziwne ze mnie stworzenie.

Zwichrowana super, że wizyta dobrze poszła :)
    Innym dziewczynom również gratuluję pozytywnych wieści :) serce się raduje że tak nam rosną pociechy :)
    Dziewczyny w szpitalu - jak u Was wieści?

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:

Magnez 100mg plus nospe Max. Jak wzięłaś zwykłą bierz drugą. Jak łapie delikatnie zmieniaj pozycję. I dużo płynów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 21:38

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wzięłam dwie no spy max pół godziny temu plus dwa dodatkowe magnezu. Biore ciepła ale nie gorąca kąpiel, nie dotykam w ogole brzucha i liczę na to ze się uspokoi. Póki co skurcze przeszły, ale twardnienia dalej są. Nie wiem czy mała nie zmieniła pozycji na zupełnie inna, bo czuje ja wręcz przy samej szyjce. Wcześniej była głowa do góry, być może ze próbuje się cała okręcić i stad to wszystko, ale na pewno jak skurcze się powtórzą to nie bede długo czekać

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_zuzia koniecznie dużo odpoczywaj. Jak najwięcej leżenia, polegiwania i się nie denerwuj, bo to nasila. Chyba te pogody nam wszystkim nie służą.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Zuzia spokojnie musi być wszystko dobrze ! Mam nadzieję, że po kąpieli się uspokoi. Mi też ciągle twardnieje brzuch :/ ale jutro na wizycie dowiem się wszystkiego. A pytanie do was jak odczuwanie skurcze przy twardnieniu ???

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev fajny ten szydelkowy ludzik. Ja tez doceniam recznie robione rzeczy, bo tak jak Ty piszesz tez nie mam talentu zadnego.

Arbuz to jest jedna z naprawde niewielu rzeczy, ktorych nie trawie. Nie dosc, ze sama woda to jeszcze trzeba pestkami pluc 😒

Monkle on jest samolubnym, skoncentrowanym tylko na sobie i wlasnych potrzebach egoista.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • elvira Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwichrowana na zylaki polecam prysznic pod zimna woda. Ja też mam straszne zylaki i to obie nogi :( A opaski o ile się nie mylę zapobiegają powstawaniu nowym . U mnie tak samo działa właśnie polewanie nóg zimna woda.

Mama Zuzia odpoczywaj i od dzisiaj wolniejsze tempo :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 22:19

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • marchev Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka to chyba hormony przemawiaja bo jednak gdyby tak było to 3 nie byloby w drodze hihi ;)))
    Ja wlasnie z arbuza uwielbiam pestki. Zawsze odkladam je na bok i jem na koncu. Wszyscy sie pukaja w glowe jak to widza. Ostatnio kupilam przez przypadek bez pestek i ledwo go zjadlam :)
    Ponoc ostatnio badania wykazaly, ze nie tylko wode maja, a jakies nawet fajne wartosci odzywcze

• Laurka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Laurka to chyba hormony przemawiaja bo jednak gdyby tak było to 3 nie byloby w drodze hihi ;)))
    Ja wlasnie z arbuza uwielbiam pestki. Zawsze odkladam je na bok i jem na koncu. Wszyscy sie pukaja w glowe jak to widza. Ostatnio kupilam przez przypadek bez pestek i ledwo go zjadlam :)
    Ponoc ostatnio badania wykazaly, ze nie tylko wode maja, a jakies nawet fajne wartosci odzywcze

To jest duzo bardziej skomplikowane :/ I uwierz mi nikt nie chcialby tego uslyszec.

Ja nosilam podkolanowki uciskowe (ale nie ze wzgledu na zylaki) w III trym. pierwszej ciazy, ale to zima byla. W lato sobie nie wyobrazam.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ